Şimdi Ara

WebOS kararı HP'ye 100 milyon dolardan fazlaya mal oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WebOS kararı HP'ye 100 milyon dolardan fazlaya mal oldu






    HP’nin 2009 yılında Palm şirketini büyük umutlarla satın almış ve Palm işletim sistemini webOS adıyla elden geçirerek tablet ve akıllı telefonlarında kullanmak üzere yeniden geliştirmişti. WebOS yüklü Palm Pre ve TouchPad modelleri firmanın mobil pazardaki eski günlerine dönüşün işareti olarak görülmüştü. Geçtiğimiz Perşembe günü ise şok bir kararla firma mobil macerasını başlamadan bitirdi.



    Ancak HP bunun için büyük bir bedel ödeyecek. TouchPad tableti pek çok ülke pazarına sunulmuşken Palm Pre 3 için ön siparişler başlamıştı. TouchPad modeli kararın ardından perakende mağazalarında 16GB-99$, 32GB-149$ seviyesine kadar indi



    Stoklarda kalan TouchPad modelinin meraklıları tarafından bir miktar satın alındıktan sonra elde kalacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında ürünü 500$ seviyesinden alan müşterilerden de tepkiler gelmeye başladı. Geri dönüşlerden HP’nin ne kadar zarar edeceği henüz bilinmiyor ancak şirketi epey zorlayacağa benziyor.



    HP’nin ilk etapta maddi kaybı borsada oldu. HP yatırımcı ilişkileri sayfasına göre kararın açıklanmasının ardından hisse başına 0.05$ düşüş yaşandı. HP’nin 2.07 milyar hissesi olduğu düşünüldüğünde 103 milyon dolarlık kayıp ortaya çıkıyor. Borsada kayıp devam ettiği takdirde bu rakam daha da artacak.



    HP’nin diğer bir kararı PC üretiminden çekilmek oldu. Son açıklamalar çekilme konusunda bazı tereddütler ve belirsizlikler olduğunu gösteriyor. İlerleyen haftalarda bu konu kesinlik kazandığında HP’nin hisselerinin hareket yönü de belli olacak.








  • Bilmeyen veya ilgilenen kullanıcılara;

    HP webOS, Linux çekirdeği üzerinde çalışan özel bir mobil işletim sistemidir.

    Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/WebOS

    Geçmiş olsun alan kullanıcılara..
  • vallahi yazık keşke böyle birden kestirip atmasalardı.99yerine 150 yapsa yine eritirdi stokları.neden böyle aşırı düşüşle sattılar fabrikada yermi yoktu nedir anlamadık :D
  • 3DS'de ani fiyat indirimine gitmişti, fakat firma önceden alanlar için ücretsiz oyunlar duyurdu. Yalnız webOS'da hem tabiri caizse hayvani bir indirim söz konusu ve HP'nin önceki alanlar için birşeyler yapacağı ayrı bir muamma. Soğuk su içmeleri gerekebilir.
  • Apple karşısında bir rakip daha nakavt mı olmu ? :)
  • "HP’nin diğer bir kararı PC üretiminden çekilmek oldu" kesin mi bu ? yok daha neler ne üretecek hp sorması ayıp sırf yazıcı falan mı
  • 99$'la bile elinde cihaz mı kalacakmış? TR'de satsın aynı fiyata üzerine kdv bile binse oluşacak yeni fiyata alınır..

    Evet yazılım desteği vs. verilmeyecek olabilir ama internetine gir, müzik dinle, maillere bak fotoğraf görüntüle.. Ohoo fotoğraf çerçevesi fiyatına.. TR dil ekleyip TR pazarına sun.. 250-280 liraya almayanı döverler.. :D Çin malı tabletlerden 10 kere daha iyidir zaten..
  • Texas Instruments'ın OMAP işlemci bölümünü sattığı haber gibi hpninde PC bölümünden ayrılması haberi asparas gibi duruyor. dünyanın en büyük pc üreticisi neden pc bölümünden ayrılsın? iki hafta sonra DHta ayrı bir başlık okursunuz HP'den PC bölümünün satılması haberlerine karşılık cevap geldi. Öyle bir şey yok!! böyle bir haber olursanız şaşırmayın. Artı HP yine bir şekilde palm OSu satarak parasını çıkarmaya çalışacaktır ki palm osu almak isteyecek bir dolu samsung gibi firma çıkacaktır.. öyle karamsar bir haber çizmiş ki yazar, palm HPnin ne kadarlık kısmına tekabul ediyor ki sanki teknolojiyle yenihaşır neşir olmuş birisi gibi duruyor.. sanki palden önce hp yoktu ve minicik bir şirketti palm gitti HP bitti zannediyor.. arkadaş yavaş gidin derim size.. palm yokkende de PC dünyasında zirvedki isimlerden birisi idi onu çıkarsanızda HP yine HP...!!




  • abd de urunu alan kullanicilar son 60 gun icinde almislarsa urunu iade edip fatura miktarini iade alabiliyorlar
  • yurt dışında raf fiyatları o kadar düştü ama türkiyedeki ikinci el fiyatlarına yakından uzaktan etki etmeyecek gibi :D 800 tl den satmaya çalışıyorlar hala. şimdi adamın ilanının altına "kardeşim bu icat yurt dışında 99 dolara satılıyor" desen ilanı kirlettin olur :)
  • Aslında tablet ipad kadar başarılı. İşletim sisremi onun kadar stabil. Ama ipadden sonra çıkan bir cihazın destek görmesi için onun kadar başarılı olması yetmez. appledan önce çıkarmış olsa başarılı olabilirdi.
  • Bu arada 99$ a nerdeymiş ya. amazona falan baktım 300küsür $ hala. Belki amerikadan aldırıveririz birine
  • abicim türkiyeye 250 tlye gelsinertesi gün 4 tane alrım hpye mail atalım bence 250 300 tl gibi bi fiyata tr ye soksn bu 5 milyon stok bile 1 ayda erir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanefeozkan

    abicim türkiyeye 250 tlye gelsinertesi gün 4 tane alrım hpye mail atalım bence 250 300 tl gibi bi fiyata tr ye soksn bu 5 milyon stok bile 1 ayda erir


    Stok 5 milyon muymuş! Gerçi sadece mağazanın birinin elinde 250binden fazla kalmış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Texas Instruments'ın OMAP işlemci bölümünü sattığı haber gibi hpninde PC bölümünden ayrılması haberi asparas gibi duruyor. dünyanın en büyük pc üreticisi neden pc bölümünden ayrılsın? iki hafta sonra DHta ayrı bir başlık okursunuz HP'den PC bölümünün satılması haberlerine karşılık cevap geldi. Öyle bir şey yok!! böyle bir haber olursanız şaşırmayın. Artı HP yine bir şekilde palm OSu satarak parasını çıkarmaya çalışacaktır ki palm osu almak isteyecek bir dolu samsung gibi firma çıkacaktır.. öyle karamsar bir haber çizmiş ki yazar, palm HPnin ne kadarlık kısmına tekabul ediyor ki sanki teknolojiyle yenihaşır neşir olmuş birisi gibi duruyor.. sanki palden önce hp yoktu ve minicik bir şirketti palm gitti HP bitti zannediyor.. arkadaş yavaş gidin derim size.. palm yokkende de PC dünyasında zirvedki isimlerden birisi idi onu çıkarsanızda HP yine HP...!!


    HP'nin PC işinden çıkmasına neden olarak bölümün yeterince karlı olmaması gösteriliyor. Benzer nedenlerden ötürü IBM'de PC departmanını Lenovo'ya satmıştı. Artık batılı firmalar üretimi maliyetli bir uğraşı olarak görüyor. Teknoloji geliştirip patent satmak çok daha cazip geliyor.




  • WebOs u açık kaynak olarak sunsalar bari android'e güzel bir alternatif olurdu.
  • WebOS'lu cihazların satılamamasındaki en büyük sebep üretici firmanın çok yavaş davranması. WebOS 2009'da çıktı piyasaya; Palm tarafından. 2010'da HP tarafından satın alındı, çünkü gerçekten ilgi çekici ve kullanışlı bir işletim sistemiydi. 2010 geçti, 2011 de geçiyor çıkarabildiği yelefon sayısı iki; Palm pre 2 ve HP veer. Onuda sadece Amerika ve bir kaç avrupa ülkesinde bulabilirsiniz. Cihazların açılış süresi çok uzun olduğundan ve de ısındığından dolayı da alanlar tarafından memnun kalınılmadı. Bu sebeplede dünyanın diğer noktalarında piyasaya sürme cesareti gösteremediler. Ya da yetiştiremediler. YEtiştiklerinde de çok pahalıya sattılar. HP veer fiyatı Avrupada 379 Euro. İkinci elini buldum almanyada Palm pre'nin. Şu an kullanıyorum. Yenilerini bulsam hemen kaparım. Çünkü iOS ve Androidden daha kullanışlı.
  • HP WebOS'un reklamını yapamadı hiç. WebOS'un adını hiç duymayanlar bile vardır eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Bu arada 99$ a nerdeymiş ya. amazona falan baktım 300küsür $ hala. Belki amerikadan aldırıveririz birine


    Burada görebilirsin:http://www.bestbuy.ca/Search/SearchResults.aspx?path=ca77b9b4beca91fe414314b86bb581f8en20&q=hp%2520touchpad&sp=BBY_en-CA_Site-WideSP&Category=Entire%2520Site&pcname=MCCPCatalog&AllowSecure=True




  • Öncelikle belirteyim cuma gunü fire sale olarak başladı satış ve Cumartesi aksam itibari ile ellerinde online stok kalmadı kuzey Amerika'da. Elinde çeyrek milyon stok var denilen firma best buy. Best buy internet sitesinden baktığınızda da ellerinde hiç cihaz kalmadığını göreceksiniz..

    Tablet pazarı isin aslında iPad pazarından başka birsey değil dürüst olmak gerekirse, zira piyasada dolanan 100 tablet var en az ve hicbiri iPad ile basa çıkabilecek kapasitede değiller. Donanım olarak demiyorum tabi ama yazılım olarak insanların ilk tercihi uygulama sayısı dolayısı ile iPad. Motorola Xoom Samsung Galaxy Acer İconia falan hepsi geriden takip ediyorlar pazarı..

    Son olarak hp doğru bir karar aldı pc ısinden ayrılarak zira kar marjı tatmin edici degildi. WebOS, Palm ve pc departmanlarını yakında satış listesinde görürseniz şaşırmayın. Satın alacak olan firmalar ise ya Hindistan ya da Çin kökenli olurlar. Zira marka degeri olarak oldukça iyi yerde hp..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.