Şimdi Ara

Apple, Sharp'ın yeni panel üretim tesisi için 1 milyar dolarlık yatırım yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Sahip olduğu nakit parayı daha çok bileşen tedariğiyle ilgili olarak yapılan uzun vadeli anlaşmalarda kullanmayı tercih ettiği bilinen Apple'ın Sharp'a yeni fabrikası için 1 milyar dolarlık kaynak ayıracağı iddiası yeniden gün yüzüne çıktı.


    MF Global'ın analistlerinden David Rubenstein, yatırımcılar için hazırladığı analiz raporunda Cupertino'lu teknoloji devinin Sharp'ın Kameyana tesisleri için 1 milyar dolarlık yatırım yaparak, iPhone ve iPad için gereksinim duyduğu panel ihtiyacını buradan karşılamasının yüksek ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.


    Geçtiğimiz Aralık ayında Japonya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Nikkei, Apple'ın Sharp'a yeni tesisinin kurulumu için 1.3 milyar dolarlık ödeme yapacağını ve bu tesiste üretilecek panellerin birçoğuna talip olduğunu iddia etmişti. Gazete ayrıca, haberinde tesisteki ilk üretimin 2012'nin ikinci yarısında başlayacağını iddiasına yer vermişti.


    Bu hafta başında Digitimes tarafından dile getirilen bir başka iddiada iPad 3'de kullanılması beklenen 9.7 inçlik 2048x1536 piksellik panellerin ana tedarikçisinin Sharp olduğu fakat yüksek fiyatlı bu panellerin yetersiz olduğu belirtilmiş; Samsung Electronics ve LG Display'in ise panel üretiminde istenilen verimi gösteremediği ifade edilmişti.








  • keşke monitörlerde bu hızda gelişse.keşke grafik kartları da keşke disklerde..
  • Akillica bir hareket olur zaten birçok lisansi sharptan kiraliyor lcd panel üreticileri..
  • akillica hareket. panel konusunda en ciddi rakiplerine bagimli olmak buyuk risk.
    esas bagimlilikdan kurtuldukdan sonra seyreyle davalari.
  • Bu dedikodular sharp tarafından "onaylanmadığı" sürece dedikoduda kalır ayrıca tesisin bir başka ortağı sony diye biliyorum
  • la bu apple acaip büyüdü ilerde resident evil tarzı birşey olmasın :D
  • Sharp, en iyi panel üreticilerinden biri, hatta belki en iyisi APPLE bu işi gerçekten çok iyi biliyor.
  • 1.3 milyar dolar yatırım yapılacak bir tesisi hayal bile edemiyorum !!!
  • Apple'a hem kiziyor hem de seviyorum. patent konularindaki yaklasimlari, teknoljileri sanki kendileri icat etmis gibi davranmalari itici geliyor bana. ancak su bir gercekki, adamlar teknoljik gelisme icin guzel seyler yapiyorlar, standartlari belirliyorlar. iphone dan once hakikaten yillarca kaplumbaga hizi ile ilerleyen mobil cihaz teknoljisi birden bire buyuk bir atilim yapti. lcd paneller de 10 yil boyunca ayni yavaslikta, nasil olsa kar ediyoruz mantigi ile, surumden kazanma mantigi ile ilerledi. 15" panellerde 1024x768 cozunurlukler ile ugrasirken simdi 10" bir panel icin 2mp lik nokta sayilarini konusabiliyoruz.. adamlar parca ureticilerine kredi gibi para aktarip tesis kurdurabiliyorlar ..
  • Sonra da bu fabrikada uretilen seyler icin 'maliyeti su kadar bu kadar satiyorlar' diye yorumlar cikar. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.