Şimdi Ara

Focusun yol tutuşu hala efsane mi? Ya Astra?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bazı şeyler hep bilinir ve herkesce doğru olduğu düşünülür. Evet eski kasa focusun yol tutuşu çok iyiyidi. arka bağımsız süspansiyon kompakt sınıfta ilk onda denenmişti. Ya şimdi yeni kasada da yol tutuş nasıl acaba? karşılaştırmalı bir test bilen var mı? Biliyoruz ki yani focusda şu an süspansiyonlar daha yumuşak. Ya YENİ astra ? Sert süspansiyon her zaman focusla beraber en iyi yol tutuşdan bahsedilen araba, ki yani astranın fren mesaFESİ KOMPAKT SINIFDA BİR DEVRİM, 36 METRE ( aUTOBİLD VE AUTOSHOW KARŞILAŞTIRMALI YOL TESTLERİNE GÖRE )



  • Focusun yol tutuşu hala efsane ..... compact segmentte tartışılmayacak bir gerçektir focusun yol tutuşu
  • Ama okuduğum birçok teste göre, eski Focus yenisinden iyi yol tutuyor. Yenisi o kadar iyi değil, daha yumuşak...
  • yumuşak dediğin süspansiyon yine eskisine göre artırılmış ve konforuda iyileştirilmiştir...Astra dan iyidir testlerine bakmıştım...ama hangileri olduğunu hatırlamıyorum...hala sınıfının en iyi yol tutuşuna sahiptir çünkü eskisini daha da iyileştirdiler...ben 2sinide kullandım ve sahip oldum ondan söylüyorum...(eski ve yeni focus)
  • Ben başka arabayla karşılaştırmadım, sadece okuduklarım öyleydi, Autoshow dan tut birkaç yerde daha okudum, onlara göre eskisi daha iyi
  • Yeni focusu yaparken eski focusun RS modelinin suspansiyonlarını biraz iyileştirerek kullanmışlar diye duymuştum ben de. Konfor dasha çokmuş ve daha iyi yol tutuyomuş..
  • ARKADAŞLAR BEN HİÇBİR YABANCI-YERLİ BİR KAYNAKTA YENİ FOCUS YENİ ASTRAYA GÖRE DAHA İYİ YOL TUTUYOR DİYE BİRŞEY OKUMADIM, AMA FRENLERİNİN ÇOK DAHA İYİ OLDUĞUNU OKUDUM.
  • YANLIŞ ANLAŞILMASIN FREN MESAFESİ OLARAK FOCUS 38 METRE, ASTRA 36 METRE. ( KAYNAK AUTOSHOW)
  • evet o olay var 38 metre de duruyor doğrudur ama yol tutuş kesindir istediğiniz yere bakabilirsiniz...
  • DEDİM YA BEN BAKTIM BULAMADIM. SİZ BİR KAYNAK GÖSTEREBİLECEK MİSİNİZ?
  • bulunca yazıcam buraya...
  • efsane ford focusun yol tutuşuysa ALFA 156 ACABA LASTİKTEN FARKLI BİRŞEY Mİ KULLANIYOR.focus ve alfa aynı viraja aynı hızla girseler focusun çıkamadığı virajdan alfa çatır çatır çıkar yetmezmiş gibi virajın sonunda da birazcıkta hızlanmış olursun......BAZEN O KAYNAKLAR BAZI ŞEYLERİ ESGEÇMİŞ OLABİLİYO...
  • öyle bir anlatıyorsun ki aynı koşullarda iki araç aynı sürücü tarafından test edilmişte , alfa galip gelmiş gibi...
    quote:

    Orjinalden alıntı: 10ur_1

    efsane ford focusun yol tutuşuysa ALFA 156 ACABA LASTİKTEN FARKLI BİRŞEY Mİ KULLANIYOR.focus ve alfa aynı viraja aynı hızla girseler focusun çıkamadığı virajdan alfa çatır çatır çıkar yetmezmiş gibi virajın sonunda da birazcıkta hızlanmış olursun......BAZEN O KAYNAKLAR BAZI ŞEYLERİ ESGEÇMİŞ OLABİLİYO...
  • Alfa 156 ile Focus aynı sınıfta mı? Bence Alfa daha üst sınıfmış gibi duruyor. Ayrıca Peugeot 307 nin yol tutuşu hakkında bir fihri olan var mı? Şu anda Focus kullanıyorum ama 307 kadar güven vermiyor. Ama 307i değiştirme sebebi sanırım yol tutuşuna fazla güveniyor olmamdı. Acaba aranızda focus kullanıp da kafadan veya arkadan kayma deneyimi yaşayanınız var mı? 307 kafadan çok raha kayardı ama arkayı attığına sadece 1 kere şahit oldum.
  • Noldu 307 ne kaza mı geçirdin ,,
    quote:

    Orjinalden alıntı: Tsunami41

    Alfa 156 ile Focus aynı sınıfta mı? Bence Alfa daha üst sınıfmış gibi duruyor. Ayrıca Peugeot 307 nin yol tutuşu hakkında bir fihri olan var mı? Şu anda Focus kullanıyorum ama 307 kadar güven vermiyor. Ama 307i değiştirme sebebi sanırım yol tutuşuna fazla güveniyor olmamdı. Acaba aranızda focus kullanıp da kafadan veya arkadan kayma deneyimi yaşayanınız var mı? 307 kafadan çok raha kayardı ama arkayı attığına sadece 1 kere şahit oldum.
  • tartışmaya bile gerek yok , artık bir arabanın iyi yol tutup tutmadığını focusla kıyaslıyarak ölçüyorlar :)
    focus yol tutuşta tartışmasız bir numara , motor gücüyle geçemezsem virajda geçerim :) .
  • Yumuşadığı doğru ama artık konfor ve yol tutuşu beraber sergileyebiliyor. Astra'nın ise yol tutuş olarak focusu geçmesi imkansız torsiyon çubuklu süspansiyonlara sahip zaten hareket alanı fazla kısıtlı değil o tiplerin. Ben hem eski focus hemde yenisini kullandığım için yazıyorum yenisi çok daha stabil o testlerde dizel versiyon kullanıldıysa tork yüksekliğinden dolayı kafadan kaymalar yapmış olabilir o da yüksek torkla beraber çok normal zaten.

    156 ise zaten focusun rakibi değil üst sınıf bir araba o da sınıfının en iyi sürüş dinamiklerine sahipti. Onun rakibi mondeo.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: düttürüleyla

    Noldu 307 ne kaza mı geçirdin ,,
    quote:

    Orjinalden alıntı: Tsunami41

    Alfa 156 ile Focus aynı sınıfta mı? Bence Alfa daha üst sınıfmış gibi duruyor. Ayrıca Peugeot 307 nin yol tutuşu hakkında bir fihri olan var mı? Şu anda Focus kullanıyorum ama 307 kadar güven vermiyor. Ama 307i değiştirme sebebi sanırım yol tutuşuna fazla güveniyor olmamdı. Acaba aranızda focus kullanıp da kafadan veya arkadan kayma deneyimi yaşayanınız var mı? 307 kafadan çok raha kayardı ama arkayı attığına sadece 1 kere şahit oldum.




    Evet Dediğim gibi arkasını bıraktığını sadece bir kere gördüm. Keşke görmez olaydım. Öncesinde de hep derdim bu arabanın arkası niye kaymıyor diye. Düşük süratte olsa toparalayabilirdim belki ama o hızda yapacak bir şey yoktu. 2004model 1.4HDi dı.




  • alfa 156 ile focus karşılaştırılabilir çünkü alfa 156 da fiat marea platformunda üretilmiş bir otomobildir, dingil mesafesi focusa yakındır..

    156nın yol tutuşu focustan farksızdır birbirine yakın karaktere sahip araçlar bunlar..
  • Dingil mesafesi birbirine yakın diye direk yol tutuş karşılaştırılması yapılamaz ki.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.