Şimdi Ara

Schmidt : Google TV gelecek yıl başında İngiltere dahil tüm Avrupa'ya gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Schmidt : Google TV gelecek yıl başında İngiltere dahil tüm Avrupa'ya gelecek





     


    İnternet televizyonları son dönemde ilgi gören ve yükselmeye başlayan yeni trendlerden. Ülkemizde Samsung Smart TV serisi ile başı çeken internet televizyonları ABD'de ise gömülü işletim sistemi olmayan televizyonlara yönelik olarak set üstü kutu şeklinde evlerde yaygın olarak kullanılıyor. Apple'ın kendi adını taşıyan set üstü kutusu Apple TV'yi duyurmasının ardından Google'da üretim ortaklarının Google TV ürünleri ile piyasaya girmişti.




    Kendi içinde işletim sistemine sahip olan set üstü kutular internete bağlanarak firmanın sunmuş olduğu çevrimiçi içeriklere erişebiliyor. Apple TV bir süredir bazı Avrupa pazarlarında satılmaya başlanmıştı. Google'da gelecek yıl başında Avrupa pazarına giriş yapmak istiyor.




    Edinburgh Uluslararası Televizyon Festivaline konuk olan Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt önemli açıklamalarda bulundu.




    Google TV ürünlerinin gelecek yıl başında Avrupa pazarına gireceğini duyuran Schmidt akıllı telefonların internette yaptığı devrimi Google TV ile televizyon alanında yapmak istediklerini belirtti.




    Schmidt İngiliz televizyon yayınlarını düzenleyicilerinin bir karabasan gibi internet televizyonlarının gelişmesini kısıtladığından yakındı ve içerik işletmelerinin dünya çapında rekabet edebilmesi için daha fazla özgürlüğe ihtiyacı olduğunu savundu. İngiliz televizyon endüstrisini işaret ederek daha büyük olmak için Google'ın ortaklığa açık olduğunu açıkladı.




    Google'ın YouTube hakkındaki fikri hak ihlali davalarına da değinen Schmidt herhangi bir şikayet sonucunda 4 saat içerisinde söz konusu içeriği sildiklerini ve milyonlarca içeriğin olduğu bir platformda bu sürenin çok başarılı olduğunu vurguladı.




    Schmidt ayrıca İngiltere'de YouTube'dan içerik yayınlama hakkında öğrencilere bilinç aşılamak için Ulusal Film ve Televizyon Okulu ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını duyurdu.




  • Google da boş durmadı
  • Aslında Türkiye'de şöyle sürekli teknoloji hakkında yayın yapan bi kanal olsa süper olur. Bütün gün izlerim :)
    Mesela DHD TV olabilir. DHD duy beni.!! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 27 Ağustos 2011; 3:04:43 >
  • apple tv gibi buda kiriliyomu acaba google tv yide kendi degilde diger firmalara urettirdi bi ara oldukca pahaliydi sony falan hala cok pahali ama logitechin makinasi alinabilir wifi ufak bi klavyeyle geliyo eger yazilim jailbrake gibi bisiyle serbest kaliyosa alinabilir tabi
  • tv değilde internet satsa daha iyi olur.amerikada bazı yerlere veriyodu inşallah gelişir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rainbow6

    apple tv gibi buda kiriliyomu acaba google tv yide kendi degilde diger firmalara urettirdi bi ara oldukca pahaliydi sony falan hala cok pahali ama logitechin makinasi alinabilir wifi ufak bi klavyeyle geliyo eger yazilim jailbrake gibi bisiyle serbest kaliyosa alinabilir tabi


    herşeyin korsan dimi orjinal alsan elin kopar, çok pahalı falan dersin en pahalı telefonu alırsın yazılımını kırmaya çalışırsın ,sonra kendi ülkende yazılım gelişmeyincede "ya bizden de şu çıkmıyor bu çıkmıyor" dersin.................
    bu noktalı kısmı arkadaşlar doldursun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkant1

    Aslında Türkiye'de şöyle sürekli teknoloji hakkında yayın yapan bi kanal olsa süper olur. Bütün gün izlerim :)
    Mesela DHD TV olabilir. DHD duy beni.!! :)


    eskiden teknoloji tv vardı oturup izlerdim beğendiğim programlarda olurdu ama günümüz dizi türkiyesinde bu tip kanallar tutunamıyor ne yazıkki
  • Yakında Google Belediyesi yada Federe Googelistan Cumhuriyeti diye bir devlet kurulursa şaşmam.

    Oranın vatandaşı olmak ta başka ayrıcalık ister. Nerelisin Googelliyim, ben bir googleim. Bir google dünyaya bedel

    Şimdi gülüyoruz ama gen teknolojisine el atarda insan kopyalamaya başlarsa görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 28 Ağustos 2011; 4:10:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.