Şimdi Ara

Samyang yeni manuel objektifini duyurdu; 24 mm f/1.4 ED AS UMC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  
    Nikon, Canon, Sony ve Pentax gibi küresel pazarın önemli D-SLR kamera üreticileri için manuel objektif çözümleri geliştiren Samyang firması, 24 mm'lik manuel prime objektifine resmiyet kazandırdı.
     
    12 grup içinde 13 elementten oluşan optik yapısıyla, 77 mm filtre çapıyla ve 0.25 metre minimum odak mesafesiyle dikkat çeken objektifin diyaframı f/1.4'e kadar açılabiliyor ve f/22'ye kadar kısılabiliyor.
     
    Samyang tarafından Nikon, Pentax, Sony, Canon, Samsung (NX) ve Four Thirds bayonetli versiyonları üretilen 24 mm f/1.4 ED AS UMC'nin 2011 yılı sonuna doğru satışına başlanması planlanırken objektifin fiyatının daha sonra açıklanması bekleniyor.







  • forumlarda Samyang'ın Sigma ile ilgisi olduğu söyleniyor; hatta alt markasıymış gibi tanıtılıyor.
    fakat araştırdığım kadarıyla böyle bir bilgiye rastlayamadım resmi olarak.
    bilgisi olan varmı bu konuda? yeri gelmişken bir konuşalım?
  • Sigmanın değilde başka bir firmanın farklı bölgelerde farklı isimlerle çıkardığı bir firma samyang.
    Manuel netleme sıkıntı olmaz denilirse 24mm,30mm hastası olarak şahane lens diyebilirim.35mm gerçekten çok keskin fotolar çıkarıyordu bunuda bekleyip görecez.
  • Samyang, Japon firmaları olan Kiron - Tokina (Pentax opt.) ve Cosina (Zeiss japonya üreticisi) ile ortak lens üreten Vivitar firmasının Samsung ile ortak ürettiği lens, optik sağlayıcısı dünyanın en büyük 2 sağlayıcısından biri olan PENTAX.. bu bilgiye korede Samsung Ar-Ge bölümünde çalışan Türk arkadaşımızdan öğrenmiştim.. bilgi.

    Not: Sigma yada Tamron ile ilgisi olmaz diye düşünüyorum (gövde dışında.. ama bunada gerek yok çünkü samyang'ın kalitesi oldukça iyi düzeyde) sigma yada tamron optik üretmiyor, optikleri pentax ve nikon gibi optik üreticilerden alarak işliyor sıraya dizip objektife yerleştirerek kendine model çıkarıyor. (örnek; Tamron 70-200 f2.8 de Nikkor (Nikon) optik kullanılıyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Ağustos 2011; 14:26:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.