Şimdi Ara

DARTY de 19.90 a kahve makinesi. kargo ücretsiz :) ÜRÜN SATIŞTAN KALDIRILDI. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
1
Favori
15.844
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acaba tek fincan kahve yapmak için uygun mu?
  • bende bugün teslim aldım makinemi. Çıkabilen parçaları soguk suyla üstün körü bir yıkadım, aleti 3 kere boş çalıştırdım. Starbuckstan Italian Roast çekirdek alıp metal filtre ayarında çektirdim ve şu anda yudumluyorum kahvemi, normalde kafede içtiğimden hiç bir farkını göremedim. French pressle yaptığım kahveyle karşılaştırırsam, daha iyi demlenmiş ve aroması suda daha zengin dağılmış.

Bir kahve sever olarak kesinlikle tavsiye ederim bu aleti.

Orijinalden alıntı: l_l

acaba tek fincan kahve yapmak için uygun mu?

Su haznesi ve sürahi göstergeleri minimum 4 fincan olarak görünüyor ama tek fincan yapmayı denemedim.
  • Bu makine nasıldır bilmiyorum. Ancak benzer ucuz makineler kullandım ve çok memnun kalmadım. Plastik kokusu mutlaka kahveye siniyor ve uzun süre kullansanız bile geçmiyor. Bunun yerine saglam camdan yapılmış bir french presss almak bence çok daha mantıklı.

Orijinalden alıntı: dOmi

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

@dOmi hocam sen benden daha kahveciymişsin. Ucuz Sinbo kahve makinesi + melitta kağıt filtre + çekirdek satın alıp kavanozda saklanan ve azar azar evde çekilen tchibo/mehmet efendi kahveleriyle başarılı sonuçlar alıyorum. Makinemin bence kusuru alt haznede toplanan kahvenin ilk etapta yeterince sıcak olmaması. 5 dk kadar bekleyince tam içme sıcaklığına geliyor. Hele taze çekilmiş kahveyi adeta Starbucks filtre kahvesiymiş gibi yapıyor. Sinbo'yu kahveden anlayan ve sürekli filtre kahve içen bir kişi olarak ben de öneririm.

Bir de dOmi hocam nerelerden kahve alıyorsun acaba?

http://www.baristasepeti.com/ buradan alırım hep, yeşil çekirdek satan ender yerlerden biridir. sorunsuzdur güvenle alabilirsiniz. kağıt filtre kullanmanız çok hoş, yalnız kahvenizi çekerken kagıt filtreye gore cektirmeniz gerekiyor daha ince çekilmelidir. kendi filtresine gore cekcek iseniz kalın çektireceksiniz. umarım bu ayarıda biliyorsunuzdur yoksa gerçek tadı yakalamamışsınızdır.

tavsiyem kavurma işlemini yapmamanız kavrulmuş alın bir kaç sene sonra gerçekten bu işe gonul vermek isterseniz kendiniz kavurmaya geçin çünkü zor ve emek isteyen işlem. ama kesinlikle bir el degirmeni alıp cekirdegi kendiniz ögütmenizdir. cünkü kavrulmuş ve çekilmiş kahve çok hızlı bayatlar.

Evet hocam, o olayı tecrübe ederek öğrenmiştim. İnce çekilmiş kahveyi makinenin kendi filtresinde yapınca telve bırakıyor, tadı da tam olmuyor. Lakin evde çektiğim kahve (daha irice taneli) makinenin kendi filtresiyle oluyor, kağıt filtreyle de biraz fazla miktarda koyunca oluyor. Yeşil çekirdek kavurma işine girmeyi düşünmüyorum. Çekirdek çekmek bile zor geliyor zaten Kahveyi bir kaç içimlik çekiyor ve 1 hafta içerisinde tüketiyorum. Ayrıca çekirdekleri tchibo'da sattıkları ambalajda bekletince hızlıca bozulduklarını farkettim, kavanoza aldım hepsini.

Bu kahve sohbetleri için ayrı bir başlık açıp tecrübe paylaşımı yapsak hoş olmaz mı?

Edit: Arkadaşlar french press ile asla lezzetli kahve içemezsiniz, makine şart. Fakat bir arkadaşta tek kişilik kahve yapan şu cihazı gördüm ve memnundu:

DARTY de 19.90 a kahve makinesi. kargo ücretsiz :) ÜRÜN SATIŞTAN KALDIRILDI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 5 Eylül 2011; 10:55:41 >

• quote:

Bu kahve sohbetleri için ayrı bir başlık açıp tecrübe paylaşımı yapsak hoş olmaz mı?

Bence de. Güzel kahvenin inceliklerini. Hangi kahvelerin kullanıldığında zevk verdiğini falan paylaşalım. Gidiyoz kafamıza göre alıyoz Tchibo'dan vs.
    Hemen bir başlık bekliyorum.

Benim evdeki makina da bu.
    />

Kendi filtresi var metalden. Kağıt kullanmıyorum. Plastik kokusu fln hiç almadım daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyrito -- 5 Eylül 2011; 11:01:56 >

• Nereye açmalı konuyu? Yer belirtirsen ben açarım başlığı. Başlık ne olsun?

KahveSeverler Derneği - Kahve Tiryakileri - Gerçek Kahve Keyfi vs.

Nereye açmalı konuyu? Yer belirtirsen ben açarım başlığı. Başlık ne olsun?

Bilmiyorum ki neresi olur. Gerçek Kahve Keyfi fena değilmiş.
  • Pahalı, ucuz, french press ile amatörcei kendince filtre kahve içen biriyim. Gerçek bir tiryakiliktir. Yeni başlayacak arkadaşlar bu tarz bir ürün kullanabilir. Sevmezseniz en azından 100 lerce tl niz boşa gitmemiş olur. Bu arada genel bir başlık da iyi olur.

Orijinalden alıntı: Poyri

quote:

Nereye açmalı konuyu? Yer belirtirsen ben açarım başlığı. Başlık ne olsun?

Bilmiyorum ki neresi olur. Gerçek Kahve Keyfi fena değilmiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52382437

Başlık açıldı, hayırlı olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

quote:

@dOmi hocam sen benden daha kahveciymişsin. Ucuz Sinbo kahve makinesi + melitta kağıt filtre + çekirdek satın alıp kavanozda saklanan ve azar azar evde çekilen tchibo/mehmet efendi kahveleriyle başarılı sonuçlar alıyorum. Makinemin bence kusuru alt haznede toplanan kahvenin ilk etapta yeterince sıcak olmaması. 5 dk kadar bekleyince tam içme sıcaklığına geliyor. Hele taze çekilmiş kahveyi adeta Starbucks filtre kahvesiymiş gibi yapıyor. Sinbo'yu kahveden anlayan ve sürekli filtre kahve içen bir kişi olarak ben de öneririm.

Bir de dOmi hocam nerelerden kahve alıyorsun acaba?

http://www.baristasepeti.com/ buradan alırım hep, yeşil çekirdek satan ender yerlerden biridir. sorunsuzdur güvenle alabilirsiniz. kağıt filtre kullanmanız çok hoş, yalnız kahvenizi çekerken kagıt filtreye gore cektirmeniz gerekiyor daha ince çekilmelidir. kendi filtresine gore cekcek iseniz kalın çektireceksiniz. umarım bu ayarıda biliyorsunuzdur yoksa gerçek tadı yakalamamışsınızdır.

tavsiyem kavurma işlemini yapmamanız kavrulmuş alın bir kaç sene sonra gerçekten bu işe gonul vermek isterseniz kendiniz kavurmaya geçin çünkü zor ve emek isteyen işlem. ama kesinlikle bir el degirmeni alıp cekirdegi kendiniz ögütmenizdir. cünkü kavrulmuş ve çekilmiş kahve çok hızlı bayatlar.

Evet hocam, o olayı tecrübe ederek öğrenmiştim. İnce çekilmiş kahveyi makinenin kendi filtresinde yapınca telve bırakıyor, tadı da tam olmuyor. Lakin evde çektiğim kahve (daha irice taneli) makinenin kendi filtresiyle oluyor, kağıt filtreyle de biraz fazla miktarda koyunca oluyor. Yeşil çekirdek kavurma işine girmeyi düşünmüyorum. Çekirdek çekmek bile zor geliyor zaten Kahveyi bir kaç içimlik çekiyor ve 1 hafta içerisinde tüketiyorum. Ayrıca çekirdekleri tchibo'da sattıkları ambalajda bekletince hızlıca bozulduklarını farkettim, kavanoza aldım hepsini.

Edit: Arkadaşlar french press ile asla lezzetli kahve içemezsiniz, makine şart. Fakat bir arkadaşta tek kişilik kahve yapan şu cihazı gördüm ve memnundu:

Kesinlikle katılmıyorum. Taze kavrulmuş kahve taze çekildiğinde french press ile çok hoş olur.

• quote:

Fakat bir arkadaşta tek kişilik kahve yapan şu cihazı gördüm ve memnundu:

Moka ekspres die geçiyor bu alet, arkadaşım italyadan almıştı, ilkel espresso makinesi diye geçiyormuş. Geçen mersindeydim, foruma gittim ve ordaki media markt ta gördüm 40 lira civarı bir fiyatı vardı. İstanbulda nerde vardır bilmiyorum.

• Fırsat sıcaklığını kaybetmiştir, stokta yok!
  • internetten sipariş verirken satın alma aşamasında stoklarda kalmadı dedi müşteri hizmetlerini aradım pendik mağazasında varmı dedim 17 tane var dedi peki oraya gidince bu fiyata verirlermi dedim onada okey dedi bende mağazaya gidip aldım bir miktar daha vardı fırsat ürünü olarak büyük puntolalarla 49 tl yazıyodu durumu anlattım kasaya okutup 29 tlden verdiler cihazı henüz denemedim kahve konusunda daha çok yeniyim
  • Arkadaşlar üründen almak isteyen müşteri hizmetlerini arayabilir. Şu an itibarı ile Eyip Flatofis Darty de 8 adet ürün mevcutmuş...

� Beşiktaş JK � ÇARŞI
    Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
  • ürün aynı indirimli fiyattan tekrar stoklarda. haber vermek yine bana düştü
  • Yahu kaç gün ölü sipariş vereli halen kargoya verilmedi ürün.

2. Yukarıda fotoğrafı verilen makineler moccha ve espresso (King marka) makineleridir. Filtre kahve makinesi değiller ve filtre kahve yapmazlar. (Espresso makinesindeki potu filtre zannetmeyin.)

3. Bu tip makinelerin en büyük riski plastik kokusu ve cam sürahinin çatlamasıdır. Cam sürahi çatlarsa yerine çelik cezve koyabilirsiniz. Ancak filtre kahveyi gerçekten tiryakilik düzeyinde içiyorsanız, tavsiyem 150 lira civarında satılan, tamamen çelik gövdeli Philips makinedir.

4. Kahve ile ilgili en iyi bilgileri bulabileceğiniz ve en iyi kahveyi satın alabileceğiniz yer baristasepeti.com ve forumudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 6 Eylül 2011; 13:27:37 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.