Şimdi Ara

Motorola, Nokia ile aynı şartlar altında Windows Phone için Microsoft'la çalışmaya hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motorola, Nokia ile aynı şartlar altında Windows Phone için Microsoft'la çalışmaya hazır






    Microsoft mobil işletim sistemi Windows Phone 7.5 Mango yüklü olarak gelecek ikinci nesil akıllı telefonlar ile iddialı bir hale gelmeyi planlıyor ve kısa süre sonra Nokia ile birlikte bir tanıtım gerçekleştirecek. Microsoft’un Windows Phone 7 için en büyük üretim ortakları HTC, Samsung ve Nokia. 




    HTC ve Samsung akıllı telefonları için Microsoft’tan bir ücret talep etmezken Nokia Symbian’ı çöpe atarak tüm üretim bandını Microsoft’a ayırdığı için 1 milyar dolar civarında bir destek almıştı. Şimdi başka bir firma daha destek karşılığı Windows Phone 7 modelleri üretmeye hazır. 




    Motorola, Microsoft ile Windows Phone 7 cihazlarının üretimi için anlaşmaya hazır olduklarını ancak Microsoft’un Nokia ile yapmış olduğu anlaşma seviyesinde olmak istediklerini açıkladı. 




    Motorola CEO’su Sanjay Jha, tüm odaklarının Android olduğunu ancak Microsoft’tan gelecek tekliflere de her zaman hazır olduklarını belirtti. Jha’ya göre akıllı market pazarında Windows Phone, webOS ve RIM’den biri hayatta kalacak diğerleri ise veda edecek. Microsoft’un Windows Phone platformuna yaptığı büyük yatırımın neticesinde kazanan o olacak.  




    Windows Phone 7 işletim sisteminin akıllı telefon pazarında yüzde 1 gibi bir orana sahip olması mobil üreticilerin risk almak istememesine neden oluyor. Motorola’nın bu talebi de aslında riski karşılama düşüncesini taşıyor. Microsoft konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor.








  • Ah Motorola sen neler dedin öyle?
  • bu firmanın ceo sundan kaynaklanıyor heralde androidle paçayı kurtardılar ama ceo ara ara androide laf sokmaktan geri kalmıyordu demekki gözleri başka yerlerde imiş
  • atı alan üsküdarı geçti artık nokia battı, motorola kendinide batıracak
  • motorola bu kafayla giderse bi cacık olmaz.sen telefon yapıyorlar iyi güzel ama getirtmiyorlar aylar sonra getirsen ne olcak diğer markalar kullanıcıları kaptılar , atrixi getirseydin millet sgs2 sensatin yerine atrix alırdı, wp7 yle tam batarlar
  • Windows mobil pazardan büyük pay kapar,çok fazla yatırım yaptığı kanaatindeyim.
  • aslinda bu haber nokianin ne kadar kotu karar verdiginin acik gostergesi. kendi platformunu birakarak diger donanim ureticilerden hic bir farki kalmamis oldu. piyasanin istediginiz alanina bakin buyuk paralari donanim ureticileri kazanmaz. platformun yazilimin kontrolunu elinde tutan kazanir. pc de en cok parayi kazanan kim microsoft. keza appledada ayni durum gecerli. iphoneu foxcon 200$ dan ucuza uretiyor, apple 3 katina satiyor, ustune appstore ve itunesdan para basiyor.

    simdi phone7 gibi kendine ait olmayan bir platforma gecip siradan bur uretici olmayi kabul ediyorsan bari bunu 1% pazari olan phone7 ile degilde pazarin yaridan fazlasini elinde tutan androidle yap. aslinda en akillicasi samsung gibi her platformda uretim yap, kendi platformundada model cikarmaya devam et.
  • kurtuluş andriod de ey alman aklına sahıp motorola nokia, beleş işletım sıstemı neden fıyatlara + yaparak wp katıorsunuz hemde destek yonunden kısıtlanarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    aslinda bu haber nokianin ne kadar kotu karar verdiginin acik gostergesi. kendi platformunu birakarak diger donanim ureticilerden hic bir farki kalmamis oldu. piyasanin istediginiz alanina bakin buyuk paralari donanim ureticileri kazanmaz. platformun yazilimin kontrolunu elinde tutan kazanir. pc de en cok parayi kazanan kim microsoft. keza appledada ayni durum gecerli. iphoneu foxcon 200$ dan ucuza uretiyor, apple 3 katina satiyor, ustune appstore ve itunesdan para basiyor. simdi phone7 gibi kendine ait olmayan bir platforma gecip siradan bur uretici olmayi kabul ediyorsan bari bunu 1% pazari olan phone7 ile degilde pazarin yaridan fazlasini elinde tutan androidle yap. aslinda en akillicasi samsung gibi her platformda uretim yap, kendi platformundada model cikarmaya devam et.


    Dediklerinize katılıyorum.Gerçi daha piyasaya çıkmadan bişey denmez ama bir cep telefonu üretiyorsanız o cihazı en iyi yine siz tanırsınız.Ama ben MeeGo başarı yakalarsa Nokia'nın WP7 ile pek uğraşmayacağını düşünüyorum.Sonuçta bi şirket için en önemli şeylerden birisi kullanıcıların isteklerine cevap verip o doğrultuda üretim yapmaktır.Gerçi bunu Android'de göremedik ama ben o konuda kızmıyorum Nokia'ya.Bekleyip göreceğiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907


    Dediklerinize katılıyorum.Gerçi daha piyasaya çıkmadan bişey denmez ama bir cep telefonu üretiyorsanız o cihazı en iyi yine siz tanırsınız. Ama ben MeeGo başarı yakalarsa Nokia'nın WP7 ile pek uğraşmayacağını düşünüyorum. Sonuçta bi şirket için en önemli şeylerden birisi kullanıcıların isteklerine cevap verip o doğrultuda üretim yapmaktır.Gerçi bunu Android'de göremedik ama ben o konuda kızmıyorum Nokia'ya.Bekleyip göreceğiz.


    meego basari saglarsa akli basinda sirketin yapmasi gerekende budur. ama akli basinda sirketin. nokia su an microsoft kontrolune girmis gibi. tepe yoneticileri hep eski microsoft calisanlari. ve meego'lu N9'un basarisiz olmasi icin ellerinden ne geliyorsa perde arkasidan gerceklestiriyorlar.

    once daha urun piyasa cikmadan son meego modeli olcak aciklamasi geldi. bunu dediginiz anda o urunden satis beklemeyin. yani niyeti bu bile olsa akli basinda sirket bunu daha urun cikmadan soylemez.

    sonra urun 619euro gibi ucuk bir rakamdan on siparise girdi. on siparis fiyati sonradan duser ama genede cok fazla. heleki dengi donanimda android telefonlar 270eurolardan satilirken.

    son olarakda dun amerikada ve ingilterede piyasa surulmiyecegi belli oldu.

    yani vur oldur daha iyi.




  • nokia symbianla devam etseydi keşke :(
  • Windowsh Phone 7 Çıkalı kaç ay oldu hiç araştırma şirketlerinden Windows Phone 7 rekor kırdı milyon sattı diye bir haber duydunuz mu ?

    Motorola heyecan arıyor... O arayüz oldukca o işletim sistemi satılmaz yoksa çok güzel ve akıcı ama sorun arayüzde o arayüzüde IOS gibi sorunsuz olsun kısıtlı olsun diye Microsoft tercih etti...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMidnight


    Windowsh Phone 7 Çıkalı kaç ay oldu hiç araştırma şirketlerinden Windows Phone 7 rekor kırdı milyon sattı diye bir haber duydunuz mu ?

    Motorola heyecan arıyor... O arayüz oldukca o işletim sistemi satılmaz yoksa çok güzel ve akıcı ama sorun arayüzde o arayüzüde IOS gibi sorunsuz olsun kısıtlı olsun diye Microsoft tercih etti...


    motorolanin heyecan aradigi yok. phone7 uretmek icin ustune para istiyor. satarsa eywallah, satmazsada zarari microsofta.
    istedigi parayi almasida muhtemel. ureticiler heyecan vercek modeller cikarmadikca phone7nin isi cok zor.
    ortada ne sgs2 nin verdigi heyecanin, nede ip5in yarattigi beklentinin yanindan gecebilcek tek bir phone7 modeli yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura



    motorolanin heyecan aradigi yok. phone7 uretmek icin ustune para istiyor. satarsa eywallah, satmazsada zarari microsofta.
    istedigi parayi almasida muhtemel. ureticiler heyecan vercek modeller cikarmadikca phone7nin isi cok zor.
    ortada ne sgs2 nin verdigi heyecanin, nede ip5in yarattigi beklentinin yanindan gecebilcek tek bir phone7 modeli yok.



    Ben orasını kaçırmışım ama genede iş yapmaz ne güzel demişsin heyacan verici modeller çıkarmadıkca işi zor

    Heyecan verici model nasıl çıkarsın SGS 2 harika bir Android sürümle geldi I Phone 5 süprizler gene devrimlerle bekleniyor

    Ama Windoww Phone 7li cihazlar nasıl heyecan versin donanımı uçak gibi olsada kullanıı menüsü ya yeşil ya turuncu yada mavi oluyor 2000li yılların başlarında çıkan renkli ekranlı ilk telefonlar gibi sadce renk seçeneği var

    Kişiselleştirme sıfır Windows Phone 7 ninde alıcısı var ama büyük yatırım yaptıracak bir kitlesi bu tarzda giderse isterse mango değil coco jambo sürümü çıksın gene olmaz




  • dedigin dogru arayuz ilgi cekmekden cok uzak bayat. dikkat edersen microsoft her yerde benzer art work kullaniyor. kendi siteleride ayni. yani 90lardan beri anlayis olarak kendileri zerre gelistiremediler. bu yuzden yaratici bir urun cikartamiyorlar.

    esas dava, applein kapali sistem icinde appstore ve itunesdan elde ettigi gelirin microsoftun agzini sulandirmasi. bu yuzden herseyi ile applei taklit eden hic bir yenilik barindirmayan (is modeli ve isleyisi taklit. os degil. hemen biri atlayip iki platformun ne benzerligi var demesin) bir sistem kurdular. dayanak noktalarida "androide bir standart yok, bu stabiliteyi dusuruyor (bir noktada haklilar), iphone ise tek modelden ibaret. standart ve stabiliteyi genis telefon secenegiyle getirecez" oldu. ama standart olayini fazla abartinca, ustunede vizyon eksikligiyle hic bir yenilikde koyamayinca, ortaya birbirinin kopyasi, her biri otekisinden daha bayik modeller cikti.

    androiddle karsilastirinca: androide nerdiyse her markanin ayri bir ozelligi ayri bir yeniligi var. birinde 3d foto ve goruntu ozelligi var, otekinde amoled var. lg mesela g tusu diye bir sey eklemis cok hos. tusa basili tutup telefonu yukari asa oynatiyorsunuz webde ve menulerde tek elle dolasabiliyorsunuz. bir eliniz doluyken cok kullanisli olur. insani heyecanlandircak ilgisini cekecek o kadar cok yeni sey varki.

    simdi ayni mantikla apple her nesilde tek telefon cikartiyor daha sıkıcı gibi duruyor ama oyle degil. cunku her neslinde bir yenilik bir devrim bekliyorsun. olmayan bir seyler getiriyor yada getirmeye calisiyor. phone7 de bu yok. 2sene oncesinin android telefonlarinin farkli isletim sistemiyle gelmis halinden ibaret. bu yuzden kimsenin ilgisini cekemiyor.




  • windows 7 phone arayüz olarak çok güzel bence ve geliştirilmesi gerekiyor umarım bu sade ve tok çizgisini bozmaz microsoft.

    Motorola mantıklı bir hareket yapıyor, bir 2 model çıkartırım diyor tutarsa devam tutmazsa yazılım desteği sürdürürüm diyor olabilir..

    Neyse, ceo'su karar verir buna donanım haber değil :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheMidnight


    Windowsh Phone 7 Çıkalı kaç ay oldu hiç araştırma şirketlerinden Windows Phone 7 rekor kırdı milyon sattı diye bir haber duydunuz mu ?

    Motorola heyecan arıyor... O arayüz oldukca o işletim sistemi satılmaz yoksa çok güzel ve akıcı ama sorun arayüzde o arayüzüde IOS gibi sorunsuz olsun kısıtlı olsun diye Microsoft tercih etti...


    motorolanin heyecan aradigi yok. phone7 uretmek icin ustune para istiyor. satarsa eywallah, satmazsada zarari microsofta.
    istedigi parayi almasida muhtemel. ureticiler heyecan vercek modeller cikarmadikca phone7nin isi cok zor.
    ortada ne sgs2 nin verdigi heyecanin, nede ip5in yarattigi beklentinin yanindan gecebilcek tek bir phone7 modeli yok.

    Su konudaki en mantikli yorum. CEO olmaktan da oteye gidip sirketi batirip yerin dibine gomenler, is dunyasinda sadece sizin begendikleriniz olacak diye bir kural yok. Sizin begeniniz, herkesin begenisi anlayisinizdan vazgecmelisiniz.

    Sahsen bir PalmOS, bana gore Android'ten, iOS'tan cok daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Su konudaki en mantikli yorum. CEO olmaktan da oteye gidip sirketi batirip yerin dibine gomenler, is dunyasinda sadece sizin begendikleriniz olacak diye bir kural yok. Sizin begeniniz, herkesin begenisi anlayisinizdan vazgecmelisiniz.

    Sahsen bir PalmOS, bana gore Android'ten, iOS'tan cok daha iyidir.



    Benim öyle saplantılı bir düşüncem yok :) Forumda bu düşünemi sergilediğim bir yorumum yok :)

    bu sadece benim görüşüm firma zaten beni duymaz bile ama ben diyorum ki şu sebeplerden dolayı bu oluyor ve kendi tarcihim olarakta ben kullanmayı düşünmüyorum buda benim hakkım :)

    Herkesin beklentileri ihtiyacları farklı ben şirket politikası olarak olaya bakmam ben son kullanıcıya ne veriyor ona bakarım ona göre yorum yaparım :)




  • ha’ya göre akıllı market pazarında Windows Phone, webOS ve RIM’den biri hayatta kalacak diğerleri ise veda edecek.

    tabiki rim varken diğerlerinin şansı çok düşük :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMidnight


    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Su konudaki en mantikli yorum. CEO olmaktan da oteye gidip sirketi batirip yerin dibine gomenler, is dunyasinda sadece sizin begendikleriniz olacak diye bir kural yok. Sizin begeniniz, herkesin begenisi anlayisinizdan vazgecmelisiniz.

    Sahsen bir PalmOS, bana gore Android'ten, iOS'tan cok daha iyidir.



    Benim öyle saplantılı bir düşüncem yok :) Forumda bu düşünemi sergilediğim bir yorumum yok :)

    bu sadece benim görüşüm firma zaten beni duymaz bile ama ben diyorum ki şu sebeplerden dolayı bu oluyor ve kendi tarcihim olarakta ben kullanmayı düşünmüyorum buda benim hakkım :)

    Herkesin beklentileri ihtiyacları farklı ben şirket politikası olarak olaya bakmam ben son kullanıcıya ne veriyor ona bakarım ona göre yorum yaparım :)




    Olayın son kullanıcı ile nasıl bir alakası var? Motorola, Windows cihaz üretmek için Microsoft, Nokia'ya verdiği desteği bize de verirse biz de WP telefon çıkarırız diyor adamlar. Siz tutmuş WP-arayüz vs.. diyorsunuz. Ya anafikri anlayamadınız ya da anlamamazlıktan gelmekte ısrar ediyorsunuz..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.