Şimdi Ara

>>> Sony Ericsson Xperia™ NEO | Yardımlaşma & Fan Club | Oyun & Uygulama Paylaşımı | Destek | <<<< (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
591
Cevap
3
Favori
42.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mklvz

Üst üste alıntı yapmak istemsdim. V_lkan arkadasa cecap. Google maps olayını zaten veri transferi acık olmadan yapamasin. Aksi taktirde enson baktıgın yerden baska bir yer göremessin. Zum falan yaptigin zaman acmaz zaten. Bende faturali hat kulanmaktayim,ama 1gb lık paket kullanıyom. Bence sende bir imternet paketi al. Cünkü internetsiz adroidin tadı olmaz. Yoksa cok yúksek faturalar odersin. Cúnkú veri trasferi acık oldufunda telefonun icindeki uygulamalar zaten veri alip gönderir zaten. Bence veri vidgetini ana ekrana at isin olunca bir tkla acar bitince kapatirsın.
    Igo uygulamasinı indirdim kullanıyom ama sanki hosuma gitmedi gibi. Simdi sygic indirdim ancak túrkiye haritalarinin boyutu tam 106mb diyo programa girince. Yarın biyerlerden vi-fi bulup haritaları indircem. Bi de onu deneyelim bakalım nasılmıs.

hay ağzına sağlık ne güzel konuşmuşsun...hakkaten öyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: GurkanE

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Merhabalar,
    Size,Locket Bootloaderli 2.3.3 olan Xperia Arc ımızı nasıl 2.3.2 ye düşürüp ardından Root edip tekrar OTA update ile 2.3.3 sürümüne yükselteceğimizi anlatıcam

eCCo arkadaşımızın anlatımını Neo'ya göre derleyip anlatmaya çalışacağım. Öncelikle telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir arızadan sorumlu değilim.

İşlemler sırasında PC sürekli interenete bağlı kalması gerekiyor!

1. Hazırlık
    Telefonumuzu yedekleyelim, kişileri, resimleri, müzikleri falan yedekleyin (!!işlem sırasında bütün verileriniz kaybolucaktır!!)
    Telefonumuzun şarjını fullleyelim, ileride sorun çıkmasın. (%70 üzeri olsun her ihtimale karşı)

SonyEricsson'un sitesinden Sony Ericsson Update Service programını bilgisayarımıza yükliyelim yükledikten sonra birkere çalıştırıp kapatalım (programın telefon için gerekli sürücüleri yüklemesini sağladık bu hareketimizle)
    Wotan Client adlı programı indiriyoruz, henüz çalıştırmayalım.
    Wotan'ın sitesine kayıt oluyoruz...
    Şu anda üyelik bedava bence vakit varken kayıt olup bedavaya işimizi halledelim. (Optional yazan kısımları doldurmanıza gerek yok!)
    Telefonumuzun hafıza kartını formatlıyoruz! (Menu > Ayarlar > Depolama > SD Kartın bağlantısını kes > SD Kartı Sil)

2.Uygulama
    Bütün gerekli programları indirip kurduktan sonra ve cihazın yedeğini aldıktan sonra uygulamaya geçebiliriz.

Gerekli Uygulamalar ve İşlemler
    WotanClient Download
    Wotan'ın sitesine kayıt
    Gingerbreak 1.2
    SE Update Service

Şimdi uygulamaya geçebiliriz. USB kablomuzu telefona takıyoruz ancak henüz Pc'ye bağlamıyoruz.
    Telefonumuzu kapatıyoruz birkaç saniye bekliyoruz telefon tamamen kapansın diye...
    Wotan Client programını çalıştırıyoruz hemen ardından kapalı olan telefonumuzun geri tuşuna basarak USB kabloyu PC'ye takıyoruz. Program telefonumuzu tanıyor.
    Program otomatik olarak Phone Settings sekmesini açıyor kendi içinde ordan seçmemiz gerekenler;

Language : bu kısımda Turkish i seçelim.
    CDA : [3.0.2.181] Generic Trade United Kingdom (2.3.2) yi seçiyoruz. Program İngiltere yazılımını cihazımıza yüklüyor.
    Seçimlerimizi yaptıktan sonra NEXT butonuna tıklıyoruz. Böylece Settings sekmesine geliyoruz.
    Burada User Settings kısmında Login: yazan yere wotan sitesinde kayıt olduğumuz email adresini yazıyoruz. Password: kısmına kayıt olurken kullandığımız şifreyi yazıyoruz ve hemen yanındaki Update butonuna tıklıyoruz, bedava olan kredimiz ekranda beliriyor. 1 yazar...
    FTP server GLOBAL yazıyor, orda başka bi seçenek yok zaten, Next'e tıklıyoruz ve programımız gerekli dosyaları otamatik olarak bilgisayarımıza indiriyor.
    Biraz uzun sürebilir bu bekleme (300 mb'a yakın bir dosya iniyor) yükleme bittikten sonra FLASHLAMA işlemi başlıyor.
    Burasıda 5-8 dk kadar sürüyor, Flash atma işlemi bitince programın ekranında flash işlemi bitmiştir telefonun PC bağlantısını kesin ve telefonu açın diyor.
    Her şey sorunsuz bir şekilde olduysa telefonumuz 3 dk içinde açılır ve elimizde 2.3.2 Fw li bir Neo'muz olmuş olur ;)

Şimdi sıra Neo'muzu Root etme işlemine geçmekte
    Gingerbreak 1.2 yi kullandım ben birde süperclick diye bi program varmış...
    Gingerbreak ile Root ederken sorun çıkmasın istiyorsanız hafıza kartımızı formatlıyoruz. (Menu > Ayarlar > Depolama > SD Kartın bağlantısını kes > SD Kartı Sil)

Daha sonra telefonu depolama modunda pc ye bağlıyoruz ve gingerbreak1.2.apk dosyasını kartımıza atıyoruz.
    Telefonun bağlantısını kesiyoruz ve markete girip Astro File Manager programını yüklüyoruz.
    Daha sonra astro file manager programını açıyoruz, gingerbreak1.2.apk dosyasını bulup üstüne tıklayarak yüklüyoruz.
    Gingerbreak yüklendikten sonra hemen çalıştırmıyoruz, telefonun dilini ingilizceye çeviriyoruz ve daha sonra telefonu kapatıp tekrar açıyoruz. Zaten cihazın dili İngilizce ise bu işlemi yapmanıza gerek yoktur!
    Telefon açıldıktan sonra Gingerbreak'e tıklıyoruz ve orada ROOT DEVICE yazıyor. Ona tıklıyoruz ve telefonu kendi haline bırakıyoruz.
    10 - 15 dk içinde telefon işini bitirip kendini yeniden başlatıyor ve telefonumuz ROOT'lanmış oluyor. Kontrol etmek için menüde "SuperUser" adında bir simge belirmesi lazım ve Gingerbreak'e girince UNROOT kısmı beyaz ve aktif olmalı. Bunu görmeniz için ALLOW'a basmanız gerekmektedir. (Dikkat edin UNROOT'a tıklamayın yoksa Root unuz silinir!)

Telefonu tekrar türkçe yapabiliriz.
    Şimdi telefondaki hiçbir şeye dokunmadan direk Wifi'ye bağlayıp Ayarlar (settings) > Telefon hakkında (about phone) > Yazılım güncelleme (software update) > Şimdi güncelle (update now)'a tıklıyoruz.
    Daha sonra ok ok diyerek update dosyasını indiriyoruz, telefon bundan sonrasını kendi hallediyor. 3-4 kere telefon kendini yeniden başlatıyor, zatem ekranda kutu simgesi, telefon simgesi falan çıkıyor.
    Update işlemi bittikten ve cihaz açıldıktan sonra artık elimizde ROOT'lanmış Xperia Neo 2.3.3 telefonumuz kalıyor.
    Root olup olmadığını kontrol etmek için menüdeki SuperUser simgesi duruyormu diye bakabilirsiniz. Birde ROOT gerektiren bi program yüklerseniz program ilk açılırken SuperUser araya giriyor ve Root hakkı verilsin mi diye soruyor. Orada ALLOW a basınca programa Root haklarını veriyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Umarım Yardımcı olabilmişimdir...
    Herkese iyi ROOT LAR =) ayrıca tekrar ediyorum Telefonuna gelebilecek herhangi bir arıza veya hasardan ben sorumlu değilim... bu anlatımı kullanmak sizin elinizde....

HTC ime: HTC klavyesi, Türkçe T9 destekli (Hata vermiyor denedim)
     >>> Sony Ericsson Xperia™ NEO | Yardımlaşma & Fan Club | Oyun & Uygulama Paylaşımı | Destek | <<<<

HTC ime

Anlatımı uygulaya çalıştım;

quote:

Telefonu tekrar türkçe yapabiliriz.
    Şimdi telefondaki hiçbir şeye dokunmadan direk Wifi'ye bağlayıp Ayarlar (settings) > Telefon hakkında (about phone) > Yazılım güncelleme (software update) > Şimdi güncelle (update now)'a tıklıyoruz.
    Daha sonra ok ok diyerek update dosyasını indiriyoruz, telefon bundan sonrasını kendi hallediyor. 3-4 kere telefon kendini yeniden başlatıyor, zatem ekranda kutu simgesi, telefon simgesi falan çıkıyor.
    quote:

bu esnada telin bağlantısı kesildi sanırım telefon kapalı kaldı ve açılmıyor ne yapabileceğim hakkında yardım edermisiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: BooMBoM

bu esnada telin bağlantısı kesildi sanırım telefon kapalı kaldı ve açılmıyor ne yapabileceğim hakkında yardım edermisiniz...

Bootloader kilidi açık mıydı ?
  • evet büyük ihtimalle açıktı. :(
    power tuşuna bastığımda tel açılacakmış gibi titriyor fakat açılmıyor. İnşallah yapabilecek bişey vardır çok fena dengem bozuldu :(
  • herkese merhaba bugün ben de bi xperia neo edindim ama android hakkında pek bilgim yok. oyun veya işime yarayacak programları nasıl yüklerim, nerden bulurum? bunu yapmak yasal mıdır yoksa kırma gibi bi işlem yapmak gerekir mi? ayrıca telefonda galeri bölümüne giriyorum fotograf ve videoların boyutlarını göremiyorum, dosya yöneticisi gibi bişey de bulamadım. dosyalarımın boyutunu nasıl öğrenebilirim? telefonda dosya yöneticisi gibi bişey var mıdır? yardım ederseniz sevinirim :)

edit: menüde "notlar" diye bölüm bulamadım. almak istediğim kısa notları nereye kayıt edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HKN42 -- 1 Ekim 2011; 9:37:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKN42

herkese merhaba bugün ben de bi xperia neo edindim ama android hakkında pek bilgim yok. oyun veya işime yarayacak programları nasıl yüklerim, nerden bulurum? bunu yapmak yasal mıdır yoksa kırma gibi bi işlem yapmak gerekir mi? ayrıca telefonda galeri bölümüne giriyorum fotograf ve videoların boyutlarını göremiyorum, dosya yöneticisi gibi bişey de bulamadım. dosyalarımın boyutunu nasıl öğrenebilirim? telefonda dosya yöneticisi gibi bişey var mıdır? yardım ederseniz sevinirim :)

edit: menüde "notlar" diye bölüm bulamadım. almak istediğim kısa notları nereye kayıt edebilirim?

Kardesim senin gibi bende yeni androide gectim. Kısa zamanda herseyini cözecegindn eminim. Ama su root islemini henuz deneyemedim. Galerideki dosyalarin boyutunu göremiyosun. Ancak telefonun uzerinde ön yúklu olarak gelen android market uygulmasi var. Orya girersen android asistant diye arat ve indir programı. Onun icinde dosya yönetticisi dahil bikac yararlı uygulama da var. Resimlerin boyitlarinida görebilirsin. Ve ayrica android markette aradıgın herturlu uygulama bulunmakta. Ve de úcretsiz. Zaten úcretli uygulamalara Turkiyeden erisilemiyo sanırım rootsuz telefonla. Tabiki indirme icin gerkli olan data ucretleri haric. Eger bir internet paketin yoksa hemen edin. Android telefonlardaki uygulamalar senin bilgin dahilinde arkaplanda surkli veri alíşverişi yapar. Buda sane yuksek maliyetler getirebilir.
    Aşagıdaki linkten de ceşitli uygulamalara erışebilirin.
    http://www.googleandroid.gen.tr/index.php

• teşekkür ederim mklvz. aylık 1gb paket yeterli olur mu? vodafone sınırsız mı alıyım? ben avea kullanıyorum, 2 hat sorun oluyor da 1gb ı onun için sordum
  • quote:

teşekkür ederim mklvz. aylık 1gb paket yeterli olur mu? vodafone sınırsız mı alıyım? ben avea kullanıyorum, 2 hat sorun oluyor da 1gb ı onun için sordum

Ben de 1 gb'lık paket kulanmaktayım.60'ın uzerinde uygulama yukleedim,súrekli google maps ve gps kulaníyom hatta vifi özelligini kullanarak pc den internet yapiyom, paket baslangici 20 gún evveldi hala 400 mb limitim var.
  • quote:

herkese merhaba bugün ben de bi xperia neo edindim ama android hakkında pek bilgim yok. oyun veya işime yarayacak programları nasıl yüklerim, nerden bulurum? bunu yapmak yasal mıdır yoksa kırma gibi bi işlem yapmak gerekir mi? ayrıca telefonda galeri bölümüne giriyorum fotograf ve videoların boyutlarını göremiyorum, dosya yöneticisi gibi bişey de bulamadım. dosyalarımın boyutunu nasıl öğrenebilirim? telefonda dosya yöneticisi gibi bişey var mıdır? yardım ederseniz sevinirim :)

'color note' diye bir uygulama var markette. not tutmak için gayet güzel bir program ben de kullanıyorum. android asistant da yükleyebilirsin dosya yöneticisi için, ayrıca quick boost diye bir özelliği var bu telefonun ram'ini rahatlatmak için. mesajlarda gelen kutusu felan yok bunun için 'go sms pro'yu önerebilirim. internette gezinmek için de opera mobile iyidir. dediklerimin hepsi benim telefonumda da yüklü programlar markette bulabilirsin

• tekrar teşekkürler mklvz. 1gb aldım bakalım biterse vodafone a geçerim artık
  • önerdiğin programlar çok işe yarayacak teşekkür ederim daskır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HKN42 -- 2 Ekim 2011; 13:34:28 >
  • arkdaşlar size bir sorum oalcak bu navigasyon konusunda kafam çok karıştı.google haritalar galiba ücretli diğerleri mesela navigasyon programı var rehber programı var latitude programı var onlar ücretsiz mi?birde mesela ana ekrana widget ekle deyince sayfanın en altındaki yerleri derecelendir programı var onlar ücretsiz mi benim iyice kafam karıştı ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız çok memnun olurum.birde ben igo navigasyon yükledim o ücretsiz mi bu kadar çok program olunca iyice kafam karıştı lütfen yardım eder misiniz ayrıntılı şekilde anlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.
  • cihazda gps yok agps var bildiğim kadarıyla ve bu yüzden bütün o navigasyon programları operatör tarafından ücretlendirilir. aylık internet paketi alırsan bunları düşünmene gerek kalmaz ben de telefonu 2 gün önce aldım. dün de internet paketi aldım 1gb. rahatça kullanıyorum istediğim programı
  • quote:

cihazda gps yok agps var bildiğim kadarıyla ve bu yüzden bütün o navigasyon programları operatör tarafından ücretlendirilir. aylık internet paketi alırsan bunları düşünmene gerek kalmaz ben de telefonu 2 gün önce aldım. dün de internet paketi aldım 1gb. rahatça kullanıyorum istediğim programı

kesin emin misin?ben veri ücretlendirmeyi kapattım aam sadece uydudan bağlanıyor gibi.net bilgisi olan var mı arkadaşlar çok önemli?
  • %99 eminim. hem trafiği kapatıp dene bakıyım oluyosa sormana gerek yok, ki olması mümkün değil :)
  • Arkadaşlar bluetooth açılmıyor...bu gün fark ettim ama dosya gonderwbiliyor..sorun nerden kaynaklı olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_5866

quote:

cihazda gps yok agps var bildiğim kadarıyla ve bu yüzden bütün o navigasyon programları operatör tarafından ücretlendirilir. aylık internet paketi alırsan bunları düşünmene gerek kalmaz ben de telefonu 2 gün önce aldım. dün de internet paketi aldım 1gb. rahatça kullanıyorum istediğim programı

kesin emin misin?ben veri ücretlendirmeyi kapattım aam sadece uydudan bağlanıyor gibi.net bilgisi olan var mı arkadaşlar çok önemli?

Eminim igo'yu falan kullanıyom ben. Veri ttafigi kapalı oluyo. Sadece google maps veri trfigi olmadan calismiyo. Veriye gereksinim duymasi hafızada önyùklù harita olmaması zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: bidi_52

Arkadaşlar bluetooth açılmıyor...bu gün fark ettim ama dosya gonderwbiliyor..sorun nerden kaynaklı olabilir...

Acılmamasınin nedenini bilemiyom ama suna dikkat ettinmi. Bulutootth acildiktan sonra 120sn görunur oluyo,sonrasinda gorunmuyo. Ama dosya gönderebiliyo.
  • quote:

aGPS demek zaten GPS demektir, ancak kelimenin başında bulunan "a" harfinden de anlaşılacağı üzere normal GPS'in daha da gelişmiş bir halidir. Normalde GPS'ler konum hesaplamaya başlamak için önce uydu sinyallerini almaya çalışır ancak bulutlu havalar, vb çeşitli koşullarda uydu sinyallerini toplamak birkaç dakika sürebilir, bu nedenle aGPS mevcut telefon şebeke sinyalleri kullanarak GPS'in kaba bir konum hesaplamasına yardımcı olarak GPS'in konum bulmasını oldukça hızlandırır, sonrasında uydu dinyalleri net bir şekilde alınmaya başlayınca konum çok daha net ve hatasız bir şekilde gösterilmeye başlanır.

Kısaca Neo'da GPS'i ilk açtığınızda bir miktar data alışverişi olur ancak kısa bir süre sonra konum bulma işini GPS sadece uydu sinyallerini okuyarak kendi üzerine devralır.

• Arkadaslar dùn telefona go keyboard uygulamasini indirdim. Kullanmaya calistim ama telefon felaket yavasladi. Normal klavyeye gecip uygulamayi kapatmama ragmen
    hala arkaplanda calistigini ve 32 mb bellek kullandigini gordum. Bana onerebileceginiz bi klavye varmi. Zaten şu turkce karakter isin gıcik oluyom. Yazilarimdan da anlasiliyo zaten,hep ı yerine i, ö yerine o, ş yerine s yazmam gibi. Biliyosunuzki bu karakterler icin basili tutmak gerekiyo. Bu da yazma hizini etkiliyo.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.