Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 10.1 modelinin Avrupa'da dağıtımına tedbiren yasak kondu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung Galaxy Tab 10.1 modelinin Avrupa'da dağıtımına tedbiren yasak kondu






    Samsung ile Apple arasında bazı Samsung akıllı telefon ve Galaxy Tab 10.1 tabletinin Apple’ın iPad ve iPhone cihazlarında bulunan arayüzü taklit ederek patent ihlali yaptığına dair başlayan patent savaşı iyice sertleşiyor. 




    Apple son olarak Avustralya’da Galaxy Tab 10.1 modelinin kendi patentlerini ihlal edip etmediğini inceleyene kadar tedbiren ithalat yasağı koydurmayı başarmıştı. Şimdi ülkemizi de ilgilendiren önemli bir karar daha alındı.




    1 GHz çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemciden ve 1 GB RAM’den güç alan, Android 3.1 Honeycomb işletim sisteminin tüm avantajlarından faydalanan, 10.1-inç 1280 x 800 piksel dokunmatik kapasitif ekran, 16 / 32 GB dahili bellek opsiyonları, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0, GPS ve 7000 mAh gelişmiş batarya özellikleri sunan Galaxy Tab 10.1, 17 Haziran’da ABD pazarında 16GB - 499$ / 32GB - 599$ şeklinde satışa sunuldu ve Ağustos ayının ilk haftası Avrupa pazarına 16GB - 569€ / 32GB - 629€ fiyat etiketiyle giriş yaptı.




    Almanya’da bulunan Düsseldorf Bölge Mahkemesi Apple’ın yaptığı başvuruyu kabul ederek Galaxy Tab 10.1 modelinin telif hakkı ihlali yapıp yapmadığı anlaşılana kadar Almanya sınırları içerisinde tedbiren ithalatının yasaklanması nihai kararını aldı. Ancak AB hükümlerine göre bir üye ülkede marka ihlali konusunda alınan kararlar dava sonuçlanana kadar tüm AB sınırları içerisinde kabul görüyor. Tek istisnası Hollanda. Tabletin Hollanda'da satışı devam ediyor.




    Bunun anlamı kararın alındığı andan itibaren model raflardan inecek ve tüm satışları durdurulacak. Geçtiğimiz hafta Galaxy Tab 10.1 İngiltere’de satışa sunulmuştu ve büyük ilgi görüyordu. Samsung itiraz ederse mahkeme itirazı 4 hafta içinde karara bağlayacak.




    Bir Apple sözcüsü Samsung’un son ürünlerinin iPhone ve iPad’e kullanıcı arayüzü bakımından oldukça benzediğini ve bu tür kopyalama olaylarının oldukça yanlış olduğunu belirtti.




    Galaxy Tab 10.1 15 Ağustos tarihinden itibaren ülkemizde de Turkcell vasıtasıyla satışa sunulacak. Ancak yaşanan bu gelişmenin ardından Turkcell’in konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.








  • Apple anlaşılan tıpış tıpış olmuş.. tablet piyasasını açmışken piyasadan silinme aşamasına geldiklerinin farkındalar..
    Hep söylerim iPad 2 Apple'ın yaptığı en büyük hataydı.. göstermelik kamera, incelikle milleti kekleriz diyorlardı..

    dedikleriyle kaldılar :)
    10.1'in piyasaya çıkmaması için çırpınmalarını doğal ve biraz da gülerek karşılıyorum.. er yada geç çıkacaktır zaten, bu şekilde tablet piyasasında batmaları kesinlikle daha çok hoşuma gidiyor.. ve evet biraz daha çirkinleşip insanları aptal yerine koyan bu zihniyetin daha da beter olmasını istiyorum.

    Darısı telefon piyasasına...
  • iPad, iPhone alan insanları eleştirmek haddime düşmez. Sonuçta hızlı stabil ve geniş bir uygulama yelpazesine sahip bir cihaz satın alıyorlar.

    Fakat ben sırf menüden ibaret, her tarafı kısıtlanımış bir cihaz kullanmak istemiyorum. Ben 1 milyarı geçik para veriyorsam o telefona, HTC'deki gibi istersem farklı bir yazılım atabilmeliyim. Kontrol bende olmalı.

    Android 3.1 ile Apple'ın iOS işletim sistemi arasında en ufak bir benzerlik yok. Android 3.1 iyidir kötüdür ayrı mevzu ama hiç bir Android sürümü ile iOS'un alakası yok.

    Galaxy S II tamam. Galaxy tamam. Şekli şemali menü simgelerini benzetiyor Samsung ve o konuda eleştiriyorum. Güzel cihazların var neden taklit yapıyorsun. Fakat Galaxt Tab 10.1'de hiç bir Apple ürününe benzerlik yok.

    Apple'ın yaptığı korkaklık, kaçak dövüş ve tekelciliktir. Ve bu tarz hareketler düşüşün başlayacağının kanıtıdır




  • Apple korkak şımarık bi çocuk gibi. Galaxy Tab Android 3.1 arayüzünü kullanıyor ve üstündeki Touchwiz arayüzünde de iOS'tan çakma bişey göremiyorum ben. Ki şahsi görüşüm davanın sebebi de bu değil. Sebep şu: İlk defa bi Android tablet iPad kadar ince vs oldu ve büyük ihtimalle başarılı olacaktı. Büyük ihtimalle Galaxy telefon serisi gibi milyonlarca satacaktı ve Apple'a ciddi anlamda rakip olacaktı. Apple rekabet korkusundan dava açıyor çünkü artık gelirlerinin önemli bi kısmı iPhone ve iPadden geliyor. Eğer arayüz yüzünden dava açmış olsalardı Acer'a, Asus'a Lenovoya Motorolaya ve en başta Google'a dava açmaları gerekirdi. Kimi kandırdıklarını sanıyor bunlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfren

    Apple anlaşılan tıpış tıpış olmuş.. tablet piyasasını açmışken piyasadan silinme aşamasına geldiklerinin farkındalar.. Hep söylerim iPad 2 Appleın yaptığı en büyük hataydı.. göstermelik kamera, incelikle milleti kekleriz diyorlardı.. dedikleriyle kaldılar :) 10.1in piyasaya çıkmaması için çırpınmalarını doğal ve biraz da gülerek karşılıyorum.. er yada geç çıkacaktır zaten, bu şekilde tablet piyasasında batmaları kesinlikle daha çok hoşuma gidiyor.. ve evet biraz daha çirkinleşip insanları aptal yerine koyan bu zihniyetin daha da beter olmasını istiyorum. Darısı telefon piyasasına...


    Bu nefret sanıyorum herkesin öve öve bitiremediği cihazları kıskanmanızdan kaynaklanıyor'''Kedi ulaşamadığı ciğere mundr der''' olayı yani...Bence çok iyi araştırmamışsınınz apple tablet piyasasında hala lider ve hali vakti de yerinde yani kötü bir durumla karşı karşıya değil bu cihazların en önemli tarafı yazılım ve apple hala en iyi işletim sistemini sunuyor kısacası şişirme androidle ve sazan gibi atlayıp çok güçlü cihazlar üreten gaza gelmiş markalarla apple gerilemez apple pek sevmeyen biri olatak söylüyorum bunu ama dinsizin hakkından gelebilmek için imansıza bel bağlamam çünkü samsung çok çirkef bir firma apple hepsinde olmasada davaların çoğunda haklı samsung aşırıyor kısacası ve sen pişir biz yiyelim olmaz öle yiğidi öldür hakkını yeme kısacası....başak alternatiflerde umudumuz ne samsungdan ne android den bi cacık olmaz aslında ancak cacık olabilir ama biz ana yemeği yemek istiyoruz....




  • Samsung un bu muthıs urunu Aplle ı korkutmus olsa gerek.
  • APPLE ÇOK KALİTESİZ AHLAKSIZ BİR FİRMA ONLARA PARAMI YEDİRMEYECEĞİM BU ALET PPLE YÜZÜNDEN TÜRKİYEYE GELMEZSE ÖZGÜRLÜĞÜME ENGEL OLUYOR DİYE APPLEYE DAVA AÇICAM NALET OLSUN BU FİRMAYA PARA YEDİREN İNSANLARA TEKEL YARATMAKTA BİR NUMARASINIZ
  • apple son kullanıcı bazında dusman kazanıyor şahsen bende oyle bir izlenim yarattı herzaman firmaların tekel olmasına karsıyımdır.
  • ne apple fanatiğiyim ne samsung, apple tablet piyasasından batacakmış falan, bunlar da saçma bence olmaz öyle bişey, adamlar yiyeceği kaymağı yediler, bence samsunga haksızlık yapılıyor, samsung patent ihlali yapmış olabilir diye satışı durdurmak fazla olmuş, ya patent ihlali yapmadılarsa, samsungun zararını kim karşılayacak? applemı yoksa o kararı veren mercilermi? tam tersine diyelimki patent ihlali yapmış olsun, apple'a tazminat ödesin çözsünler, hem şu anki durumda galaxy tab almak isteyenler de mağdur edilmiş oluyor, appleın bunu yapmaya hakkı varmı?
    bence böyle bir karar alınmasının arkasında patent ihlali ihtimalinden ziyade appleın lobi gücü var, amerikan şirketi işte, hazır dünyanın en pahalı markası da olmuş, böyle kararlar aldırabiliyorlar tabi, tekel olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar...
  • biz burda appleın sümüklü aletlerini inanki hiç kıskanmıyoruz. çünkü sadece menüden ibaret bir arayüzle stabillik bizde diye millete kakaladıkları malların ne kadar adi ve gereksiz olduğunu ortaya koymaya çalışıyoruz.

    Galaxy tab 10.1 şuanda piyasaya düşsün alırım. nedenini sorarsanız 2 yıl önce aldığım samsung telefonum halen kutudan ilk günki çıktığı gibi. evimde halen samsung marka 2 telefonum duruyor onlarda çekmecede öylece sapasağlam bekliyor.

    Kaliteyse samsung fiyat performanssa gene samsung ekran üretiminde gene samsung işlemcide gene samsung heryerde herşeyde gene ve tekrar gene samsung kardeşim. Siz applecıların bile kullandığı her malın içinde bir samsung logosu var. Teknolojiyi satın alıp üstüne elma logosunu değil teknolojiyi ona satan samsungun elini öpün başınıza koyun. ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver021

    biz burda appleın sümüklü aletlerini inanki hiç kıskanmıyoruz. çünkü sadece menüden ibaret bir arayüzle stabillik bizde diye millete kakaladıkları malların ne kadar adi ve gereksiz olduğunu ortaya koymaya çalışıyoruz. Galaxy tab 10.1 şuanda piyasaya düşsün alırım. nedenini sorarsanız 2 yıl önce aldığım samsung telefonum halen kutudan ilk günki çıktığı gibi. evimde halen samsung marka 2 telefonum duruyor onlarda çekmecede öylece sapasağlam bekliyor. Kaliteyse samsung fiyat performanssa gene samsung ekran üretiminde gene samsung işlemcide gene samsung heryerde herşeyde gene ve tekrar gene samsung kardeşim. Siz applecıların bile kullandığı her malın içinde bir samsung logosu var. Teknolojiyi satın alıp üstüne elma logosunu değil teknolojiyi ona satan samsungun elini öpün başınıza koyun. ;)



    Zamanında Lg nin 3d arayüzünü çalan samsung (( utanmıyormuş gibi bide küp şeklinde tuş koydu ortasına)), çift yöne kayan kapklı telefon yapan samsung ((kimden aşırdığını söylemeyim isterseniz)), ızgara sistemli menüyü apple dan sonra ilk kullanann samsung, galaxy s 1 deki tasarımın neye benzediği de ortada teknoloji dergileri bile iphone 3gs sandık dediler ilk gördüklerinde...ve saysan daha uzar bu liste Ewet heryerde samsung çamaşır,bulaşık makinası, fırın üreten samsung Nerde para orda samsung BİRİLERİNİN FİKİRLERİNİN ÜZERİNE YATIP SONRA DAHA İYİ DONANIM LA PİYASAYA SÜRÜP SONRADA BUNUNLA ÖVÜNEN SAMSUNG.........BİRAZ GURUR OLMALI İNSANDA TEKNOLOJİ BİR SANATTIR VE BAŞKASININ ESERİNDEN KOPYA ÇEKİP ESER ORTAYA ÇIKARMAK SANATÇILIK MIDIR YOKSA O DA MI ÖZGÜRLÜK YOKSA ODA MI BAŞKA MARKALARIN SUNMADIĞI AMA SAMSUNG UN SİZE VERDİĞİ BİR ÖZELLİK......NE KADAR İYİ OLURSA OLSUN ÖZGÜN OLMAYAN BİR CİHAZ KULLANMAM HİÇBİR MARKANIN FANI DEĞİLİM AMA İSTERSENİZ SAMSUNG A KARŞI OLDUĞUMU SÖYLEYEBİLİSİNİZ....




  • yuh diyorum yazık apple a lanet okuyorum ben aylardır bu cihazı bekliyordum yazık apple gözü paraya doymayan bir şirket...
  • apple kıskanan varmış neyini kıskanalım istersek bir sürü iphone ipad alabiliriz ama biz okadar parayı veripte esaret altında bir sistemin içinde kalacağımıza aynı parayla özgürce takılabileceğim bir cihazı tercih ederim zaten mantıklı düşünen ve ısırılmış bir elma logosu için okadar parayı vermeyen insanlar apple ı seçmez ve akıllıca davranmış olur yok applen ürünlerini kıskanıyormuşzda onları alacak paramız yokmuşta ta ta galaxy tab a yada başka tabletlere 1000-1500 gibi bir fiyat veren nihayetinde 2000 2500 gibi rakamıda gözden çıkarabilir yani istedğiniz gibi uğraşın anti nokiacılar anti samsungular anti htc ciler anti lg ciler anti diğer markacılar .... kısaca anti esaret cihazı kullanıcıları ! elinize bişey geçmeyecek
  • Samsung Galaxy Tab 10.1 aldım var sayalım. Facebook, Twitter, mail ve birkaç adroid oyunundan başka, yazılımsal olarak neler yapılabilir bu cihazla çok merak ediyorum.
  • Şakşakçılıkta SINIR TANIMAYAN FANBOYLARA daha önce zaytungun aslında espri olarak verdigi ama malesef ülkemizde tamamen gercek olan haberinin linkini tekrar veriyorum (iPad sayesinde tablet pc ler yeniden gündemde iPhone ile dokunmatik telefon piyasası canlandı bunlar için Apple takdiri hak ediyor ama takdir etmek baska kraldan çok kralcilik yapmak baska)

    http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=49911



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 10 Ağustos 2011; 1:55:17 >
  • @okanner48

    2 widget falan ekliyolar yazılımcı sanıyolar kendilerini.Apple ürünlerinin en kötü yanı itunes a olan bağımlılığıdır.Onun dışında her türlü cihazla kapışabilir, kağıt üzerinde güçsüzdür ama pratikte? İos Özellikle stabilliğiyle uygulama kalitesi çeşitliliği bakımından androidi katlar.

    Bu yazıyı hem motorola xoom hemde iphone4 kullanıcısı olarak yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus88 -- 10 Ağustos 2011; 2:00:17 >
  • nokia çıkar artık şu symbianlı tableti de millet tablet görsün :D
  • Çamursuz güreş Apple.
  • ne amerikan domuzu apple nede kore köpeği samsung ikiside türkleri ilgilendirmez.biz türkleri tüketiciliğe alıştırıyorlar.sonrada sidik yarışı yapıyorlar.türklerin yaptığı azımsanamaz ancak beni üzen taraf türklerdende şöyle bir 1.6 ghz'lik 4 gb ramli 1.5 gb ekran kartlı donanım çıksada korksunlar

    hatırlarmısınız bilmem ttn mobile 3 hatlı telefon üretti ancak ne avrupada ne amerikada ne afrikada ne de TÜRKİYEDE satılmadı! nedeni uluslararası radyasyon seviyesini normal aralığın dışında olması(!) türkler bence samsungdan bile daha fazla eziliyor uyanın kardeşlerim!!!uyanın da şunlara türkler kimmiş gösterelim!!!
  • araklama politikasından vazgeçmesi lazım artık samsungun, HTC yi örnek alsınlar biraz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.