Londra'da meydana gelen ayaklanmalar hiç şüphesiz, modern sıfatı taktığımız çoğu ülkede bile bu tarz insanlığa aykırı davranışların olabileceğini bizlere kanıtlamış oldu. Ayaklanmalarda birçok görmek istemediğimiz sahne meydana geldi. Ama bu haberimizde sizlerle paylaşacağım görüntü hem biz oyunseverleri ilgilendiriyor, hem de durumun vahimiyetini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.
İsyancıların yaraladığı Ashraf Haziq adlı bir çocuğun yağmacılar tarafından PSP'sinin çalınma görüntüleri güne damgasını vurdu. Malezyalı olduğu bildirilen Haziq'in ağzı burnu kan içindeyken yanına yardım ediyormuş görüntüsü çizerek gelen birkaç kendini bilmez, Haziq'in çantasından PSP'sini aldıkları görüntüler saniye saniye kaydedilmiş.
20 yaşındaki mağdur çocuk, durumun şaşkınlığı ve korkusu içerisindeyken PSP'sinin çalınmasına hiçbir tepki gösteremiyor. Alınan raporlara göre çenesinde kırık olduğu tespit edilmiş.
Görüntüleri görünce etkilenen Sony Avrupa eğer Haziq'e ulaştıkları takdirde ona yeni bir PSP ve oyunlar hediye etmek istediklerini belirtmişler. Ayrıca hastanede tedavi gördüğü belirtilen Haziq ile temas kurup tedaviye yardımcı olmak istedikleri de raporlar arasında bulunuyor..
Haziq'e yardım etmek isteyenler bununla sınırlı kalmıyor. Namco Bandai'nin de durumdan etkilenip mağdur çocuğa oyun paketi göndermek için Sony Avrupa ile temas halinde olduklarını açıkladılar.
Aslında bu haberi iyi ve kötü olarak ikiye ayırabiliriz. Londra'daki durumun vahim olduğu bir gerçek. Bu kadar modern bir kent olarak lanse edilen bir şehirde sokak ortasında herkesin gözleri önünde bir çocuğun çantasından hiçbir şey olmamış gibi eşya çalınabiliyorsa, bunun adı modernlik değil tek kelime ile "barbarlık" olur.
Sony Avrupa ve Namco Bandai için ise tek bir şey söylenebilir. Onları takdir ediyoruz ve her firmaya örnek olmaları gerektiğini düşünüyorum. Videoyu aşağıdan izleyip yorum kısmına düşüncelerinizi aktarmanızı bekliyoruz.
Dip Not: Bu arada Londra'daki yağmaların bazı medyalar tarafından GTA'dan esinlenildiğini düşünenler var. Artık bu tarz olaylara oyunların sebep olduğunu belirterek ne kadar süre kendilerini kandıracaklarını da ayrıca merak ediyorum.
afedersiniz ama bunların hepsi o.ç allah belalarını versin sonye ve namco ya hll olsun tebrik ediyorm onları saygılar
Helâl olsun Sony ve Namco Bandai'ye...
Umarım çalanın elinde patlar o PSP!
20 yaşındakilere ne zamandan beri çocuk deniyor :)
''Modern'' adı altında insanları sömürmek ve barbarlık yapmak sadece bu videoyla öğrendiğimiz birşey değil tabiki.Öte yandan SONY nin ilgisi ve takipçiliğide çok güzel birşey tebrikler.
@metodiew3
20 yaşı unutup videoda çocuk gibi göründüğünden habere de öyle aktarmışım, düzelttim şimdi :=)
psp'yi çalan kiseye verecen odunu verecen odunu bak bakam bir daha çalabiliyormu... birde sony'i gerçekten tebrik ediyorum....
rezillik bu bide türkiye için barbar derler bunlara ne demeli bide avrupa ülkesi sözde üzüldüm çocuk için psp çalınması önemli değil çocuğun çenesi kırılmış yazık ya
bunu türkiyede yapsalar yardım kesinlikle ederler böle yan kesci olurlarsa ingilizler gibi aval aval bakmazlar ağzını burnunu kırarlar
videoyu izleyemiyorum. tıklıyorum bir hareketlenme yok. Bu durum sadece DH ve BSC videolarında oluyor sizce neden ?
@artist64 aynen kardesim benim yanimda çocugun psp'sini çalacak ben direk dalarim ingilizler gibi aval aval bakmam türk'ün farki ;) zaten londra'da bir tek türklerin magzalari açikmis ellerin bezbol sopalari gelde vereyim odunu seklinde :)
adamlara çok küfür ettim. benim psp mi yağmalasalar bu kadar zoruma gitmezdi heralde...
benim kide eskidi banada bi el uzatsalar iyi olur bi psp vita gönderseler yeter yanında iki üç oyun çok iyi olur :)
videoyu izledimde bu ingilizler ne kadar ....... çocuğuymuş yaa adama yardım etceğine pspsini çalıyosun Allah belasını versin o çalanın
Bunları yapanların çoğu hatta hepsi orada yaşayan parazit azınlıklar, ingilizler değil Umarım hükümet acısını çıkartır bu mahluklardan
Her olayda suçu oyunlara atmaktan bıkmayacaklar galiba. Deprem olsa oyunlardan bulacaklar
londra'da son 3 gun'de zenciler ve gangsterler ortaligi yakti, yikti, yagmaladi ve cok sayida arac, dukkan, ve binlari yakti. ama tek turklerin yasadagi bolgelerde bu olaylar hic olmadi cunku elimizde doner bicagi, sopa, ve KORKUSUZ TURK GENCLERI VARDI...
O çocuğun o anki durumu ne de zordur aslında PSP gözleri önünde çalınıyor ve onun elinden hiçbir şey gelmiyor, Sony'yi tebrik ederim.
Bu arada hesabımla BSC'ye giremiyorum kullanıcı adımı ve şifremi yazıyorum sayfa yenileniyor girmiyor Şifreniz yanlış gibi bir uyarıda gelmiyor neden acaba?
işte böle yaprak hak aramadıklarını belli ediyorlar insanları dükkanları yağmalayıp bireylere zarar veriyorlar devlete karşı birşey yapılmıyor.Direk babarlık bu dün habere göre polisde birşey yapamadığı için başbakan asker kullanma izni alcakmış bence geç bile güvenliğini polis sağlıyamıyosa halkın halkda sivil silahlanmaya gider daha kötü şeyler olur
quote:
Dip Not: Bu arada Londra'daki yağmaların bazı medyalar tarafından GTA'dan esinlenildiğini düşünenler var. Artık bu tarz olaylara oyunların sebep olduğunu belirterek ne kadar süre kendilerini kandıracaklarını da ayrıca merak ediyorum.
Böyle diyen insanları çok gördüm.Bunların gözünde; Metro 2033'ün kitabını okusan kültürlü olursun ama oyununu oynasan senden canisi,psikopatı olmaz
TÜrkiye de kim yardım edecek allah aşkına ben araba ile kaza yaptığım da kendimi zor dışarı atmaya çalışırken birileri gelip arabının içini karıştırmaya kalkmışlardı zor bela def etmiştim. Sonradan öğrendim ki bu olaylar çok yaşanıyormuş . Siz kaza yaptığınızda gelip sizi soyuyorlar. Emin olun Türkiye eski Türkiye değilki insanlar gelip yardım etsin...