Şimdi Ara

İş İstasyonları Çarpışıyor: Opteron, Xeon'a karşı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ExtremeTech uygun fiyatlı çift işlemcili Opteron ve Xeon'u karşı karşıya getirmiş. Aşağıda karşılaştırılan konfigürasyonu görüyoruz:

    Oldukça adil olmuşa benziyor tablo. Her iki sisteminde kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Test için popüler Windows XP kullanıldığından AMD 32 bit modunda çalışıyor. ExtremeTech amaçlarının masaüstü giriş seviyesi bir işistasyonu oluşturmak olduğunu söylemişler bu nedenle ATX formatındaki anakartlar üzerine kurulu bir sistem oluşturmuşlar.

    Opteron HyperTransport teknolojisini kullandığı için sisteme eklenen her işlemci ile toplam bellek bant genişliği büyüyor. Buraya kadar her şey sihirli gözüküyor zira Intel cephesinde her eklenen işlemci havuz sistemi ile toplam genişliği paylaşıyor. Ama büyüyü bozan bir nokta var: Sistemdeki Opteron'lardan sadece biri ana belleğe direkt olarak bağlanırken diğer Opteron bu işlemci üzerinden endirekt olarak bağlanıyor. Tabii bu da ister istemez verimde biraz düşüşe yol açabiliyor. Ama HyperTransport'un yapısı sayesinde bu çok da sorun olmuyor.

    Intel Xeon işlemci ise FSB hızının 533 olması sebebiyle DDR400 ve çift kanal bellek olayından tam yararlanamıyor.

    Stabilite Sorunları (Programların test sırasında çökmeleri, vb.) :

    XEON:

    • Steinberg Nuendo

    OPTERON:

    • PCMark 2004
    • The Autodesk User Group (AUGI) benchmark
    • 3DMark 2003
    Her sistem gibi işistasyonlarından beklenen de stabilite sorunları yaşamamaları. Ama BIOS, parça uyuşmazlığı (Bellek, vb.) gibi nedenlerle bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Yukarıda programlar ya bir kaç kez çökmüşler ya da hiç çalışmamışlar 3D Mark 2003 gibi. Bunlar bu tarz bir sistem toplayacaklar için çok önemli olduğu için detayları makalenin orjinal sayfasından okumanız çok daha doğru olur !

    Sonuçları yeni açılacak bir pencerede animasyon biçiminde görmek için tıklayın.

    Bütün bunlara bakarak çok işlemcili Xeon sistemlerinde geriye düşmesini sağlayan en büyük etken bellek genişliği sıkıntısı. Bu yüzden genelde Opteron'un gerisine düşmüş. Gerçi bütün bu olumsuzluklara rağmen bir kaç testte öne geçmeyi de bilmiş. Opteron daha modern yapısının avantajlarını sonuna kadar kullanarak galip gelmiş. Opteron'un yaşamış olduğu stabilite sıkıntıları kafalarda belki bazı soru işaretleri oluşturabilir ama netteki bazı testlerde sorunsuz çalışan örneklerde var. Yine de Intel'e göre biraz daha dikkatli davranmakta fayda var Opteron sistemler toplarken., özellikle registered RAM'ler ve yeni BIOS'lar doğrultusunda.

    » ExteremeTech'in yaptığı testin tamamına ulaşmak için tıklayın !







  • "AMD sorunludur" diyenlerin yüzündeki ifadeyi görmek istiyorum!
  • amd herşeyin mhz olmadıgınız bir kez daha gösterdi
  • AMD RISC core un gucunu gosteriyorda anlayana!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.