Şimdi Ara

Google, Motorola'yı almak zorunda kalmış olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, Motorola'yı almak zorunda kalmış olabilir mi?






    Dünün şüphesiz en sürpriz olayı Google’ın Motorola’nın mobil cihaz üretim departmanı Motorola Mobility’yi 12.5 milyar dolara satın alması oldu. Gündeme bomba gibi düşen bu haberden sonra pek çok tartışma yapıldı ve makaleler yazıldı. Ancak en ilginç iddia GigaOM sitesinden geldi.




    Google satın alma girişimiyle Motorola’nın elinde bulunan mobil cihazlarla ilgili 17 000 ABD kaynaklı patenti ve 7500 patent başvurusunu portfolyosuna katmış oldu. Bunun yanında büyük bir Android müşterisi potansiyeli de elde etti.




    Peki mobil cihaz pazarında çok da iddialı olmayan bir firmaya üstelik kendi üretim şirketini kurma imkanı varken Google neden bu kadar yatırım yaptı?




    Sitenin iddiasına göre Google’dan çok daha önce Motorola, Microsoft ile mobil cihaz departmanının satışı konusunda görüşmelerini sürdürüyordu. Motorola’nın elindeki mevcut patentler Microsoft’u da çok ilgilendiriyor çünkü büyümekte olan Windows Phone 7 işletim sisteminin pazar payını artırmak için büyük öneme sahip.




    Bunun yanında patentlerin çoğu Android işletim sisteminin özellikleri ile benzeşiyor. Bu bakımdan Google’ı patent davalarıyla yıldırmak ve Android’in başarısını lisans ücretleri ile gölgelemek için kullanmaya çok müsait.




    Böyle bir ihtimalin ortaya çıkmasını engellemek isteyen Google CEO’su Larry Page hemen Motorola CEO’su Sanjay Jha’nın kapısını çaldı. Aslında satın alma görüşmeleri 5 haftadan uzun bir zamandır devam etmekteydi. Google, Microsoft’un verdiği rakamdan daha yüksek bir miktar teklif edince ibre kendisinden yana döndü ve Microsoft devre dışı kaldı.  




    Google’ın Motorola’nın patentleri ile ne yapacağını şimdiden kestirebilmek mümkün değil. Tabi satın alma işleminin anti tekel yasaları gereği yetkili merciler tarafından onay verilmeden gerçekleşemeyeceğini belirtelim. Eğer işlem onaylanırsa Google’ın bir patent canavarına dönüşerek özellikle Apple ve Microsoft’u ilerleyen yıllarda zorlu bir sürece sokması muhtemel.




    Ancak masumiyet karinesi gereği Google’ın Motorola’nın teknolojisini kendi ürünlerini geliştirmek için kullanacağını, zaten büyük bir hakimiyeti olan akıllı telefon pazarında aleyhine açılabilecek patent davalarını da böylece savuşturacağını düşünmemiz gerekiyor.








  • hayırlı olsun ne diyek
  • Google sektörden patent topladığı zaten açık (bknz IBM) ancak unutulmaması gereken bir nokta var ki bu sektörde kuralları büyükler koyar. Oyunun kurallarının da bu şekilde olması gerekiyor zira baştan sona çözümler (yazılım & donanım) üreten eli güçlü bir firma olur yani lider firma olur.
  • android de lider olmak için almak zorundaydı, başka firmalara yaptırdığı nexus lar donanım olarak tam verimli olmuyordu.
  • Apple in piyasaya yaydığı " patent hastalığı" bütün firmaları paranoyak etti.
  • motorolayı alan zarar etmez,motorolanın son yıllardakı telefonları samsung lg ve dıgerlerını sollar,
  • İşte şimdi Apple VS Google olayı oturdu rayına, en performanslı ve uyumlu modeller, tam stabil sistemleri görme katsayısı artacaktır. Yazılımı çekirdekten geliştiren en iyi telefonu üreten olacaktır haliyle :) iOs'a tam kafa tutabilecek [zaten tutuyordu da :) ] Hadi hayırlısı bakalım (:
  • Patent davalarından sonra her şirket haklı olarak kendisini koruma altına almak istiyor, aslında bu çılgınlığı ortaya çıkartanda "Apple" şirketi oldu ama Google adımı sağlam atarak uzun vadeli yatırım ile rakiplerine şimdiden çelme takmış oldu, bu akıllı adımı için Google şirketini tebrik etmek lazım.
  • pazar o kadar hizli gelisiyor ki ureticiler patentleri umursamadan uretiyor daha sonra patent sorununu cozmeye calisiyor. Rekabet fazlasiyla artmis ve piyasa gelisen mobil pazardan pay kapmaya calisiyor ancak firmalar fazlasiyla acimasizlasti ve tabii etik falan da kalmadi....
  • hayırlı olsun deyin fazla kurcalamayın hisseniz yok nede olsa
  • 5 haftada bu kadar para harcama kararını verdiklerine göre hem işin ne kadar acil olduğunu görerek şaşırıyorum, hem de bu seviyelerde hantallaşması gereken kurumsal şirketlerin nasıl da patron oluruyla ataklığını ve hareket kabiliyetini görerek hayran oluyorum.



    Bizde devletseniz, bir çivi çakacağınız zaman Ankara'ya yazarsınız. Olur almak bir dert, projeleri hazırlamak bir dert, projeleri onaylatmak bir dert. Özelseniz de devlet yerine patron geçer ve onun keyfini beklersiniz. Hele bunun binde biri kadar yatırım yapacaksanız, yılların fizibilitesini ortaya döküp 3 yılı geçmeyen amortisman süreleri ortaya koymalısınız.
  • Sorunun cevabı basit neden almış olabilir,patent hakları için vede telefon piyasasında kendi adına üretimini sağlaması içindir,bundan sonraki nexus modelleri tabletler vs. ler hep motorola'dan üretilecek böylece karlı bir işte yapmış oluyorlar.
  • Bence google yine google altında bir şirket açarak telefon imal ederdi ama sorun patent ise 12.5milyar dolar vermek saçma geliyor neyse bekleyip göreceğiz
  • Google bu yol ile devam ederse Apple'ı sollar
  • belki bu sayede androdin de bir standardı olur.. her telefona destek vericem diye sanal makine üzerine işletim sistemi yazmak zorunda kalmasazsa ve doğal bir android yaparsa daha iyi olur. belki ileride işletim sistemini ios gibi kapalı yapar ve ücretsiz dağıtımınıda durdurabilir.
  • Motorola hamile miydi acaba demekten kendimi alamadım başlığı okuyunca
  • Google dan stabil ve android ile tam uyumlu telefonlar bekliyorum.Apple'ın iOS'u gibi.
  • Google alsın. Microsoft'uda Apple'da ders versin. Birbirlerini yiye yiye telefon sektörünü unuttular.
  • İşte rekabet diye buna derim ben :) Apple-Microsoft ve de Google Baba (nerden baba olduysa artık ;))

    Daha önce de belirtmiştim devir artık yazılım devri yazılııımmm!

    Bu haber için duyduğum en iyi şirket satınalma haberi diyebilirim. Motorola cançekişirken Google Baba ona yazılım ile ruh üfleyecek :)

    Elit düzey telefon olarak iphone, orta üst segmentte ise androidli google baba telefonları... Eh microsoftta boş durmayacak tabii, piysada güçlenmek için Nokia nın suyunu sıkıp çıkartacaktır.

    İnanın bana arkadaşlar, iphone ilk çıktığında bu süreci tahmin etmiştim. Haa, elime bi halt geçti mi? Naaayıırrr :P
  • Esas soru şu: Bu yazılım devlerinin arasında Samsungun Bada platformu ne'tcek?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.