Şimdi Ara

Nvidia: Dört çekirdekli Tegra 3, Tegra 2'den daha az güç tüketiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tegra 2 platformuyla endüstride bir ilki gerçekleştiren ve çift çekirdekli ilk ARM Cortex-A9 işlemcisini pazara sunan Nvidia, Kal-El kod adını verdiği yeni platformuyla  bir başka ilke imza atacak ve yine ARM Cortex-A9 tasarımını temel alan 4 çekirdekli ilk platformu sunacak.

     

    Henüz resmi olarak doğrulanamamakla birlikte Tegra 3 adı altında pazarlanması beklenen yeni platform ilk defa Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılmış çok daha kapsamlı ve canlı demo gösterimli bir tanıtım ise Computex 2011 Fuarı'nda gerçekleştirilmişti.

     

    40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan  Kal-El platformu, Tegra 2 ile kıyaslandığında hem çekirdek sayısını ikiyet katlıyor hem de iki kat daha fazla işlem birimi içeren aynı zamanda daha gelişmiş grafik özellikleri sunan yeni bir GPU'yu da bünyesinde barındırıyor.

     

    Tegra 2 ile kıyaslandığında çok daha güçlü olmasına rağmen aynı üretim teknolojisiyle hazırlandığı için güç tüketimi büyük merak konusu olan Kal-El için Nvidia tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang, 2. çeyrek finansal sonuçlarının görüşüldüğü konferanst açıklama yaptı.

     

    Jen Hsun-Huang, dünyanın ilk dört çekirdekli ARM işlemcisi olan Kal-El'in, Tegra 2'den çok daha güçlü olduğunu öte taraftan daha az güç tükettiğini söledi. Kal-El'in her kullanım senarsayonda daha az güç tüketmeyi başardığını söyleyen Huang, bunun çok önemli bir ilerleme olduğunu, bu başarının arkasında değişken SMP tkenolojisinin olduğunu söyledi.

     


    Nvidia: Dört çekirdekli Tegra 3, Tegra 2'den daha az güç tüketiyor


     

    Simetrik Çoklu İşlem olarak açabileceğimiz bu teknoloji sayesinde Kal-El platformu, performans ihtiyacı olduğunda maksimum seviyede çalışırken, yüksek işlem gücü gerekmeyen durumlarda ise daha düşük güç tüketim seviyesine düşürüyor.

     

    Benzer teknolojiler  zaten kullanılmakta ancak Nvidia'nın çözümünün biraz daha farklı olduğu ifade ediliyor. Kal-El için endüstrinin hacimli üretime hazır en gelişmiş güç yönetim devrelerinden birini kullandığı belirtilen firmanın, yazılım tarafında da optimizasyonlarla SMP'nin ileri seviye donanım/yazılım entegrasyonu çalışmasını sağladığı bildiriliyor.

     

    Jen-Hsun Huang, Google'ın  Ice Cream Sandwich kod adlı (Android 4.0) işletim sistemiyle ilgili sorulara ise doğrudan yanıt vermedi. Bilindiği üzere Nvidia'nın Tegra 2 platformu, Honeycomb (Android 3.0, 3.1)  için Google'ın referans platformu olurken, Ice Cream Sandwich'te ise Texas Instruments'ın platform sağlayıcısı olacağı belirtiliyor. 

     

    Hatırlanacağı üzere Nvidia geçtiğimiz aylarda Icera firmasını satın almıştı. Mobil iletişim çipleri geliştiren bu firmanın çözümleriyle Qualcomm gibi uygulama ve iletişim işlemcisini paket olarak sunması beklenen Nvidia, bu yöndeki hazırlıklarında da sona gelmek üzere.

     

    Nvidia tepe yöneticisi Icera ile ilgili sorular üzerine, Icera modem taşıyan ilk telefonlarının birinci çeyrekte hazır olacağını söyleyen Huang, üreticilerden çok sayıda tasarım kazandıklarını ayrıca Icera'nın LTE multimode onayını da aldığını sözlerine ekledi.

     

    Bazı firmaların LTE bazılarının ise 3G modem sağladığını ancak LTE 3G, 4G multimode modem sağlayabilen firma sayısının son derece az olduğunu ifade eden Huang, Icera modemlerin Tegra platformuna entegre edileceğini de bir kez daha doğrulamış oldu. 







  • 4 çekirdekli tegra 3 sadece güç yönetimi devresi ve hız düşürme özelliğiyle 2 çekirdekli tegra 2'den daha az güç tüketmesi bana pek mantıklı gelmedi. Ya tegra 2'de ciddi sıkıntılar vardı ya da tegra 3 bahsedildiği kadar güçlü olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tegra3 ve "Ice Cream Sandwich" birlikteliği ile bence android ve tablet pazarı yerine oturacak
  • tegra 3 bahsedileceği kadar güçlü olmayacak. 5 kat daha güçlüdür söylentileri palavradır.
  • 40 nm mi 28 nm olacak diyorlardı, 4 çekıirdek yapıyonda uygulama yok uygulama olmadıktan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tegra 2'nin 5 katı gücünde ve daha az güç tüketiyor?
  • Hade canım
    Eğer dedikleri gibi olursa çok iyi olur bakalım Quallcomm'da gelsin son sözü söyleriz
  • tegra 2 zaten berbattı buda yeterince iyi olmaz.
  • 2560-1600 ?????? Bu çözünürlükte istediği kadar güçlü olsun bir oyunda kaç fps gösterecek ? Daha benim masaüstümde yok bu çözünürlük...Mobil bir cihaz için kesinlikle gereksiz olur...
  • tegra 2 den 5 kat güçlü hem çözünürlük artıyor hem güç. nasıl güç tüketimini düşürecekler orası ayrı ama dinamo sistemi gibi bişey yapması lazım:D
  • O zaman işlemci tarafında değil ama gpu yönünden ancak iPad 2 seviyesine gelebilecek çünkü yanlış hatırlamıyorsam testlerde iPad 2 gpu konusunda tegra 2 den yüksek bir performans sergilemişti .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erzurumluumit

    O zaman işlemci tarafında değil ama gpu yönünden ancak iPad 2 seviyesine gelebilecek çünkü yanlış hatırlamıyorsam testlerde iPad 2 gpu konusunda tegra 2 den yüksek bir performans sergilemişti .


    Kesinlikle haklısın.Tegra 3 güç bakımından ipad 2 kadar olursa şaşırmam nedeni ipad2 şuanki tegra2 sistemlerine performans olarak fark atıyor.Aslında apple'ın en büyük avantajı kullandığı gpu birimi çünkü dünyanın en iyisi onlarda.Psp vitada 4 çekirdeklisi olacakki muazzam bir güç.Nvidia resmen saçmalıyor yok böyle yok şöyle teknoloji demolarına bakın,tegra 3 için gösterilen oyunlara bakın cidden büyük hayalkırıklığı.
  • Doğruysa çok iyi olur.Akıllı telefonların tasarrufa ihtiyaçları var.
  • evet şuan bu alanda en iyisi imagination. masaüstüydü quadroydu teslaydı tamam 10 numara gpu lar yapıyor ama bu alanda imagination baya ilerde.
    hele hele 6 serisiyle powervr mevcut modellerine 20 ila 100x fark atacağı konuşuluyor doğruysa tegranın işi yaş.
  • ANLAŞILAN NVİDİA FANATİĞİ BASMIŞ HABERİ VE ELEŞTİREN HERKESE - VERMİŞ...MARKALARIN KÖLESİ OLMUŞŞUNUZ BİRAZ ELEŞTİRİYE AÇIK OLUN BABANIZIN ŞİRKETİYSE ORASI AYRI AMA DEĞİL KEŞKE BABANIZIN ŞİRKETİ OLSAYDI BU ÜLKEDE DE TEKNOLOJİ ÜRETİLSEYDİ O ZAMAN SESİMİ ÇIKARMAZDIM AMA ŞİMDİ YAZIK SİZE ACABA APPLE , ÖZELLİKLE SAMSUNG VE BENZERİ FİRMALARI BÖLE SAVUNANLARA AYLIK MI VERİYOLAR DA BEN BİLMİYORUM ... ANLAMADIM GİTTİ ...
  • tegra1 in hep adi gecti ama kendisini uzakdan bile goremedik. tegra 2 o kadar iddia ve umutla geldi, fos cikti. nerdiyse tum rakipleri sessiz sedasiz tegra2 den cok daha hizli cozumler sundular. insallah tegra3 de benzer kaderi paylasmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    tegra1 in hep adi gecti ama kendisini uzakdan bile goremedik. tegra 2 o kadar iddia ve umutla geldi, fos cikti. nerdiyse tum rakipleri sessiz sedasiz tegra2 den cok daha hizli cozumler sundular. insallah tegra3 de benzer kaderi paylasmaz.


    nerede o tegra 2 den çok daha hızlı çözümler?
  • sakın çekirdek başına daha az tüketiyor olmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    tegra1 in hep adi gecti ama kendisini uzakdan bile goremedik. tegra 2 o kadar iddia ve umutla geldi, fos cikti. nerdiyse tum rakipleri sessiz sedasiz tegra2 den cok daha hizli cozumler sundular. insallah tegra3 de benzer kaderi paylasmaz.


    nerede o tegra 2 den çok daha hızlı çözümler?


    Samsung Exynos 4210
    Qualcomm Snapdragon MSM8260 / MSM8660
    Texas Instruments OMAP4430 / OMAP4440

    sadece su inceleme videosunu izle yeter.
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/videolari/Samsung-Galaxy-S2-HTC-Sensation-ve-LG-Optimus-2x-karsi-karsiya.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 14 Ağustos 2011; 22:33:56 >




  • Bir tane adam akıllı yorum yok. Kahinler basmış forumu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.