Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (382. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.547
Cevap
719
Favori
831.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aklıma geldi bir Türk Kahvesi yapayım dedim
    Birazcık uzun sürdü ama çok güzel bir kahve çıktı
    Mangal yapanlar varsa aramızda mutlaka denesinler
    Normalde Türk Kahvesi benim kahve ihtiyacımı kesmiyor hafif geliyor tat aroma olarak ama mangalda daha yoğun bir kahve çıktı ve o kahve isteğimi bastırdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Baristocrat Cafe'ye uğrama şansım oldu . Etiyopya Sidamo kahveyi Chemex usulüyle denemek istedim ... Sunum , çalışanların güler yüzlülüğü 10 üzerinden 10 . Ama bu kahvedeki aroma olayı için ayrı bir damak tadı mı gerekiyor , çözebilmiş değilim . Starbucks'tan aldığım Kenya'yı ayıracak olursam ki dağlar taşlar kadar fark bence yok granül kahveden çok az fark var bu Sidamo'da da henüz istediğim kahve aromasını bulabilmiş değilim . Tamam içimi kolaydı , damakta bıraktığı çok hafif de bir tat var ama bu olmamalı .

Yanlış demleme usulünde yanlış kahve türünü mü seçiyorum acaba ?

• jackosman J kullanıcısına yanıt
    Chemex filtresinin kalınlığı sebebiyle çok yumuşak, hafif asiditede; hatta çay gibi bir kahve çıkartır. Kahve demleme olayına yeni başladıysanız garip gelmesi normal. Damağınız geliştikçe iyi kahve kötü kahve nedir ayrıştırmaya başlıyorsunuz. Alışkanlıklarımızdan ötürü halk arasında "zift gibi" diye anılan kahvelerin bizim damak tadımıza daha uygun olması bu işe yeni giren arkadaşlar için bir engel oluşturuyor.
  • Bir siteden aldığım Espresso harmanı olan çekirdeklerle boşa gitmesin şu soğuk kahve olayını yapayım öyle değerlendireyim boşa gitmesin mantığıyla.Kalınca çektim kahveyi buz ve biraz da su koyarak.Yaklaşık on iki saat bekledim.Yine bir bardak içtim aroması güçlü bir kahve olmuş hoşuma gitti.Ama şimdi olay bundan sonra kopuyor anlam veremediğim bir şey oldu Akşamına ikinci bardağı içeyim dedim bir baktım kavanozun içinde ince kıl kurdu evet beyler bildiğimiz kurt bu halay çekiyorlar bildiğin kahvenin içinde.Cok şaşırdım hemen çekirdekleri inceledim elime aldım birkaç tane.Üzerlerinde delikler var.Daha önceki sayfalarda bu ucuz Espresso harmanından bahsetmiştim.Icinde Rio minas olduğunu da tespit etmiştim.Bu çok garip bir durum.Ilk defa gördüm.

• bobita kullanıcısına yanıt
    hayır, ancak limon/turunç baskınlığı afrika kahvelerinde bol görülen bir durum. eminim beğenmeyen çok fazla insan vardır ama sesini çıkarmıyordur. çok kişinin bayıldığı bir çekirdeği beğenmediğini söylemekten çekiniyor da olabilirler. sonuçta zevk meselesi, herkes farklı tadları seviyor ki pazarda bu kadar çeşit var.
  • soulforever kullanıcısına yanıt
    www.kahvefabrikasi.com
    Ethiopia Kerchanshe Yirgacheffee
    http://www.kahvefabrikasi.com/ethiopia-yirgacheffee-kerchanshe-pmu273

http://www.sanalpazar.com/bonarri-coffee-ethiopia-yirgacheffe/i-57454897

üçü de farklı çekirdekler. ben bonarrininkini severek içiyorum ancak bonarrinin işletmecisi necdet bey işini tek başına yapıyor, şu sıralar anladığım kadarıyla biraz yoğun ve bireysel müşterilerle çok ilgilenemiyor, yani sipariş sonrası beklemeniz gerekebilir. coffeenutz'ın ürünü daha benzer bonarrininkine. şurada daha fazla kahve satışı yapan yer bulabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/mpage_54/f_//tm.htm#103783918

ayrıca espresso harmanı olarak kahve fabrikasının beğenilen harmanları var:
    www.kahvefabrikasi.com
    Espresso & Filtre Kahve > Harman Kahve ��Kahve Fabrikas�
    http://www.kahvefabrikasi.com/harman-kahve-pmk17

• belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Kurt mu? Yeşil çekirdeklerde kurt olduğunu bazı yerlerde görmüştüm.Ama bunlar kavrulduktan sonra nasıl yaşayabiliyor ki? Kavrulan kahveye bulaşma ihtimali de olabilir tabi.

Bahsettiğiniz siteden de kahve almayı düşünüyordum.Artık bedava bile verseler almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Kurt mu? Yeşil çekirdeklerde kurt olduğunu bazı yerlerde görmüştüm.Ama bunlar kavrulduktan sonra nasıl yaşayabiliyor ki? Kavrulan kahveye bulaşma ihtimali de olabilir tabi.

Bahsettiğiniz siteden de kahve almayı düşünüyordum.Artık bedava bile verseler almam

Hocam harman olduğundan Rio minaslara baktım onlarda vardı.Bir şekilde gelmiş olabilir.Diğer etiyopya sidamoda diğerlerinde yoktu çok da güzeldi.Hadi kahve kavruldu benim kavonoz da temizdi yüksek sıcaklıkla yıkandı.Kesinlikle siteyi karalamak için falan söylemiyorum bunu.Yanlıs anlaşılmasın.Rio minas böyleyse bu millet kurtlu Türk Kahvesi içiyor.Bir de biz kahveyle bu kadar ugrasınca dalga geçiyorlar.Zoruma gidiyor adama tazecik kahveden French press Espresso Aeropress yapıyorsun beğenmiyor.Ya millet çok akıllı ya ben bir salağım bu kadar uğraşıyorum lezzetli kahveler yapıyorum kendimce.

• PimpJuice kullanıcısına yanıt
    recaus R kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ... Hayır sorup da deniyorum üstelik . Aroma tadını alayım içimi fark etmez dedim . Kahve çekirdeğini koklayarak seçtim üstelik ... Bir yerde hata yapıyorum ama dediğiniz gibidir umarım ... Deneye deneye en iyisi kahveyi bulacağız bir şekilde ...

@recaus Hocam ;

Bali Kintamani'ye aromasız dediler , aroması yoğun olarak siz bu kahveyi tavsiye etmiştiniz yanılmıyorsam ? Bir yanlışlık olmaması için tekrar bir sormak istedim . ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackosman -- 11 Mart 2016; 0:57:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: belki bir gün

quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Hocam harman olduğundan Rio minaslara baktım onlarda vardı.Bir şekilde gelmiş olabilir.Diğer etiyopya sidamoda diğerlerinde yoktu çok da güzeldi.Hadi kahve kavruldu benim kavonoz da temizdi yüksek sıcaklıkla yıkandı.Kesinlikle siteyi karalamak için falan söylemiyorum bunu.Yanlıs anlaşılmasın.Rio minas böyleyse bu millet kurtlu Türk Kahvesi içiyor.Bir de biz kahveyle bu kadar ugrasınca dalga geçiyorlar.Zoruma gidiyor adama tazecik kahveden French press Espresso Aeropress yapıyorsun beğenmiyor.Ya millet çok akıllı ya ben bir salağım bu kadar uğraşıyorum lezzetli kahveler yapıyorum kendimce.

Rezaletin daniskası...Kesin eminim ki o Rio Minasları Türkiye almasa hayatta yetiştirmezler, ellerindekini de doğrudan çöpe atarlar

• Nitelikli çekirdeklerle Türk Kahvesi denedim çok da güzel oluyor lakin ben hariç kimse beğenmiyor.Cok eskiden güzel bir kahve kültürümüz varmış dedelerimiz ninelerimiz kendileri kavurup kendileri öğütüp icerlermiş.Rio Minas da yokmuş Yemenden gelen kahve içilir gerçekten de kırk yıl hatrı olurmuş bu kahvenin.Daha sonra efendiler türemiş Rio minasla öyle tanışılmış.Seksenli yıllarda da kahvenin oraleti girmiş hayatımıza.Neymis entel dantel adamlar icermis öyle French Pressle Espresso zehirmis yılan zehirden betermiş.

Zaten o efendiler yüzünden milletin damak zevki bozuldu.İnsanlar 1 senelik öğütülmüş kahveyi zevkle içiyorlar.
  • jackosman J kullanıcısına yanıt
    Ben bali kintamani almaya gittiğim zamanda bana satarken sert bir kahve olduğundan bahsettiler hatta ilginç bir şekilde biraz da gönülsüz sattılar. Alıp press ile deneyince oldukça hoşuma gitti açıkçası ben düşük asiditesi olan kahveleri presse daha çok yakıştırıyorum asiditesi yüksek kahveleri de v60 gibi yöntemlere daha çok yakıştırıyorum. Sonuç olarak damak işi mesela bayağı övdükleri panama kahvelerini 2-3 kere alıp denedim ısrarla ama çok memnun kalamadım. Daha aromalı bir tad geliyordu ama damak zevkime uymadı . Özellikle armalı kahve arıyorsan Petra'nın Etiyopya Hunkute kahvesini de önerebilirim özellikle arkadan arkadan gelen bergamotlu çay benzeri bir tadı var o beni bitirmişti . Petra kahvelerini de awake satıyor bu arada.

Orta kavrulmuş etiyopya sidamo ile Türk kahvesi yapmıştım. Acı olmayan güzel aromalı bir kahve olmuştu. Ama bildiğimiz türk kahvesiyle alakası yoktu.
    Daha koyu mu kavurmak gerekir illa ki, sizin yaptığınız çekirdek nasıldı?

2 ay önce Yemen Mocha almıştım (hem de ucuzundan, muhtemelen kalitesi de daha düşüktü), "kahve Yemen'den gelir" sözünün anlamını tam olarak algılamış oldum...
    French pressde fazla bir esprisi yoktu ama Türk kahvesi şahane oluyordu, kurtlu kahveci memet efendinin bayat kahvesine alışık olanlar bile beğendi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

2 ay önce Yemen Mocha almıştım (hem de ucuzundan, muhtemelen kalitesi de daha düşüktü), "kahve Yemen'den gelir" sözünün anlamını tam olarak algılamış oldum...
    French pressde fazla bir esprisi yoktu ama Türk kahvesi şahane oluyordu, kurtlu kahveci memet efendinin bayat kahvesine alışık olanlar bile beğendi...

Kurtlu Kahveci Mehmet Efendi
    Bu deyimi sevdim.

• Barista sepeti nde yöresel kahve aldım ama bunu dinlendirmek gerekiyor mu ?
    Insan sabredemiyor :)

• ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Barista sepeti her zaman siparişten sonra kavrum yapmıyor.Hazırda olan kahveleri de satıyorlar.Ben iki tane yöresel almıştım, bir tanesi yeni kavrum diğeri biraz bekletilmişti.Kahveyi deneyip anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slitheen

Orta kavrulmuş etiyopya sidamo ile Türk kahvesi yapmıştım. Acı olmayan güzel aromalı bir kahve olmuştu. Ama bildiğimiz türk kahvesiyle alakası yoktu.
    Daha koyu mu kavurmak gerekir illa ki, sizin yaptığınız çekirdek nasıldı?

Aynısını ben denedim çok bomba oldu.Böyle bir çektim kahveyi sözende un gibi oldu.Costarika taarazuyla denedim orta kavrulmuş çok çok güzel oldu öyle badem çikolata tadı geldi kahveden. Köpük krema yerinde böyle bir kreması oluyor bu kaliteli kahvenin Türk kahvesinde mübarek yağ gibi kayan Espresso sanki.Normal de sevmezdim Türk kahvesini ama şimdi her aldığım çekirdekte deniyorum.Cok da güzel oluyor.Her değişik yöntemde aynı kahveden farklı sonuçlar alıyorum.

• 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.