Şimdi Ara

Ülkemizde bir ilk; Piranha'dan Trafikli Navigasyon Sistemi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
23.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    acayip bey siz yazımı bir okuyun sonra yazın isterseniz yoksa konu gene kısır döngüye girecek.Sizden yapabiliyorsanız ne olacağının fikri yerine elinize bir fotoğraf makinası ile bize bunu gösterin.


    sayın gps anlamak istemiyorsun galiba yol güzergahında gidiyorum yolun sıkışık oldugunu gösteriyor varsa alternatif bir yol yönlendiriyor, alternatif bir yol yoksa bariyerlere çık şuraya git demiyor, benim için önemli olan gideceğim yolun trafik akışını bilmem ve bu işimi görüyor. Alternatif yol olmayan bir ana yolda nasıl bir rota çizmesini bekliyorsunuz anlamış değilim. Yani başka eksikler vardır elbette başka eksiklikleri araştırıp insanları aydınlatsanız diyorum. Çünkü bu konuda ne anlatmak istediğinizi net olarak anlatamıyorsunuz. Deyinki alternatif yol yok herhangi bir rota çizemez tamam eyvallah diyim. E5 örneğini iyi vermişsiniz trafiğin sıkışık olan noktasına varmadan alternatif yol rotası çiziyor zaten, alternatif yol yoksa zaten yapılacak bir şey yok.E5 ten alternatif yol yokken alternatif rota çizen bir teknoloji varmı. Hani 100 yıl sonra belki ucan araçlar olur o zaman laternatif yollar sınırsız olur, o zamanlar alternatif rota hakkında bu tarz yorumlar yapsanız gerçekten size katılırdım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SieGeRRR

    Telefonumda normal navigasyon var ve navigasyonu kullanmam için internet bağlantısı gerekmiyor. Bu nedenle çok sıcak bakmıyorum. Yoksa indirecektim telefonuma, Android markete gelmiş, harita ve 1 senelik üyelik alınca 52TL gibi bir para ediyor güncel euro fiyatıyla. Bence uygun ve güzel bir şeye benziyor, navigasyon için internet bağlantısı gerekliliği sunan telefonlara indirilebilir.



    Merhaba
    İnternet bağlantısı Trafik Bilgisi için önemlidir.
    Saygılar
  • Siz hala başka dünyadasınız arkadaşım....Yazılanı anlayamıyorsunuz,anlayacağınız şekilde yazayım.

    1- İstanbul'da sınız.
    2- E5' tesiniz
    3- Yol alternatifinizde hadi olsun size 20 tane

    Buraya kadar anlaştık galiba,bundan sonrasını istiyorum sizden.

    4- Veri gelen yollar belli alanlar belli
    5- TMC yada RDC yada ne zıkkım şeyse gelen verilere göre size rota verdi.
    6- Ama vereceği rota ara sokaklar,caddeler vs.vs olacağından ve buralardan sisteme veri akmıyorsa (ki akmıyor)
    7- Size gir dediği yola saptınız.

    İstanbul gibi bir ilde bu TMC o girdiğiniz yol dahada karmaşa ise size ne sunacak diyorum ???

    Okmeydanından girdiniz Merter Marmara Foruma gideceksiniz,cevizlibağda kaza var.Nereden gideceksiniz bana söylermisiniz diyorum ? Veya sahilyolunda kaza veya trafik var Bakırköy'emi gireceksiniz ?

    Bana sistemi anlatmayın bu sistemin 10 kat daha gelişmişini İngiltere ve Amerika'da yıllarca kullandım.TMC sadece trafik bilgiside değildir,ingiltere'de cihaza gelen bilgilerde bir kuş sütü eksiktir.Haaa ileride olurmu belki evet,ama burada anlatmak istediğim şeyi anlamamakta direniyorsunuz.

    Kısa olarak gene yazayım,İstanbul gibi zaten varolan bir trafik sorunlu bir yerde 3-5 basit örnek hariç BİR İŞE YARAMAZ.Haaaa izmir'de yarar,antalyada olur,denizlide olur,olur....olur.Ama İstanbul ve Ankara gibi zaten trafiğin çözülmemiş olduğu yerleri öne çıkarıp bu ürünler satılmaz.

    Zaten yukarıdada yazdım bunun cebimizdeki İBB trafik bilgisinden çok farkı yok,bakıp kafamıza göre takılacağız.

    Bakın verdiğim örnekleri iyi okuyun,zaten ısrarlada yazıyorum %90 trafik istanbulda belli arterlerden akar ve alternatifi vardır ama yoktur.Alternatife girerseniz belki gecelersiniz o girdiğiniz yerde.Ama evet veri varmı var...gerisi tamamen gelen verinin çokluğuna ve kalitesine (sağlam bilgi) bağlı.Bunu hep beraber göreceğiz.

    Yukarıdaki muhalefetim amerika yeniden keşfedilmiş gibi yazılan şeylere,insanlar artık görüyor biliyor herşeyi.Şu anda bile akıllı telefon kullananların %70'i parası var diye alıyor ama kullanım kapasitesi %20'leri bulmuyor kişilerin.Hayatın gerçekleri bunlar.

    Siz anlamamak için yazıyorsunuz,bende anlatmak için Ama bakın yukarıdaki mesajların bazılarında dediklerimi şak diye anlayanlarda var

    Konuyu artık germeye gerek yok,firmaya başarılar diledik ve aynı özeni diğer şikayet konularınada göstermelerini isteriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 9 Eylül 2011; 15:18:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor

    Normal navigasyon cihazarinda kullanabilen yada nasil kullanilacagi hakkinda bilgi sahibi olan var mi?


    Merhaba
    Normal navigasyon cihazlarında (PND) Sim kart girişli GPRS destekli cihazlar yakında raflarda olacak. Trafik bağlantısını bir Operatör aracılığı ile GPRS üzerinden alabileceksiniz.
    Sagılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dcup

    Çok güzel bir gelişme, Piranha firmasını tebrik ederim.

    Yazılımın çok yeni olmasından dolayı mutlaka başlangıçta sorunlar olacaktır, ancak zaman içerisinde giderilir.

    Ayrıca bu gelişme, diğer firmalarada yansıyacak ve biz tüketiciler daha kaliteli hizmeti daha ucuza alabilir olacağız.

    Bazı arkadaşlar data büyüklüğünden bahsetmiş. Zaten akıllı telefonlara yüklenen bu yazılım ile data problemi çoğu kullanıcı yaşamaz diye düşünüyorum. İstisnalar olmakla birlikte, kanımca akıllı telefon kullanan kişilerin zaten data paketleri mevcuttur. En azından benim ve çevremdeki kişilerin durumu bu.


    Merhaba
    İyi dilekleriniz için teşekkürler.
    Ayda 20 gün, günde 5 saat kullanan bir kişi ortalama 6,5MB kullanır aşırı kullanırsanız 10MB'ı geçmez.
    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom77

    Internet bağlantısı güncel trafik bilgisi isterseniz gereklidir. Program offline dir ve internet bağlantısı gerektirmez diye biliyorum.


    Merhaba
    Dediğiniz dogrudur Trafik için geçerlidir.
    Saygılar
  • Bir şey daha öğrenmek istiyorum , bilenler cevaplarsa sevinirim. TMC sistemleri ile gelen veriler gelse bile ben olayın çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum hatam varsa birisi uyarsın. Bu yol bloke etmesi yoldan kaçınma etme gibi birşey herhalde dimi? Hani manuel olarak yapabildiklerimiz. şimdi bir yol var gidiş geliş tek yol, burada bir kaza oldu yada yol çalışması var ama şeridin bir tanesinde kapama var, atıyorum gidiş istikametindeki, aynı yolu kullanan karşılıklı 2 sürücü var , 2mizin cihazınada bu veri geldi, ben yolu gidiş istikametinde kapalı olan şeritte giderken tamam benim işime yaradı peki geliş yolundan gelen adama , yolu kapalı olmadığı halde alternatif bir yolmu çizecek? Pek anlayamadım bu kısmı...gerçi sorum anlaşılır oldumu bilemiyorum. Teşekkürler şimdiden

    Not : bu soruyu sormamdaki sebep, yollar blok halinde yani segment şeklinde bir yola bloke koyarsanız geliş gidişe bakmıyor çünkü, yol 2 yada 3 şeritlide olsa o segment tamamen kapatılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 9 Eylül 2011; 16:34:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-calibur

    Bir şey daha öğrenmek istiyorum , bilenler cevaplarsa sevinirim. TMC sistemleri ile gelen veriler gelse bile ben olayın çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum hatam varsa birisi uyarsın. Bu yol bloke etmesi yoldan kaçınma etme gibi birşey herhalde dimi? Hani manuel olarak yapabildiklerimiz. şimdi bir yol var gidiş geliş tek yol, burada bir kaza oldu yada yol çalışması var ama şeridin bir tanesinde kapama var, atıyorum gidiş istikametindeki, aynı yolu kullanan karşılıklı 2 sürücü var , 2mizin cihazınada bu veri geldi, ben yolu gidiş istikametinde kapalı olan şeritte giderken tamam benim işime yaradı peki geliş yolundan gelen adama , yolu kapalı olmadığı halde alternatif bir yolmu çizecek? Pek anlayamadım bu kısmı...gerçi sorum anlaşılır oldumu bilemiyorum. Teşekkürler şimdiden

    Not : bu soruyu sormamdaki sebep, yollar blok halinde yani segment şeklinde bir yola bloke koyarsanız geliş gidişe bakmıyor çünkü, yol 2 yada 3 şeritlide olsa o segment tamamen kapatılıyor.


    Merhaba
    Bloke Et'de aynı şeydir büyük ihtimalle.
    Hayır çizmeyecek, gidiş geliş yollar " + ve - " olarak işlidir .Hareket yönünüz zaten belli oldugu için aksayan şeritte hareket halinde olan kullanıcıya bu bilgi gidecektir.
    Umarım dogru anlamışımdır sorunuzu.
    Saygılar.




  • Öncelikle tebrik ederim fakat bir sorum var size;
    Şu ürünlerin kalitesini artırıp,fiyatınıda doğru orantılı olarak artırsanız olmuyor mu?Sonuçta bizde türk malı yada türk şirketinin ürünlerini kullanmak istiyoruz fakat kalite olarak gerçekten çok fark var.Kalitesi biraz daha iyi olsa yada kaliteli üretim yapsanız kesinlikle tercih ederim fakat yurt dışı ürünlerle karşılaştırıldığında kalitesiz malesef.Bunuda bir öneri olarak dikkate alırsanız sevinirim bizde türk malı kullanmak istiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Yazılım Destek


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor

    Normal navigasyon cihazarinda kullanabilen yada nasil kullanilacagi hakkinda bilgi sahibi olan var mi?


    Merhaba
    Normal navigasyon cihazlarında (PND) Sim kart girişli GPRS destekli cihazlar yakında raflarda olacak. Trafik bağlantısını bir Operatör aracılığı ile GPRS üzerinden alabileceksiniz.
    Sagılar


    Bilgilendirme icin tesekkurler anladigim kadari ile mevcut Piranha marka pnd ler ile tmc den yararlanamayacagiz yani. Radyo frekansi degilde gprs destekli olmasi lazim anladigim kadari ile dogrumuyum?
  • Mevcut Piranha navigasyon cihazlarına da bir güncelleme ile yüklense süper olurdu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepkurt

    Mevcut Piranha navigasyon cihazlarına da bir güncelleme ile yüklense süper olurdu...


    Merhaba
    Sadece yazlımsal birşey olmadıgı ve teknik anlamdada bazı aparatlar eklenmesi gerektiği için bu malesef mümkün değil.
    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor


    quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Yazılım Destek


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor

    Normal navigasyon cihazarinda kullanabilen yada nasil kullanilacagi hakkinda bilgi sahibi olan var mi?


    Merhaba
    Normal navigasyon cihazlarında (PND) Sim kart girişli GPRS destekli cihazlar yakında raflarda olacak. Trafik bağlantısını bir Operatör aracılığı ile GPRS üzerinden alabileceksiniz.
    Sagılar


    Bilgilendirme icin tesekkurler anladigim kadari ile mevcut Piranha marka pnd ler ile tmc den yararlanamayacagiz yani. Radyo frekansi degilde gprs destekli olmasi lazim anladigim kadari ile dogrumuyum?


    Merhaba
    Doğrudur söylediğiniz. Bizimde yakında satışına başlayacagımız GPRS teknolojisidir.
    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Yazılım Destek

    Merhaba
    Bloke Et'de aynı şeydir büyük ihtimalle.
    Hayır çizmeyecek, gidiş geliş yollar " + ve - " olarak işlidir .Hareket yönünüz zaten belli oldugu için aksayan şeritte hareket halinde olan kullanıcıya bu bilgi gidecektir.
    Umarım dogru anlamışımdır sorunuzu.
    Saygılar.



    Bilgilendirme için teşekkürler Sn.Piranha Yazılım Destek
  • Merhaba
    Hürriyet gazetesi teknoloji bölümü ürünümüze haberlerinde yer verdi


    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=18662171
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akucukpehlivan


    quote:

    Orijinalden alıntı: apollu


    quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Burada yazılan firma sahibi Alim bey'in mesajı neden silindi acaba ? Ne vardıda mesajda kimi rahatsız etti ? Hadi ben yazsam neyse,adam açıkça yazmış ne olduğunu kimi rahatsız ettiyse artık


    Sanırım alim bey bir harita firmasının sahibi, iki firmanın Türkiye haritası data bilgileri yüzünden mahkemelik oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu tür mahkemelik olaylara karışan beylerin yorumları ve tespitleri ne derece dogru olur bilemiyorum. Burada kimseyi suçlamıyorum ama bir ata sözüderki ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Piranha yazılımına gelince yakın bir arkadaşım şu an galaxy s2 de kullanıyor sorunsuz çalılştıgını söyleyebilirim, şu an iphone uyumlu olan yazılımı bekliyorum çıkar çıkmaz bende yüklemeyi düşünüyorum. İyi yada kötü Türkiye toplumuna teknoloji alanında ilkleri yaşatan Piranha firmasına işlerinde başarılar dilerim.


    Sevgili Apollu,

    sanirim siz sapla samani karistirmaktasiniz, ama ayni seyi GPS.NAvigation'a da itham etmektesiniz.

    Bizim mahkemelerin bu konuyla bir ilgisi var mi? Ben GPS.Navigation muyum sizce...?
    hemen foruma girmissiniz... ikinci ucuncu mesajinizda sektorun 5 yil onceki konularindan dem vurarak nereye varmaya calisiyorsunuz...??
    Ben sizi mahkemeye versem, ikimizinde yorumlari gecersiz mi olur ?

    Sabah saat yedide saate baksaniz, sizin saatiniz durduysa, ve saatiniz 6:30 diyorsa, herkesin saatide yanlis midir ?? :-))

    Sakla samani gelir zamani ...

    siz kimsiniz ?

    Yakin bir arkadasiniz kim? Galaxy S2 lerde ucretsiz IGO hediye edilirken arkadasiniz niye baska bir yazilimi almistir.. yoksa bu arkadasiniz siz olabilir misiniz? siz kendinizde misiniz ?

    Not: Kendi yazdigim mesaji, kendim sildim... sampanyalar fazla gelmis dedim... bakarsiniz bu mesajimida silerim.. :-)

    Sevgiler, saygilar...

    Alim K.



    sayın akucukpehlivan galaxy s2 kullananlar beleş diye illa igo kullanacak değiller ve igo trafik uygulaması sunmuyor. ben teknoloji meraklısı bir esnafım anlamadığım sanki birilerinin arkadaşı felan olarak görmeniz, gerek tamir gerek satış yapıyorum başarının da igo nunda ne oldugunu biliyorum yapılan herhangi bir eleştiride kalkıp olur olmaz şeyler yazmanız ilginç, çünkü piranhadan kimseyi tanımam açıkçası tanımakda isterim yaptıklarıyla sizleri bu kadar hırçınlaştırıyorlarsa demmeki adamlar dogru yolda. Yürü be piranha helal diyim ben.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Bilgilendirme için teşekkür ederiz Tuğrul bey 2 senedir süren bir işse bu gerçekten Başarsoft'un haberinin olmaması ayrı bir ilginçlik


    yav arkadaş nedir bu başarsoft merakınız adamlar igo ve diger firmalara rakip bir yazılım hazırlamış siz başarsoftun haberi yok diyorsunuz, başarsoft gelişimci bir firma olsaydı Piranha firmasından önce böyle bir çalışma yapar bizlerde şimdi nasılki bir ilki yapanları taktir ediyoruz o zamanda başarsoftu taktireden yazılar yazardık. hem başarsoft Türkiyede harita datası sunan bir firma Piranha nın yaptıgı Yazılım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Siz hala başka dünyadasınız arkadaşım....Yazılanı anlayamıyorsunuz,anlayacağınız şekilde yazayım.

    1- İstanbul'da sınız.
    2- E5' tesiniz
    3- Yol alternatifinizde hadi olsun size 20 tane

    Buraya kadar anlaştık galiba,bundan sonrasını istiyorum sizden.

    4- Veri gelen yollar belli alanlar belli
    5- TMC yada RDC yada ne zıkkım şeyse gelen verilere göre size rota verdi.
    6- Ama vereceği rota ara sokaklar,caddeler vs.vs olacağından ve buralardan sisteme veri akmıyorsa (ki akmıyor)
    7- Size gir dediği yola saptınız.

    İstanbul gibi bir ilde bu TMC o girdiğiniz yol dahada karmaşa ise size ne sunacak diyorum ???

    Okmeydanından girdiniz Merter Marmara Foruma gideceksiniz,cevizlibağda kaza var.Nereden gideceksiniz bana söylermisiniz diyorum ? Veya sahilyolunda kaza veya trafik var Bakırköy'emi gireceksiniz ?

    Bana sistemi anlatmayın bu sistemin 10 kat daha gelişmişini İngiltere ve Amerika'da yıllarca kullandım.TMC sadece trafik bilgiside değildir,ingiltere'de cihaza gelen bilgilerde bir kuş sütü eksiktir.Haaa ileride olurmu belki evet,ama burada anlatmak istediğim şeyi anlamamakta direniyorsunuz.

    Kısa olarak gene yazayım,İstanbul gibi zaten varolan bir trafik sorunlu bir yerde 3-5 basit örnek hariç BİR İŞE YARAMAZ.Haaaa izmir'de yarar,antalyada olur,denizlide olur,olur....olur.Ama İstanbul ve Ankara gibi zaten trafiğin çözülmemiş olduğu yerleri öne çıkarıp bu ürünler satılmaz.

    Zaten yukarıdada yazdım bunun cebimizdeki İBB trafik bilgisinden çok farkı yok,bakıp kafamıza göre takılacağız.

    Bakın verdiğim örnekleri iyi okuyun,zaten ısrarlada yazıyorum %90 trafik istanbulda belli arterlerden akar ve alternatifi vardır ama yoktur.Alternatife girerseniz belki gecelersiniz o girdiğiniz yerde.Ama evet veri varmı var...gerisi tamamen gelen verinin çokluğuna ve kalitesine (sağlam bilgi) bağlı.Bunu hep beraber göreceğiz.

    Yukarıdaki muhalefetim amerika yeniden keşfedilmiş gibi yazılan şeylere,insanlar artık görüyor biliyor herşeyi.Şu anda bile akıllı telefon kullananların %70'i parası var diye alıyor ama kullanım kapasitesi %20'leri bulmuyor kişilerin.Hayatın gerçekleri bunlar.

    Siz anlamamak için yazıyorsunuz,bende anlatmak için Ama bakın yukarıdaki mesajların bazılarında dediklerimi şak diye anlayanlarda var

    Konuyu artık germeye gerek yok,firmaya başarılar diledik ve aynı özeni diğer şikayet konularınada göstermelerini isteriz.





    anlatamadığın konuda bu zaten arkadaşım adamlar tüm illerde cadde ve sokkaklar felan diye bir şey söylemiyorlar.




  • Reyting öyle yada böyle artar, tıpkı TV lerdeki kavgalı dövüşlü Programlar gibi, ama bazılarıda vardır Bu işlerden sıkılır, izlemez. Lütfen az biraz karşılıklı atışmasakta gelişmeleri takip etsek. Öyle yada böyle , birşeyler yapılmaya çalışılımış. İnşallah daha çok rekabet olur ve daha da ileriye gider herşey...

    Zaten bu işlerde zamanla herkes iyiyi kötüyü fark eder, ama şimdi sonuçta şu an için bu işe başlamış olan Piranha var. Darısı diğer programların başına
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-calibur

    Reyting öyle yada böyle artar, tıpkı TV lerdeki kavgalı dövüşlü Programlar gibi, ama bazılarıda vardır Bu işlerden sıkılır, izlemez. Lütfen az biraz karşılıklı atışmasakta gelişmeleri takip etsek. Öyle yada böyle , birşeyler yapılmaya çalışılımış. İnşallah daha çok rekabet olur ve daha da ileriye gider herşey...

    Zaten bu işlerde zamanla herkes iyiyi kötüyü fark eder, ama şimdi sonuçta şu an için bu işe başlamış olan Piranha var. Darısı diğer programların başına


    Merhaba
    Haklısınız ugraşmamak lazım ancak malesef zan altında kalıyoruz ınsanların kafasında soru işaretı oluşuyo bu tıp yorumlar yazıldıgında
    sagyılar




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.