Şimdi Ara

Harici HDD ye Wİn7 kurma[ÇÖZÜM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
3
Favori
26.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Konudan bahsedelim.Meşhur google aramalarında önümüze çıkan sonuçların yüzde 90 ında harici hdd ye win7 kurulmuyor şeklinde cevaplanmış konular. Diyelim ki elinizde harici bir hdd var ve bu hdd ye win7 kurmak istiyorsunuz. Normalde xp kurulabiliyor ama win 7 kurulumu sırasında harici hdd nizi seçip bir sonraki adıma geçtiğinizde dosyalar genişletiliyor kısmında bir hata alırsınız. Burda size bu hatayı nasıl aşacağımızı anlatacağım.Yabancı bir sitede uzun süre aranarak bulunmuş olup anlatım tamamen kendime aittir. Site resimlerde kendi adresini koymuş ve ben daha dün bu işlemleri gerçekleştirdim doğruladım ve sizlere anlatıyorum.
    Aldığımız hata aşağıdaki resimde

İhtiyaçlarımız :
    Harici HDD ,
    Win7 kurulum dvd sindeki dosyaların tamamı,
    Bcdboot.exe, Bootsect.exe ve Imagex.exe adlı üç dosya (Bu dosyaları google de arayıp tek tek kendiniz bulup da indirebilirsiniz yada aşağı da ki link den de ancak linkler belli bir süre sonra kırılacaktır ve benim her zaman yenileme şansım olmayacak )
    Not: Bootsect.exe dosyası win7 dvd si içinde boot klasöründe mevcut
    Bcdboot.exe, Bootsect.exe ve Imagex.exe

Şimdi Win7 yi kuracağımız hdd hariç pc nizin kendi hdd sinde en az 5gb yer olan bir yerde İki tane klasör açmanız gerek Bunların isimleri Windows Files ve WAIK Files

İk olarak win7 dvd si içeriğindeki tüm dosyaları kopyalayıp Windows Files adlı klasöre taşıyın

ikinci olarak aşağıdaki linkteki rar uzantılı dosyadan çıkan dosyaları alıp WAIK Files adlı klasöre aktarın
    http://reboot.pro/10126/page__p__88282#entry88282 NT6.X_fast_installer_100219.7z (162.16K) yazan yere tıkladığımızda indirme işlemi başlayacak.
    Rardan çıkan dosyaları WAIK Files adlı klasöre çıkardıktan sonra yukarıda bahsettiğimiz Bcdboot.exe, Bootsect.exe ve Imagex.exe adlı dosyalarıda WAIK Files adlı klasöre aktarın. Klasörde görüntü olarak aşağıdaki dosyalar olacak

Şimdi yukarıdaki resimdeki installer.cmd adlı dosyaya sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayınız

Sırada aşağıdaki resim gelecek karşınıza enter e basın ve devam edin

Sizden bir dosya isteyecek Bknz alttaki resim

Bu dosya win7 dvd si içindeki yukarıdaki resimdeki gibi dvd içindeki sources adlı klasör içindeki install.wim adlı dosyadır. Seçtikten sonra aç butonuna tıklayın
    Size beş seçenek sunacak büyük ihtimal ama siz hangi windows türünü kurmak istiyorsanız onun önündeki rakamı yazıp enter a basmalısınız. Biz win7 ultimate kurmak istediğimiz için ki onu öneririm onun önndeki 5 rakamını yazıp enter a basıyoruz

Sıradaki işlemler ise en önemli kısımlar

Aşağıdaki resimde bize windows kuracağımız harici hdd nin harfini sormuş yani hdd yi bağladığımızda bilgisayarımıza E olarak mı g olarak mı f olarak mı açılıyor o harfi soruyor. Biz harici Hdd yi bağladığımız da L olarak açılıyor sizde hangi harf var iyi bakın. Örnek olarak flashbellek bağladığımızda önündeki harf f veya g oluyor yani onun gibi harici hdd bağlıyken onun isminin önünde hangi harf varsa onu yazıyorsunuz.

Şimdi resim resme benziyor bu yüzden dikkat! Sıradaki işlemde aşağıdaki resimde yazanların aynısı yazıyor ise bizden ACTIVE (aktif) olan diskin önündeki yolu soruyor. Yani bizim şu anda elimizdeki hdd ye win7 kurmak için gerekli işlemleri yaptığımız windows hangi sürücye kurulmuş . Bu sürücüm genellikle Yerel disk C dir Yani biz şu andak kullandığımız windowsu hangi harf deki sürücüye kurduysak onu bize resimde sorulan yere yazacağız. Bizim şu andak kullandığımız windows yerel disk C ye kurulu o halde C yazıp enter a basıyoruz

Şimdi ise bize"is this a USB hard disk?" mi diye soracak . Yani bu windowsu kuracağınız hdd anakarta direk mi bağlı yoksa uzatılmış kablolarla mı bağlı onu soruyor. Siz harici hard diskinizi e-sata ile bağlamış olsanız da usb ile bağlamış olsanız da Y harfine basıp enter a basacaksınız. Resimdeki gibi devam edin Y harfine basın ve enter a basın

Ve biz enter a bastıktan sonra işlemler başlayacak aşağıdaki bir ekran duracak işlemler işlemci hızına göre 1-2 dakika veya 5-6 dakika arası sürebilir

İşlemler bittiğinde aşağıdaki ekran gelecek herhangi bir tuşa basıp işlemi tamamlıyoruz

Tüm bu işlemler bittikten sonra İlk hatayı aldığımız yere geri dönüyoruz yani normal win7 kurma işlemlerini gerçekleştiriyoruz eğer işlemleri tamamen doğru şekilde yaptıysanız Dosyalar genişletiliyor kısmında hata almayacak ve windows7 kurulumunuz devam edecektir.

Yöntem yabancı bir siteden bulunmuş olup tüm işlemler tarafımca doğrulanmıştır. Anlatım şekli ise tamamen bana (xtryn) aittir. Alıntı veya ç(alıntı) yaparken Bu kısmıda kopyalamayı unutmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 16 Ağustos 2011; 18:39:59 >

• peki bunu nerden bulabiliriz ?" Win7 kurulum dvd sindeki dosyaların tamamı, "
  • Elinizde win7 dvd kalıp dosyası varsa onu daemon tools vb programlarla sanal sürücünüze kalıp olarak yerleştirip o sürücye girince kopyalayabilirsiniz. Orjinal win7 dvd sindeki dosyalar kopyalanıyor mu bilmiyorum ama varsa dvd yi yerleştirip otomatik kullan yerine aç seçeniğini kullanıp açıp içindekileri kopyalayarak. Olmadı korsan istiyorsanız ki tamemn size bağlı zaten aradığınızda binlercesini indirebileceğiniz site karşınıza çıkacaktır ancak yasal yükümlülüğü de biliyorsunuzdur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 17 Ağustos 2011; 14:49:31 >
  • Sabitlense insanların işine çok yarayacak bir mesele bence bu
  • konu guzel konu bı cok kişinin işine yarayabılır, kendımde bu gıbı işlerle cok ugrastıgım ıcın, uygulama guzel fakat şoyle bi dusuncem var gunumuz hdd lerı malum buyuk boyutlu ornegın bende 3 tane harıcı var 500+500+250 gibi, sırf 1 wındows ıcın 250 gb veya 500 gb yi ona adamak ıstemem acaba tek hdd ye 2-3 işletim sıstemı kurabilirmıyız, halı hazırda ıstedıgımız zaman elımızın altında bulunan, xp- win7- 64bit xp gibi acaba olabılırmı?

ayrıca anlatım ve emegın ıcın tskler.
  • Ben bu işlemi 2tb harici hdd ye kurdum fakat normal hdd de de win7 var aynısı maksat deneme . Yani biri çöktüğünde diğerinen girdiğimde ordaki dosyaların tamamını alabilirim yada rahatça tamir edebilirim. Yani harici hdd leri aynı anda hepsini birden bağlayabiliyorsanız pc ye bi tanesine win7 kurun. Ve orjinal makinenin hdd sinde kurlu olan işletim sisteminden pc yi açtığınızda diğer hdd yi halen görebiliyor olacaksınız dosya atabielceksiniz harici hdd olarak kullanabileceksiniz.
    Ancak illa ki ben bir harici hdd ye iki windows kurmak istiyorum diyorsanız tek yok o hariciyi c ve d gibi bölümlemek olur.Ve c ye de ye ayrı ayrı işletim sistemi kurabilirsiniz
  • arkadaşlar bende yükleme yaparken harici harddiski seçtiğimde altta böyle yazıyor "Windows bu diske yüklenemez. Kur, USB veya IEEE 1394 bağlantı noktası üzerinden bağlanmış disk yapılandırmasını veya bu disklere yüklemeyi desteklemez.
    Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOS'unda etkinleştirildiğinden emin olun" sorun ne acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata HDD de win98 Sorunu
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burada ilk resimdeki hatanın aynısını almışsınız ama trkçesini anlattıklarımın hepsini aynen yapabilirseniz yüklemeniz başarılı olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtryn

Ben bu işlemi 2tb harici hdd ye kurdum fakat normal hdd de de win7 var aynısı maksat deneme . Yani biri çöktüğünde diğerinen girdiğimde ordaki dosyaların tamamını alabilirim yada rahatça tamir edebilirim. Yani harici hdd leri aynı anda hepsini birden bağlayabiliyorsanız pc ye bi tanesine win7 kurun. Ve orjinal makinenin hdd sinde kurlu olan işletim sisteminden pc yi açtığınızda diğer hdd yi halen görebiliyor olacaksınız dosya atabielceksiniz harici hdd olarak kullanabileceksiniz.
    Ancak illa ki ben bir harici hdd ye iki windows kurmak istiyorum diyorsanız tek yok o hariciyi c ve d gibi bölümlemek olur.Ve c ye de ye ayrı ayrı işletim sistemi kurabilirsiniz

ewet haklısınız,sankı bende hdd yı komple wındowsa adamak gıbı bı dusunce olustu artık nerden cıkardıysam :))sizin anlatımdan sonra jeton dustu :) saten wındıws olarak kulanmadıgımızda harıcı hdd olarak kulanabiliriz, 10 gb. alan harcamıs oluruz en fazla , konuya sımdı vakıf oldum yanı zararımız yok yine tasınabılır dısk ıstedıgımız zamanda windows hdd olarak kulanabılrız tskler.

• Rica ederim
  • sabitlense bari :D
  • oh çok şükür sağol hocam banada bu lazımdı.
  • Ben defalarca deneme me rağmen hep aynı hatayı alıyorum bir türlü yükleyemedim win 7 yi.
    anlatmın hepsini yaptım onda sorun yok resimdeki gibi işlemler hepsi oldu, ama kurulumda ilk resimdeki hatayı alıyorum hep, sorun nerede acaba
    Başka bir çözümü yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuLuTyG -- 23 Aralık 2011; 18:31:06 >
  • konuyu upluyorum aynı hata hala bende var
  • ben bu konuyu görünce çok sevinmiştim fakat harfi harfine yerine getirdim harici hdd yi tanımadı xp ve 7 nin her sürümünde denememe ve dosya sisteminin uygun olmasına rağmen olmadı
  • Ayni problem devam ediyor.:( islemi vista uzerinde yapmistim. fakat harici hdd ye win 7 kurmaya calistim. Acaba kullandigimiz bilgisayarin isletim sisteminin, harici hdd ye kuracagamiz isletim sistemi ile aynimi olmasi gerekiyor. ? Neyse :) denemeye devam. !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghengis

Ayni problem devam ediyor.:( islemi vista uzerinde yapmistim. fakat harici hdd ye win 7 kurmaya calistim. Acaba kullandigimiz bilgisayarin isletim sisteminin, harici hdd ye kuracagamiz isletim sistemi ile aynimi olmasi gerekiyor. ? Neyse :) denemeye devam. !!!

install.wim dosyasını hddye açmayı deneyen var mı?
  • Arkadaşlar Merhaba

Sayılan adımları tek tek uyguladım ama son adıma geldiğimde aşağıdaki gibi kalıyor, bi ilerleme olmuyor.

Nedir problem? Nerede yanlış yapmış olabilirim?
  • mrb hocam bende bu hatayı verdi ne yapmam lazım acaba ne yapacım simdi

• beyler slm ben bunu adim adim yaptim hic bir sorun cikmadi ama pc yi yeniden baslatinca hic bir sekilde acilmiyor ve bios usb hdd yi goruyor ama sistem aolarak acilmiyor bir yerde hata mi yaptim yoksa eksik birselermi var bir yardimci olsaniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.