Şimdi Ara

Takım Tutmak Anlamsız Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben saçma olduğunu düşünüyorum. İnsanı etkilemeyen şeylerle gururlanmak, övünmek saçma. Takım tutmak da öyle değil midir? Oradaki takımın maçı alması ile almaması arasında pragramatik olarak değişen hiçbir olmayacak. Yani buna bir nevi afyon diyebiliriz.

• katılıyorum.
  • Takım tutmak sevdadır aşktır
  • takım tutmanın amacının içten içe ego tatmini olduğunu düşünüyorum aslında insanın yaptığı her eylem bir ego tatminidir ya neyse
  • hayır saçma değil herkes takım tutabilir ve ona ilgi gösterebilir. ama bunu şiddete dönüştürmemek lazım
  • hayır
  • Başlık yanlış anlaşılmaya müsait..
  • Dediklerinizi anlıyorum da, tuttuğumuz takımdaki futbolcular bile takımı takmazken bizim takmamız bana çok saçma geliyor. Ben tüm bunları iktisada bağlıyorum. Takımın başındakiler de bunu farkında ama bundan çok iyi para kazanıyorlar. Eğer kimse takım tutmazsa, kimse bunlara ilgi göstermezse o zaman para kazanamazlar.
    İnsan doğası gereği bencildir, bunun aksi iddia edilemez. Birini sevip, ona sahip olmak isterken bile aslında bunu kendimiz için istiyoruz. Ama kimisinde bu bencillik daha fazla. Yani normal bir aşk (mesela, bir insana aşık olmak) bizi etkiler. Bu sebeple de bu aşk normaldir. Ama takım tutmak gibi, takıma aşık olurcasına bağlanmak gibi şeyler... Ne biliyim. Hangi yönden bakarsam bakayım saçma. Beni zerre kadar etkilemeyecek maç sonuçlarını takıntı haline getirmek... Ya da ağır mağlubiyetlerde yas tutmak... Anlam veremiyorum.
    Bir arkadaşımla bunu tartışıyorduk. Sizlere de sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 6 Eylül 2011; 15:02:24 >
  • Takımının maçını stadda izlemeyenler için geçerli bu dediğin bi yerde her hafta maça giden deplasmana giden adam var birde maçın özetini trt'den izleyip gaza gelenler var.
  • tabiki de anlamlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Takım tutmak sevdadır aşktır

FB'li olmasam da arkadaşa katılıyorum
  • aslına bakarsanız bencede anlamsız.şampiyonluklar kupalar goller felan bunların hiç bir önemi varmı.anca müzenizde durur.hepsi geçici
  • Fitbola pek ilgi duymuyorum. Takım tutmak cidden saçma. Onlar şampiyon olduğunda paranın ucundan size de mi veriyorlar.
  • Bu dediğime milli takım da dahil. Bazılarınız diyecek ki, ama dış takımları yendiğimizde ülkemize para geliyor. Bu çok acımasızca. Onlar maç kazandıklarında her futbolcunun aldığı para bazılarımızın rüyasına bile giremez. Bir de takımın başındakilerinin aldığı para var. Böyle bir sistemde ben hiçbirini desteklemem, tribünlere de gitmem.
    Hem onların maçı alması dediğim gibi, hiçbirimizi pratik anlamda etkilemeyecek. Takım tutmak sadece, soyut olarak inandığımız bir şeye duygusal bir bağdır. Bu bağ yüzünden tribünlerde zaman ve para harcayan çok insan da vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aly2400

Katılmıyorum.
    Ha kendi memleketinin takımını desteklemeyip , tv başından fanatik taraftarlar var ya onlar hariç.

• Anlamsızlığa anlam katandır zaten, neden boş olsun ki?
  • Futbolcular şöyle,futbolcular boyle futbolcular kendi takimini takmiyor

Çikin oynayin kardeşim bu kadar kolaysa
  • Toplumu bir şekilde oyalamak gerekli.
    Bizim Millet tuttuğu takımı için kanlı bıçaklı kavgaya gider. Çoğunluğu sefil bir yaşam sürer ama ordaki futbolcu yenilse bile sizin ancak 10 metre mesafeden görebileceğiniz lüks otomobile binip lüks villasına gider ve yine ancak sizin play boy dergilerinden fotoğraflarını göreceğiniz kadınlarla geceyi geçirirler.

Sizde kendini parçalayın durun

Spor için Futbool oynayanlara eyvallah saygım sonsuz ama kafayı Futbool ile bozanlara anlam veremiyorum..

Kişisel düşüncemdir kimseyi bağlamaz
  • Futbola ya da diğer sporlara karşı değilim. Futbol falan zevklidir, hatta çok zevklidir. İzlemesi de öyle. Ama takım tutmak, bir takıma aşk derecesinde bağlamak çok anlamsız. Maç izle, oradaki futboldan zevk al.
    Bir takımın maçı kazanıp kazanmaması bizi neden bu kadar ilgilendirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 6 Eylül 2011; 15:14:52 >
  • Konuyu açan arkadaş ve ona katılanlar...

Muhtemelen temmuz ayından beri gündemden biraz sıkılıyorsunuzdur, özellikle de NTV'yle. (Şike, FB'nin CL'den men edilmesi, millî takım maçlarımız gibi...)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.