Şimdi Ara

Apple, Lion 10.7.1'i yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple, Lion 10.7.1'i yayınladı


    Apple, kısa bir süre önce Mac App Store üzerinden satışa sunduğu OS X'in 7.sürümü Lion'ın ilk büyük güncellemesi olan 10.7.1'i yayınladı.


    Kullanıcıların, Apple Software Update ve Apple'ın destek sayfaları üzerinden Mac'lerine yükleyebilecekleri güncelleme, aşağıdaki iyileştirmeleri ve düzeltmeleri içeriyor;



    • Safari üzerinde video oynatımı esnasında sistemin tepki vermesini engelleyen sorun ele alındı.

    • HDMI ya da optik ses çıkışı kullanıldığında sistem sesinin çalışmasına engel olan sorun düzeltildi.

    • Wi-Fi bağlantılarının güvenilirliği arttırıldı.

    • OS X Lion'ın çalıştığı Mac'lere uyumlu uygulamaların, ayarların ve verilerin aktarılmasına engel olan sorun düzeltildi.


    Bu dört ana iyileştirme-düzeltmenin yanı sıra, Apple'ın Macbook Air ve Mac Mini'ler için yayınladığı özel 10.7.1 güncellemesi, ek olarak düzeltmeleri içeriyor;



    • MagSafe adaptörü takıldığında Macbook Air'in istem dışı açılmasına neden olan sorun düzeltildi.

    • Macbook Air'da görüntünün aralıklarla titremesine neden olan sorun düzeltildi.

    • Mac Mini'deki SD kart girişinde SD ve SDHC kartların düşük hızla çalışmasına neden olan sorun düzeltildi.


    Apple, ayrıca, son kullanıcıya yönelik olan bu güncellemelerin yanı sıra Apple File Service'in güvenilirliğini arttıran OS X Lion 10.7.1 Server güncellemesi ile Mac Mini'ye yönelik olarak OS X Lion 10.7.1 2011 (Server)'ı da yayınladı. Mac Mini için yayınlanan 10.7.1 2011 (Server), OS X 10.7.1, Lion Server ve Mac Mini ile bağlantılı çeşitli değişiklikleri bünyesinde bulunduruyor.


    iCloud'un yayınlanmasından önce Lion 10.7.2'yi de yayınlayacak olan Apple'ın 10.7.1 ile ilgili olarak yayınladığı güncellemelere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz;









  • iOS 4.3.4 ve 4.3.5 gibi ardı ardına gelmesinde.
  • Apple'ın yazılımları artık eskisi kadar iyi gelmiyor. Eskisine oranla artık ticari kaygılar güttükleri ve para eksenli düşündükleri için alelacele yapıyorlar belli ki. Sistem daha çıkalı ne kadar zaman oldu ki güncelleme yayınlıyorlar hemen. Halbuki sistemi satışa sürmeden gerekli kontrolleri doğru-düzgün yapılmış olsaydı, ilk güncelleme bu kadar kısa zamanda çıkmazdı. Hatalara baksanıza, basit ve büyük hatalar. Bunun arkası da gelecektir 10.7.2, 3 diye...

    10.4, bu OS X serisinin en iyi ve sorunsuz versiyonuydu ancak onda da Windows desteği yoktu. Apple ne zaman ki Windows işine girdi, bozdu kendini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Apple'ın yazılımları artık eskisi kadar iyi gelmiyor. Eskisine oranla artık ticari kaygılar güttükleri ve para eksenli düşündükleri için alelacele yapıyorlar belli ki. Sistem daha çıkalı ne kadar zaman oldu ki güncelleme yayınlıyorlar hemen. Halbuki sistemi satışa sürmeden gerekli kontrolleri doğru-düzgün yapılmış olsaydı, ilk güncelleme bu kadar kısa zamanda çıkmazdı. Hatalara baksanıza, basit ve büyük hatalar. Bunun arkası da gelecektir 10.7.2, 3 diye...

    10.4, bu OS X serisinin en iyi ve sorunsuz versiyonuydu ancak onda da Windows desteği yoktu. Apple ne zaman ki Windows işine girdi, bozdu kendini.


    kısmen haklısın katılıyorum ama lion ile gelen yenilikler ve artık macos x inde evrim geçirmeye başladığıını düşünürsek bence böyle ufak yamalarda sorun olmaz.




  • Yamaya bak yamaya, milletin bahsettiği hiç bir sorunun çözümü yok, tamamen yamamak için yamanmış bir yama... Ya bu adamlar kendi tartışma forumlarını bile okumuyorlar buna eminim artık.

    10.7.2 Combo yüklüydü bende. Resmi sürüm değil haliyle (iCloud betalarını içeren sürüm). Reversiyon yapıp bunu yükledim, 2 dakka sonra 10.7.2 ye geri döndüm. O derece saçma bir yama olmuş... 10.7.2 nin resmi sürümü neyi düzeltecek çok merak ediyorum..

    11C37 ye kadar geldi 10.7.2, adamlar 11B26 çıkarıyor... O'nun da düzelttiği bişey yok, TIRT...
  • Genelde hep böyle oluyor ama ilk zamanlarda nedense 10.6.4 olmadan tam oturmamıştı herşey bundada öyle olacak gibi gözüküyor ki biraz beklememiz gerekecek şu anda bi sorun yaşamadan ben kullanıyorum ama işte kullanmadığımızdan fazla bazı yerlerdeki hatalarıda yaşamıyoruz ama yinede bu hali ile bile beni fazlasıyla tatmin ettiğini söylemeliyim.
  • Hala çok kasılıyor.. SL daha iyiydi ama lion umarım stabil hale gelir yoksa bayağı çizdirirler karizmayı.
  • hayırlı olsun
  • nedense benim mac'imde sl'den daha iyi calisiyor. anlatilan hatalara hic denk gelmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psycna

    nedense benim mac'imde sl'den daha iyi calisiyor. anlatilan hatalara hic denk gelmiyorum.


    aynen bende şu ana kadar hiçbir hatayla karşılaşmadım
  • Gayet stabil bence stabilite problemi betada bile yoktu bence sorunu olanlar bir programlarını gözden geçirsin derim.
  • bi cogu icin stabil olmasi cok normal. hatta bahsettikleri hatalarin belkide 3 tanesini bi bilgisayarda goremezsiniz. kullanim ile alakali. ama bu kadar kisa zamanda uama gelmesi cokta şık durmamis. tabi ne olursa olsun yama iyidir. ne kadar cok yama olursa bu o kadar cok uzerinde calisildigini gosterir. ben bu konuda microsftu cok beyeniyorum. surekli yama cikiyor.
  • ben geçmedim lion a halen SL kullanıyorum, zaten ben 10.7.4 çıkmayana kadarda geçmem, hem bazı programlar halen lion'a uyumlu hale getirilmedi, mesala ableton live açıklama yapdı
    SL'e geçmeyin bekleyin diye..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    bi cogu icin stabil olmasi cok normal. hatta bahsettikleri hatalarin belkide 3 tanesini bi bilgisayarda goremezsiniz. kullanim ile alakali. ama bu kadar kisa zamanda uama gelmesi cokta şık durmamis. tabi ne olursa olsun yama iyidir. ne kadar cok yama olursa bu o kadar cok uzerinde calisildigini gosterir. ben bu konuda microsftu cok beyeniyorum. surekli yama cikiyor.


    Microsoft'un yamalarının nesini beğeniyorsunuz anlamadım açıkçası. Adamlar her gün bir yama çıkarma gereği duyuyorlar güvenliği ve stabiliteyi sağlamak için, Apple ise işletim sistemi çıktıktan 1 ay sonra 1 yama çıkarıyor. İki işletim sistemi arasındaki bug oranını görebiliyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillibebek

    Gayet stabil bence stabilite problemi betada bile yoktu bence sorunu olanlar bir programlarını gözden geçirsin derim.


    Alakası bile yok, ben stabil değil demedim. Evet stabil ama bu hatası yok anlamına gelmez. Herkes de göremez zaten o hataları, boşuna yormayın kendinizi. Ben yüklediğim programlar ile ilgili bir hata almadım ki zaten. Hata mesajı da almadım. Görünen köye mesaja ne gerek.

    Textedit uygulamasında SAVE AS komutu yok arkadaşım, bu mu sizin sisitem kullanmanız, nasıl kayıt edeceksiniz herhangi bir RTF dosyasını TXT olarak. Çıkarmışlar versiyon diye bişey ama bu değilki.

    Görev kontrol'ün içinde expose yok. Ekran doldumu alt alta giriyor herşey. Ancak tek başına tuş atarsan sadece aktif olan pencereleri ayrıştırıyor. Ama o da diğer pencereleri göstermiyor. Görev kontrol ciddi bitik.

    Kaydırma çubuğu seçeneklerinde sadece gerekli olduğunda gösteri seçince kullanıcı arayüz animasyon hızı %400 e'varan oranda düşüyor. Ama tabi bu da hata değil. Stabiliteyi bozmuyor sonuçta.

    Her boot sırasında takılı disklerin mount noktalarının sırasının da değiştiğini muhtemelen biliyorsunuzdur. Bir açtığımızda ABC olan sistem, diğer açtığımızda BAC veya CBA olabiliyor. Şimdi bir çok insan yeni finderin ALL MY FILES dalgasıyla haşır neişir olduğundan tabi daha olaya hakim değil. Dok tan tıklandığında finderin hangi hedeften başlayacağı diski değiştirin bakalım, 2-3 açılış sonra sizin ayarladığınız yerden mi açılıyor.. Hatta bunu video olarak verecem. En gıcık olduğum durum.

    Neyse daha fazla yazmayacam... Diğer konuda tonla yazdım zaten.

    Şu an kullandığım sürüm 10.7.2 11C37 siz oraya geldiğinizde tekrar konuşuruz. Şunu da ekleyim tüm hatalar devam ediyor. Apple sadece iCloud derdinde şuan. Boşuna ASLAN APPLE moduna girmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Hala çok kasılıyor.. SL daha iyiydi ama lion umarım stabil hale gelir yoksa bayağı çizdirirler karizmayı.


    kesinlikle katiliyorum ayrica eskden herseyi asagi indirip f3 e basinca asagidakiler de gorunuyordu simdi yok oyle bisey.time machine backupla belki geri doncem cunku mace yakismayan takilmalar oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Hala çok kasılıyor.. SL daha iyiydi ama lion umarım stabil hale gelir yoksa bayağı çizdirirler karizmayı.

    Yok artik..

    Gayet stabil ve Snow leopard dan kat kat hizli calisiyor.Suan icin bir sorunla karsilasmadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.7 felaket kasiyordu. Umarim duzeltilmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sorunum hala devam ediyor, bilgisayar uykudan sonra wifi otomatik olarak baglanmiyor :@
  • Ben şuanda Snow Leopard'a geri döndüm. Çünkü Mac Pro'mda ilginç hatalar oluyor.
    Geçen günde mail gönderme konusunda problem yaşadım ve düzeltemedim. Mail 5 yada Outlook 2011 programında Lion ile mail alabiliyorum ancak mail gönderemiyordum.
    Diğer Harddiskte Snow Leopard yüklü. Ondan boot edince herhangi bir problem yok. Ancak Lion'da durum anlattığım gbi. Ne yaparsam yapayım düzeltemedim.
    Network ayarları normal gözüküyor. Mail ayarları normal gözüküyor. Kafayı yedirtti bana ama düzelmedi namussuz.

    Ancak evde iMac'te lion yüklü ve en ufak hata almadım şimdiye kadar. Güzel güzel çalışıyor.
    MacPro'mla yıldızı barışmadı Lion'un.

    Şu anda tüm makinalar için Snow Leopard 10.6.8 en stabil sürüm. Lion'da updateler ile düzeltilince geri dönerim artık.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.