Şimdi Ara

Apple, LG'nin iPad 2 panel üretiminde sıkıntı yaşaması nedeniyle Samsung'a yöneldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, LG'nin iPad 2 panel üretiminde sıkıntı yaşaması nedeniyle Samsung'a yöneldi






    Apple ile Samsung arasında iPad ve iPhone arayüzüne ait patentlerin ihlal edilmesi iddiasıyla başlayan davada Samsung’un Galaxy Tab 10.1 modeli, sorun çözülene kadar Avustralya ve Avrupa’da tedbiren ithalat yasağı yemişti. Ancak bu kavga sadece mobil alanda kalıyor. Tedarik konusunda Samsung ve Apple hala en büyük iki ortak.




    Mart ayında iPad 2’nin satışa sunulmasının ardından yaşanan stok sıkıntısı gözleri tabletin dokunmatik panel tedarikçisi LG Display firmasına çevirmişti. Aynı sıkıntıyla yeniden karşılaşmak istemeyen Apple, Digitimes’ın haberine göre iPad 2 siparişlerini LG Display firmasından geri çekti. Yeni üreticiler ise Samsung ve Chimei Innolux firmaları.




    LG Display 2011 2. çeyrekte 3 milyon, üçüncü çeyrekte 4 milyon 9.7 inçlik dokunmatik panel üretimi hedefiyle tüm operasyonlarını 6G LCD üretim tesislerine kaydırmıştı. Buna rağmen Temmuz ayı bittiğinde hedefinden 1 milyon daha az panel üretebildi.




    Apple’ın sipariş iptalinin ikinci büyük sebebi ise LG’nin açıkladığı 3. çeyrek mali raporları. Ayrıca ilk ürünlerde ortaya çıkan dokunmatik paneldeki ışık sızması problemi bunun tuzu biberi oldu.




    Bununla birlikte bazı nedenlerden ötürü Samsung, Apple’a sınırlı panel üretimi yapacak. Çünkü Galaxy Tab 10.1 modeli şu an Samsung’un odak noktası durumunda. Ancak Apple ile yaşanan patent davasının Samsung’a gelir kaybı yaşatması ihtimaline karşı panel üretiminde tolerans gösterilebileceği konuşuluyor. 




    Chimei Innolux firması ise ikinci çeyrekte iPad 2 için 450 000 panel üretimi konusunda anlaşma sağlamıştı. Foxconn’un ortağı olan Innolux firması bu avantajını daha çok panel siparişi almak için kullanacak.




    Ayrıca LG’nin problemlerini çözerek yine tek tedarikçi olarak kalmak için mücadele edeceği bildiriliyor. Çünkü 2011 yılı sonuna kadar 15 milyon iPad 2 daha satılabilir ve bu da büyük bir kar anlamına geliyor. 








  • tilkinin dönüp dolaşacagı yer kürkçü dükkanı muahhahahah :D
  • Bence , Apple tükürdüğünü yalamaz ama bakalım bu işin sonu nereye varacak ...
  • Sandalyeden düştüm. Samsung mu?
  • Samsung burdan güzel para kazanabilir ama Apple'a zorluk çıkarmaları gerekiyor artık. Firmalardan aldıkları ile kral olup sonra millete dava açıp duruyorlar
  • Apple, samsung tabletlerini yasaklatsın sonra kalkıp samsungdan yardım istesin düz mantıkla imkansız ama ticaret hayatında işler böyle yürümüyor.


    Samsung ve apple birbirleriyle çıkar doğrultusunda hareket edecektir.Yani, samsung belki tablet yasaklanması olayını koz olarak kullanıp daha fazla para koparmayı deneyebilir vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 10 Ağustos 2011; 16:19:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HMY

    Bence , Apple tükürdüğünü yalamaz ama bakalım bu işin sonu nereye varacak ...


    ticarette geçerli değil bu işler.
  • kimsenin kimseden yardım istediği yok arkadaşlar, apple teknoloji satın almıyor ki teknolojiyi veriyor parayıda veriyor üretin bunu bana diyor.. Samsung enayi değil tabii ki üretecek panelleri, büyük paralar kazanıyor bu ortaklıktan.. işin yanlış anlaşılan noktası şu, samsung yada LG apple a panel satmıyor, apple ın panellerini fabrikalarında üretiyorlar :)
  • İş dünyasında duygularla değil stratejik yaklaşımlarla hareket edilir. Samsung'un da böyle bir teklifi reddedeceğini sanmam. Zira Samsung'un en büyük ticari partnerlerinden birisi Apple.
  • Ticaret adına her türlü yüzsüzlük ve çirkeflik yapılıyor. Adına ticaret deniyor.

    İşte bu sebeple herkes tacir olamaz. Özellikle de sanatçı ruhlu kimseler beceremiyorlar bu işleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Ticaret adına her türlü yüzsüzlük ve çirkeflik yapılıyor. Adına ticaret deniyor.

    İşte bu sebeple herkes tacir olamaz. Özellikle de sanatçı ruhlu kimseler beceremiyorlar bu işleri.


    Bu bakış açısı insanları gücendirebilir. Burada bir kurumda çalışan olduğu gibi ticaret yaparak hayatını kazanan da vardır. Genelleme doğru değildir.

    Ben ticaret yapmıyorum, yapsam da üzerime alınmazdım.
  • Her ticaret yapan yüzsüz ve çirkef olacak diye bir kaide yok. Hem buradaki mevzu bahis olan şey, tüzel kişilikler, yani şirketler.
  • iste buna capitalizm diyoruz
  • samsung buna hayır diyemez
  • galaxy tab 10.1 bazı yerlerde yasaklanmış olsa da samsung apple a sen bana dava açıyon bide panel üretmemi mi istiyon demiycek elbet, samsung üretmezse gider başkasına ürettirir panelsiz kalma ihtimali yok sonuçta samsung da ayağına gelen bu fırsatı değerlendirecektir
  • Samsungun apple ın teklifine reddemez triplerine girmeyin istese reddeder ancak dünya para kazanacağı bir işi sen benim tabletimi yasakların üretmiyom al sana diyecek bir firmada olmadığı için iyi para kazanacak bu işten.Zaten samsung apple ile herzaman iş yapmıştır işlemci olsun ekran olsun.
  • merak etmeyin samsung apple her istedigini saglamiyor. amoled ekran samsung tekelinde. apple amoled kullanamiyorsa (kullanamiyorsa diyorum cunku apple kadar ekrana ve ekran teknolojisine onem veren bir firmanin dogal tercihi amoled olurdu) samsung tekelinden. galaxy s ailesinin bu kadar cok satmasinin en onemli nedenide ekrandan koydugu fark.
  • Hem git Samsung Galaxy Tab 10.1 in satışını yasaklat, sonra ürün sıkıntısı çekince başın sıkışınca Samsung'a koş.

    Ben Samsung olsam derim ki: Madem benim tabletimin satışını yasaklattın, ben de sana panel vermeyeceğim. Sen de üreteme de satama. Ettiğini bul.

    Şuraya bak ya. Önce çelmeyi tak düşüp başını yarsın, sonra işine gelince öpeyim de geçsin. Ohh ne yüzsüzlük valla...
  • samsung reddetse ne olur sizce? apple geciktirir mi ipad2 yi büyük zarar görürmü?
  • Tükürdüğünü yalayacaklar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.