Şimdi Ara

Saçım Dökülüyor Ne yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
56.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 16 yaşındayım saçlarım son 1 yıl içinde çok dökülmeye başladı.Bu yazda yanlardan açılmaya başladı.Ben son 5 yıldır neredeyse her sabah saçımı şampuanla yıkarım ailem çok kızar ama takıntı olmuş ondan olabilir mi?.Saçlarımın arkasında hiç dökülme yok.Önlerinde çok dökülme var.Saçımı tararken bir çok tel dökülüyor.Bu yanlarımın açılmasını durdurmak ve yeni ordan saç çıkartmak mümkün mü?



  • Hocam mesleğiniz nedir? Bu bilginin kaynağını merak ettim?

    Aslında direk proscar hakkında şu bilgileri vermem daha mantıklı olur
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Finasterid
    %1 lik bir yan etkidir jinekomasti
    En çok görülen sorunlardan bahsedeyim;
    Unutkanlık başta geliyor.. Finasterid kullananların bir çoğu kesinlikle bunu söleyecektir size.
    libido da düşüklük bu cok nadir gözükür ama ilacı kullanmaya basladiğinda biraz hissedilir bir durumdur..
    Bende daha çok görülenlerden biri kas gelişimi olayıdır performans düşüklüğü yaşanır..
    Jinekomasti su ana kadar ben dünya forumlarını tariyorum bu konuda rastlamadım..

    Kullanım biçimi önerilerim;
    Proscar kullaniliyorsa 5-6 parcaya bölerek hatta ben 1 mg değilde 0,65 mg olarak kullanıyorum.
    Bazen haftanın 4 günü aliyorum bazende bunu 5 gün yapiyorum haftada 2-3 gün ilaci icmiyorum
    Bu sayede unutkanlık ve performans düşüklükleriden kurtuluyorum.
    Cinsel anlamda da herhangi bir sorun daha yaşamadım eskisinden pek bir farkım yok sadece normal anlardaki şehvetim eskisinden biraz daha az sanırım.. İlişki anında hiçbir sorunum olmuyor.
    Saçı 2 sene içinde tepe bölgesinde dökülmeye başlayanlarda yani daha herşey yeni iken kaybedilen saci geri kazanmak adina bu ilaca 1 senelik basvurmak ve minoxil ile tedaviyi sürdürmek mantikli bir olaydır.. 1 sene sonunda Finasterid birakilip minox devam edildiğinde dökülme sorunu ortadan kalkacaktır..

    Bide Jinekomasti sorunun üstesinden gelmek için haftada 3 gün spor yapmak ve gögüs bölgesi spor hareketlerini buna dahil etmek, bu sorunun ortaya cikmasini oldukca düşürceğini düşünüyorum.. Sonuç itibari ile bünyemizdeki bütün testesteronu baskılamıyoruz sporda bu bölegedeki bu sorunu gidermek için yeterli miktari bize sağlayacaktır zaten olay testesteronun DTH dönüşmesi ile alakalı bunun tip 1 tip 2 si gibi kavramlar var. İlac ilk ay kendini bir cok alanda belli eder eger size etki ettiğini düşünürseniz hemen bıraktığınız taktirde hiç bir yan etkisi kalmaz..
  • özellikle sınav zamanı bir dönem ben de yaşadım bu problemi.

    Yorgun olduğum için saçlarım dökülüyordu sanırım.bir dost tavsiyesi üzerine vitamin takviyesi ve şampuan aldım ,ilk haftada dökülmelerim bayaa azalmaıştı.bir de saçı dıştan besleyen şampuan aldım
    http://www.herbalislife.com/herbalife-sac-bakim-seti.html kullandığım ürün buydu.
  • http://www.alkolsuzsampuan.com/
    Yellow X : Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm..

    Tüm saçlar için geliştirilmiş "X-tract 13" formülü saçlarınızı besleyerek saçınıza dolgunluk, parlaklık, dayanıklılık, yumşaklık, canlılık kazandırır. PH değeri cildini ve saç derinizle uyumludur.
    Saçımızı Tanıyalım.

    İnsan var olduğundan beri saça, her devirde gizli bir anlam yüklemiş. Tarihin her döneminde; yaşantısı boyunca saçlarını, amaçlarının göstergesi için bir aksesuar olarak kullanılmıştır. Erkekler bir güç sembolü, kadınlar ise güzelliklerini ortaya koyabilecekleri bir gösterge olarak görmüştür. Böylece saçlarımızın sağlıklı ve güzel olması hiç önemini kaybetmemiş ve yüzyıllar boyunca insan, saç dökülmesine karşı çare aramıştır. Saçlarımız; sadece güzelliğimizin göstergesi değil, vücudumuzun da psikolojik ve fizyolojik göstergesinin de bir ifadesi olmuştur.

    Bir saç kökü, ömür boyu 10-20 defa kendisini yineleyerek / yeniliyerek 3-8 yıl süren devirler halinde tekrarlar. Her seferinde yeni saçlara kavuşuruz. Ancak bizler bunu kolay farkedemeyiz. 3-8 yıllık dönemler boyunca bir saç teli 3 aşamadan geçerek doğar, büyür ve dökülür. Herhangi bir anda, normalde, saçların %10-13 telogen, %1 katagen ve %85-90'ı anagen dönemdedir. Bir günde ortalama 100 telogen saç kendiliğinden dökülür/dökülebilir.
    Saçı Dökülmesinin Nedenleri.

    Saç kökü taban bölgesinde bulunan ince kılcal damarlar aracılığı ile beslenir bu kılcal damarlar saçı oluşturan öncü hücrelere besin maddeleri ulaştırarak onların gelişip, çoğalıp farklılaşarak saç teli oluşturmalarını sağlamaktadır. Bu nedenle saç köklerine iyi derecede kan dolaşımını sağlamak, saç gelişimi için çok gereklidir. Testosteron metabolizmasının bir ürünü olan dehidrotestosteron yaş arttıkça saçın kısalmasına daha sonra incelenmesine ve saçlarımızın dökülmesine neden olmaktadır.

    Kadınlarda %40, erkeklerde ise %50 oranında saç dökülmesi yaşanmaktadır. Erkeklerde genetik yatkınlık, kadınlarda hormonal bozukluklarda (gebelik, menopoz dönemi vb. ) saç dökülmesinin nedenleri arasındadır. Ayrıca stres , yorgunluk , yetersiz beslenme , aşırı alkol kullanımı, hava koşulları gibi nedenler de saç dökülmesine neden olabilmektedir. Saçın yapısını bozan etkenlerin başında kozmetik uygulamalar gelmektedir. Saçı düzenli tutmak ve görünümünü güzelleştirmek için çeşitli kimyasal maddeler, kozmetik ürünler, perma, fön, röfle vb. kullanılmaktadır. Uygulamanın yanlış yapılması, kozmetik amaçla saça uygulanan maddelerin içinde bulunan kimyasallar, uygulama yapılan saçın özelliklerini saçın gövdesinde dejenerasyona yol açarak saçın donuk, kırık, bakımsız, cansız, zor şekillendiren bir hal almasına neden olur.http://www.alkolsuzsampuan.com/
  • gerçekten saçlarım dökülüyor diye bakarken çok fazla kaynak buldum kangı bırıne guvenıyım saşoırmıs durumdayım bende forumdada cok fazla konu var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newplus -- 6 Ekim 2012; 23:40:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.