Şimdi Ara

CL7 CL9 Farkları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlarda gördüğüm kadarı ile performans olarak aman aman bir fark olmadığını söyleyenler var. Öyleyse neden G-Skill cl7, 8gb (2x4gb) modeli 300 lira iken, Kingston 8gb (2x4gb) cl9 modeli 170 lira?

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c9d3k28gx-8gb-(2x4gb)-kit-hyprex-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=54066

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl7d-8gbxh-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl7-1.6v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54889

G-Skill almayı düşünüyorum, bu konuda kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 11 Ağustos 2011; 21:26:42 >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• CL fark yaratmaz anlaşılacak kadar, ama adı var. O yüzden fiyat farkı da çok. Alttaki tablolardan da görebilirsin zaten. Ek olarak Vengeance öneririm;

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c9-8gb-%282x4gb%29-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=55857

CL7 CL9 Farkları?

CL7 CL9 Farkları?

CL7 CL9 Farkları?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_

Yorumlarda gördüğüm kadarı ile performans olarak aman aman bir fark olmadığını söyleyenler var. Öyleyse neden G-Skill cl7, 8gb (2x4gb) modeli 300 lira iken, Kingston 8gb (2x4gb) cl9 modeli 170 lira?

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c9d3k28gx-8gb-(2x4gb)-kit-hyprex-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=54066

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl7d-8gbxh-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl7-1.6v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54889

G-Skill almayı düşünüyorum, bu konuda kafam karıştı.

cl değeri fark etmen çok zor hatta farkedemezsin ve kingston al :D

• quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

CL fark yaratmaz anlaşılacak kadar, ama adı var. O yüzden fiyat farkı da çok. Alttaki tablolardan da görebilirsin zaten. Ek olarak Vengeance öneririm;

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c9-8gb-%282x4gb%29-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=55857

Göründüğü gibi pek fark yok tabloda. Ama fiyat farkları 2 katı hemen hemen. Kibarca firma yolunacak kaz arıyor gibi bir şey oldu her halde Zaten Kingston ürünlerinde cl7 yok. Gereksiz görmüşler sanırım.

Vengeance ürünlerini hiç kullanmadım. Sanırım ibre Kingston cl9 modeline kayıyor. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 11 Ağustos 2011; 22:22:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McGhoosT

cl değeri fark etmen çok zor hatta farkedemezsin ve kingston al :D

Sanırım öyle yapacağım. Zaten ben fark etsem ne olacak. Sizde performans olarak fark göremezsin demek istediniz her halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 11 Ağustos 2011; 22:28:15 >

• Corsair daha ucuzken Kingston almak saçma. Bunun yanında Kingston 1.65v ile çalışıyor, Sandy Bridge ile kullanmaya uygun değil zaten, direk kafadan kaybediyor. Vengeance 1.5v.
  • Hocam mesele i5 2500k yı çoğu kullanıcı en son 5 ghz de kullanabiliyor işin içine extreme ayar girdiği zaman üst sistemlerde 1 saniye önce hesaplamanın bile bir etkisi vardır.örnek olarak açıklayayım.

sizde 2500 k bir sistem var ramleriniz cl 9 ve 1600 mhz işlemcinizde son yapabildiğiniz değer 5 ghz.

bendede bir sistem var işlemcim daha iyi ayar alan bir işlemci (çok aradım araştırdım,2el aldım)ve son değeri 5.2 ghz ve ramlerimde cl 9 değil cl 7 1600 mhz.

sizin harddiskiniz 5400 rpm ve 32 mb önbellekli sata2

benim harddiskim 7200 rpm 64 mb önbellekli sata 2

yani şunu söylemeye çalışıyorum, işlemciden gelen 200 mhz fark ramden gelen 1,5 saniye fark ,hardidskten gelen 1,5 saniye fark vs. vs. bunu tüm sistem bileşenlerine tek tek uygularsanız toplamda size atıyorum 5 sanıye fark atmış olurum.bu iş extreme kullanıcı işidir hocam.zaten normal vatandaş cl 9 alır 5 ghz yapar ama 5.2 ye zorlamaz cl7 ram almaz vs. vs.

sonrada derlerki yahu aynı sistemi kullanıyoruz ama sen benden 3 saniye önce bitiriyorsun süper pi de nasıl oluyor bu?.işte böyle ince ince farklardan oluyor bu dahada hızlanma olayı.

Saygılar Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 12 Ağustos 2011; 10:12:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair XMS3 4GB 1600Mhz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada sand de 1.5 volt ram alın rahat edin olayı hikaye 1.72 volt ile patriot sector 5 viper 2 kullanıyorum zayır zayır çalışıyor banamısın demiyor.cl değil asıl volt olayı pazarlama tekniği benim şahsi görüşümce.
  • Voltaj olayı çat diye sorun yaratmaz zaten, uzun vadede sorun çıkarma olasılığını yükseltiyor. Neden daha düşük yük bindiren varken voltajı yüksek olan alınsın, hiç bir seçenek olmasa anlarım ama piyasasın nerdeyse tamamı 1.5v artık. Zaten 1.65v'lara göre daha ucuzlar, böyle pazarlama stratejisi olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUZz -- 12 Ağustos 2011; 11:25:09 >
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • valla benim elimde 8 gb 1.65 volt luk patriot un iyi ramlerinden var.cl 7 hemde.hiç uğraşmadım satayımda 1.55 alayım diye.zaten içindeki çip benimkilerin micron d9.bu son çıkan ramlerin nerdeyse tümü samsung çip.yani çok yüksek oc kapasiteleri olmayan piyasa malı çipler.dediğim gibi bendeki ramleri satmamın bir anlamı yok.hala stokta olan yerlede 4 gb ı 360 tl gibi bir fiyattan satılıyor.

zaten dediğim gibi extreme kullanıcı değilseniz micron d9 uda bilmezsiniz cl yi de bilmezsiniz,alıp geçin ram dediğiniz neki

http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/patriot-sector5-viper-ii-ep-4-gb-2x2gb-kit-ddr3-1600mhz-3d-mark-ram_30.600.5515.0010.htm

• İşin içine render girince farkediyor CL6 - CL9 olması.
    Ağır uygulamalar ile kullanmayacaksan o kadar önemi yok.
  • CL basitce "ram'in okuma geçikme sayısı" Cas Latency diyebileceğimiz durumudur ama işin çok ince ayarına girmediğiniz sürece normal kullanıcıyı pek alakadar etmez normal kullanıcılar ram'im daha çok frekansına odaklanır zaten orda gördüğün 7-8-9 gibi zamanlar nano saniyedir saniyenin milyarda 7'si kadar okuma geçikmesi sağlar demek uzun uzun söylemeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 13 Ağustos 2011; 17:27:36 >

Voltaj olayı çat diye sorun yaratmaz zaten, uzun vadede sorun çıkarma olasılığını yükseltiyor. Neden daha düşük yük bindiren varken voltajı yüksek olan alınsın, hiç bir seçenek olmasa anlarım ama piyasasın nerdeyse tamamı 1.5v artık. Zaten 1.65v'lara göre daha ucuzlar, böyle pazarlama stratejisi olmaz :)

Herkese bilgileri için teşekkür ederim. Anakart büyük ihtimal MSI P67S-C43 Intel P67 (B3 Revizyon) olacak. Dediğiniz gibi günlük kullanım ve oyun için kullanacağım pc'yi. Bu bilgileri öğrenmek isteme sebebim performans olarak fark var mı idi. Çünkü toplayacağım bilgisayarı uzun vade de düşününce 1 defa alayım, sorunsuz 3-4 sene kullanayım.

Yoksa, bilinçsizce en pahalısı en iyisidir diye almaya kalkışsam sizlerin bilgisine başvurmazdım. CL9 alacağım. Şimdi Kingston ramlerde 1.65 voltaj sorun yaratır mı yaratmaz mı? Corsair, Vengeance modelini, daha doğrusu Corsair ürünlerini pek kullanmadığım için bildiğim Kingston'u alayım diye düşünmüştüm. Görünen o ki, bir çok arkadaşımız sorun çıkarmaz diyor ve 1 arkadaşımızda uzun vade de sorun çıkarabilir diyor.

Anakartı zaten biliyorsunuz, 2 tuşla kendiliğinden oc yapıyor. Belki oc işine bile girmeyebilirim. Zira oynadığım oyun online oynanan bir oyun. Farklı olarak çok oyun oynadığım söylenmez. Voltaj olayınıda açıklığa kavuşturduktan sonra seçimimi yapacağım.

EKLEME: Kingston Hyperx PnP. Pnp nedir acaba? Normalinden 68 lira daha pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 12 Ağustos 2011; 22:08:05 >

• Halen kati şekilde 1.5v öneriyorum; daha sağlıklı, daha ucuz, üstelik Vengeance serisi. 1.65v diye tutturan olursa da Corsair alıp 1.65v versin BIOS'tan, çok güzel OC kapasitesine de kavuşur rahatlıkla. Hiç bir karı yok 1.65v almanın, neden öneriyorsunuz anlamıyorum zaten :S Hadi elinde aynı bellekten vardır o zaman seri bozulmasın diye olabilir ama bu saatten sonra sıfırdan alınacaksa 1.5v olmalı.

Halen kati şekilde 1.5v öneriyorum; daha sağlıklı, daha ucuz, üstelik Vengeance serisi. 1.65v diye tutturan olursa da Corsair alıp 1.65v versin BIOS'tan, çok güzel OC kapasitesine de kavuşur rahatlıkla. Hiç bir karı yok 1.65v almanın, neden öneriyorsunuz anlamıyorum zaten :S Hadi elinde aynı bellekten vardır o zaman seri bozulmasın diye olabilir ama bu saatten sonra sıfırdan alınacaksa 1.5v olmalı.

Dostum şöyle bir sıkıntı var. Sistemi, Teknobiyotik sitesinden topladım. Sitede; Corsair, G-Skill ramleri satılmıyor. Orada gördüğüm kayda değer ram sadece Kingston var.

Ha başka yer mi yok diyeceksiniz. Var, vatanbilgisayar var ama orada istediğim kasa yok. Daha doğrusu güç kaynağı entegreli modeli istediğim gibi yok. Örneğin;

http://www.teknobiyotik.com/cooler-master-haf-rc-922-750w-seasonic-guc-kaynakli-mid-tower-siyah-kasa.html

Vatanda, Hf 912 model kasa olup 750w GX. Sesli çalıştığını söylüyorlar. Ram başka yerden, diğerleri başka yerden olsunda istemiyorum. Tek yer toplayıp gönderir. Tak fişe çalıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: dizanteri

Hocam mesele i5 2500k yı çoğu kullanıcı en son 5 ghz de kullanabiliyor işin içine extreme ayar girdiği zaman üst sistemlerde 1 saniye önce hesaplamanın bile bir etkisi vardır.örnek olarak açıklayayım.

sizde 2500 k bir sistem var ramleriniz cl 9 ve 1600 mhz işlemcinizde son yapabildiğiniz değer 5 ghz.

bendede bir sistem var işlemcim daha iyi ayar alan bir işlemci (çok aradım araştırdım,2el aldım)ve son değeri 5.2 ghz ve ramlerimde cl 9 değil cl 7 1600 mhz.

yani şunu söylemeye çalışıyorum, işlemciden gelen 200 mhz fark ramden gelen 1,5 saniye fark ,hardidskten gelen 1,5 saniye fark vs. vs. bunu tüm sistem bileşenlerine tek tek uygularsanız toplamda size atıyorum 5 sanıye fark atmış olurum.bu iş extreme kullanıcı işidir hocam.zaten normal vatandaş cl 9 alır 5 ghz yapar ama 5.2 ye zorlamaz cl7 ram almaz vs. vs.

sonrada derlerki yahu aynı sistemi kullanıyoruz ama sen benden 3 saniye önce bitiriyorsun süper pi de nasıl oluyor bu?.işte böyle ince ince farklardan oluyor bu dahada hızlanma olayı.

Saygılar Sevgiler.

TAMAM ONU ONA EKLE 3-5 SANİYE FARK VAR DEĞİLMİ PEKİ FİYAT FARKI NE KADAR 2 KATI OLMASIN 3-5 SANİYE İÇİN 2 KATI PARA VERİLİRMİ ?

Gigabyte GA-X58A-UD3R -- İ7 950 -- Asus 7870 DCUII V2 -- Corsair 12GB XMS 1600 CL9 -- Enermax Modu82+ 625 Watt -- Thermaltake Element T -- Gelid Tranquillo -- Philips 244E1SB 24" Full HD

• hocam hava soğutma 50-100 tl ye bulunabiliyor ama hava soğutma ile işlemci son 4.8 ghz oluyor mesela.ama adam 500 tl lik extreme su soğutma alıyor işlemciyi 6 ghz yapıyor yani ne kadar fazla para o kadar daha hız gibi düşünün.normal güncel bir sistemde zaten teknolojiyi %90 oranında yakalarsınız.işte bu geri kalan %10 luk dilimde çok para oynar 3-4 saniye farklar için (belkide 10 saniye) milyarlar dökülür ortaya.tabiki bu kullanıcıya kalmış bişey.paran varsa %100 yaparsın.para yoksa tabiki %50 %80 arası takip edersin teknolojiyi.iphone 4 de sana alo dedirtiyo yada nokia 1112 de alo dedirtiyor.maksat alo demekse 50 tl lik telefon.maksat alo dan farklı daha üst teknoloji multimedia ise ve bunun yanı sıra para varsa iphone 4.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 19 Eylül 2011; 11:38:27 >

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

Hocam mesele i5 2500k yı çoğu kullanıcı en son 5 ghz de kullanabiliyor işin içine extreme ayar girdiği zaman üst sistemlerde 1 saniye önce hesaplamanın bile bir etkisi vardır.örnek olarak açıklayayım.

Saygılar Sevgiler.

TAMAM ONU ONA EKLE 3-5 SANİYE FARK VAR DEĞİLMİ PEKİ FİYAT FARKI NE KADAR 2 KATI OLMASIN 3-5 SANİYE İÇİN 2 KATI PARA VERİLİRMİ ?

3-5 saniye değil belki ama, saatler süren render uygulamalarında eğer 2 katı para ödemek işinin 1 saat bile daha çabuk bitmesini sağlıyorsa bundan da ciddi paralar kazanılıorsa gerekebilir. Bu tamamen kullanıcının ihtiyacına göredir...Böyle bir kaygı yoksa, kişinin kendi kendisini tatmin etmesi ve hobisiyle alakalı...Normal bir kullanıcı için tabikide değmez, önemli olan fiyat perfomans...En iyi sistemi en ucuza toplamak. Diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan -- 19 Eylül 2011; 14:22:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zan

quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

Saygılar Sevgiler.

3-5 saniye değil belki ama, saatler süren render uygulamalarında eğer 2 katı para ödemek işinin 1 saat bile daha çabuk bitmesini sağlıyorsa bundan da ciddi paralar kazanılıorsa gerekebilir. Bu tamamen kullanıcının ihtiyacına göredir...Böyle bir kaygı yoksa, kişinin kendi kendisini tatmin etmesi ve hobisiyle alakalı...Normak bir kullanıcı için tabikide değmez, önemli olan fiyat perfomans...En iyi sistemi en ucuza toplamak. Diye düşünüyorum

ZATEN FORUMDA ARKADAŞLARIN %80 İ TESTLERDEN BİRAZ FAZLA PUAN ALMAK ADINA BUNU YAPIYOR GENELDE KURULAN SİSTEMLER OYUN AMAÇALI BU YÜZDEN ÖZELLİKLE REMDE BU KADAR YÜKSEK MEBLALAR VERMEYE GEREK YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM 1333 CL 7 VEYA 1600 CL9 BENCE ÖZELLİKLE OYUNDA FAZLASIYLA HERKESİN İŞİNİ GÖRÜR

Gigabyte GA-X58A-UD3R -- İ7 950 -- Asus 7870 DCUII V2 -- Corsair 12GB XMS 1600 CL9 -- Enermax Modu82+ 625 Watt -- Thermaltake Element T -- Gelid Tranquillo -- Philips 244E1SB 24" Full HD

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.