Şimdi Ara

Samsung, AB ülkeleri genelindeki yasak sonrası söz konusu ihlali kaldırmak için Galaxy modellerinde değişikliğe gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung, AB ülkeleri genelindeki yasak sonrası söz konusu ihlali kaldırmak için Galaxy modellerinde değişikliğe gidiyor






    Samsung ile Apple arasında devam eden patent davasında son olarak Almanya Dusseldorf Bölge Mahkemesi Galaxy Tab 10.1 tablet modelinin Apple'a ait bazı patentleri ihlal ettiğine hükmederek dava sonuçlanana kadar Hollanda hariç AB ülkelerinde ithalat yasağı kararı vermişti. Ardından Samsung’un itirazı üzerine yasak kalkmış Eylül ayındaki duruşmaya kadar dağıtılması serbest bırakılmıştı.




    Ancak hukuk mücadelesine devam eden Apple bu kez Hollanda'da Hauge Bölge mahkemesine başvurarak Galaxy S, SII ve Ace modellerinin kendisine ait "galeri içerisindeki fotoğraflar arasında gezinmek için parmak hareketiyle kaydırma" yöntemiyle ilgili 2059868 nolu patenti ihlal ettiğini öne sürerek dava açtı. 




    Mahkeme istisnasız tüm AB ülkelerinde bu modellerin dava sonuçlanana kadar yasaklanmasını ve kararın 7 hafta içinde uygulanmasını istedi. Galaxy Tab 10.1 ve 10.1v modelleri hakkında ise mahkeme Apple’ın itirazına şüpheyle yaklaştığı için herhangi bir yasaklama kararı çıkmadı.




    Kararı inceleyen uzmanlar Samsung'un davanın konusu olan modellerindeki galeri uygulamasıyla ilgili değişikliğe gittiği takdirde yasaktan kurtulacağını belirtmişti. Hemen akabinde Samsung’dan beklenen açıklama geldi.




    Samsung resmi blogunda bu üç modeldeki kaydırmak için parmak hareketi içeren Galeri uygulamasını değiştireceğini açıkladı. Samsung, Apple'ın hedefindeki 10 ayrı patentten yukarıda bahsedilen patentin bir yasaklama için elverişli durum ortaya çıkardığını, bunun giderildikten sonra AB ülkelerinde satışa devam edileceğini belirtti.

     

    Bunun yanında Samsung patenti ihlal eden uygulamanın kendilerine değil Google'a ait gömülü bir Android uygulaması olduğunu bu bakımdan herhangi bir Android üreticisine kolaylıkla dava açılabileceğini vurguladı.




    Samsung bu hamlesi sonrası olası bir gelir kaybının önüne geçmiş oldu. Hem tablet ve hem de akıllı telefon modellerinin konu olduğu AB genelindeki patent davalarının en erken 18 ay içerisinde sonuçlanabileceği belirtiliyor.








  • İyide galeride parmakla gezinme olayı bütün dokunmatik ekranı telefonlarda var :S
  • menülerde parmakla gezinme
    müziği pause tuşuna basarak durdurma
    telefonu açma tuşuna basarak açma
    telefonu açınca alo deme
    patentleride bana ait. Apple'a dava açıcam
  • şımarık apple artık bundan sonra ne bahaneyle ilgili dava açacak merak ediyorum. Elmanın yarısını ısırdılar,gün gelecek Samsung tamamını ısıracak.(Hemen fandroit felan demeye kalkmayın hangi firmanın ne ürettiğini görmek için fan olayına gerek yok,not: Apple da kullandım Android de)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgacem

    menülerde parmakla gezinmemüziği pause tuşuna basarak durdurmatelefonu açma tuşuna basarak açmatelefonu açınca alo demepatentleride bana ait. Applea dava açıcam


    +1000
    Cihazı şarj etmek için şarj aletine bağlama,
    Sim kartı takmak için kapağı çıkarma,
    Hesap makinesi işlevinde iki sayıyı toplamak için + tuşuna basma gibi patentler de bana ait...
    Apple'a yuh artık diyorum!
  • bu kadar gereksiz birşeyden ötürü (galeri içerisindeki fotoğraflar arasında gezinmek için parmak hareketiyle kaydırma) dava açmaları sadece Samsung'u silmek bu açık. Ama Samsung,Apple'dan daha akıllı davranıyor o da bir gerçek. Apple boş şeylerle uğraşarak zamanını harcıyor.
  • Bu kadar rezalet ve çirkef bir firma daha görmedim. Bunun da patentini alsın.
  • oldu. insan dnasini biz bulduk veya nefes almanin patentini aldik deyip.tüm dünyaya dava açarlar yakinda. Pardon da galeri menü gibi yerlerde parmak hareketleriyle geçiş yapilmayacaksa neyle yapilacak?



    Oldu yaki.da elma üreticilerinin başi dertte.demektir onlara da dava yakindir. Elma üretiyorlar ve patentleri yok diye. Apple'a zamaninda sempatim vardi ama.bu.kadar hircin davrandiktan ve burnu kalktiktan sonra Apple bu şekilde devam edecekse Apple.i bu dünyada istemiyorum. Huzurumu bozuyor. Hadi bakayim, insanlarin huzurunu bozmak da suç ben de Apple.a.dava açsam.ne.olacak? Ama durr fanfoylar gelir bana hemen sen fanatiksin der eksiyi basar arkamdan bir ton laf.eder.hatta Apple.dava açar ne.lazim. Bugün Viyanadaydim ve Apple dan çok Androidli cihaz gördüm.bir kaç tanesine sordum neden Apple değil.diye aldiğim.en ilginç cevap: sen ne diyorsun? Daha 4gün önce ipad imi ve ip4 ümü satip sgs2 aldim. Sirf apple in diğer firmalara karşi olan tavirlarindan dolayi... Ee pardon da bizim.millet böyle bir şeyi yapmayi birak destekler taraftar olduğu için.(genel ama herkes için değil)




  • apple'da suç yok,esas suçlu bu patenti onaylayanda.böyle patent mi olur yahu.
  • görünen o ki bu davalardan samsung karlı çıkmış. o kadar şeyden hiç bir sonuc yok sadece galerideki patent ihlalinden bahsediliyor. demek ki galeriyi duzeltince hiçbir sorun kalmayacak.
  • biz orta parmaklan kaydırıyoruz deselerdi
  • tamam apple'ı çıkardığı ürünlerden takdir ediyoruz ama bazı durumlarda çok ileri gittiğide bir gerçek.. herşeyin patentide olmaz yani.. dokunmatik bir ekranda parmak hareketiyle değille ayaklarıyla mı kullanacak ekranı... yuh diyorum apple'a başka birşey demiyorum.. microsoft şimdi gözümde acayip bir yer kazandı açıkcası.. yazılım tarafında geliştirdiği o kadar yenilik sonrası hiç şu firma benim geliştirdiğim şekilde bunu yapıyor diye dava haberi okumadım şimdiye kadar ki microsoft bu! 30 seneye yakındır yazılım geliştiren bir firma elbet onunda ilkleri vardır.. adamlar fareyi icat etti iyiki demedi kimse bunu kullanamaz diye... hazarRS'yede katılıyorum. suç biraz da bu patenti verenlerde.. ben gitsem desemki elle su içmenin patentini almak istiyorum onu vericekler sanırım.. kimseyi görmicem elinizle su içerken kedi gibi oturup yalanın.. aman diyim dua edinde birisi onunda patentini almasın :))
  • Arkadas dogru demiş ota b.ka patent verilirse olacağı budur. Afedersinizde galerideki resimleri parmagimizla kaydiramayacaksak bu is icin neremizi kullanacaz
  • "galeri içerisindeki fotoğraflar arasında gezinmek için parmak hareketiyle kaydırma"
    Böyle saçma patent mi olur ya?Önüne gelen istediği şeyin patentini almış Android'in yolunu kesmek için fırsat kolluyor adeta.Her zamanki gibi ya Apple ya Microsoft, yine tekelci ruhlu iki sömürgen firma, bunlar teknoloji dünyasının başına bela açmaktan başka bir yaramaz mı?Eskiden bir birleriyle uğraşıyorlardı şimdi ikiside ağız birliği etmiş gibi Android'e sataşıyor...
  • Ya bi moderatör yardım etsin puan verme tuşuna basıyorum NaN diyor bune ya
  • bu dava applenin ne olduğunu görmemizi sağladı, aynı zamanda patent kuruluşunun sorgulanması gerektiğini anlamamızı da sağladı. adamlar uyduruk uyduruk patentler veriyor. bu işin bir standartı olmalı.
  • Patent davaları zaten evlere şenlik. Food inc belgeseli izlemiştim geçenlerde. Dna sı modifiye edilen bir bitkinin hakları modifiyeyi yapan şirkete ait oluyor ve bir çiftçi o tohumu gelecek yıla saklarsa patent ihlali yapmış sayılıyor. Bunun gibi bir sürü saçma şey var.
  • Şubattaki konferansında Richard Stallmann'ın dediği yavaş yavaş çıkıyor.Bu patentler yüzünden yeni yazılımlar yapılamayacak çok yakında görmeye başlarsınız üretimi kısırlaştırıyor demişti
  • yakında bu gerekçeyle tüm dokunmatik telefonların satışını durdurma talebi de isterlerse hiç şaşırmam. bu kadar çirkeflik fazla açıkçası iphone 5 gelene kadar en iyi telefon ünvanı başkasında diye böyle mi yapmalılar, yazıklar olsun
  • Teknoloji dünyası şokta!

    Apple'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Steve Jobs görevinden ayrıldı. Jobs'tan boşalan CEO'luk görevine ise Tim Cook getirildi.
    http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/662955-teknoloji-dunyasi-sokta

    acaba tim de bukadar başarılı olabilcekmi ???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.