Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
69
Favori
317.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu arada servise söylemem gereken bir şey varmı sizce petek boyu küçük ama sorun ısınmıyor :(
  • evet sayın usta arkadaslar evin tam olarak planı ve peteklerini boylarını tek tek ölçerek çizdim ve ben bu evi comfort condense 35kw ile ısıtamıyorum özellikle yatak odası buz gibi sizce ne yapmalıyım?


     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları
  • Arkadaşlar Bolu da oturuyorum.Kombim Buderus GB012,Otm-p termostatım var.Son faturam 300 tl geldi.Şu soğuk günlerde 13-14 metreküpe çıktı tüketimim.Evim bu arada zemin kat .Alt boş depo.Yalıtım yanlarda var.Üst katta boş.Bu tüketim normal mi?Yoksa kombinin servis ayarlarıyla falan oynamalı mıyım?75-75-65 falan gibi.Kimisi değiştir faydası olur diyor kimisi de otm-p o işi yapıyor zaten hiç kurcalama diyor.Anlayan ustalardan yazmalarını rica ediyorum.Ne yapmalıyım?Servis parametreleri 100-100-82 kalsın mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bosch classic condense kombim var musluk suyunu açtığım zaman kombi basıncı çok düşüyor ve e9 alarmına geçiyor küçük siyah vanayı açarak basıncı tekrar yükseltiyorum ve vanayı kapatıyorum resetledğimde çalışmaya başlıyor ama 2-3 gün içinde telkrar aynı sorun oluyor bu konu hakkında bilgisi olan varmı bunu neden yapar
  • Arkadaslar benim problem cozuldu, sorun ekteki resimdede gordugunuz gibi donus borusundaki tikaniklikmis simdi masallah super isiniyor ev :) ve sicaklik 33 e falan dusmeden 10 derece dustugunde calisiyor :)
     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pons P kullanıcısına yanıt
    Cok ilginc. O boruda biriken kirecmi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kirec degil 2 boruyu birbirine kaynakla yapistirirken kaynakta fazla tutmuslar plastik fazla eriyip zar olusturmus, yapan ustalar kendileri soyledi, "abi kusura bakma yap desen birdaha yapamayiz valla " diyerek kendileride cok sasirdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bicer79

    merhaba arkadaşlar bosch classic condense kombim var musluk suyunu açtığım zaman kombi basıncı çok düşüyor ve e9 alarmına geçiyor küçük siyah vanayı açarak basıncı tekrar yükseltiyorum ve vanayı kapatıyorum resetledğimde çalışmaya başlıyor ama 2-3 gün içinde telkrar aynı sorun oluyor bu konu hakkında bilgisi olan varmı bunu neden yapar

    Benim sorunumu yaşayan olmadımı daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorununuz servislik gibi.burada bu soruya net yanit bulabileceginizi sanmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drezin

    Sorununuz servislik gibi.burada bu soruya net yanit bulabileceginizi sanmiyorum

    Servis gelicek salı günü hem bakım yapılcak hemde soruna bakilcak benim korkum bunlar sallayacak gibi geliyir tesisatta kaçak var falanda filanda gibi, sorunu daha önce yaşayıpta çözen arkadas varsa servise o parçaya bakmaları konusunda uyarıcam daha garantiside var çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram

    bosch ve buderus marka cihazlar hakındaki tüm sorularınıza burdan cevap bulabilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/m_101430653/tm.htm

    bu konuya cevap verirmisiniz
  • arkadaşlar bende silver clasic kombi var kombi üzerindeki ekran da ne yazdığı belli değil okunmuyor bunu nasıl düzeltebilirim
  • Merhabalar Buderus logomax plus gb042 modelini 160metrekare(net) kuzey-güney-doğu cepheye sahip ara kat olan Mersindeki evimize almayı düşünüyorum.

    Evin büyüklüğüne göre kombinin yetersiz gelebileceğini söyleyen arkadaşlar oldu, doğalgaz işi yapan bir arkadaşım daha bu modeli önerince iyiden iyiye listeme aldım.

    Buderus kullanan ve model hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    İyi günler dilerim.
  • Arkadaslar kombim buderus gd12 yoğuşmalı kombi kullanmaktayım. Kablosuz oda termostadı almak istiyorum. Makul fiyatlı önnerileriniz nelerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alonsomania35
    Adaptasyon faktörü 6bp 40
    Kuvvetlendirme faktörü 6cp 80
    Maksimum çıkış suyu 6dp 60 kullanıyorum memnunum bu değerlerden servis bu şekilde kullanılırsa tasarruf edersiniz dedi

    Üstad, verdiğiniz bu değerleri bugün kontrol edebildim; fabrikasyon ayarı böyle galiba, bendekiler de aynı.
    Teşekkürler ilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proxy1 -- 17 Ocak 2015; 21:37:41 >
  • Bosch Classic Condense ayarlarında bulunan fakat kullanma kılavuzunda yer almayan
    1c ve 1d parametreleri(ayarları) neye etki eder?
    Veya tüm parametre karşılıklarını(anlamlarını) nereden bulabiliriz?
  • Arkadaşlar Nisan 2012'de şu anda oturduğumuz yeni evimize geçtik. Buderus GB072 aldık ve RC250 ile kullanıyoruz. İlk sene sorunsuz, güzel bir şekilde ısındık. Bu senede sorunumuz yok pek ama bir tutarsızlık var..

    Mesela ortam ısısı 20.6 derece iken kombinin ayarını 21 derecede çalışması için ayarlıyoruz. Kombi özellikle son 1 haftadır ortam ısısını 21 dereceye çıkartıp sabit tutmak için uğraşmıyor resmen. 20.5'de sıkıntı yok ama 21 derece ve üstünde düzgün çalışmıyor. Radyatörlerin su sıcaklık ayarı 55 derecede. 50 dereceykende ısıtıyor ama geçtiğimiz haftalarda çok soğuk olduğu için 55 dereceye çıkarttık.

    Yıllık bakımını yaptırmadık, bilmiyorum yaptırmak illa şart mıdır ama gerek görmemiştim. Şimdi bu tip sorunlar üzerine servisi çağırıp hem kontrol ettireceğim hem de bakımını yaptıracağım.

    Birde her sene kışa girmeden radyatörlerin içerisindeki suyu tamamen boşaltıp yeniden doldurmak faydalı oluyor diyorlar. Bu ne kadar doğrudur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün birisinden bu kombilerde (Doğalgazı az-çok yakmasıyla ilgili) gaz ayarı var diye birşey duydum, ne derece doğrudur. Bu konuda ne yapmak gerekir doğru ayar için.

    Kombim Buderus U062-24K

    Edit: Bu arada Amasya merkezde yaşıyorum. Geçenlerde olan ve yaklaşık 1 hafta süren soğuklar haricinde çok soğuk olmayan bir memleketteyim. Özellikle şu ara gündüz 8-10 derecelerde gece ise 1-0 larda. Kombi 60 derecede, oda termostatı ise gece 22-gündüz 22,5-23 lere ayarlı. 5 gün var faturanın gelmesine ve şuanda 350m3 doğalgaz yanmış. 5. kattayım alt dairemiz dolu ancak 2 aydır burda değiller. Gazın fazla olduğunu düşündüğümden soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 24 Ocak 2015; 11:49:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akavuk

    Arkadaşlar Bolu da oturuyorum.Kombim Buderus GB012,Otm-p termostatım var.Son faturam 300 tl geldi.Şu soğuk günlerde 13-14 metreküpe çıktı tüketimim.Evim bu arada zemin kat .Alt boş depo.Yalıtım yanlarda var.Üst katta boş.Bu tüketim normal mi?Yoksa kombinin servis ayarlarıyla falan oynamalı mıyım?75-75-65 falan gibi.Kimisi değiştir faydası olur diyor kimisi de otm-p o işi yapıyor zaten hiç kurcalama diyor.Anlayan ustalardan yazmalarını rica ediyorum.Ne yapmalıyım?Servis parametreleri 100-100-82 kalsın mı?

    Buderusun Boluda servisi nasıl, fiyatları nasıl ?
  • ByAdmin kullanıcısına yanıt
    22,5-23c az bir sıcaklık değil.
    Çatıda da izolasyon yoksa yaktığınız gaz fazla değil gibi sanki.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.