Şimdi Ara

Araştırmalara göre IE9 zararlı yazılım korumasında en iyi internet tarayıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araştırmalara göre IE9 zararlı yazılım korumasında en iyi internet tarayıcısı






    Günümüz internet dünyası artık ucu bucağı olmayan bir alan haline geldi. Var olan herşeyin kontrolsüz büyüdüğü bu dünyada tedbir alınmadığında en can yakıcı hale gelen konulardan birisi zararlı yazılımlar. Zararlı yazılımların önlenmesinde kişilerin kullandığı antivirüs yazılımları kadar tarayıcıların sunduğu güvenlik tedbirleri de önem taşıyor.




    Bağımsız NSS grubu tarafından yapılan bir çalışmada IE9, Chrome 12, Firefox 4, Opera 11 ve Safari 5 internet tarayıcıları zararlı yazılımlara maruz bırakıldılar. Çalışma sonucu Internet Explorer 9 ile diğerleri arasındaki büyük farkı ortaya koydu.




    Sonuçlara göre IE9 yüzde 96 oranında koruma sağlarken, Chrome 12 yüzde 13.2, Firefox 4 yüzde 7.6, Safari 5 yüzde 7.6 ve Opera 11 yüzde 6.1 oranında zararlı yazılımlardan koruma sağladı.




    IE9 sürümünün bu başırısının altında yatan ise SmartScreen teknolojisi. Zararlı yazılım saldırılarını bilgisayara bulaşmadan engelleyen bu teknoloji görünüşe göre IE9 sürümünde en güçlü haline ulaşmış.




    Bu koruma oranı IE9’un önceki versiyonlarından kat kat daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. Ancak Windows Update ile kurulmasına ve büyük reklam kampanyalarına rağmen IE9 sürümü halen tarayıcı pazarında yüzde 6.8’lik bir orana sahip. IE8 sürümü ise pazarın yüzde 29.23’ünü elinde tutuyor.




    Microsoft pazara daha iyi bir tarayıcı sürümü sunabilmek ve IE6 sürümündeki hataları unutturabilmek için var gücüyle çalışıyor. Ancak pazar payını IE8’in üzerine çıkarabilmesi ise daha efektif çalışmasını gerektiriyor.








  • Sağ altta "Basın Bülteni" yazardı.Bunda unutuldu mu ?
  • bunu az kullanılan işletim sistemlerinde de görülen, az kullanıldığı için malware-virus yazarlarının ilgisini çekmemesi durumuna benzetebilir miyiz acaba?
  • iyi güzelde bu tabloda en güncel sürüm ie9. firefox şuan 5.0 versiyonunda hatta 6.0 beta sürümünde ve bitmek üzere!(ram kullanımı vs harika vs ) chrome iste 13.0.782.112 versiyonda. ee eski versiyonlar ile yarışmak kolay bu incelemede reklam kokan bir hareket (şunuda eklemeden geçemiyeceğim. sırf merak için win. update ile ie9 u yükledim. açılış hızı ve sayfa yüklemesi firefox ve chrome ile kıyasla bence rezalet. attan inip eşeğe binmek gibi. hiç boşuna güncellemeyin)




  • İE9 bazen açıyorum bazı program sırf onu desteklediği için o kısa sürede bile nefret ediyorum chorme mozilla opera gibi rakipleri varken hala kim kullanıyor bu IE'yi merak ediyorum.
  • ie9 un pratiklik konusunda çok eksikleri var mesela kaç senedir şu sekme işini halledemediler. şu lanet sekmeler tarayıcıyı kapattığımda yerinde kalsın istiyorum sırf bu yüzden ie9 kullanmıyorum onun haricinde gerçekten harika bir tarayıcı ama ama ama işte...
  • firefox 6 çıktı hala 4 ile karşılaştırılıyor neden böyle :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azawarai

    bunu az kullanılan işletim sistemlerinde de görülen, az kullanıldığı için malware-virus yazarlarının ilgisini çekmemesi durumuna benzetebilir miyiz acaba?


    ie nin az kullanıldığını mı sanıyorsunuz.mozilla chrome nedir bilmeyen milyonlarca ie kullanıcısı var.ben chromenin hızına alıştım ie9da çok hızlı doğalgaz faturamı öderken ie hariç bir tarayıcıda site açılmadığından arada kullanıyorum :)
  • Her formattan sonra ilk işim chrome kurmak. Driverları bile explorerla indirmiyorum o derece nefret ettim.. İsterse dünyanın en iyi tarayıcısı olsun, şu vakitten sonra çoğu kullanıcının umurunda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lTriviuml -- 16 Ağustos 2011; 8:45:16 >
  • microsoft işletim sistemiyle birlikte millete dayatmasalar tarayısız gelse emin olun kimse İ.E kullanmaz.
  • msn olmasa ie yi silerim pcden
  • insanların kişisel tercihlerine saygı duyarım fakat bazen öyle saçmalıyorlarki. chrome çok hızlıymış fakat explorer çok yavaşmış. adamlar araştırmışlar günlerce denemişler ve yapılan testler sonucu chorme ile explorer arasında yarım saniye fark var. tabi bizim insanımız flash ya çok hızlı hareket ediyor. yarım saniye çok önemli. kendinizi kandırmayın beyler bütün tarayıclar aynı aşağı yukarı rengine göre kullanın. bak en güvenlisi mavi olanıymış
  • İe benim için 6 ay önce öldü.İe istediği kadar zararlı yazılım korusun, arayüzü daha kullanışlı hale getirmediği sürece benim için hep ölü kalacak.Sonsuza dek Chrome!
  • İE9 ile Google chrome u tek geçerim. İnternet explorera bence büyük haksızlık yapılıyor. 9 güncellemesinde dokunduğunuz anda neyse o saniye geçmeden başka bir sekme açılıyor. bence harika bir güncelleme olmuş. Kullandıktan sonra karar verin derim ben. Ayrıca google chromeda firefoxa nal toplatır. firefox kadar güvenlik açığı bol bir tarayıcı görmedim. herkeze iyi forumlar :)
  • piyasa da firefox dan stabil çalışan tarayıcı yok. Çok ram harcıyor ama ramler sağlamsa sorun olmuyor
  • ienin çoğu ev kullanıcısı tarafından beğenilmemesinin sebebi akıcı ve sorunsuz çalışabilmesi için istediği çok yüksek sistem gereksinimleri çoğu insan bunun farkında değil ve ie ye çamur atıyorlar çok dandik hep takılıyo bilmemne diye. mozilla chrome gibi tarayıcılarsa 500 liralık bir kasada sorunsuz çalışabiliyo o yüzden ie ger kalıyo microsoftun bu sorunu çözmesi anca ie yi yükseltir
  • En yavaş ve en çok sıkıntı yaratanında IE olduğunu araştırmalarına ekleselermiş keşke.
  • sadece zararlı yazılımlardan değil faydalı yazılımlardan korunmak için de en iyi tarayıcı
    çünkü sürekli çöküyor
  • ie devri kapandı artık bazı özellikleri iyi ama hız olarak çok kötü
  • ie yavas diyenler acaba aradaki hiz farki hakkina bilgi verebilirmi. mesela thy nin hurriyet in dh nin acilma hizlari arasindaki fark nedir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.