Şimdi Ara

PC için 2+1 ses sistemi tavsiyesi 600-1000 TL arası kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Daha önce herhangi bir ses sistemi kullanmadım ilk defa alıcam.Daha çok benim için müzik önemli ses sisteminde öncelikle onu belirtmek isterim.geri kalan şeyler ikinci planda kalıyor ama onlarda biraz önemli tabi ki.Ben bu ses sisteminde % 80 müzik dinliceksem %20 film seyrederim oyunda oynamıyorum zaten.Ama benim için müzik çok önemli genelde metal,rock,jazz türü müzik dinliyorum ve sesleri ince ayrıntılarına kadar duymak isterim olabildiğince.600-1000 TL arası yazdım gerekirse 1000 TL'ye kadar çıkabilirim.Fiyat aralığı belirlememde hem forumdaki okuduklarımdan dolayı hem bütçem en fazla bunu kaldırabilir olabildiğinden dolayı ve gerçekten iyi bir ses istediğimden dolayıdır.

Forumdaki PC için 2+1 ses sistemi konularının hemen hemen hepsine baktım arada kaçırdıklarım belki vardır ama azdır sanırım, elimden gelebildiğince hepsini okumaya çalıştım.Yaklaşık 10 tane markaya baktım inceledim bunlar arasından

* Harman Kardon SoundSticks III
    * Bose Companion 3
    * Acoustic Energy Aego-M
    * Jamo i300
    *Audioengine a5

bu 5 marka arasında sıkıştım kaldım.Bunların hepsi iyi markalar ama kafam çok karıştı

Harman Kardon SoundSticks III hakkında fazla yorum bulamadım ama kötü diyen yok ama beni tatmin etmedi bi abimizin bu konuda tavsiyesi oldu bana tizleri çok iyi vermez o dedi,

Bose Companion 3 için (Genel olarak bose 2+1 için aslında) bu markayı ses için iyi bulanlarda var bulmayanlarda var ve özellikle o parayı hak etmediğini söyleyen bi çok insan da var ben Bose konusunda böyle yorumlarla karşılaşıcağımı düşünmemiştim hakkaten öyleyse neden 1000 TL'ye kadar çıkayım ki öyle düşündüm sonra.

Acoustic Energy Aego-M içinse öve öve bitiremiyorlar yaklaşık bu marka hakkında 15 sayfa okudum fiyatına göre çok çok iyi diyorlar Bose ile karşılaştıranlar bile var ama aklım almadı yani o durumu ama markaların marka fiyatları elbette var kendileri satmaları için, aslında böyle bişey mümkün diye düşünüyorum yani pahalı diye iyi ses vercek diye bişey yok o cihazın Bose'den iyi ses verebiliceğini düşünebilirim ama emin değilim tabi yinede ben yorumlara göre hareket ediyorum zaten o yüzden kafam karıştı

Jamo i300 içinde iyi şeyler duydum hatta yanlış hatırlamıyorsam bazıları Acoustic Energy Aego-M'den daha iyi diyorlardı ben bir tek bu ürüne ısınabildim tasarımıda hoşuma gitti bi abimizde bu marka için iyi şeyler söyledi ses kalitesi için

Audioengine a5 ise tamamen aslında müzik için çok iyi diyolar

Resimde görüldüğü üzere odam dar Audioengine a5'i koyucak yerim yok koyarımda oda da o ses dağılımı nasıl olur onu bilemem kötü olur gibi geliyo bi sağa bi sola koyamam çünkü büyük bilgisayar masasının altına mı koyucam ikisini birden saçma geldi o yüzden kafamda biraz onu bu yüzden elemek zorunda kaldım ne kadar doğru bilmiyorum ama elimde seçenek olduğu için tabikide birazda küçük ve Tweeter'lar işte Bose'daki gibi Aego-M,Jamo'daki gibi istiyorum resimdeki gibi kırmızı halkalı olan ve odanın köşelerindeki iki yere koyabilirim ve ses dağılımı sanırım böylece daha iyi olur diye düşünüyorum.Yani SubWoofer'ı Bilgisayar masasının altına koyucam Tweeter'larıda her iki duvar köşesine.Odam yaklaşık 7 m2 çok küçük belkide diceksiniz bu odada bu sistemlere ne gerek var onuda bilmiyorum yardımınızı istiyorum, ses konusunda sonuna kadar sesi dayıcam demiyorum orta veya birazdaha yüksek dinlerim heralde apartmandayım sonuçta fazla da açamam neyse ses kalitesi bunla alâkalı değil zaten o yüzden böyle sistemleri odaya koyabiliceğimi düşündüm.

En çok Jamo i300'e ısındım onu almak istiyorum bu cihaz konusunda daha çok fikirlerinizi bekliyorum ama tabi bu yazdığım 5 ürün içinden bi tanesini seçicem diğerleride önemli ama bu seni tatmin eder diyorsanız Jamo i300 almak istiyorum fiyatıda Bose kadar pahalı değil benimde işime gelir.yorumlarınız çok önemli benim için:
    Ben İzmir'de yaşıyorum ve bu cihazları dinleyebilicek imkanı bulamadım bu ses sitemleri İzmir'de nerde var bilmiyorum araştırdım biraz ama bulamadım bilen varsa söylesin hemen gidip denicem çünkü aslında denemeden almak istemiyorum ama mecbur kaldım o yüzden yorumlarınız benim için çok önemli artık deneyemezsem bi şekilde seçtiğim ürünü kargoyla getittiricem.Herkese yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

PC için 2+1 ses sistemi tavsiyesi 600-1000 TL arası kararsız kaldım

• Harman kardon soundsticks te kullandım bose companion 3 de mid tiz konusunda harman daha iyidi ama bass konusundada bose.Bu iki sistemide güçleri yüzünden sattım müstakil evde sesi daha çok açma isteğim yüzünden.Şuan bu sistemler arasında biri alıcak olsaydım jamo i300 alırdım 300w çünkü.Bu kadar güçlü subwooferi olmasına rağmen uydular ezilmiyormuş kullanıcı yorumları o yönde.Ayrıca bu bose daki bass beni çok etkilemişti çok yumuşak ve tok bir bass verebiliyor,ama işte insan o bass sesini daha yüksek seviyelerde dinlemek istiyor :) Ama senin yerinde olsam companion 3 yada creative t3 alırdım.
  • Ben zaten o kadar açamam bu odada boğulur oda büyük ihtimal 7 m2 odada.Sesler ayrıntılı gelsin müzik olarak Jamo i300'de.Bassı zaten genelde çok açmam bu odada orta bi bass düzeyi yeterli olur heralde bu odada ama arada bi açarım tabi başka tavsiyesi olan yok mu gerçekten çok arada kaldım vericeğim parada az değil pişman olmak istemiyorum deneme şansım olsa biraz daha kolaylaşıcak iş ama İzmir'de bilmiyorum böyle bi yer.Yorumlarınıza ihtiyacım var.
  • Merhaba; jamo i300 kullanıcısı olarak tavsiye ederim.Zatenten bir çok inceleme sitesinden tam not almış bir set. Arkadaşın dediği gibi kesinlikle üst-orta-alt frekanslarda hiçbir karışma olmuyor. Hatta denemelerimde bası ve tizleri sona dayadığımda bile tizler fazla bile geliyor baslar ise 12m2 odada bilem çok fazla geldi bana. Jamo i300 için diyeceklerim bunlar diğerleri içindede sadece müstakil ev için bose tavsiye ederim. Diğerleri kötü demiyorum sadece sesleri az gelir sadece güç olarak.
    İzmirde isehttp://www.meteormuzik.com.tr/ sitesine bir göz at istersen. Ellerinde kalmamış fakat. İ300 kullanılan uydular Jamo a102 uydularıdır. Ellerinde varsa uyduların sesini belki duyabilirsin.

• Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Başka önerisi bu konu hakkında bilgisi olan yok mu dinleyerek büyük ihtimal alamayacağım için bu sistemleri benim için tavsiyeleriniz çok önemli.
  • Meteormüzik izmirde kendileri ile görüştünmü veya mediamark ve elktroworld gibi mağazalardada oluyor bir bak sanırım izmirde vardı bu mağazalar.
  • İzmir'de sizin dediğinizle beraber iki tane yer biliyorum şu anda benim bildiğim bi yer var Alsancak'ta Audiophile diye küçük bi dükkan sadece oraya uğrama şansım oldu ama kapalıydı orasıda bayram tatili nedeniyle sanırım Meteormüzik'e de en kısa zamanda gidicem sizin tavsiyeniz üzerine ben Mediamarket ve Darty'e baktım oralarda bulamadım çok yazık ki 3-4 hafta öncesine kadar BestBuy vardı ama malesef kapandı bence orası çok iyiydi açıla açıla ne mi açıldı dersiniz yerine Teknosa zaten orda hiçbişey yok tekrar Audiophile'e bi bakıcam ve Meteormizik'e de bakıcam.Başka tavsiyeleri ve İzmir'de başka bu ürünleri bulabilecrğim bi yer bilen varsa bekliyorum ne kadar çok yer o kadar ürünleri deneme fırsatı demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jamo i300 ve AegoM kullanan biri olarak söylüyorum i300 al arkana bile bakma.
  • Teşekkürler.ben Aego-M ile arasındaki farkı merak ediyodum bunu benim için belirleyici sayıyorum çok sağolun ve bu arada ben bu subwoofer'ın arkasındaki girişleri merak ediyorum hiç bi yerde resmini bulamadım bana birileri subwoofer'ın arkasını gösteren bir resim atarsa çok sevinicem mesela Jamo P 102 ninkini Jamo'nun kendi sitesinde var ama Jamo i300'ün subwoofer'ın arkasının resmi yok mesela Jamo P 102'de optik çıkış var yanlış görmediysem ama Jamo i300'de varmı bilmiyorum bunun gibi.Bu arada bu Ipod'a yönelik bi ürün ben Ipod ile kullanmıcam zaten bir Ipod'a sahip değilim bu şekilde böyle bi sistemi almak yanlış mı?Yani önemli olan sistem diyip almak istiyorum ben hep bilgisayarla kullanıcam bunu. Bir de bende Creative Zen X-Fi 2 var ben onu Jamo i300'e bağlayabilirmiyim kolayca?
  • Resmini şuan çekip koyamam şuan için ancak akşama koyabilirim. Fakat, i300 analog bir sistemdir yani optic girişi yok malesef. İphone bağlantısı olması sadece + olarak bakın. Kısaca sistemin(sub) arkasında hoperlör bağlantısı, kontrol panel bağlantısı ve elektrik soketi var birde aux girişi var.
  • Teşekkür ederim siz müsait olup resmi çekerseniz akşama bekliyorum.
  • Galiba bu link tam size göre ;

http://forum.donanimhaber.com/m_26966966/tm.htm
  • Evet ya ben baya araştırdım aslında forumda nasıl görmedim bunu anlamadım ama teşekkür ederim süper oldu sağolasın burdaki yorumları da okudum Aego-M aklımdan silindi.Ama araştırıyorum halâ daha ilerde gerçek bir hi-fi sistemine geçmeyi düşünüyorum yani bilgisayara bağlı olmayan şeylerden bahsediyorum böyle şeylerin daha kaliteli müzik verdiğine inanıyorum ama herşey para ile alakalı birazda ben bilgisayardan hani hem müzik dinliyim hem film seyrediyim diye hemde iyi bises kartıyla güzel ortalama bi sisteme kavuşmak için bunu seçmeyi düşünüyorum hayırlı olur inşallah alırsam.
  • Hort olacak ama bir yanlışlığı düzeltmek gerek ki A5 2+1 değildir, Stereo denen 2.0 bir sistem olup subwoofer içermez.
  • Doğru, o arada kaynamış ben ona dikkat etmedim.
  • -Gökhan- biladerim kusura bakma ama noktalama işaretlerini neredeyse hiç kullanmaman yüzünden gözüme ve başıma ağrı girdi.

Nasıl bir türkçe anlayışı bu anlamadım ki! Ya da türkçe dersine beden hocan mı girdi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.