Şimdi Ara

Informa : 2016 yılında evlerin yüzde 17'sinde 3D TV'ler olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Informa : 2016 yılında evlerin yüzde 17'sinde 3D TV'ler olacak





     


    James Cameron'un Avatar filmiyle yeniden doğan 3D teknolojisi sinemalardan sonra 3D TV'ler ile evlerimize kadar girdi. Ancak yeteri kadar içerik bulunmaması, pahalı fiyatlar ve 3D gözlük farklılıkları bu teknolojinin hızlı yayılmasının önündeki en büyük engeller olarak duruyor. Bu engel gelecek yıllara ait araştırmalara da yansıyor.




    Informa Telecoms&Media firmasının araştırmasına göre 2016 yılında evlerin yüzde 17'sinde 3D uyumlu televizyonlar kullanılacak. Bu oranın da üçte biri aktif olarak 3D içerik izleyecek.




    Önümüzdeki 5 yıl içinde 3D televizyon modellerine ilginin artacağı öngörülürken 3D içeriklere olan ilgide fazla artış yaşanmayacak. Televizyonlara olan ilgide ise tüketici talebinden ziyade firmaların yapacağı pazarlama stratejileri belirleyici unsur olacak.




    Hali hazırda evlerin yüzde 0.2'si 3D TV ile tanışmış durumda. 2016 yılında ise 236.2 milyon haneye 3D televizyonlar girmiş olacak. Bu oran ise yüzde 17’ye tekabül ediyor.




    3D teknolojisine olan tüketici tepkisi, içerik eksikliği ve bilgilendirme yetersizliği sebebiyle oldukça karışık bir durum arzediyor. Benimsenme oranının düşüklüğü satışları da etkiliyor. Bu oranı artırmanın yolu gelecek yıllardaki pazarlama stratejisini değiştirmekte yatıyor. 

     

    Firmaların tüketiciyi cezbetmek için onları 3D teknolojisinin kaçınılmaz olduğuna ikna etmeleri gerekiyor. Böylece tüketicilerin kullandıkları teknolojiyi değiştirmek için ellerinde bir sebep olmuş olacak.











  • peki %17lik kısımın gözlüğü de olacak mı.Çevremde gözlüğü olan hiç kimse yok :D ama 3d li tvsi olan çok.
  • kanallarımızda 3d destigi olmadan 3d gelişmeyip gözün afedersin sülalesine girip çıktıkdan sonra 30 dkda bir yorulup gözlügü cıkartıp 3d den nefret ettirebilecek birşey se 3d yi istememek dogru olur göz yormayan bir duruma ulaştıgında elbette 3d yi herkez isteyecektir.
  • ya 3D nesli bende telefonlarında nfc sistemi isteyip de hiç kullanmayanlar kısmi gibi geliyor :)
  • desenize ucuzlaması ve yaygınlaşması için 5 yıl bekleyecez..yalnız bu haber biçok kişiyi yanlış yönlendirebilir 3d nin yaygınlaşması ve ucuzlamasına daha 5 yıl varmış diye almaktan vazgeçen olabilir...
  • gözlük beni sıkar abi ya. :D gözlüksüz modelini piyasaya sürerlerse neden olmasın. biraz bükey bir tasarımdan bahsediyorum. genişçe bükey hatlara sahip bir 3D nin ilk müşteriside ben olurum. :D
  • Zaten çoğu üst seviye tvde 3d var,yakında orta seviyedede bu durup olur bence.
  • evet 3d tv'ler iyice azalacak.
    2016'ya daha yeni teknolojiler çıkacak çünkü.
  • Bence 3D teknolojisinin daha gelişmesi lazım.Bugün piyasadaki 3D TV'ler gözü yoruyor ve belli bir açının dışına çıkınca izleyemiyorsunuz.Özellikle gözlüksüz 3D teknolojisinin önünde daha çok yol var gibi gözüküyor.
  • Kesin değil, yarın gözlüksüz 3d adına su an olandan daha iyi bir devrim gerçekleşirse ve maliyet o sayede çok düşerse birden tüm tv ler o türde üretime başlanır ve sonuçta %25 bile olabilir. Aynı zamanda reklam stratejileri de çok gelişecektir bu noktada çünkü :)
    lg'nin fpr olayı bence iyi devrim :) toshiba gözlüksüz ve 3d destegi olan laptop sunuyor, aynı zamanda telefonlar ve monitörlerde var bir parca böyle etkin :) 3ds de var konsol olarak ama yeterli kalmadı o ayrı :) o yüzden bekleyipte görmek ve tahmine girmemek güzel olur bu durum icin :) tabi yapmıslar o ayrı...
  • 3d den hayır yok 5d için beklemedeyim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.