Şimdi Ara

IFA 2011: Toshiba ultra-ince tasarımlı yeni dizüstü bilgisayarı Portégé Z830'u lanse etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  

    Intel'in Ultrabook adını verdiği yeni nesil ultra-ince tasarımılı dizüstü bilgisayar arenasına katılan isimlerden biri de Toshiba oldu ve Portégé Z830 isimli yeni sistemini IFA 2011 Fuarı ile birlikte dünya kamuoyunun beğenisine sundu. 13.3-inç boyutunda ve 1.13 Kg ağırlığınd aolan yeni dizüstü bilgisayar, yapısında magnezyum alaşım kullanılan 15.9mm kalınlığındaki yapısı ile dünyanın en ince ve hafif dizüstü bilgisayarları arasındaki yerini almış durumda.

     

    1366 x 768 piksel çözünürlüğünde LED backlit tabanlı ekrana sahip olan dizüstü bilgisayar, Intel'in Sandy Bridge tabanlı ikinci nesil Core işlemci platformunu temel alıyor. Farklı işlemci seçeneklerine sahip olması beklenen Portégé Z830, 6GB'a kadar DDR3 bellek, 128GB SSD depolama sürücüsü ve USB 3.0 portu gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ekran kartı olarak işlemciye entegre HD 3000 grafik biriminin kullanıldığı dizüstü bilgisayar, görüntü aktarımı içinse D-Sub ve HDMI konnektörlerini kullanıyor.

     

    Üzerinde yer aan 47 Watt/saat kapasiteli pil ile 8 saate kadar çalışabileceği açıklanan Portégé Z830'un Kasım ayı içerisinde 1000$'ın altında bir fiyatlandırma ile sunulması bekleniyor. 

     





     




     




     


     







  • tablet olayından sonra ultra ince notebook bi telefon işine girmediler

    o ince tebleti yapan herifler telefonuda yapar yakında
  • 1000 $ nin altında fiyatlandırılması bekleniyor ama gel sen onu birde türkiyede sor...
  • Malesef şimdiye kadar çıkan hiçbir ultra ince notebook macbook air seviyesine gelebilmiş değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dayseeh

    Malesef şimdiye kadar çıkan hiçbir ultra ince notebook macbook air seviyesine gelebilmiş değil


    sanırım fiyattan bahsediyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dayseeh

    Malesef şimdiye kadar çıkan hiçbir ultra ince notebook macbook air seviyesine gelebilmiş değil


    eğer gelemediyse sebebi bence işletim sistemlerinin farklı olmasındandır yani windows yüzünden yoksa incelik, sağlamlık,performans konularında çok çok iyi cihazlar var...
  • samsung 9 serisinin daha güzel bir tasarımı var bundan... ama gene de ultrabook ailesinin artması güzel bir şey...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat2O98

    quote:

    Orijinalden alıntı: dayseeh

    Malesef şimdiye kadar çıkan hiçbir ultra ince notebook macbook air seviyesine gelebilmiş değil


    sanırım fiyattan bahsediyorsun



    Sesli güldüm
  • Bunlara da ince diyorlar ya içten içe gülüyorum. Bizim memlekette maalesef pek fazla ürün çeşitliliği yok. Dünyanın en ince 14 inch ultrabook’u diyebileceğim Fujitsu u904 cihazı geçen sene aylarca aramalarım sonucunda ancak bir internet satış sitesinde bulabilmiştim ve alana kadar da canım çıkmıştı. Bu cihazın bir arkadaşın sözünü ettiği Macbook Air ile her konuda rekabet edebileceğini düşünüyorum. Fakat fiyatı biraz tuzlu. Bir sene önce port çoğaltıcısı ile birlikte 5.850 TL’ye aldığım bu ultrabook şu anda (i7 işlemcili olanı) 7.700-7.800 TL civarında. Parasına kıyabilecek olanların bakmasını öneririm. Ekran çözünürlüğü müthiş. 13,3 değil 14 inch. Onboard olan 2 GB ile birlikte toplam RAM 10 GB. Sabit disk 256 GB SSD. Dahili 4G’yi de destekleyen modemi var; sadece 3G modeminizin sim kartını takıp ayrı bir USB portu kullanmadan mobil internete bağlanıyorsunuz. Ethernet portu da var, kendine özgü bir şekilde. Çünkü 15,5 mm inceliği sağlayabilmek için bu portu özel bir şekilde tasarlamışlar. Klavyesi adan aydınlatmalı. Biri daha ince olmak üzere ikişer tane adaptör ve kablosu var. Kullanım süresi iyi sayılabilir; öyle iki saatte bitmiyor, en az 5-6 saat sürüyor. Bütün bunlara rağmen pilli ağırlığı 1.390 gr.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.