Şimdi Ara

Acer ilk kez bir mali yılı çeyrek raporunda zarar açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acer ilk kez bir mali yılı çeyrek raporunda zarar açıkladı






    Son dönemde akıllı telefon ve tablet alanında yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Tayvanlı Acer firması dünyanın ikinci büyük PC üreticisi durumunda. Çeyrek mali yıl raporlarında rekor gelirler açıklamaya alışkın olan firma son çeyrekte ilk kez zarar açıkladı.




    2011 2. çeyrek mali raporuna göre Acer 236 milyon dolar zarar etti. Firma 114.7 milyon dolar zarar tahmin ederken beklentilerin üzerinde bir rakam açıklandı. Bir önceki çeyrekte firma 43 milyon dolar kar elde etmişti. Acer 2011 yılı sonuna kadar zararı kapatamayacağını tahmin ediyor. Ancak faaliyetler hız kesmeden devam edecek.




    Acer PC pazar payını yüzde 16.4 kaybederek yüzde 65'e geriledi. Firmanın hisseleri ise yüzde 2.92 değer kaybetti.




    Tablet pazarının PC pazarından pay çalmaya başladığını belirten analiz uzmanları bunun son kurbanını Acer olarak gösteriyor. Acer CEO’su J.T.Wang ise tabletlerin geçici bir popülerliği olduğu konusunda ısrarcı. Geçen yıl iPad’in pazar payının yüzde 20-30 aralığına düşeceğini iddia eden Wang, tabletin halen yüzde 50 olan pazar payı konusundaki sorulara yorum yapmaktan kaçınmıştı.




    Eski CEO Gianfranco Lanci'nin şirketin yeni stratejisine karşı ortaya çıkan iç tartışmalar nedeniyle istifa etmesinden sonra Acer henüz şoku üzerinden atamadı. Başarılı olduğu netbook pazarından daha çok tablet pazarına odaklanan firma geçtiğimiz aylarda 10 inçlik Windows tableti Iconia Tab W500, 10 inçlik Android Honeycomb tableti A500, 7 inçlik Android Honeycomb tableti A100 modellerini piyasaya sürmüştü. Bu geçiş süreci Lanci'nin istifasını getirdi. 

     

    Tablet modelleri de beklenen satışları yapamayınca zarar kaçınılmaz oldu.








  • tablet pazarı ölüydü , apple girip nasıl tablet yapılacağını gösterdi millete şimdi size ne oluyorki yıllarca çıkarmadığınız tabletleri şimdi çıkartıyorsunuz.
    Milletin tablet alası mı vardı yoksa alınabilir tablet yapan mı yoktu..
  • acer zaten bu konuda pek basarılı degıl yaptıgı urunler kalıte bazında dusuk olması da cabası...
  • kardan zarar etmiştir.
  • Acer gibi kar odaklı bir firma nasıl zarar etti hayret, kalitesiz malzeme kullanarak, teknik servis desteğini/maliyetini azaltarak kar etmeye çalıştığını herkes anladı galiba.
  • 3 yıldır acer notebook kullanıyorum ve aldığım günden beri bir kere sorun çıkarmadı arıza yapmadı bence hiçte kalitesiz bir marka değil acer her uygun fiyatlı ürün kalitesiz demek değildir.
  • Bu kadar tableti kim alıyor , ülkemizdemi popüler değil.Nerdeyse hiç tablet gördüğüm netbook sayısının yüzdebiri kadar tablet görmedim açıkçası.
  • acer malzeme kalitesi olarak cok kotu bir marka laptoplarında vidalkarı tutan yuyvalar vidayı sokerken kırılabılıyor defalarca basımıza geldı insanlarda ucuzlugun hersey olmadıgını anladı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbul2007

    acer malzeme kalitesi olarak cok kotu bir marka laptoplarında vidalkarı tutan yuyvalar vidayı sokerken kırılabılıyor defalarca basımıza geldı insanlarda ucuzlugun hersey olmadıgını anladı


    Aynen ya biraz ortak çalışmalı markalarla kendisi rezillik benimde başıma geldi o vide kırılma Hocam,
  • Acer kadar kalitesiz ürün kullanan firma görmedim arkadaşımın notebooğu garantiden çıkmazdı. arkadaşta beklerdi otuz gün geçsin parasını isticem diye ama yok illaki 28 veya 29da evde oluyodu laptop :D
  • servisi türküye gibi diğer ülkelerde de kötüyse zarar etmesi normaldir. problem çıkarmadı diyenler; aman çıkarmasın. çünkü çıkarırsa yandınız. ben satıcıyım ve sadece bir ürün için acer la okadar uğraştım ki;yazsam kitap olur.

    kalite derseniz; türkiyenin casper ı , dünyanın acer ı. bilmem anlatabildim mi???
  • benim 4 yıllık acerim daha hiç servise gitmedi...
    en son w7 yükledim hızı arttı.(işlemci T7200)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.