Şimdi Ara

Patent davası Samsung'a Galaxy Tab 10.1'in Avustralya'daki satışını yeniden erteletti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Samsung ile Apple arasında dünya çapında süren patent davalarının Avustralya ayağında Samsung, Galaxy Tab 10.1'in satışa sunulacağı tarihi yeniden erteledi.


    The Sydney Morning Herald'ın haberine göre yerel saatle bu öğleden sonra mahkeme nezdinde yapılan görüşmede Samsung, 30 Eylül'le kadar Galaxy Tab 10.1'in reklamını yapmama ve satışa sunmamayı kabul etti. Gazetenin verdiği takvime göre Apple, bu Cuma ihlal edildiğini iddia ettiği patentleri detaylandırıp, 5 Eylül günü kapsamlı şekilde mahkeme heyetine sunacak. Samsung ise 16 Eylül tarihinde Apple'ın iddiasına cevap verecek. Davanın diğer duruşmaları ise 26 ve 29 Eylül'de yapılacak. Bu süreçte, ayrıca, Apple ve Samsung'un üst düzey yöneticileri ile patent sahiplerinin video konferans ya da bizzat duruşmalara katılması bekleniyor


    Hatırlayacağınız gibi Apple, bu ayın başında Samsung'un Galaxy Tab 10.1'de patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Avustralya'da hukuki girişim başlatmış, Samsung ise tabletin Amerika'da satışa sunulan modelinden daha farklı bir modelin Avustralya'da satışa sunulacağını ve bu modelin herhangi bir patenti ihlal etmediğini dile getirmişti. Samsung'un Avustralya'da satışa sunmayı planladığı modifiyeli tabletini inceleyen Apple'ın avukatları ise mahkemeye, kendilerine ait olan patentlerin ihlalinin bu modellerde de sürdüğünü dile getirmişti.








  • Haha zavallı Samsung.

    Eksileri alayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .WondercrafteR.

    Haha zavallı Samsung. Eksileri alayım.


    zavallı dediğin piyasadaki en iyi telefon üreten şirket, apple gibi başkasının ekranını vs kullanıp ona buna şımarıklık yaparak dava açan bir şirket değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OvernightSensation

    quote:

    Orijinalden alıntı: .WondercrafteR. Haha zavallı Samsung. Eksileri alayım.
    zavallı dediğin piyasadaki en iyi telefon üreten şirket, apple gibi başkasının ekranını vs kullanıp ona buna şımarıklık yaparak dava açan bir şirket değil.


    +1 canım benm
  • Samsung en iyi telefon üreten şirket ise neden Apple taklidi ürünler ile Apple'ın arkasından geliyor? Neden 1.ci değil? Daha kendi işletim sistemi BADA yı bile geliştiremedi Android kullanıyor!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratremix

    Samsung en iyi telefon üreten şirket ise neden Apple taklidi ürünler ile Appleın arkasından geliyor? Neden 1.ci değil? Daha kendi işletim sistemi BADA yı bile geliştiremedi Android kullanıyor!


    1.cisi apple taklidi ürünler olduğunu kim söyledi? Samsung apple'ı afedersin ısırınca apple'ın işine gelmiyor yalan yere taklitçi ilan edip dava açıyor.
    Ayrıca Apple kullananların %30'u hava atmak için kullanıyor %50'si basit stabil sistem olsun diye kullanıyordur %20'si de hayatında android kullanmayıp sistem gördüğünü sananlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OvernightSensation

    quote:

    Orijinalden alıntı: .WondercrafteR. Haha zavallı Samsung. Eksileri alayım.
    zavallı dediğin piyasadaki en iyi telefon üreten şirket, apple gibi başkasının ekranını vs kullanıp ona buna şımarıklık yaparak dava açan bir şirket değil.


    En iyi telefon üreten şirket? Tamam satış oranları gerçekten çok iyi, android platformunda Apple'a kafa tutabilen bu konuda yegane şirket ama en iyi değil bence. Bu işlerin geçmişi de vardır ki Samsung her zaman gözümde bir -'dir. Kusura bakmayın Samsung'u severim normalde ama televizyon olsun, monitör olsun güzeldir ama telefonda daha iyi ürünler ortaya koyanlar var :) Samsung iç donanım kasıyor ama diğer kısımlar biraz pert malesefki :)




  • apple neyin patentini almış tam olarak bilen var mı,tabletin boyutları mı, yoksa işlemci falan mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    apple neyin patentini almış tam olarak bilen var mı,tabletin boyutları mı, yoksa işlemci falan mı


    Tabletin, telefonun ve arayüzün tasarımı. Diğer iPhone killer! telefonlara bakarsan yada iPad killer tabletlere, ne kadar çok Apple'dan esinlendiklerini görebilirsin!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratremix

    quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas apple neyin patentini almış tam olarak bilen var mı,tabletin boyutları mı, yoksa işlemci falan mı
    Tabletin, telefonun ve arayüzün tasarımı. Diğer iPhone killer! telefonlara bakarsan yada iPad killer tabletlere, ne kadar çok Appledan esinlendiklerini görebilirsin!


    esinlenmek demek çalmak demek değildir işte kimse anlamıyor kelime dahi yanlış bu apple sanki elektriği kendi bulmuş gibi davranıyor yakında dünyaya dava açarsa şaşmayın böyle yüzsüzlük olurmu yahu resmen nefret ediyorum bu apple'dan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratremix


    quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    apple neyin patentini almış tam olarak bilen var mı,tabletin boyutları mı, yoksa işlemci falan mı


    Tabletin, telefonun ve arayüzün tasarımı. Diğer iPhone killer! telefonlara bakarsan yada iPad killer tabletlere, ne kadar çok Apple'dan esinlendiklerini görebilirsin!

    Alinti yapmamak diye bir sey yok. .. Bugun alinti yapmamak icin dunyada hic olmamis bir platform yaratmak lazim.. Ayrica ben sahsen teknoloji dunyasindaki alintilari sonuna kadar destekliyorum.. Bugun bir teknolojinin uzerine ne kadar fazla kisi egilirse gelisme potansiyeli o kadar artiyor.. Hatta buna igneleyici bir ornek veriyim; bildirimleri bir ayri butun menude toplamak microsoftun fikriydi, onu bildirim cubugundan acilabilir bir cekmece haline google getirdi, htc ve samsung gibi firmalar bu cubuga mesaj ve cevapsiz cagrilarsan daha fazla bildirim ve kisayolllar eklediler ve bunu bir tarz haline getirdiler.. Apple da bunu alip zerine hos bir kot kumasi deseni ekledi ve yine microsofta ait olan kaydirarak acma ozelligini kazandirdi.. Evet, kaydirarak acilan uygulamalar da yillar oncesinden microsoftun fikri.. Ama bu kendisi guzel olan ama goze hos gelmeyen fikri apple en sonunda goze hos getirdi.. Androidin daha tikladiginiz anda "hemmen aciyorum abi"diyip, akiciliktan odun verme pahasina hiz yaptigi yere apple sizi 1 saniye oyalayan bir animasyon yerlestirip cihazina zaman kazandirdi.. Hem cihazin gonlu oldu hem kullanicinin.. Ama benim derdim "bu bunu sundan calmis" demek degil.. Zaten derdi taraf tutmak olsn cikar bana der ki"abi, siz android ciler de hep bu bildirim cubugu geyigini yapiyorsunuz" .. Aslinda oyle degil, ben teknolojinin tarafindayim.. Ve tabi, gunumuzde teknolojiye yeni ayak uyduran, tasarimin tarafindayim.. Bir ipad den ve bir Gtab2 den zevk almak.. Lambhorgini ile ferrariden zevk almaya benzer.. Sokaktaki adam (bilmeyen adam) muhtemelen ferrariyi daha cok duymustur ancak aslinda iki marka da musteri memnuniyetini kanitlamis ve kullanicisina araba dunyasindan alinabilecek en buyuk hazlari tattiran markalardir.. Bu ikisinin arasinda secmek sadece ve sadece kullanacak kisinin zevkine kalmistir.. Cunku akli olan beygiri 3-5 fazla diye, ya da ne bileyim oburunun vites gecisleri bilmem kac milisaniye daha hizli diye hayallerinden vazgecmez.. Gider, ruyalarina giren arabayi alir, oburunu almadigina da pisman olmaz.. (ah bir lambhorgini m olsa:))




  • Ya arkadaşlar ne çok atıp tutmuşsunuz. Yok samsung şöyle iyi yok böyle iyi. Geçin bu ayakları. Sizde adınız kadar biliyorsunuz ki Samsung Apple 'ın yanından geçemez. Samsung yeni bir tablet veya telefon çıkardığında halk arasında takılan isim fix hep şudur: iPhone Killer veya iPad Killer. Ama nedense Apple yeni bir model çıkardığında Galaxy SII Killer diye bir laf dolanmıyor. Bir kere fark burdan oluşuyor. Buna ek olarak da yukarıda arkadaşın dediği gibi kendi işletim sistemi olan BADA 'yı geliştiremiyor. En büyük eksilerinden biri de bu. Bu kadar kör olmayın ya !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 30 Ağustos 2011; 12:58:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdevilgs

    Ya arkadaşlar ne çok atıp tutmuşsunuz. Yok samsung şöyle iyi yok böyle iyi. Geçin bu ayakları. Sizde adınız kadar biliyorsunuz ki Samsung Apple 'ın yanından geçemez. Samsung yeni bir tablet veya telefon çıkardığında halk arasında takılan isim fix hep şudur: iPhone Killer veya iPad Killer. Ama nedense Apple yeni bir model çıkardığında Galaxy SII Killer diye bir laf dolanmıyor. Bir kere fark burdan oluşuyor. Buna ek olarak da yukarıda arkadaşın dediği gibi kendi işletim sistemi olan BADA 'yı geliştiremiyor. En büyük eksilerinden biri de bu. Bu kadar kör olmayın ya !

    Yani siz de farkindasiniz savasin teknik degil psikolojik savas oldugunu.. Yoksa cihazlarin teknik ozelliklerinde veya baska bir yerlerinde kotu ozellik yok..




  • Apple davaları açsın bakalım.

    Bildiğim kadarıyla şu anda en büyük ekran,monitor,tv vs.üreticisi Samsung.

    Bir çok yeni ekran türünü de geliştiren yaa ürünlerinde ilk kez kullanan da Samsung. ( OLED,AMOLED,EKRAN VE MONİTÖRLER GİBİ)

    Gün gelecek Apple ekranımı üret diye Samsung a yalvaracak çok değil 3-4 yıl sonra görceğiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.