Şimdi Ara

Apple'a ait yeni bir patent güneş enerjili iPhone ve notebook şarj istasyonu tanımını yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple'a ait yeni bir patent güneş enerjili iPhone ve notebook şarj istasyonu tanımını yapıyor






    Son dönemlerde yaşanan patent kavgaları firmaları teknolojilerini daha çok patentleme yolunu tercih etmesine neden oluyor. Bu alanda liderlik Apple'da. Bizzat Steve Jobs tarafından alınan patentler de dahil 2011 yılının gündemde öne çıkan en çok patent başvurusu haberleri Apple’a ait.




    Patently Apple sitesinin haberine göre bu hafta ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından Apple'a ait 16 patent başvurusu kabul edildi. Bunlardan bir tanesi elektronik cihazlar için güneş enerjili bir şarj sistemini tarif ediyor. Patentte güneş enerjisi kaynağının yanında bir voltaj çevirici ve kontrolcüsü de dikkat çekiyor.




    Voltaj çevirici güneş enerjisi kaynağına biri giriş kablosu vasıtasıyla ekleniyor. Çıkış kablosu ile de bir elektronik yükleyiciye bağlanıyor. Patent tanımından elektronik yükleyicinin bir elektronik cihaz olduğu anlaşılıyor. Bu da Apple'ın iPhone'dan MacBook'larına kadar tüm ürünlerini tasvir ediyor. 




    Voltaj çevirici cihaz tarafından alınan enerjiyi devamlı takip ediyor. Kontrolcü ise iletilen enerjiyi ayarlamak için çeviriciyi kontrol ediyor. Böylece aşırı bir enerji yüklemesinin önüne geçiliyor.




    Apple daha önce de yedek güç sağlayan güneş enerjisi panelleri için patent başvurusu yapmıştı. Ancak bu patentler Apple'ın güneş enerjili cihazlar üreteceği alnamına gelmiyor. Üretim masrafları düşmediği müddetçe Apple'ın bu alana girmesi çok zor.








  • apple benide patentle :D
  • Duyduguma gore alaturka tuvaletide patenti appleye aitmis.
  • Espriye geel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce güneş enerjili telefonu Samsung üretti. Hatta arap ülkelerinde en çok satan telefonlardan biriydi. Laptop ve aynı zamanda cep telefonu şarj eden güneş enerjisi panelleri geçtiğimiz aylarda meşhur açık arttırma ve ikinci el sitelerimizde de satılıyordu. Kimse patentini almadı da Apple'ın mı aklına geldi? Garip.
  • Bu arada patent liderliği apple da değil samsung da..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparsa cok satar
  • Apple'a ait yeni bir patent güneş enerjili iPhone ve notebook şarj istasyonu tanımını yapıyor


    umarım çakallık yapıp diğer firmaların önünü kesmez.
  • Yarın bir gün güneş enerjisiyle çalışan başka markaların ürettiği cihazlar çıktığında ne olacak. Apple tekelleşmeyi bırak artık,herşeyi sen üretmiyorsun.
  • Daha öncede philips güneş panelleri kullanan telefon üretmişti ama öyle patent matent haberleri çıkmamıştı.. ya bu site sadece apple üzerine yoğunlaşmış durumda ciddi para karşılığı hazırlıyorlar bu yazıları (dikkat haber demiyorum) yada aşırı apple hayranı bu yazıyı yazan vatandaş.. Bende apple ürünü kullanıyorum ama birgün benimde sonum böyle olacaksa başka telefona filan geçeyim, Allah korusun!!
  • hakkaten ben de apple fan denecek kadar sempati duyarken firmaya, birden patent olaylarıdır, hakkında çıkan haberlerdir derken soğudum resmen. aslında bu soğuma durumu foxconn da ölümler başladığında başgöstermişti ama şimdi had safhaya ulaştı. eğer şu anda bir ipad2 almıyorsam (alacak olanlara da önermiyorsam) sorumlusu bu haberlerdir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetaktas

    hakkaten ben de apple fan denecek kadar sempati duyarken firmaya, birden patent olaylarıdır, hakkında çıkan haberlerdir derken soğudum resmen. aslında bu soğuma durumu foxconn da ölümler başladığında başgöstermişti ama şimdi had safhaya ulaştı. eğer şu anda bir ipad2 almıyorsam (alacak olanlara da önermiyorsam) sorumlusu bu haberlerdir..


    appleye zaten gerek yok samsung varken en iyisini yapıyorsunuz.
  • Daha geçen ay samsung güneş panelli netbookunu piyasaya sürdü patentini almadıysa ilginç gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slayerxp

    Daha geçen ay samsung güneş panelli netbookunu piyasaya sürdü patentini almadıysa ilginç gerçekten


    apple şimdi yeni bir dönem başlattı.. artık millet attığı her adımın patentini alıcak ve yeni bir ürün çıkarmak çok daha zor olacak gibi.. bir ara apple kapasitif dokunmatik ekran patenti almaya hak kazanmıştı diye bir haber okumuştuk ama o konu ne oldu bilmiyoruz.. yoksa sadece dokunmatik ekranları apple kullanacak.. bu patent olayı çok saçmalamaya başladı bence.. her ne kadar bazıları karşı çıksada zamanla onlarda anlar umarım :)
  • açıkçası bu patent işinde bir gariplik var. açıkçası patentlerin ilk başvurana değil ilk bulana verilmesi lazım. daha önceden güneş enerjisiyle şarj olan telefon üretildiyse appleye patent verilmemesi lazım. çünkü kendi icadı değil. bu durumun aksi ya patent kurrallarının yanlış olduğunu ya da patent kurumunun apple ı kayırdığını gösterir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: red bull rb7

    açıkçası bu patent işinde bir gariplik var. açıkçası patentlerin ilk başvurana değil ilk bulana verilmesi lazım. daha önceden güneş enerjisiyle şarj olan telefon üretildiyse appleye patent verilmemesi lazım. çünkü kendi icadı değil. bu durumun aksi ya patent kurrallarının yanlış olduğunu ya da patent kurumunun apple ı kayırdığını gösterir.


    Katılıyorum. Bana bütün bunlar Apple'ın başarılı pazarlama stratejisinin birer parçası gibi geliyor. Bu tarz haberlerle gündemde kalıyor ve popülerliklerini arttırıyorlar, haberin aslı olsun ya da olmasın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Momo-Oz

    Duyduguma gore alaturka tuvaletide patenti appleye aitmis.




    Şaka olduğunu söyle söyyleeeee yoksa inanacaklar ve yayılacak bu etrafa.

    Aylar sonra bambaşka bir kanaldan bunu duyduğunda vay be dersin şakasını yapmıştım ama doğruymuş der sende inanırsın.
  • Piyasada o kadar çok taklidi varki Apple'ın, adamlar bundan sonra her yaptığının patentini alacak. Bu neden bazı fandroidleri bu kadar kızdırıyor? Firmaların kazandığı milyarlarca dolar sizin cebinize mi giriyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratremix

    Piyasada o kadar çok taklidi varki Apple'ın, adamlar bundan sonra her yaptığının patentini alacak. Bu neden bazı fandroidleri bu kadar kızdırıyor? Firmaların kazandığı milyarlarca dolar sizin cebinize mi giriyor?


    açıkçası fanboyun kim olduğu açıkça belli oluyor. apple kendi bulmadığı bir şeyin patentini almaya çalışıyor. sonra da bu eleştirilince fandrodlik oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max payne 35

    Yarın bir gün güneş enerjisiyle çalışan başka markaların ürettiği cihazlar çıktığında ne olacak. Apple tekelleşmeyi bırak artık,herşeyi sen üretmiyorsun.

    Hiçbirşeyi onlar üretmiyolar ki adamların yaptığı tek şey mükemmel tasarımlar yapıp insanların gözünü boyamak bide bunu iyi bir yazılımla süslemek.
    Apple için işin sonu geldi öyle olmaz bu işler mutlaka sonu gelecek teknoloji üretmiyo bişi yapmıyo varolan teknolojinin patentini alıyo sankı kendisi üretti.

    Bir zamanlar microsoft tekeldi artık değil
    İntel tekeldi artık değil ( ama hala tekelde sayılabilir)
    Apple tekelleşincede aynısı olacak gerçi bizim liseli cocuklarımız oldukça batmaz bu firma


    "Apple olum bu ayfon ayfon vayyyyy süpermiş...."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.