Şimdi Ara

Nintendo yatırımcıları iPhone oyunlarına odaklanılmasını istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nintendo yatırımcıları iPhone oyunlarına odaklanılmasını istiyor






    Akıllı telefonlar ve tabletlerin donanımları geliştikçe grafik kalitesi yüksek ve masaüstü platformlarını aratmayacak derecede güzel oyunlar da ortaya çıkmaya başladı. Oyunlara talep fazla olunca artık yapımcı firmalar da gözünü bu segmentlere çevirdi. Eğilimin değişmesi konsol cihazlarından ziyade taşınabilir konsol cihazlarını olumsuz etkiliyor.




    Endüstride bir ilk olan ve 3D oyun oynama imkanı sunan Nintendo 3DS modeli piyasaya ilk çıktığına kısa sürede bir milyon satış barajını aşarak umutları yeşertmişti. Ancak bir süre sonra ivme giderek yavaşladı. Beklentilerin altında düşen satışları canlandırmak için CEO Satoru Iwata cihazın fiyatının zarar etmeyi göze alarak 250$’dan 170$’a düştüğünü duyurmuştu. 




    Eylül ayında sevilen ateş kırmızısı rengindeki versiyonu da piyasaya sürecek olan Nintendo elindeki tüm kozları kullanıyor.




    Ancak Nintendo yatırımcıları kötü gidişten kurtulmanın yolunu 3DS modelinde görmüyorlar. MacRumors sitesine göre uzun süredir mobil platformlar için oyun geliştirme baskılarına direnen ve sadece kendi ürünlerine odaklanan Nintendo’nun bu tavrı daha fazla eleştirilmeye başlandı.




    Yatırımcılar Nintendo’nun akıllı telefonlar ve Facebook için oyun geliştiren geliştiricileri kiralamasını veya bünyesine katmasını istiyor. Giderek büyüyen bu platformlarda oyun satışı gerçekleştirmek gelirlerin artması açısından oldukça önemli. Pokemon isim hakkına sahip Nintendo’nun bu oyunları mobil cihazlara taşıması büyük bir ilgi oluşturabilir. Özellikle mobil oyun alanında liderliği elinde bulunduran iPhone ve iPad platformuna önem verilmesi isteniyor.




    Ayrıca yatırımcılar Nintendo DS, 3DS, Wii ve Wii U ürünlerinin artık cihaz satışı ve oyun satışı konusunda beklentileri karşılayamayacağını düşünüyor. Ancak 6 yıldır mobil platformlara oyun geliştirme konusunda tam tersi düşüncelere sahip olan Nintendo CEO’su Saotur Iwata’nın bu tavrında değişiklik olup olmayacağını zaman gösterecek.








  • iPhone oyunları ucuz, pratik, basit ama zevkli ...vsvs uzar gider.
  • iphone artık oyun konsoluna dönüştü.nintendo bence geç bile kaldı bu pazara girmek için.
  • sony ve microsoft küçük oyunları, konsollarına getirtiyor, bence bunu nintendo'da yapmalı.Hem bu küçük oyunlarda çok para var nintendo:D
  • Angry birds 3d geliyor zaten 3ds'e :P Ama şahsen nintendo oyunlarını ios'ta görmek istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxygen1777 -- 11 Ağustos 2011; 19:32:44 >
  • Satoru Iwata'nın bu konuda açıklaması mevcut.

    quote:


    Iwata her zaman söylediği gibi tekrarladı: "Nintendo asla, batıp iflas etse bile, oyunlarını başka bir platforma taşımayacak. Smartphone'lar asla Nintendo'nun ilgi alanında değil ama oyun sistemi açısında onlardan örnek alacak."


    kaynak: nintendocu.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy1204

    sadece iphone değil androidede çıkacak


    oww yeah
  • Hala ne çıkmasından bahsediyorsunuz :D

    Hangi kafayı yaşıyorsunuz anlamıyorum ki :)
  • iwata yı değiştirmek lazım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.