Şimdi Ara

Microsoft, Windows Phone lokasyon takibi iddialarını reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows Phone lokasyon takibi iddialarını reddetti






    Akıllı telefonların kullanıcılarından izinsiz olarak lokasyon takibi yaptığı iddiasıyla ilk olarak iPhone modeli karşı karşıya gelmişti. Ardından Android işletim sistemine yöneltilen suçlamaların sonuncusu ise geçtiğimiz hafta Windows Phone işletim sistemine karşı yapılmıştı.




    Seattle'da bir Windows Phone kullanıcısı kamera yazılımı sayesinde cihazının sanki kendisinden izin almış gibi lokasyon bilgilerini Microsoft'a ait inference.location.live.net sitesindeki uzak bir sunucuyla paylaştığını farketmiş ve yasal makamlara başvurmuştu. Bu takip işleminin kamera yazılımını kullanan tüm Windows Phone cihazlarında meydana gelebileceği ortaya çıkmıştı.




    Microsoft mahkeme tarafından incelenmeye başlayan iddiaları reddeden bir açıklama yaptı. Açıklamada tüketici gizliliği konularını büyük bir hassasiyetle ele aldıklarını belirten Micorosoft sözcüsü, lokasyon takibi işleminin sadece kullanıcının izni altında gerçekleşebileceğini, tüm Windows Phone mimarisinin de bu temel üzerine bina edildiğini vurguladı.




    Lokasyon veritabanlarına kaydedilen bilgilerin kesinlikle belirli bir kullanıcı veya cihazla ilişkilendirilemeyeceğini söyleyen sözcü Windows Phone kamerası tarafından gerçekleştirilen lokasyon verisi aktarımının herhangi bir bireyi takip veya hareketlerini izleme anlamına gelmeyeceğini aktardı.




    Mahkemenin incelemesini tamamlamasının ardından dava açılmasına karar verirse Microsoft için zor bir süreç başlamış olacak.








  • Fotoğrafın nerede çekildiğini kaydediyor olmak kullanıcıyı izlemek anlamına gelmiyormuş. Davayı kaybettin microzoft geçmiş olsun
  • he ben yaptım demiyecekti her halde
  • yok birde kabul etseydi hatta devlet destekli gizli istihbarat amaclı oldugunuda soyleseydi.her urunde yazılımda takıp mekanızması var legal veya ıllagal tek gordugum nerdeyse her yenı teknolojıde insanların ne yaptıgını nerde oldugunu vs vs herseyı takip edebiliyorlar aynı filmlerdeki gibi oldu hayatımız. oyun konsollarına bıle musallat oldular kamera sistemleri ile kontrolculer yaptılar kullanıcının komik durumlarını kayıt altına alıp youtubede yayınlaya bılıyor kım bılır baska nerelerde depolanıyor goruntuler. boyle dusunmemin sebebi sistemdeki kontrolcu israilli bir firma tarafından gelistiriliyor işin içinde israil varsa her türlü pislik olma ihtimali vardır.
  • temel

    üzerine bina edildiğini



    Google cevirisi heralde :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutarslan.com

    temel

    üzerine bina edildiğini



    Google cevirisi heralde :)


    einstein mod on
    inşaa edildiği denilmek istendi sanırım :)

    einstein mod off

    ya daha %5 lik kesimden bahsediliyor sonuçta...
    daha önceden de dediğim gibi eğer arada kullanıcı izni varsa mikrosoftun bu davayı kaybetmesi imkansız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.