Şimdi Ara

goodyear ultragrip 8 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
76.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Su tahliyesi konusunda goodyear 7-8 serisi lastikler için söylenenler biraz abartma.

    kendi aracımda yazlıklarım continental sp 2, lastikte 4 adet su tahliye kanalı mevcut.Su birikintilerine girdiğimde çok rahat bir şekilde suyu yarıp çıkabiliyorum.

    Goodyear ultragrip 7'leri 2 kıştır kullanıyorum bu sene 3 kışım oluyor.Gerek uzun yolda gerek şehir içinde sanki 4 kanallı contilerle geziyormuş gibi çok rahat bir şekilde su birikintilerini hemde hızımı kesmeden (lastiklere güvendiğim için) 60-70 km'lerde hızlarda çok rahat geçiyorum.Kesinlikle bugüne kadar arkadan önden kaydırma vs gibi bir durum yaşamadım.bu lastiğin kötü yanı ıslak zeminlerde aracı tavana kadar kirletmesi o kadar.

    Birde bütün kış lastikleri gibi buz üzerinde (buzdan kastım cam gibi betonlaşmış buz) biraz fazla manevra yaptırmak zorunda kalması ona rağmen hiç zincir, tuz, paspas dahi kullanmadım özellikle aracı rampa ve kış boyunca buzun kaldığı güneş görmeyen bir sokağa parketmek zorunda olduğumu düşünürsek.

    Grip 8'in 7'ye göre daha iyi bir lastik olduğunu düşünüyorum biraz abartma var konularda

    Bu arada söylediklerim tamamen 205/55/16 lastikler için geçerlidir




  • Arkadaşlar Merhaba,

    Benim Lastik ebatları yani şu ankiler 185/55/15... Ben 195/60/15 takabilirmiyim..? Çünkü fiyat olarak hepsiburada da 50 TL fark var lastik başına....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdasgun

    Arkadaşlar Merhaba,

    Benim Lastik ebatları yani şu ankiler 185/55/15... Ben 195/60/15 takabilirmiyim..? Çünkü fiyat olarak hepsiburada da 50 TL fark var lastik başına....

    aracın yanakları büyümüş olur sürtme falan yapmazssa sorun olmaz denemek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xed

    205/55 16 ug8 için ankarada fiyat alan oldu mu arkadaşlar? nette 200 liraya var ancak bayiden alıp taktırmayı tercih ederiz.

    bir de rica ediyorum tipine bakıp bu iyi bu kötü diye bir karara varıp hiç anlamadığınız konularda diğer kullanıcılara "uzman bilgisi" vermeyin. sıkılmadım hepinizin yazısını okudum ve kimse kusura bakmasın %80 mesaj kökten yanlış bilgi içeriyor ve yanıltıyor. araçlarınızda eşinizi, çocuğunuzu taşıyorsunuz. en sevdiklerinizi taşıyorsunuz. onların hayatlarını tehlikeye atmayın. yazıktır günahtır düşünmeden yaptıklarınız. okul okumamış lastikçinin lafıyla ya da "onyıllardır yapılan bir hata" profesyonel diye düşünüp midibüs sürücüsünün dediğiyle bile hareket edenleriniz var. böyle saçma bir şey olamaz. "hayat" mevzu bahis burada. şehir efsaneleriyle hareket ediyorsunuz inanılır gibi değil.

    petlas öven arkadaş sanıyorum oranın bir çalışanı; saygı duyuyorum. ancak bahsi geçen a sınıfının ne anlama geldiğini bile bilmiyor.

    arkadaşlar lastiklerin sınıf değerlendirilmesinin sizin emniyetinizle aslında ters bir ilişkisi vardır. lastiğin yuvarlanma direnci ne kadar düşükse o kadar yüksek yani A sınıfı bile çıkar. bunun avantajı düşük yakıt tüketimi ve emisyondur. ancak çok ciddi bir dezavantajı vardır. o da yol tutuşun zayıflamasıdır. işte bu nedenledir ki iyi lastikler daha düşük sınıf çıkarlar. sayısız bağımsız testi incelerseniz orada da görürsünüz ki nerede en dandik saçma sapan çin vs menşeli lastik var, hepsi de testin iyilerinden daha üst sınıfta yer alırlar. henüz bu açıdan hem A sınıfı çıkıp hem de mükemmel yol tutuş özelliklerine sahip bir lastik yok.

    aslında hedef, iyi lastiklerin de daha düşük yakıt harcama ve emisyon değerlerine sahip olmalarıdır ama bunu başarmak iki zıt kutbu bir araya getirmek gibi olduğundan çok zor. basit bir örnekle, pamuk gibi süspansiyona sahip bir aracın, spor bir araç gibi yol tutmasını beklemek gibidir. fiziken bu mümkün olmadığından (merkezkaç) lastikte de bunu başarmak mümkün değildir. ancak bir şeylern feragat edilerek yapılabilir.

    üzdüğüm kişilerden özür diliyorum; amacım kimseyi kırmak değil ancak lastik konusu güvenlikte birincil öneme sahiptir. 30 senedir sürücü olabilirsiniz, lastik fabrikasında işçi ya da 48 marka eskitmiş bir taksi de olabilirsiniz ama doğru bildiklerinizin yanlış da olabileceğini lütfen unutmayın.

    bende ankara da 205/55R16 ug8 için fiyat araştırması yaptım..bayiler genellikle 240 tl nin altında fiyat vermedi.http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-20555-r16-91t-ultragrip-8-kis-lastigi/productDetails.aspx?productId=otysf778886&categoryId=259720 tanesini 200 tl ye burdan aldım. kargo ücretsiz, ertesi gün teslim edildi. 4 adet lastikte 3 ay erteleme ve 12 taksit yapıyorlar(world card için) tek sıkıntı, takacak lastikçiye kendiniz taşıyorsunuz. 4 lastik değişimi+balans+sibop için 60 tl verdim.. 1 haftadır kullanıyorum, herkes birşeyler söylüyor, gürültü yapar, yakıt artar, suda kayar vs. vs. vs. ben firmaya güvendiğim için goodyear tercih ettim. adamlar bu lastiği üretiyorsa, yıllarca çalışarak tasarım yapıyorlar. bizim gözümüzle anlayamayacağımız bir tasarım.. her yıl milyonlarca üretip, satıyorsa adamlar kendilerini riske atmazlar diye düşünüyorum..dediğim gibi daha 1 haftadır kullanıyorum, henüz detaylı test etme şansım olmadı. sadece 800 km civarında şehirler arası yolculuk yaptım, yakıt sarfiyatında %5 civarında artış oldu. bu arada aracım, 2008 Honda civic elegance otm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kfdr06 -- 22 Kasım 2012; 16:35:04 >




  • arkadaşlar başka kış lastiği kullanmadığım için karşılaştırma yapamam fakat kullandığım lastik hakkında memnuniyetimi belirtebilirim. focus aracımda GOODYEAR UG 7 kullanıyordum rahatsız etmeyecek derecede uğultu vardı ama tek kelimeyle mükemmeldi. o çalınıınca geçen sene yeni modeli UG8 aldım uğultu sorununu halletmişler konforluydu. performan yine harikaydı. kar yada buz farketmez her türlü yolda ve hatta yokuşta inanılmaz bir güven veriyor. en başlarda tanımadığınız için tereddüt edebilirsiniz ama alışınca kendinizi paletli bir araç kullanıyormuş gibi hissedersiniz. milletin patır patır döküldüğü yerlerde yanlarında geçmek insanın güvenini arttırıyor :) tavsiyem karda buzda boş bir yer bulup kendinizi ve aracınızı test edin panik fren falan yapın lastiğinize alışın.
    100-200 tl hesabı yapıp 4 sene kullanacağınız lastiğin kalitesini düşürmeyin. çok basit bir hesap karda yokuşta buzda ne bileyim olmadık bir yerde aracı durduramadınız bi yere ufak değdirdiniz farınız çatladı e nooldu gitti tasarruf ettiğin para. yada bi yer kırılmadı boyan çizildi değermi?




  • Ankara'da şu an sağanak yağış var ve yollarda su birikintileri çok fazla. Bir 45 dakikalık yolculuktan döndüm az önce, geçenlerde satın aldığım UGP8 ile ilk şiddetli yağmur deneyimim oldu. Dikkatli sürdüm (en fazla 80-90 km), herhangi bir problem yaşamadım. Hatta bir alt geçitten çıkarken zincirleme kaza vardı, dörtlüleri yakmamışlar, çok geç farketmeme rağmen çok güvenli yavaşladım. Bilginize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 9 Aralık 2012; 23:22:20 >
  • Arkadaşlar kullandığım yol köy yolları ama trakya bölgesinde sürekli kar olmadığı için sulu kar ve yağmur da olacak. sizce hangisini tercih etmeliyim?

     goodyear ultragrip 8
    pirelli snowcontrol

     goodyear ultragrip 8
    goodyear UG8

     goodyear ultragrip 8


     goodyear ultragrip 8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seten -- 21 Aralık 2012; 10:46:10 >




  • arkadaşlar bir aydır forumu takip ediyorum ve en sonunda sizi dinleyip kışlık lastik olarak ug 8 almaya karar verdim ve 03.01.2013 günü saat 16.00 sıralarında Ankara iskitler caddesinde ilk başta duran cihan lastik goodyear bayiine gittim.Ug 8 olduğunu beyan ettiler ve çok az bir pazarlıktan sonra Word karta 8 taksit 3 ay ertelemeli tane 160 TL den 4 adet ug8 aldım.İlgileri ve alakaları mükemmeldi.Hele lastik söküp takma işi bir çay içimi sürdü.Çıkan lastiklerimide poşetleyip benim isteğim doğrultusunda bagajıma koydular.+3 derece de ug 8 sürüşü mükemmeldi.Araçta en ufak bir ses yoktu.Siz sevgili kardeşlerimle paylaşmak istedim.
    Bu arada ebatlar 195 65 15-Araç Opel Vecktra
  • yaklaşık 1,5 aydır 205/55R16 ug8 kullanıyorum...Yağmurlu havada herhangibir sorunla karşılaşmamıştım.Ankarada sezonun ilk karı yağdıktan sonra lastikleri karda test etme imkanım oldu..ilk izlenimim son derece iyi yol tutuşu sağlıyor. cinnah-hoşdere gibi ana caddeler zaten açık, sıkıntı yaşamıyorsunuz ancak, ara sokaklarda kar yoğun.. buna rağmen hiç kaymadı..dur kalk yaparken patinaj sorunu yaşamadım.. sadece şunu söyleyebilirim, arabanın burnu aşağıya bakarken, yokuşta geri geri gitmem gerekti..bu durumda araç patinaj çekti ancak yinede toparlayıp yol alabildim.. kış şartları için son derece başarılı bir lastik olduğunu düşünüyorum...
  • hepsiburadan ug8 aldım firma beni arayıp gelmesinin bir hafta sürecegini istersem bridgestone lm32 yollayalım dediler,forumdan araştırma yaptıktan sonra bir hafta beklemeye karar verdim,hayırlısı artık .
  • ihtiyacı fazlasıyla karşılıyor, ben çok memnunum. fiyat performansı başarılı. 175/65/14 82t 130tl 6 taksit.
  • 175 65 15 aldim. Tanesi 157 tl. Kalite mukemmel. Test ettim, onayladim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ug8 performance için fiyat alan var mı?
  • quote:

    ug8 performance için fiyat alan var mı?


    Aracım Peugeot 308, Ultragrip 8 ile 10-15 gün kadar önce uzun yol seyahati yaptım; Ankara'dan İstnabul'a gittim-geldim. Hava yer yer yağışlıydı. Malesef sürüş konforu gayet kötüydü; 100-110 KM üzerinde direksiyon genellikle ciddi titreme yaptı. Yer yer 150 ile bile titreme yapmadığı oldu. Kış lastiklerini taktırdığımda balans ayarları yapılmıştı.

    Bu kötü uzun yol deneyimi balansın başarısızlığından mıdır, yoksa bu kış lastiğinin doğal bir sonucu mudur bilemiyorum. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 18 Mart 2013; 23:32:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hatipoglu

    quote:

    ug8 performance için fiyat alan var mı?


    Aracım Peugeot 308, Ultragrip 8 ile 10-15 gün kadar önce uzun yol seyahati yaptım; Ankara'dan İstnabul'a gittim-geldim. Hava yer yer yağışlıydı. Malesef sürüş konforu gayet kötüydü; 100-110 KM üzerinde direksiyon genellikle ciddi titreme yaptı. Yer yer 150 ile bile titreme yapmadığı oldu. Kış lastiklerini taktırdığımda balans ayarları yapılmıştı.

    Bu kötü uzun yol deneyimi balansın başarısızlığından mıdır, yoksa bu kış lastiğinin doğal bir sonucu mudur bilemiyorum. :(

    bence balans ayarında sıkıntı var. Gerçi 15 güne kadar lastikler sökülme zamanı gelir.




  • Gene Kış Kaapıya Dayandı Arkadaşlar

    Kısmetse Salı Günü Bodruma Gidip Toyota Yaris 2005 MMT alıp geri geleceğim

    Lastik ölçüleri 175 65 14

    Daha evvel 1999 Polo 1.6 aracımda UG8 kullanmıştım ve o meşhur 2011 kışında -20 derecelerde bile bir kez olsun ne kar yağarken ne de buzda ne de yağmurda beni üzmedi.

    Yeni aracımıza da Gene GoodYear Ultragrip 8 alacağım.

    Herkese koşulsuz tavsiye ederim.

    Su birikintileri vs. ile ilgili yazışmalar yapılmış Evim Gölbaşı Toki'de iş Yerim Esenboğa Havalimanında

    o lastiklerle her gün istisnasız 100 küsür km yol yaptım, her türlü yol ve hava durumuyla karşılaştım hepsinden 5/5 diyebilirim.

    Tek kötü yanı mükkemel su tahliyesi yaparken aracınızın her yerini de çamur içinde bırakması tavan ve kaputta dahil ,

    Aracınızın marka modeli ne olursa olsun sizi zor koşullarda yere bağlayan tek şey lastiklerinizdir. Lastikler kötü ise ESP VSA vb. sistemleriniz sizi kurtarmaz

    Herkese Kazasız Belasız Sürüşler Dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master_revenge -- 18 Ekim 2013; 3:24:43 >




  • ankarada ultragrip extreme nereden fiyat alabiliriz
  • Gecen yil aldim ve kullandim. Sivas - Erzincan arasinda tirlarin, son model araclarin ve bir adet x5'in arasindan siyrilip gittim. Yerde 5-10 cm kar vardi, yagmaya devam ediyordu. Actim gectim yolu.
    Saygilar.
  • Bu sene Ultragrip 9 çıkacak dlye biliyorum.
  • 185/60/R15 lastiklerinin tanesini Ankara'da 135 TL den almış olduğum lastiktir.( Sökme-takma, balans dahil) Kısmetse haftaya taktıracağım. Ayrıca kredi kartına 3 ay erteleme ve 12 taksit daha nolsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sHiM -- 14 Kasım 2013; 22:47:47 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.