Bugün yeni Romu denerken telefonu pert ettim o yüzden telefonu SEUS ile 2.3.3'e güncelledim. E haliyle root etmek gerekiyordu. 2.1'e dönme yöntemini denedim amad ün bilgisayara JAVA'nın yeni sürümünü yüklemiştim. Bizim program da JAVAnın eski sürümüyle çalışıyomuş hata verdi yüklemedi. Bende yeni yöntemle direkt olarak Stock 2.3.3'ü root ettim.
Stock 2.3.3 Root Etme
İlk Önce gerekli olan Programımızı indirin. Bende bu var demeyin modifiye edilmiş hali bu, paket ultra sıkıştırılmıştır 7Z ile.
Programı açmadan önce bilgisayarınızda Başlat'a gelin ve '' Bölge ve Dil '' yazın. Çıkan ekranda Biçimi '' İngilizce ( Birleşik Krallık ) '' Konumu da '' ABD '' yapın , uygula - kaydet deyip çıkın. Daha sonra zipten flash tool'u masa üstüne çıkartın. Açın Flash'a basın. Karşınıza bu ekran gelecek
Telefonunuzu kapatmadan önce , Ayarlar => Uygulamalar => Bilinmeyen Kaynaklar Ayarlar => Uygulamalar => Geliştirme => USB Hata Ayıklama'nın açık olduğundan emin olun !
Telefonunuzu kapatın, pili çıkartın pil çıkıkken USB kabloyu bağlayın, geri tuşuna basarak pili bağlayın.
Flash Tool'u kapatmayın.
USB kabloyu çıkarın, güç düğmesine basın. Sony Ericsson Logosu gelince USB Kabloyu bağlayın.
Yine USB kabloyu takın, geri tuşunu basılı tutarak pili bağlayın
Bu ekran geldiğinde telefonunuz Root edildi demektir.
xRecovery Yükleme
Telefonunuzu bağlayın. bu işlemler sırasında ekranın kapanmaması için özen gösterin ara sıra dokunun yada aydınlatma süresini uzun yapın.
Flash Tool Telefonunuzu görünce '' Ask Root Perms '' e basın. Telefonunuzun ekranına gelen soruya '' Allow '' deyin.
En sağda bulunan xRecovery Butonuna tıklayın.
Nolur nolmaz yine de rezerve olsun bura
Videolu Anlatım
Root etme
xRecovery Yükleme
Ellerine sağlık
Evet işte olay bu. Cihazı kolayca Rootladım. Yunus bey ellerine sağlık. Gerçi yakında Xperia neo ya geçiyorum onuda Rootlarsam iyi olur. (X10 u çok yakı bi akrabama veriyorum).
quote:
Orijinalden alıntı: aydin60
Evet işte olay bu. Cihazı kolayca Rootladım. Yunus bey ellerine sağlık. Gerçi yakında Xperia neo ya geçiyorum onuda Rootlarsam iyi olur. (X10 u çok yakı bi akrabama veriyorum).