Şimdi Ara

Google'ın girişimi Samsung'u kendi bilgi teknolojilerine yönelmeye itiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Her ne kadar Google, Motorola Mobility'nin satın alımıyla iş ortaklarını daha güçlü savunacaklarını söylemiş olsa da Android'in büyük bir popülerlik kazanmasının arkasındaki isimlerin başında gelen Samsung, kapalı kapılar arkasında, iş ortağı Google'ın bu girişiminden sonra yazılım cephesindeki planlarını gözden geçirmeye başladı.


    Güney Kore'nin haber ajanslarından Yonhap'ın haberine göre, Samsung Electronics'in başındaki isim olan Lee Kun-hee, Google'ın Motorola'yı satın almasının hemen arkasından kurum içinde düzenlediği acil toplantıda firma olarak yazılım alanında rekabet güçlerini kaybetmemek için harcadıkları enerjiyi arttırmaları gerektiğini, ve bu doğrultuda birleşme ya da satın alımların araştırılarak yapılabileceğini belirtti.


    "(Samsung) bilgi teknolojilerinde rekabet gücünü arttırmalı." diyen Lee Kun-hee, bilgi teknolojilerinde gücün donanım firmalarından yazılım firmalarına kaymaya başladığını dile getirerek, Samsung olarak bu doğrultuda çalışmaları gerektiğini, düzenlediği firma içi acil toplantıda ifade etti.


    Özellikle son yıllarda başarılı bir iş ortaklığı yürütüyor olmasına rağmen, Motorola Mobility'nin Google tarafından 12,5 milyar dolara alınacak olması, Google'ı ister istemez Samsung'un Android cephesindeki en güçlü rakibi haline getirecek.




  • Ben satın alma günü samsungun böyle bir politika izleyeceğini yazmıştım.
  • O zaman ios gibi bada sistemine tam destek vereceksin ki millet rekabet neymiş görecek. Kimse android kötü geleceği yok demiyor fakat Aadroid nasıl olsa var diye Bada platformunu olan desteği minimum seviyede tutmanın zararını böyle anlarda göreceksin Samsung, geç olmadan gereken yapılmalı.
  • Bada'ya destek artacak gibi gözüküyor.
    O zaman wave 2 daha da alınabilir bir cihaz olacak.
  • nokia ile birleşip meego yu beraber geliştirseler süper bişey çıkar ortaya
  • bence meego ya yönelmeli. Bada ile kolay kolay androide rakip olamaz. Bir gerçek var ki samsung en iyi donanimi veriyor hatta cogu cihazlari all in one yani herşeyi barindiriyor. bence bu cok büyük bir koz. Meego ile iyi bir donanimi birşeltirirse android hikaye olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moondalina

    nokia ile birleşip meego yu beraber geliştirseler süper bişey çıkar ortaya


    önce badayı geliştirsin meegodan önce.

    Her ne kadar samsungu eleştirsem de bada için samsung androidle çok iyi işler çıkarıyor ve dahasını da yapacağından şüphem yok.
  • Yazılım devleri Android karşısında çaresiz Samsung ne yapabilir?

    İşletim sistemi yapmakla iş bitmiyor artık ne yazık ki, yazılımcıların da o platformda uygulama geliştirmesinin önünü açabilmelisiniz.

    Şu anda rüzgar Android'den yana esmekte. Samsung'un marketini düşünemiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScAnMaN

    Ben satın alma günü samsungun böyle bir politika izleyeceğini yazmıştım.


    aferin
  • Bada'ya güç vermeleri lazım.Samsung'un MeeGo'ya yöneleğeceğini sanmam.Android Bada takılır.
  • uzun vadede hem android hemde bada'nın boş olduğunu düşünüyorum, Apple'a bakarsanız göreceksiniz her geçen gün mac os ile iOs i entegre hale getiriyor, microsoft windows 8 ile aynı şekilde mobil ve windows os i entegre edecek bu yüzden Samsungun windows phone a ağırlık vermesinin uzun vadede çok faydalı olacağını düşünüyorum kendisine.
  • Bada'nın uygulama sayısı az ama Bada 2.0 ile gelişeceğini düşünüyorum. Eylülde Bada 2.0'ın tam sürümü kullanılabilir olacak.
  • Telefon üreticilerinin Google'ın böyle yapacağını önceden görmesi lazımdı.Önce ortaya koydu işletim sistemini kapış kapış satıldı, meşhur oldu, yazılım geliştiricilerinden büyük destek aldı.Şimdi google alıp işletip sistemini en iyi şekilde kendi telefonlarında kullanıcak. Samsungun badaya çok fazla yatırım yapması lazım.
  • Haziran aylarında WebOs'u kullanacağı hakkında haberler çıkıyordu. Umarım gerçekleşir.
  • Bence Samsung Android arayüzünde iyileştirmeye gidecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her üreticinin kendi işletim sistemi diye saçma birşey olmaz.
    Symbian nokia'nın sonunu getirdi. Aynı şekilde Bada'da samsungun sonunu getirebilir.

    Bir işletim sistemi yapacaksanız öncelikli şart o sistemin tüm üreticiler tarafından kullanılabilir olmasıdır.
    Artık Samsung, LG, HTC, Ubuntu takımı filan bir araya gelip adam akıllı maemo gibi bir Mobil Linux sürümü üzerinde çalışmalılar.

    LiMo projesi vardı ama android'in çıkması LiMo'nun ölü doğmasına neden oldu.
    Maemo, nokia gibi beceriksizlerin olduğu bir şirketin elinde yalan oldu.
  • Badayı geliştirecekler iyi olacak
  • Ortalama 6 ila 10 ay önce yeni telefon alacaklara bada platformu öneriliyordu samsung ...milyon dolar yatırım yaptığı vede gelişeceği söyleniyordu okadar sürede nekadar gelişebildi acaba ? android'e ağırlık verdiler bada unutulmaya yüz tuttu bada'dan önce yanılmıyorsam limo vardı oda unutuldu gitti samsung'un kusurabakmasında şimdimi aklına gelmiş bunlar ? belliki google kendi markasını yaratıp telefonlarını satın aldıgı motorola üzerinden ürettirip satacak böylece daha hızlı gelişim gösterecek olan gene normal kullanıcıya oluyor kısaca tam diyoruz söyle adam gibi telefon alalım hep bunlar oluyor.
  • o ne saçma başlık ya? bilgi teknolojilerine yönelmeye mi itiyor. Samsung zaten ağırlıklı bilgi teknoloji firması :S Bilgi teknolojilerinde kullanılan çoğu endüstriyel chip, panel vs. samsung üretiyor..
  • Aklıma şöyle bir ihtimal geliyor; Samsung, google ile beraber motorola'ya ortak olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.