Şimdi Ara

Apple'ın en iyi donanımı kendine ayırdığı ikinci kalitesini ise rakiplerine bıraktığı iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
7.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın en iyi donanımı kendine ayırdığı ikinci kalitesini ise rakiplerine bıraktığı iddia ediliyor






    Tablet ve akıllı telefon pazarının büyük sıçrama yapması pazar payı kadar donanım tedariğine sahip olmanın da çok önemli hale gelmesine sebep oldu. Parça tedariği konusunda en iyi firma tabii ki Apple. Bu sayede rakiplerinin halen kullanamadığı Retina Display gibi parçaları müşterilerine sunabiliyor.




    Ancak tedarik konusunda en iyisi olması tecrübesinden mi kaynaklanıyor yoksa rakiplerini rekabet dışında tutmaya çalıştığı bir stratejiden mi?




    HP'nin webOS işletim sisteminin iPad 2 üzerinde TouchPad'den iki kat daha fazla performans gösterdiğinin ortaya çıkması dikkatleri başka bir konuya çevirdi. Apple devasa nakit birikimini ve üretim yatırımlarını kullanarak en iyi donanım parçalarını kendisine ayırıp rakiplerine ikinci kalitede olanlarını bırakıyor ve böylece iPad ile rakip modellerin arasındaki farkı açıyor olabilir mi?




    THe Next Web sitesinin adı açıklanmayan bir kaynağa dayanarak verdiği haberinde Apple'ın tablet donanım ve yazılımı alanında büyük bir güç kullandığı iddia ediliyor. Apple'ın cihazlarının üretimi için bir tedarik zinciri  ve teknolojik hüner oluşturmak için büyük bir çaba harcadığı bilinen bir gerçek. Bu rakiplerini rekabet konusunda oldukça zorluyor.




    Apple en iyi donanım parçaları için üreticilerle reddedilemez anlaşmalar yapıyor. Bunun anlamı HP, iPad ile aynı ekranı elde edemiyor. Mecburen ikinci kalite olanına yöneliyor. Çünkü istediği kalitede ekranı o periyotta ürettirebilmesine imkan yok. 




    iOS cihazları için Apple'ın anlaştığı parça tedarik eden ve bunları birleştiren firmalar piyasada üretim yapan firmaların büyük kısmını oluşturuyor. Yeni iOS cihazların piyasaya çıkış dönemleri geldiğinde firmalar tüm üretim bandını veya büyük kısmını ayırıyor. O dönemde iPad ile donanım bakımından rekabet edecek farklı bir cihazın piyasaya çıkması gecikiyor veya ikinci kalite parçalarla üretime razı olunuyor.

     

    Ekran, dokunmatik panel, yonga ve diğer tüm donanım parçaları buna dahil. Apple böylece en iyi parçayı kendisi için garanti etmiş oluyor. Rakiplerinin erişemeyeceği donanıma Apple aylar öncesinden test süreci uygulamaya başlıyor. Ayrıca rakiplerin inovasyon yapmasına engel oluyor.




    Ortada böyle bir durum varken herhangi bir analiz uzmanı veya teknoloji yazarının bu konuya dikkat çekmemesi ilginç karşılanıyor.




    Bu iddianın gerçek olabileceğini söylemek oldukça zor. Çünkü Apple 2007 yılında iPhone’u piyasaya sürdüğünde hiç bir geleceği olmadığını iddia edenler donanımı daha düşük ürünlerini geniş kitlelere satmaya devam etti. iPad piyasaya çıktığında ise isminin farklı bir ürünü çağrıştırdığını belirtip modeli yok saymaya çalışanlar oldu. Bu dönemde Apple çok yol almıştı.




    Ancak şu da bir gerçek ki Apple rakiplerinden çok önce piyasaya hakim oldu ve tedarik zincirini kurdu. İstemese de bu sistemi devam ettirmek zorunda. Çünkü bir yerde yaşanacak bir aksaklık on milyonlarca talep alan yeni iPad modelinin aylarca gecikmesine sebep olabilir. Apple gibi tedarik zinciri kuramayan firmaların bu eksikliği Apple'ı suçlayarak kapatmaya çalışması da mümkün.








  • bende yedim bit git be çürük elma
  • ilginç
  • nedense benim için başında tertemiz idealleri olan bir firmaydı apple. Ancak şu son bir kaç aydır beyaz takım elbise giymiş bir trol gibi geliyor.(temsili)
  • eğer bu doğru ise apple tekelcilikten çok sağlam bir ceza yer.
  • İşte bu yüzden NVIDIA Tegra , Qualcomm Snapdragon gibi yongada sistem (Soc) çözümleri sunan firmaların artmasını istiyorum. Eğer böyle bir şey varsa ki olma ihtimali yüksek , bunu önlemenin yolu aynı şimdi Intel , AMD , NVIDIA olduğu gibi üretimlerin marka çatısı altında yapılmasıdır. A6 A5 A9 gibi değil . Saygılarla.
  • apple yaptığı icraatlerle bir ABD firması olduğunu ne kadar belli ediyor
  • Herkes onu yapmaya calismiyormu ?
  • gerçekten apple iyi şeyler üretebilir sözüm yok ama bu ekranla şımarmasın dava açtığı şirketlerin ekranını kullanıp artislik yapması hiç hoş değil(apple kullanıcısıyım)
  • doğruluk payı olduğuna hiç inanmıyorum.artık insanlar uyandı sitiv amca bu tarz şeylerle apple daha kaliteli dedirtemezsin insanlara.bi yürü git artık ya sıktı hakkaten sıktı.
  • Doğru olduğuna inanmıyorum. Gerçekten böyle bir şey varsa da yapabilecek hiç bir şey yok zaten. Bu sektörde parayı veren ürününü konuşturur. Diğer firmaların elini tutan yok, daha yüksek tekliflerde bulunup daha iyi ürünleri satın alıp Apple'ı saf dışı bırakabilirler. Bu kadar nakit çıkmaz diyorlarsa da kaderlerine razı olacaklar.
  • Haberin sondan 2. paragrafında yazılanlar ibretlik... Orayı okuyunca bir haber mi okumuş olduk biz !?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    Haberin sondan 2. paragrafında yazılanlar ibretlik... Orayı okuyunca bir haber mi okumuş olduk biz !?


    Bakalım dediğiniz paragrafda neler yazıyormuş:

    "Bu iddianın gerçek olabileceğini söylemek oldukça zor. Çünkü Apple 2007 yılında iPhone’u piyasaya sürdüğünde hiç bir geleceği olmadığını iddia edenler donanımı daha düşük ürünlerini geniş kitlelere satmaya devam etti. iPad piyasaya çıktığında ise isminin farklı bir ürünü çağrıştırdığını belirtip modeli yok saymaya çalışanlar oldu. Bu dönemde Apple çok yol almıştı."

    Paragraf, yazı boyunca iddia edilen düşünceleri yorumlayan düşünceler içermekte. Sizi rahatsız eden sanırım Apple ile ilgili olumlu kısımları olmuş...

    Anladığım kadarıyla yazılanların öznel fikirler olduğunu ve haber olmadığını söylemeye çalışıyorsunuz. Ancak söylenenlerin doğru tesbitler olduğunu herkes biliyor.

    Ayrıca bir haber yazanın yorumlarını da içerebilirir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caves

    quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy Haberin sondan 2. paragrafında yazılanlar ibretlik... Orayı okuyunca bir haber mi okumuş olduk biz !?
    Bakalım dediğiniz paragrafda neler yazıyormuş:Bu iddianın gerçek olabileceğini söylemek oldukça zor. Çünkü Apple 2007 yılında iPhone’u piyasaya sürdüğünde hiç bir geleceği olmadığını iddia edenler donanımı daha düşük ürünlerini geniş kitlelere satmaya devam etti. iPad piyasaya çıktığında ise isminin farklı bir ürünü çağrıştırdığını belirtip modeli yok saymaya çalışanlar oldu. Bu dönemde Apple çok yol almıştı.Paragraf, yazı boyunca iddia edilen düşünceleri yorumlayan düşünceler içermekte. Sizi rahatsız eden sanırım Apple ile ilgili olumlu kısımları olmuş...Anladığım kadarıyla yazılanların öznel fikirler olduğunu ve haber olmadığını söylemeye çalışıyorsunuz. Ancak söylenenlerin doğru tesbitler olduğunu herkes biliyor.Ayrıca bir haber yazanın yorumlarını da içerebilirir.


    "Ancak söylenenlerin doğru tesbitler olduğunu herkes biliyor."

    müthiş !!!

    Donanımhaberin nasıl yorumladığını yıllardır biliyoruz. Şirket azarlar gibi yorum yazılmaz. Bu yorum donanımhaber yorumlarına hem benzemiyor hem yakışmıyor.




  • Habermi dedikodumu belli değil ? Kaynak nedir acaba.
  • * Apple'ın zamanında öngördüğü vizyonu diğer şirketler göremedi ve ürünlerini aynı standartlarda satmaya devam ettiler.

    * Apple'ın yenilikçi ürünlerinin ilerideki başarısı kestiremeyen şirketler mevcut ürünleri üzerinden bir politika üretmeye devam ettiler.

    Bu tarz şeyler yazılabilir.


    Fakat bu cümle :

    "Çünkü Apple 2007 yılında iPhone’u piyasaya sürdüğünde hiç bir geleceği olmadığını iddia edenler donanımı daha düşük ürünlerini geniş kitlelere satmaya devam etti."

    Bir dh yazarından çok bir apple sempatizanının yorumunu andırıyor.
  • Şu apple tekelcilikten bi ceza çok fazla büyüdüler
  • uygulama oyun desteği olmassa apple bir hiç yakın zamanda android zaten geçecek ios u yakındır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1300 -- 21 Ağustos 2011; 17:06:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1300

    uygulama oyun desteği olmassa apple bir hiç yakın zamanda android zaten geçecek ios u yakındır


    ios ve androidin uygulama desteğini karşılaştıramazsınız bile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    * Appleın zamanında öngördüğü vizyonu diğer şirketler göremedi ve ürünlerini aynı standartlarda satmaya devam ettiler. * Appleın yenilikçi ürünlerinin ilerideki başarısı kestiremeyen şirketler mevcut ürünleri üzerinden bir politika üretmeye devam ettiler. Bu tarz şeyler yazılabilir. Fakat bu cümle : Çünkü Apple 2007 yılında iPhone’u piyasaya sürdüğünde hiç bir geleceği olmadığını iddia edenler donanımı daha düşük ürünlerini geniş kitlelere satmaya devam etti. Bir dh yazarından çok bir apple sempatizanının yorumunu andırıyor.


    Bence bu apple sempatizanlıgı degil, insanların bakıs acılarında olan darlık ve yenilikci girisimlerden uzak olmalarına karşı olan birinin yaklasımıdır ve tamamen dogru, özet niteliginde, kaliteli bir yaklasımdır. iPad'in ismine laf edilmesi hoş bir durum değil. Sonuç olarak yanlış olan bu dur. Başka bir firma böyle bir isim kullansa yine olay isimden sonuçlanır. Ayrıca yenilikçi bir firma var ortada, tabiki bu yüzden ürettiği şeyleri savunmak adına dava açabilir. Nese sonuç olarak açık kaynak olduğundan ve daha sıcak olduğundan android tercih eder, destekleyebilirim ama iOS ve Apple ürünleri de her zaman için yenilikçi olmaya devam edecektir. Kimse apple'a ya da samsung'a laf atmasın, unutmayın daha biz öyle şeylere bile girişemiyoruz :(




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.