Şimdi Ara

Türkiye bilgisayar pazarında 2. çeyreğin en hızlı büyüyen ismi Asus oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türkiye bilgisayar pazarında 2. çeyreğin en hızlı büyüyen ismi Asus oldu


    Piyasa analizleri yapan bağımsız araştırma kuruluşlarından IDC'nin Türkiye pazarı için hazırladığı rapora göre Asus, ikinci çeyrekte ülkemizde en hızlı büyüyen bilgisayar üreticisi oldu. %16.50 pazar payı ile HP'nin lider olduğu listede Asus, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %216,50 gibi agresif bir büyüme oranı ile %11,40 pazar payına ulaşarak Casper'ın önünde ikinci sıraya yerleşmiş durumda.
     
    IDC'nin hazırladığı rapora göre HP ve Asus'un ardından sırasıyla Casper, Samsung ve Lenovo geliyor. Casper'a ek olarak yerel üreticilerden Exper ve Arçelik te ilk 10'da yer alırken, dünyanın en büyük 3. büyük bilgisayar üreticisi olan Acer'ın ise ikinci çeyrek satış rakamlarına göre Türkiye'de ilk 10 içerisine giremediği görülüyor.







  • casperi geçtiyse iyi :D bilgisayarcıda çalışıyorum geçen ay bi adam geldi monitör için vga kablosu istiyor verdim bi tane kablo adam markası ne bunun diye sordu.Abi diyorum marka yok oem bunlar.Casper yokmu iyisinden ver bana uğraşmiyim bi daha dedi :D direk yolladım başka dükkanlara..
  • umut arslana katılmamak mümkün değil. Türk firması diye gösteriyorlar diğer markalardan tek farkı paranın ülkemizde kalması ( oda kar payı) git her şeyi çinde orda burda yaptır sonra türk markasıyım diye geçin ortada anca cahil alkı kandırırsın. Teknolojiden anlayan insan casper almaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutarslan.com

    casperi geçtiyse iyi :D bilgisayarcıda çalışıyorum geçen ay bi adam geldi monitör için vga kablosu istiyor verdim bi tane kablo adam markası ne bunun diye sordu.Abi diyorum marka yok oem bunlar.Casper yokmu iyisinden ver bana uğraşmiyim bi daha dedi :D direk yolladım başka dükkanlara..

    Kablonun markası olmaz deseydin Bir kerede bizim burda bilgisayarcıyım diye gecinen bi yere gittim asus anakartın kapasitörü kopmuştu aynısından buldum orda adam gelmiş diyoki eskiciden parca almaya gittim (bilirsiniz bazı yerler böyle yapar 100 tane parca alır 5 tl öder artık şansına hangisi calısırsa çalışmayanıda yedek parca olarak kullanırlar örn:anakart parcaları) adam gözümün önünde sağlam casper ın güç kaynagını parçaladı dedi. Bide üstüne ya cakma falanda değil bildiğin casper orjinal power diyo.


    Yakında dahada büyüyecek bence yurtdışında yapılan çalışmalara göre en az arıza verende asusmuş.
    HP neden bu kadar cok satıyo anlamıyorum üstüne yumurta koyup pişiriyolar sanırım doğalgazdan tasarruf ediyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merak etmeyin 3.çeyrekte HP farkı açar
    Bkz:6030,6020,6010,6005 indirimleri
    Ayrıca ısınıyor diyenlere bkz:Coolsense
  • Ben işlemcinin markasına bakarım, varsa Via, yoksa Amd işlemcili alırım, bir ara aldğım bilgisayarların üstüne vurulan markalar genelde neymiş diye baktım, çoğunluk HP, tek tük Lenovo, başka marka yok.
  • Çok sevdiğimden değilde Exper' in pazar payı o kadar ufak değil...
  • Casper bu teknolojiyle nasıl bu kadar pazar payına sahip hala anlamış değilim. Toplumumuz çok bilinçli gurur duyuyorum.
  • Toshibaya rabet yok fiyatı pahalı geliyor =)
    Ben mesela Asus alıcam.Fiyatıyla özellikleri çok uyumlu :)
    http://www.pcdepo.com/asus-n53sn-sz129v-laptop-urun5849.html
    Sizce nasıl? Bazıları Lenovo Y570 önerdi.Ama ben asus alıcam
  • eyç pi nasıl bu kadar tutuyor anlamıyorum..

    Gördük pclerini..Anamızı ağlattı..bir webcam yazılımı için servise alıp 25 gün beklettiler ama sonuç yok.

    Eyç pi almayın ben o hatayı yaptım bir kere ama apple a geçtim rahatladım vallahi..

    eksileyin hadi pi si aynştaynları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 26 Ağustos 2011; 14:39:42 >
  • İçlerinde Dell'i tek geçerim. Hiçbiri kalite konusunda Dell'e aşık atamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    İçlerinde Delli tek geçerim. Hiçbiri kalite konusunda Delle aşık atamaz.


    dış malzeme olarak en kalitelisi dell doğrudur ama donanım olarak en iyisini asus üretir ben genelde donanıma daha çok önem verdiğim için asustan yana kullanıyorum ama dış malzemesi gerçekten çok kötü aynı modelden 4 tane arkadaşımda var aynı yeri çatlak laptopların. Kısacası Donanımda ASUS kalite de Dell.
  • Aslında kimsenin bilerek aldığı yok.Sorduğun zaman direk Asus diyorlar,herkez de Asus alıyor.
  • Pazar liderleri haketmiyor bu liderliği.Hele Hp nin orada olmayı hiç haketmiyor.

    İlk 3 Asus Samsung Lenevo olmalı.
  • Bir arkadaşıma hediye olarak Casper dizüstü geldi. Üzerindeki etikette Türk malı olduğu yazılıydı. Etiketi sıyırıp gövdeye yazılan yazıya baktığımda ise üretimin Çin'de yapıldığı belirtiliyordu :)

    Masaüstünde HP ve Dell'in malzeme kalitesi gayet iyi. Yerlilerde ise onlara bu konuda en yakın olan Exper. Arçelik ve Casper'ın bileşen kalitesi ise forumdaki çoğu makinenin gerisinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    Bir arkadaşıma hediye olarak Casper dizüstü geldi. Üzerindeki etikette Türk malı olduğu yazılıydı. Etiketi sıyırıp gövdeye yazılan yazıya baktığımda ise üretimin Çinde yapıldığı belirtiliyordu :)Masaüstünde HP ve Dellin malzeme kalitesi gayet iyi. Yerlilerde ise onlara bu konuda en yakın olan Exper. Arçelik ve Casperın bileşen kalitesi ise forumdaki çoğu makinenin gerisinde.


    beko arçelik malzeme olarak inanılmaz kaliteli 2005de aldığım laptobum tıkır tıkır çalışıyor 1998de aldığım beko masaüstüm performans olarak berbat da olsa günümüz için tıkır tıkır çalışıyor.Beko arçelik daha kaliteli malzeme olarak experden. Donanım olarak exper daha iyi.
  • Ziraat Bankası geçtiğimiz ay 18.500 adet HP PC satınaldı. 3. çeyrekte HP'nin pazar payı %40'lara çıkacak.
  • Kespır' ın dilimine bakın, DELL / LENOVO / SAMSUNG ile aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OvernightSensation

    quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    İçlerinde Delli tek geçerim. Hiçbiri kalite konusunda Delle aşık atamaz.


    dış malzeme olarak en kalitelisi dell doğrudur ama donanım olarak en iyisini asus üretir ben genelde donanıma daha çok önem verdiğim için asustan yana kullanıyorum ama dış malzemesi gerçekten çok kötü aynı modelden 4 tane arkadaşımda var aynı yeri çatlak laptopların. Kısacası Donanımda ASUS kalite de Dell.


    asus kalitede kotumu hocam Bence çok kaliteli diğer modeleri bilmemde asus k533svdell insiprionlardan daha kaliteli

    Bence Pazarda 1.ci asus 2.Lenovo 3.Dell 4.HP Olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veto1214 -- 26 Ağustos 2011; 20:34:01 >




  • Ben bu markalar içerisinde casper ve dell hariç hepsini kullandım.Asus içini açıp tekrar kapattığımda gıcırtılar başladı gitmeyince de sattım ama genelde memnundum.Şuan lenovo kullanıyorum forumdaki başlığıma bakabilirsiniz bütün paraçalarına kadar ayırıp tekrar birleştirdim hala canavar gibi.ayrıca 2.5 sene önce 930 lira verip aldığım bilgisayarda gt240m vardı zaten kasa ve soğutma mükemmel.O yüzden bundan sonra lenovo benim için daima 1 adım önde

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslanemre58

    Merak etmeyin 3.çeyrekte HP farkı açar Bkz:6030,6020,6010,6005 indirimleri Ayrıca ısınıyor diyenlere bkz:Coolsense


    Hocam her modelde değil kesinlikle orta ve üst modellerde coolsense.çok değil 2 sene önce aldığım HP uçak motoru gibiydi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bigmentr

    Toshibaya rabet yok fiyatı pahalı geliyor =) Ben mesela Asus alıcam.Fiyatıyla özellikleri çok uyumlu :)http://www.pcdepo.com/asus-n53sn-sz129v-laptop-urun5849.html Sizce nasıl? Bazıları Lenovo Y570 önerdi.Ama ben asus alıcam

    Asus un kalitesine birşey diyemem fakat bu fiyata bu donanım derseniz bence pek uyumlu olduğuda söylenemez,Y570 ile devam ederseniz bence daha iyi olur,en azından biraz paranız cebinizde kalır.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.