Şimdi Ara

Apple: Android'in çerçevesi, Andy Rubin'in Apple'daki çalışmasından parçalar taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple: Android'in çerçevesi, Andy Rubin'in Apple'daki çalışmasından parçalar taşıyor


    Apple ile HTC arasında süren patent davasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Apple'ın son iddiasına göre ITC'nin idari hukuk yargıcının HTC'nin ihlal ettiği yönünde karar verdiği patentlerden biri olan "Gerçek zamanlı sinyal işleme" ile ilgili olan patent, 90'lı yıllarda bir grup Apple mühendisi tarafından geliştirildi. Apple'ın tam vurgu yaptığı nokta da burası çünkü Apple, bu ekip içerisinde Android'in mucidi olan ve şu anda Google'da üst düzey yöneticilik yapan Andy Rubin'in de yer aldığını belirtiyor.


    HTC'nin komisyona sunduğu dosyadaki "Android ve Rubin'in ilgisi, 1990'lı yılların ortasında çalıştığı General Magic ve Danger'da başladı." ifadelerine vurgu yapan Apple, son dilekçesinde durumun HTC'nin belirttiği gibi olmadığını ve Android'in çerçevesinin esin kaynağının Rubin'in Apple'daki çalışmaları olduğunu iddia etti. Apple'ın son hazırladığı dilekçedeki ifadeler şöyle;



    "Android ve Bay Rubin'in ilgisi HTC'nin komisyonu inandırmak istediği şekilde 1990'ların ortasında General Magic ya da Danger'da başlamadı. Gerçeğinde, duruşmadaki kanıt gibi, Bay Rubin kariyerine 1990'ların başında Apple'da başladı ve 263 [gerçek zaman API'si] patentinin tasarımı ve geliştirilme çalışmalarında mucitlere raporlama yapan mühendis olarak görev aldı. Bu yüzden Android platformunun, dizayn esnekliği sunan ve HTC'nin belirttiği gibi platformun son derece özelleştirilebilir ve genişletilebilir olmasını sağlayan 263 [numaralı] patentinin alt sistem yaklaşımıyla ilgili istemini kullandığı hiç de şaşırtıcı değildir. Android'in çerçevesi için Bay Rubin'in esin kaynağı oluşu, incelenmek üzere bekleyen dilekçe ile direkt olarak ilgili olmasa da HTC, idari hukuk yargıcının ilk kararına ve bulgularını destekleyen kanıtlara karşı, bu tarihi saptırma zorunluluğunu hissetmiştir."



    Foss Patents, Apple'ın 263 numaralı patent konusunda OEM bazında değilde direkt olarak Android'in geliştiricisi olduğu için Google'a dava açması halinde; Android platformunun mahkeme kararıyla yaptırımla karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor. Hatırlanacağı gibi Apple, "Seri iletilen veri için gerçek zamanlı sinyal işleme sistemi" ile ilgili olan patentini 1994 yılının Ağustos ayında kayda geçirtmişti.


    Andy Rubin ismi, Apple'ın HTC'ye açtığı davanın yanı sıra, Oracle tarafından Google'a açılan davada da geçmiş ve Google ile Andy Rubin'in Java'ya ait olan patentleri bile bile ihlal ettikleri yorumunun yapılmasına sebep olan mail delil olarak mahkemeye sunulmuştu. Rubin tarafından 2005 yılının ekim ayında yazıldığı belirtilen mailde şu satırlar yer alıyordu;



    "Eğer Sun bizimle çalışmak istemiyorsa iki seçeneğimiz var. Ya çalışmamızdan vazgeçip MSFT CLR VM ve C# dilini benimseyeceğiz ya da ne şekilde olursa olsun Java'yı kullanıp, kararımızı savunacağız ve uzun vadede belki de düşmanlarımız olacak."



    Apple'ın 1984'deki ünlü reklamına atıfta bulunarak "Eğer Google yoksa, bizleri tek firma (Apple), tek adam (Steve Jobs), tek cihaz (iPhone) ve tek operatörün, seçenek olarak sunulacağı zalim bir gelecek bekliyor." sözlerinin sahibi olan Andy Rubin, şu anda Google'ın mobilden sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.


     








  • Görünen o ki bu davalardan Google yani Android oldukça zarar alacak. Belki de Google, tahmin ettiğimiz kadar masum değil.
  • Google i bilmem ama,

    Samsung bir davayi kaybetti gecenlerde yanlis okumadiysam,Mahkeme suan Samsung a 3 ay sure verdi.
    Eger 3 ay icinde Samsung,Galaxy S2 basta olmak uzere,Galaxy s,plus,Ace modellerindeki galeri ve market arayuzlerinde degisiklik yapmazsa,3 ay sonra bu modellerin satisi avrupada yasaklanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 4 Eylül 2011; 12:42:08 >
  • hay varya herkes ios mu almak zorunda alternatifler olmalıdır kopya veya başka bişey işte herkes zengin deil ayfon alsın sen geliştirdiysen satabildiğine sat fanboyların var zaten neden fakir kısmın bunları kullanmasını engellemek istiyorsun

    ısırılmış elma ?
  • Adamin hakkini yiorlarsa neden dava acmasin sonucta resmi hale gelmis bi kopyalamala olayi var ortada
  • Çalmak yerine bişeyler üretsinler. Yok öyle başkası geliştirip emek harcasın ondan sonra sen gel kafana göre kullan.
  • yeni ios 5 deki yukardan inip çıkan notification menüsü de androidden çalıntı o zaman.. akıllı telefonlarda bütün işletim sistemlerinde benzer yönler var bence abartıyorlar biraz..Rom kasan arkadaşlar bile farklı arayüz yapabiliyor google bundan mı erinecek?
  • andrıod aslına bız yaptık dıcekler 2 ay sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    yeni ios 5 deki yukardan inip çıkan notification menüsü de androidden çalıntı o zaman.. akıllı telefonlarda bütün işletim sistemlerinde benzer yönler var bence abartıyorlar biraz..Rom kasan arkadaşlar bile farklı arayüz yapabiliyor google bundan mı erinecek?

    apple caldi dedigi seyi 2008-2009 yilinda jb ile yapilabiliyordu, tutturmusunuz bisey otup duruyonuz. (hatta apple o yapan adami ise aldi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • widget(Türkçesi yok mu bunun?), bildirim çubuğu, iOS 5 bir şeyler çağrıştırıyor mu? Dokunmatik ekran olduktan sonra bazı özellikler mecburen benzeyecek. Ona bakılırsa insanlarda bir birine benziyor. O zaman herkes bir birine dava mı açacak? Kaşı gözü bana benziyor, benden çalmış, dur şuna dava açayım...

    Apple iyice azıttı artık. Apple'a sempatim vardı zamanında ama şu son dava meseleleri yüzünden bir daha Apple ürünü almamaya karar verdim. Eğer herkes her şeyin patentini alırsa gelişme, geliştirme diye bir şey kalmaz gerilemeye başlarız. Apple'da bunu yapıyor. Her şeyin patentini alıp rakiplerine takoz koyuyor. Tamam fikirlerine sahip çıkmalı ama gelişmeyi engellememeli. Dokunmatik ekran teknolojisi eskidi ama dokunmatik ekranı bulan kişi elindeki patenti kullanıp dava açmaya kalksa 3310 zamanına geri dönmeye başlarız hatta orta çağa. Apple çalışanları da insan DNA'sına sahip. O zaman bende Apple'a benim DNA'ma benzer insanlarla çalışıyor diye dava açayım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt
    Eğer herkes her şeyin patentini alırsa gelişme, geliştirme diye bir şey kalmaz gerilemeye başlarız. Appleda bunu yapıyor. Her şeyin patentini alıp rakiplerine takoz koyuyor. Tamam fikirlerine sahip çıkmalı ama gelişmeyi engellememeli. Dokunmatik ekran teknolojisi eskidi ama dokunmatik ekranı bulan kişi elindeki patenti kullanıp dava açmaya kalksa 3310 zamanına geri dönmeye başlarız hatta orta çağa. Apple çalışanları da insan DNAsına sahip. O zaman bende Applea benim DNAma benzer insanlarla çalışıyor diye dava açayım?


    Böyle bir düşünce tarzı var mı ya?
    Tabii ki her mucit icadını koruyacak! Tabii ki dokunmatik paneli ilk keşfeden ürününü patentleyecek ve lisans ödemeyen hiç kimseye kullandırtmacak! Bundan daha doğal ne olabilir?

    Sen fikir sahibine lisans ödeme ondan sonra da "Bunlar yüzünden teknoloji geliştiremiyoruz" diye ağla. Yok ya!

    Sırf bu yüzden uzak doğudan ve uzak doğululardan nefret ederim. Çünkü işleri hazıra konmaktır. Yeni bir şeyler bulayım, geliştireyim yok öyle bir şey. Yani İnovasyondan bi haber insanlar alayı. Tek yaptıkları batının keşfettiği şeyleri daha ileriye taşımak o kadar. Bir kısım Japon şirketleri haricinde inovasyon peşinde koşan firma bulmak pek mümkün değildir. Bu kopyacıların en önde gideni de dünyanın en büyük şirketler topluluğundan biri olan Samsung'dur.

    Apple'ı patentlerini korumaya çalışıyor diye suçlamak en hafif tabiri ile cehalettir!




  • Apple gozumden cok dustu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    yeni ios 5 deki yukardan inip çıkan notification menüsü de androidden çalıntı o zaman.. akıllı telefonlarda bütün işletim sistemlerinde benzer yönler var bence abartıyorlar biraz..Rom kasan arkadaşlar bile farklı arayüz yapabiliyor google bundan mı erinecek?

    apple caldi dedigi seyi 2008-2009 yilinda jb ile yapilabiliyordu, tutturmusunuz bisey otup duruyonuz. (hatta apple o yapan adami ise aldi)


    tutturduğumuz falan bir şey yok. . JB ile yapılması bir şey ifade etmiyor. resmi olarak yoktu sonuçta .

    ben bu tarz çocuk gibi sürekli birbirlerine benden aldı benden çaldı demenin mantıksız olduğunu söylüyorum. . arayüzü biraz değiştirirsin problem kalmaz. .
    bence apple eski hükümdarlığının kaybettiğini görünce biraz saldırganlaştı o kadar... Piyasanın tek hakimi iken çok çok kısa bir süre içinde çok daha iyi cihazlar ve gayet güzel işletim sistemleri çıktı.

    daha bunlar iyi günleri win mango ve symbian belle ile çok daha gerileyecekler ...Şuan sadece bir marka trend oldukları için gene çok fazla satabiliyorlar. halbuki çok daha iyi cihazlar daha ucuza alınaibliyor..


    Apple eskiden ne yapıyordu ... piyasanın tek hakimi olduğu için saçma sapan özellikleri kısıp bir sonraki modelde onu koyup tekrar satıyordu. bir sonraki modelde usb koyup tekrar satıyordu. yani aslında ilk modelde bile rahatlıkla koyacağı özelliği teker teker ekliyordu. bu appleın tipik özelliği. apple saplantısı olan ve marka trendine yenik düşen bir çok insan her yeni modeli kuyrukta beklediler. Ama artık o günler bitti. apple kendisine bağımlı yapamayacak insanları.... android gibi çok daha özgür kişiselleştirilebilen bir yazılım ve donanım olarak çok daha üstün cihazlar var.. her gün bir yenisi çıkıyor ve dudak uçurtacak özellikler ekleniyor.. apple artık elindekinin en iyisini yapmalı ki mevcut durumunu kaybetmesin. steve jobs gibi bir dahininde ayrılması büyük bir kayıp...




  • bence olay çok büyümeden amerikadaki bazı büyük dayılar olaya müdahale etse iyi olacak. Patent bir yere kadar inovasyonu getirir, bir süre sonra uygulamaya serbest bırakılması lazım bu ne böyle,onlarca dava.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Patentlerin koruma süresi 20 yıl ile sınırlıdır. Diğer bir deyişle; yapılan buluşun kullanım hakkı sadece 20 yıllığına mucidiyle sınırlıdır. Mucit, isterse kullanım hakkını lisanslayabilir ya da sadece kendisi kullanır. Ancak 20 seneden sonra buluş kamu malı sayılır ve bütün herkesin kullanımına açılır.

    İyi forumlar

    Mustafa ÇAYIRPUNAR
    Donanımhaber.com
  • Şurda Apple'a kızanlar kendi hakları yense naparlar tahmin bile edemiyorum. Klavye başından sallamak kolay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911


    quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    yeni ios 5 deki yukardan inip çıkan notification menüsü de androidden çalıntı o zaman.. akıllı telefonlarda bütün işletim sistemlerinde benzer yönler var bence abartıyorlar biraz..Rom kasan arkadaşlar bile farklı arayüz yapabiliyor google bundan mı erinecek?

    apple caldi dedigi seyi 2008-2009 yilinda jb ile yapilabiliyordu, tutturmusunuz bisey otup duruyonuz. (hatta apple o yapan adami ise aldi)


    tutturduğumuz falan bir şey yok. . JB ile yapılması bir şey ifade etmiyor. resmi olarak yoktu sonuçta .

    ben bu tarz çocuk gibi sürekli birbirlerine benden aldı benden çaldı demenin mantıksız olduğunu söylüyorum. . arayüzü biraz değiştirirsin problem kalmaz. .
    bence apple eski hükümdarlığının kaybettiğini görünce biraz saldırganlaştı o kadar... Piyasanın tek hakimi iken çok çok kısa bir süre içinde çok daha iyi cihazlar ve gayet güzel işletim sistemleri çıktı.

    daha bunlar iyi günleri win mango ve symbian belle ile çok daha gerileyecekler ...Şuan sadece bir marka trend oldukları için gene çok fazla satabiliyorlar. halbuki çok daha iyi cihazlar daha ucuza alınaibliyor..


    Apple eskiden ne yapıyordu ... piyasanın tek hakimi olduğu için saçma sapan özellikleri kısıp bir sonraki modelde onu koyup tekrar satıyordu. bir sonraki modelde usb koyup tekrar satıyordu. yani aslında ilk modelde bile rahatlıkla koyacağı özelliği teker teker ekliyordu. bu appleın tipik özelliği. apple saplantısı olan ve marka trendine yenik düşen bir çok insan her yeni modeli kuyrukta beklediler. Ama artık o günler bitti. apple kendisine bağımlı yapamayacak insanları.... android gibi çok daha özgür kişiselleştirilebilen bir yazılım ve donanım olarak çok daha üstün cihazlar var.. her gün bir yenisi çıkıyor ve dudak uçurtacak özellikler ekleniyor.. apple artık elindekinin en iyisini yapmalı ki mevcut durumunu kaybetmesin. steve jobs gibi bir dahininde ayrılması büyük bir kayıp...

    Bu yazdiklarini hangisi yapmiyorki, Nokia yillarca aynisi yapmadimi? Samsung u, HTC si hepsi ayni kafada. Al birini vur otekine.
    Adamlar pazar payi icin birbirini yiyiyor Millet de bu forumda sahip oldugum en iyisidir diye o markaninin avukatligini yapip, kendi capinda empoze yapiyor.
    Ama kendi kendine tatmin etmekden baska birsey degil bu durum.

    Birakin birbirlerini yesinler, ben sahsen kriterlerime uygun veya yenilikci ne varsa marka gozetmeksizin alir kullanirim.

    Gerisi beni ilgilendirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elmanın içine bi kurt düşmüş demekki, içten yiyip bitiriyor elmayı, elma da napsın etrafa saldırıyo haliyle...
  • bende aynen işime geleni kullanırım apple düşmanı da değilim. belki bundan sonra i5 alırım bilemiyorum.
    rekabet işte bu sayede işimize geliyor. hepsi kendi yapabileceğinin en iyisini sunmak zorunda. yoksa pazar payları küçülür kaçış yok...
  • apple pazar payının giderek düşeceğini fark edince çok saldırganlaştı.
    bu olaya gelince arkadaşlar daha dava sonuçlanmamaış yani apple'ın iddialarına bakıp "çalmışlar" demek doğru değil. aynı arkadaşlar htc'nin savunmasını okusaydı ne derdi merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.