Şimdi Ara

Çalışmama problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemi mi bilgisayar panelinden görebilirsiniz?? Yaklaşık 4 ay önce 955 be ve 6850 yi aldım, taktım sorunsuz kullanıyordum. 2 ay önce de Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra yı aldım zor da olsa taktım. Ondan sonra benim pc canı sıkıldıkça açılmamaya (powera basıyorum, fanlar herşey çalışıyor ama hiç bir ekran görüntüsü ve uyarı sesi yok, öyle bekliyor..3-5 resetten sonra açılıyor.) açıkkende olmadık uyarılarla mavi ekran hatası vermeye başladı...

Ben de geçen hafta dayanamadım yeniden format attım win 7 64bit kurdum..Ama sorunlar halen devam ediyor...Bazen hiç bir problem olmadan 5-6 saat çalışıyor, bazen de daha masaüstü gelir gelmez kilitleniyor..

Herşeyi denedim..anakartın vidaları da biraz gevşettim, kasma yapmasın diye yok arkadaş halen kafasına göre takılıyor... Nedendir diyeceğim, başınızı ağrıtacağım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QhellThosh -- 16 Ağustos 2011; 20:56:24 >

• psu sorun 125w işlemci yiyo 150 civarıda ekran kartı yiyor fanı çıkar stok fan tak bakalım sorun olacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 15 Ağustos 2011; 23:01:35 >
  • öncelikle geçmiş olsun aynen benimde senin gibi sorunum vardı servise gitti anakartı bozukmus ve aldıkda 2 -3 ay sonra problemler baslamaya baslamısdı yani sonucda anakartım bozukmus ama benim dediğim seninkimidir bilemem tam olarak powera basınca hersey calısırken ekran gelmiyorken kasadan did diye bir sesde gelmiyorsa ve bir kac resetten sonra calısırken did diye ses geliyorsa benimkidir bence simdilik birkac resetle kurtulursunuz fakat ilerde reset cözüm olmayacak arkadaki FİSLERİN TUMUNU cikarip takarsaniz calisma ihtimali var.. bunlar benim pc de ise yarıyordu kolay gelsin
    NOT: karisik anlattik k.kalmayin.
  • Arkadaşlar hiç çalışmasa dediğiniz mantıklı, ama daha biraz önce "IRQL_not_less_or_equal" diye bir mavi ekranla daha karşılaştım??? Sanırım bir çakışmayla ilgili bir hata??? Bilenler bilir Sunbeam takana kadar emdiğim süt burnumdan geldi, onu söküp tekrar takmak için anakartıda sökmek lazım...PSU gibi geliyor ama şimdi kalkıp yeni bir psu alıpta aynı şeyleri yaşarsam daha kötü olacak, bir yerden bulup denesem nerden bulacan??? Ramları filan hep kontrol ettim.... Anlamadığım bu mavi ekranlarda hep farklı hataların olması, onları not edip burada paylaşacağım...
  • benim de benzer bir sorunum vardı, önce ram test ettim evde sonuç alamadım garantiye gönderdim arızalı imiş değiştirdiler. Sonra da anakarta ikinci rami taktım ram garantiden geldikten sonra bu sefer sorun anakarttaymış onu da gönderdim onarıldı geldi

Demem o ki servise önce rami bir gönder arıza varsa onarsınlar büyük ihtimalle onlardadir sorun.

Söküp tekrar deneyin bileşenleri , güzel montaj olduğundan emin olun.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Arkadaşlar yeni bir mavi ekran vakası daha oldu şimdi...

Bad_Pool_Header

??

Sanırım en güzeli Chris Brown da PSU yeterli dediğine göre herşeyi söküp sıfırdan yeniden kurmak.. Ama google den şu hatalara bir bakayım önce...
  • Sistemi söküp yeniden topladım..Ancak Sunbeami sökemedim, anakart elim de kalacak yoksa..İşlemci yuvasından birkaç foto çektim. İşlemci tam olarak oturmuş görünüyor..Bakalım bir hata alacakmıyım tekrardan...

Çalışmama problemi...

Çalışmama problemi...

Çalışmama problemi...

• Arkdaşlar konuyu yeniden hortlatacağım ama benim sorun halen devam ediyor... :( Biraz önce hepsi birbirinden farklı 4 mavi ekran ve reset yaşadım..Aldığım hata mesajları şöyle.:

IRQL_not_less_or_equall
    System_service_expection
    memory_management
    bad_pool_header
  • Sıcaklık değerleri ne durumda everestten takip edip hata olmadanm önceki değerleri kontrol etmelisin. Sunbeam takmadan önce sorunsuzdu kısmını karıştırmasan ilk akla gelen ramler. Bir çok şey olabilir tabii ki.

Tüm parçaları söküp güzel bir temizlik yapıp sakince tekrar birleştirmeni öneiririm. Birleştirirken önce stok fanı kullan. Ardından tek slot ram le denemelere başlayıp, hatayı alırsan diğer rami aynı alotta akabinde yine ramleri teker teker diğer ram slotunda deneyebilirsin. Stok fanda sorun oluyorsa sunbeam i tekrar montaj edersin. Sorun onda değil demektir. Ramlerden sonuç alamazsan geçici olarak bir psu bulup onla denemelerine devam edersin. psu da da sorun yoksa anakart ihtimali %90lara varır.

Orijinalden alıntı: SorrowOcean

Sıcaklık değerleri ne durumda everestten takip edip hata olmadanm önceki değerleri kontrol etmelisin. Sunbeam takmadan önce sorunsuzdu kısmını karıştırmasan ilk akla gelen ramler. Bir çok şey olabilir tabii ki.

Tüm parçaları söküp güzel bir temizlik yapıp sakince tekrar birleştirmeni öneiririm. Birleştirirken önce stok fanı kullan. Ardından tek slot ram le denemelere başlayıp, hatayı alırsan diğer rami aynı alotta akabinde yine ramleri teker teker diğer ram slotunda deneyebilirsin. Stok fanda sorun oluyorsa sunbeam i tekrar montaj edersin. Sorun onda değil demektir. Ramlerden sonuç alamazsan geçici olarak bir psu bulup onla denemelerine devam edersin. psu da da sorun yoksa anakart ihtimali %90lara varır.

Bilgisayar ilk açıldığında yani sistem soğukken yapıyor..Bütün herşeyi söküp sıfırdan taktım zaten..Sunbeam sökmekte sorun yaşadım bir üst mesajda resimli var..İşlemci tam oturmuş gibi..Bazen hiçbir sorun olamdan 4-5 saat çalışıyor..Bugün en kötü günü :( 10 dk bile geçmeden gidiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: MadWolf

quote:

Orijinalden alıntı: SorrowOcean

Sıcaklık değerleri ne durumda everestten takip edip hata olmadanm önceki değerleri kontrol etmelisin. Sunbeam takmadan önce sorunsuzdu kısmını karıştırmasan ilk akla gelen ramler. Bir çok şey olabilir tabii ki.

Bilgisayar ilk açıldığında yani sistem soğukken yapıyor..Bütün herşeyi söküp sıfırdan taktım zaten..Sunbeam sökmekte sorun yaşadım bir üst mesajda resimli var..İşlemci tam oturmuş gibi..Bazen hiçbir sorun olamdan 4-5 saat çalışıyor..Bugün en kötü günü :( 10 dk bile geçmeden gidiyor..

işlemci oturmasa hiç açılmaz kapkara ekranla başbaşa kalırsın ram hatası da alıyor olabilirsin ram dual olsaydı keşke.

• Dual zaten.. :D Bazen kapkara ekranda oluyor.. Fanlar herşey çalışıyor ama görüntü yok. Birkaç defa reset ve ya aç/kapa dıt sesi ve başlıyor ama yeminle bu gün kü kadar hiç olmamıştı... Balkondan kasayı aşağıya atasım var...Şuraya msj yazarken bile iki defa daha gitti...

Orijinalden alıntı: MadWolf

Dual zaten.. :D Bazen kapkara ekranda oluyor.. Fanlar herşey çalışıyor ama görüntü yok. Birkaç defa reset ve ya aç/kapa dıt sesi ve başlıyor ama yeminle bu gün kü kadar hiç olmamıştı... Balkondan kasayı aşağıya atasım var...Şuraya msj yazarken bile iki defa daha gitti...

işlemciyi çıkart tamamen sonra tekrar tak ve kur düzgünce tak işlemci cidden oturmamış olabilir diyorsunki yeni soğutucuyu taktıktan sonra oldu o zaman işlemcide veya enerjide sorun vardır enerjide olmadığına göre işlemcide sorun tekrar sök çıkar işlemcide 1-2 pin in temassızlığı sorun yaratabilir bazen sende o soğutucuyu takarken(zorla takarken) o pinlere hasar vermiş olabilirsin aç pinleri kontrol et sonra tekrar kur o soğutucuyu açmak takmak zor olacak biraz

• anakartın gibi duruyor buradan... fani takarken zorlamamissan fan takildiktan sonra bu olaylar basina gelmezdi...
    parcalarini baska anakartta denemeni ederim...
    QhellThosh
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.