Şimdi Ara

Google çevrimiçi video hizmeti veren Hulu'yu satın almak için pazarlık yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google çevrimiçi video hizmeti veren Hulu'yu satın almak için pazarlık yapıyor






    İnternet erişiminin büyük aşama katedip gigabyte seviyesindeki hızlara çıkması internet üzerinden içerik yayınlama alanında büyük gelişmeler yaşanmasına neden oldu. Uygun hızlarda YouTube üzerinde Full HD ve 3D içerikler bile izlenebilirken, film ve dizi gibi içeriklerin kiralanarak çevrimiçi izlenmesi konusunda pek çok firma atılım yaparak devler arasında yerini aldı. 




    Aylık ücret ödeyerek belirli TV kanallarını da izleyebildiğiniz bu alanda en büyüklerden iki tanesi Netflix ve Hulu diğer dev firmaların iştahını kabartmaya devam ediyor.




    Çevrimiçi video paylaşımı alanında piyasanın en büyüğü olan YouTube'un sahibi Google çevrimiçi film ve dizi kiralama pazarında daha büyük olabilmek için Apple'ın da bir dönem hedefinde olan Hulu firmasına gözünü dikmiş durumda.




    AllThingsD sitesinin haberine göre Google yeniden tasarlayarak hem ABD'de hem de İngiltere'de piyasaya sürmeyi düşündüğü Google TV arefesinde çevrimiçi TV sitesi Hulu'yu satın alarak set üstü kutularının yazılımını daha iyi bir şekilde desteklemek istiyor. Google'ın karşısında ise sağlam tekliflerle gelen Yahoo, Amazon ve Dish Network bulunuyor.




    Pazarlıkların hangi miktarlar üzerinde döndüğüne dair bir kesinlik yok ancak Financial Times 2 yıl için Hulu sitesini ve sunduğu hizmetleri satın almanın bedelini 1.5 - 2 milyar dolar olarak tahmin ediyor. Ancak Google daha farklı bir teklifle Hulu sahiplerinin karşısına çıkabilir.




    Google'ın Hulu'yu satın alarak YouTube ile entegre etmesi yeni tekel davalarına da yol açacak. Çünkü çevrimiçi içerik akışı pazarının tek takimi konumuna yükselmiş olacak. Hulu'nun sahibi olan Disney, News Corp. ve General Electric / Comcast ortaklığına ait sözcülerin sitenin tamamen satılması şeklinde bir durumun söz konusu olmadığına dair görüş bildirdikleri belirtiliyor.








  • Google böyle bir hizmeti YouTube'a entegre ederse gerçekten hoş olur.
  • Sanıyorum Hulu'yu almak istemesinin sebebi Google TV adlı cihazla alakalı yapmak istediği çevrimiçi Tv ile ilgili fikirleri..
  • Google'in Hulu'yu satın almak istemesinin en önemli nedeni iTunes Store'a rakip olabilmektir. Zira iTunes Store şu anda dijital müzik piyasasının %80 den fazlasına, dijital film pazarının %65,8 ine, E-Book pazarının ise %44 üne hükmediyor ve bu oranlar her yıl hızla artmakta. Bir de rakibinin olmadığı "Akademik Döküman" yayınları pazarı var. iTunes Store şu anda en ciddi akademik kaynak konumundadır. Hatta üniversiteler (stanford ile başladı ve hızla yayılıyor) dersleri podcasts olarak iTunes Store'a yüklüyorlar.

    Google buradaki mamadan pay kapmak istiyor. Ancak çok çok çok geç kalınmış bir hamle. Zira alışkanlıkları değiştirmek gerçekten zordur. Başarabilirse helal olsun Google'a!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 9 Eylül 2011; 16:16:16 >
  • Bu googlede para bitmez x)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.