Şimdi Ara

NETGEAR DGN 2200 ADSL2+ N300Mbps Modem Hakkında Düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
9.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar!...
    Başlıkta belirttiğim gibi Netgear Dgn 2200 adsl modemi satın almak istiyorum.Bu modemi kullanan yada yapacağınız ufak inceleme sonucunda sizlerin kafasında oluşan olumlu yada olumsuz görüşleri bildrirseniz sevinirim.Yaptığım incelemede ülkemizde pek az bilinsede diğer ülkelerde oldukça kullanılan ve bilinen bir markaymış.Antenleri malesef değiştirilemiyor aynı airties modelleri gibi (53xx-54xx) modelleri...Bu zamana kadar birçok network-internet ürünü kullandım ve deneyim sahibiyim.Ama netgear markasını yeni yeni mağazalarda görüyorum.Fiyat olarak 140-160TL arasında değişiyor satın alınan yere göre.Bu özelliklerde ve bu fiyata yakın sizlerin bildiği başka marka-model mevcut ise bilgilendirirseniz uygun olur.Teşekkür ederim hayırlı günler dilerim.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/netgear-dgn2200-wireless-n-300-mbps-adsl2-4-port-modem-router/ProductDetails.aspx?productId=bd100499&categoryId=3009801
    http://www.netgear.com/home/products/wirelessrouters/work-and-play/DGN2200.aspx







  • Her hangi bir fikri olan yokmu?
  • Bugün satın alıp, kurulumumu beceremedigim ve yarın iade etmeyi düşündüğüm modem.
  • http://support.netgear.com/app/answers/detail/a_id/72/session/L2F2LzEvdGltZS8xMzIwMzU4ODQyL3NpZC9BSXlMa2RJaw%3D%3D

    otomatik ve manuel settings her ikisini de denedin mi? wna led ne durumda? kendi splitter' ini kullan, bir de kullanmadan dene. hatta tek modemi çalıştırarak dene. adsl linkinden hiç eser yok diyorsan, hattaki telefonların hepsini devre dışı bırakıp denemelisin. fişlerini çek boatdan. yine durum değişmedi ise bence de iade et. yani tek bir seçenek kalıyor geri telefon uçlarını yer değiştirmek.

    neyse şurada iki öneri var, pek incelemedim ama problemini çözer sanırım. çözdüğünde haber verirsin.

    http://support.netgear.com/app/answers/detail/a_id/1167
    Unable to connect to internet or ISP on initial setup


    http://support.netgear.com/app/answers/detail/a_id/1086
    No Internet With New Router, Computer, or Adapter: MAC Spoofing




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 4 Kasım 2011; 0:29:55 >




  • Teşekkür ederim cevap için, ama gerek kalmadı d-link 655 ile değiştirdim.
  • Bu modemi bu başlığı açtıktan birkaç gün sonra aldım kullanıyorum çok memnunum!.Piyasada bence bulunan en sağlam ve özelliği bol adsl modem çözümlerinden.Şu zamana kadar Netgear ve Zyxel kullanıyorum ve hiç sorun çıkarmadı.Gerek kurulumu gerekse kullanımda ikiside şahane ürünler!.Kurulumu yapamadıysan bence baştan birkez daha ele alıp yapmalıydın.Diğer modemlerden hiçbir farkı yok sadece dikkatli davranıp gerekli ayarlamaları yaptınmı deyim yerindeyse cillop gibi çalışıyor.Alacak yada almayı planlayan kişiler bir dipnot; Menüleri ingilizcedir onun dışında adsl modemlere hakim olan kişiler çok rahat kurulumunu yapıp kullanabilirler!.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkyLord4u

    Bu modemi bu başlığı açtıktan birkaç gün sonra aldım kullanıyorum çok memnunum!.Piyasada bence bulunan en sağlam ve özelliği bol adsl modem çözümlerinden.Şu zamana kadar Netgear ve Zyxel kullanıyorum ve hiç sorun çıkarmadı.Gerek kurulumu gerekse kullanımda ikiside şahane ürünler!.Kurulumu yapamadıysan bence baştan birkez daha ele alıp yapmalıydın.Diğer modemlerden hiçbir farkı yok sadece dikkatli davranıp gerekli ayarlamaları yaptınmı deyim yerindeyse cillop gibi çalışıyor.Alacak yada almayı planlayan kişiler bir dipnot; Menüleri ingilizcedir onun dışında adsl modemlere hakim olan kişiler çok rahat kurulumunu yapıp kullanabilirler!.

    Türkiye desteği bile yok hocam :(
  • @RoLLei
    Açıkçası ürünün kalitesini ve özelliklerini görünce pek gerek kalmıyor.Zaten 3 yıl garantili olarak aldım.3. yılın içerisinde ürün bozulursa TeknoSA birebir ürün değişimi yapmayıda garanti ediyor ek sigortalatırsanız ki ben yaptım.Türkiye desteğinden kastınız tam olarak nedir bilemiyorum ama ürün batı ve doğu avrupa bölgelerinede uyumlu olarak geliyor.Yani TTnet veya birbaşka internet sağlayıcı ile asla sorun yaşamazsnız.ADSL-ADSL2 ve ADSL2+ standartlarınn tamamı desteklenmektedir.TTnet portları ilede sıkıntı yaşatmaz ben şahsen Zyxel ve NetGear son derece memnunum.Başkada marka kullanacağımı sanmıyorum şuan için zaman ve teknoloji neyi gösterir bizlere bilemiyorum...
  • netgear marka olarak aslında bireysel kullanıcı pazarındaki en iyilerden biribir. hatta linksys (cisco'nun bu pazardaki markası) ve airties bile bence daha aşağıda kalır. problem şu ki marketing anlamında türkiyede yeterli desteğe sahip değil. iyi bir distribütöre geçse tek kelimeyle uçuşa geçer satışları.

    aslında arkasında rzk var. kurumsal pazarda bilinen bir firmadır fakat anladığım kadarıyla bu markanın üzerine pek düşmüyorlar ya da bireysel yani tüketici pazarında pek iddiaları yok.

    bunlar bir kenara özellikle 5GHz pazarında şu anda genel görüşe göre dünyada en iyi 2-3 modelden birine sahip ama ne yazık ki ülkemize gelmiyor bu yeni jenerasyon.

    dgn2200 almayı planlıyorum ben de. yeni modellerini bulamazsam bile bu markayı tercih edeceğim.

    ürün amerikan menşelidir arkadaşlar. tplink, asus vs gibi taiwan değildir.
  • Modem hakkındaki düşünceleriniz nedir?
  • netgar ülkemiz için daha erken die düşünüyorum.
  • yıllar evveli kullandığım courier vardı. hat düşmelerinin meşhur olduğu dial up yılları. onun kadar memnun olduğum tek modem bu olmuştur.

    kesinlikle çok memnunum.
  • Ayarları çok zormuş duyduğuma göre
  • aslında hiç değil yalnız tipik ev kullanıcısı gibi beraberinde gelen cd ile işe başlanırsa şöyle bir problem oluyor. kurulan her kullanıcı makineye ayrı birkimlik vererek bağlıyor. bu yüksek güvenlik sağlasa da değiştirmek isteyen kullanıcıyı zorlyor.

    elle isim ve şifre verip kullanınca hiç bir problem çıkarmıyor.

    gerçekten çok memnunum. ek özellikleri de çok başarılı bir cihaz. kısacası kapsama problemi yaşayan, online oyun meraklısı düşük ping isteyen ve deli gibi dosya çeken herkese öneririm. deneyen vazgeçemez arkadaşlar iddia ediyorum. çift antenli vs tasarımı da şık bir ürün. cascavlak beyaz ve uyumsuz da değil.

    yeşil ledli olması hoş gelmiyor gözüme. tek şikayetim bu.
  • Bu ürünü almak istesek nereden temin edebiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasikomen

    Bu ürünü almak istesek nereden temin edebiliriz?

    Sadece ülkemizde benim gördüğüm ve aldığım tekno-sa ve hepsiburada.com ürün mevcut.
    *Ürün ev kullanıcısı gibi görünsede sıradan modemlerden çok fazla ayıran özellikleri mevcut.USB portu ile ağ sürücü diskimden istediğim dosyayı anında erişim yapabiliyorum.Bizzat 720p-1080p mkv formatında filmler sorunsuz hızlı kablosuz olarak aktarım yapabilmekteyim.Kurulumu sanılanın aksine zor değil.Sadece kullanmaya alıştığınız o kurulumu şip-şak olan basit modemlerden değil.Antenleri sökülemiyor ama buna hiç gerek duymayacaksınız.Zyxel kullanıyorum ikisinide evde ve iş yerinde test ettim aktarım ve mesafe bazlı hiçbir fark yok.Tasarım harikası ve türevlerine göre az ısınıyor.Online oyun oynayanlara özel oyuncu profili ve downloader (zorrent) kullanan arkadaşlar gönül rahatlığı ile alabilirler.




  • Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Kurarken bir zorluk yaşamadım. Yazılımını kendisi güncelledi. Hattan düşme v.s gibi bir problemi yok. dyndns.org dan hesap açıp USB diskime dışarıda ftp üzerinden vs. eriştim. Kronik bir problemi yok.

    Yayın gücü ; arkasında 2dbi oladuğunu tahmin ettiiğim 2 anten taşıyor. 125m2 aynı daire içerisinde hiçbir problem olmadan bağlantı kuruyor. Alt ve üst katlarda bağlantı gücü 1-2 diş arasında gelip gidiyor ama stabil bir bağlantı var. Daha geniş bir yayın alanı için antenleri yetersiz. Üzerindeki antenler kasaya sabit. Antenlerin kabloları modem boarduna konnektörle bağlanıyor. ( Resimde sağ alt köşede duran iki konnektör )

     NETGEAR DGN 2200 ADSL2+ N300Mbps Modem Hakkında Düşünceleriniz


    Aşağıdaki bağlantı kablosundan temin edilerek modeme daha güçlü antenler takılabilir.

     NETGEAR DGN 2200 ADSL2+ N300Mbps Modem Hakkında Düşünceleriniz


    Benim gibi garantiyi sallayıp modem kasası üzerinde matkapla uygun boyutta iki delik açarak SMA konnektörlü halede getirebilrisiniz. Ama dediğim gibi normal kullanımda ben herhangi bir yayın yetersizliği görmedim. Çaprazdaki apartman, 2 üst kattaki komşu konularına girilecekse sorun çıkıabilir.

    Gelelim modemde rastladığım olumsuzluğa. HP 6500a Plus Wi-Fi yazıcı kullanıyorum. Daha önce bu yazıcıyı ayrı zamanlarda USR Modem ve ASUS Router ile kullandım. En ufak bir problem çıkmadı. Gelgelelim DGN2200' ü kurduktan sonra printerda problemler başladı. Wi-Fi bağlantıda bir problem yok. Ama yazıcıya herhangi bir çıktı gönderildiğinde sayfanın yarısına kadar yazıp yarısında takılma, yazma hızının düşmesi, ağdan durup dururken düşme v.s gibi problemlerle karşılaştım. Konuyu biraz araştırınca HP Kablosuz Yazıcılarla Netgear modem ve routerların bir sebeple geçinemediğini farkettim. Her iki markanın başka modelleri karşı karşıya geldiğinde benzer sorunlarda çıkmış. Yarım gün uğraştıktan sonra sorunu çözdüm şimdi güzel güzel geçiniyorlar. Benzer bir problemle karşılaşan olursa bilgi verirse buradan çözümü anlatırım.

    Bir diğer problem ise Dinamik DNS kullananların canını sıkacak cinsten. Modem DynDNS dışında bir hizmet seçilmesine izin vermiyor.

    Kullanıcı arayüzü biraz farklı. Biraz kurcalayıp modemin özelliklerini keşfettikten sonra arabirim menüsünün mantığını anlayıp takılmadan işlem yapmak kolay oluyor.

    Kısaca Üründe kilitlenme, hattan düşme, düşük yayın seviyesi gibi ciddi bir problem görmedim. Baksettiğim bir iki ayrıntıda yazılım güncellemesi ile hallolacak cinsten. Gerçi son yazılım neredeyse 1 sene önce çıkmış. Modemin kullanıcılar tarafından düzenlenmiş yazılımlarıda mevcut.http://www.madrefoca.com/2011/11/14/custom-firmware-per-dgn2200/ adresinden ulaşabilirsiniz ama sanırım site İtalyanca. Çeviri v.s gerektirdiği için uğraşmadım.

    Modemi satın almadan önce yaptığım araştırmada Teknosa, Hepsiburada, Hızlıal da bulabilmiştim. Çekle filan en ucuz Hızlıal' dan temin edilebiliyordu. Hepsiburada, Hızlıal ürünleri geç gönderme konusunda mimli olduklarından ve ürüne acil ihtiyacım olduğundan ben Teknosa' dan satın aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 11 Mart 2012; 4:37:00 >




  • Ürünü hepsiburadadan aldım. 1 gün içinde HB'den umuşmayacak şekilde teslim aldım.

    En başta bayaı uğraştım modeme bağlanabilmek için ama bir türlü bağlanamıyordum. Sonra farkettimki modemin üzerinde BILISLEM_NETWORK diye bir ssid var.. Düşünün 0 diye aldım modem daha önceden konfigure edilmiş ve HB den tekra ben satın aldım.. Bu yüzden geri vermeyi düşünüyorum..

    Modemi resetledikten sonra kurtulumda bir sıkıntı yaşamadım zaten adsl ppoe olarka otomatik tanıyor size kalan sadece ttnet user ve şifresini girmek bunun ddışında bağlantı için zor bir durum yok.. Standart wireless ayarlarında da bir zorluk yaşamadım, NE kadar kullanışlı olabilir bilmiyorum ama şöyle bir özellik var, modem üzerinde 5 adet SSID profili tanımlayıp bunları istediğiniz şekilde aktif edip kullanabiliyorsunuz. Hoşuma giden diğer özellik ise Birçok3.parti program ile yapılacak şeyleri modem arayzünden yapabilirosunuz. Modeme atak olduğunda mail ile bilgilendirme, opendns.com ile parental kontroller, ip bazında filtreleme, gün bazında site bazında filtreleme, email ile kota uyarı sistemi gibi birkaç özellikte mevcut..

    PS3 ile deneme fırsatım henüz olmadı, bu da benim için önemli bir durum.Bunuda buraya yazarım..

    Birde ısınma problemi var gibi, günlerdir açık olan airties rt 102 ile 3 4 saat açık olan netgear arasında ciddi ısı farkı vardı. Bunuda araştırmaya devam ediyorum.

    Duruma göre kullanılmış ürün olduğundan yarın geri göndermeyi düşünüyorum. Memnun kalırsam aynısı ile devam ederim.




  • netgear türkiye dışında bilindik bir marka ama trde zayıf. ben yine herzamanki tavsiyem olan asus dsl-n10 diyeceğim 100tl altına bulabileceğiniz çok iyi çekiyor. 7/24 download yapan biri değilim ama hiç kopma vs yaşamadım
  • Arkadaşlar bende NETGEAR DGN 2200 ile Asus arasında kalmıştım. Fakat Asus un USB özelliğinin bir tek printer paylaşımı ile sınırlı olduğunu öğrenince Asus' u eledim. Netgear ın USB özelliği dosya paylaşımına izin veriyor. Fakat benim esas öğrenmek istediğim Netgear bant genişliği yönetimi sağlıyor mu? Multiple SSID özelliği var. Fakat bu özellikle ilgili olarak bazı yerlerde güvenlikle ilgili faydalarından bahsediyor. Yani her SSID için Asus gibi bant genişliği yönetimine izin veriyor mu onu netleştiremedim. Bu konuda yardımcı olursanız bu ürünü almak istiyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.