Şimdi Ara

Apple OS X işletim sisteminin hızlı açılışı konusunda patent ihlal etmekle suçlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple OS X işletim sisteminin hızlı açılışı konusunda patent ihlal etmekle suçlanıyor





     


    Apple’ın Samsung ve HTC ile olan patent davaları halen devam ediyor. HTC’nin iki patenti ihlal ettiği gerekçesiyle dava açılmasına karar verilirken, Samsung Galaxy Tab 10.1 için Avustralya’da tedbiren ithalat yasağı kondu. Şu var ki patent davalarında Apple hep mağdur konumunda kalmıyor. Personel Audio ve Nokia’ya ödediği tazminattan sonra bir firma daha Apple’a dava açtı.




    Patently Apple sitesinin haberine göre Florida’da faaliyet gösteren Operating System Solutions-OSS firması OS X işletim sistemlerindeki hızlı sistem açılışı teknolojisinin kendine ait patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle Apple’a dava açtı. 




    Bu patent daha önce LG firmasına aitti ve G-Slate adlı tabletinde de kullanılmıştı. Spekülasyonlar Android işletim sisteminin Apple’ın işletim sistemine karşı önemli bir koz elde ettiği yönünde.




    Söz konusu patent Apple’ın OS X çalıştıran Mac bilgisayarları da dahil pek çok bilgisayarda kullanılan BIOS üzerinde standart sistem açılış testi metodunu içeriyor.




    Ancak davayı açan firmanın pek ortalarda görünmeyen bir firma olması dikkat çekici. Bu da firmanın bir taşeron olduğunu ve arka planda davaya karışmak istemeyen başka bir şirket tarafından Apple’a karşı dava açmak için kullanıldığı dedikodularının yapılmasına neden oluyor. 




    LG ve OSS firması arasında böyle bir ilişkinin kanıtlanması mümkün değil. Ancak Android üreticisi cihazlara savaş açmış Apple’a karşı bir girişim olma olasılığı var. Çünkü bu dava Apple’ın aleyhine sonuçlanırsa kim elinde tutarsa tutsun kendisini Apple’a karşı avantajlı duruma getirebilir.








  • Küçücük sinek mide bulandırır. Çok kaşınırsan miden bulanır.
  • Bu nasil bir patenttir böyle?
    Yakında güç butonuna basarak pc açmanında patentini elinde bulunduran bi firma çıkmazsa iyidir.
  • Çok tuhaf bir patent davası. Özenti Apple :)
  • içine ettiler iyice,bu nedir ya.normal bir seyde bile patent iyi o zaman bilgisayarı ilk icat edene,monitörü zartı zurtu herseye patent parası versinler.yukardaki arkadaşğın dediği gibi güç butonunu biz bulduk,bizden habersiz kullanamazsınız ,yok anakartı ben buldum .bunun sonu yok,saçmalıyorlar iyice bir sınırını çizseler iyi olur artık
  • Bu mesele çığrından çıktı,bu davalar ar-ge çalışmalarını aksatıcak ve çok daha külfetli bi hale getiricek bi tablo çizmektedir.Bundan herkes zararlı çıkar.Ağlanıcak hallerine gülüyolar firmalar.
  • Yakında Apple, diğer bütün firmalar da telefon üretiyor deyip patent başvurusunda bulunur artık. Sonra kazanır kimse telefon üretemez. En sonunda 20.000TL'ye Iphone 2G alırız.

    Şaka bir yana da bu Apple'ın yaptıkları başkalarına da örnek oldu. Herkes dava açar oldu. Nereye gidiyoruz belli değil.
  • Komik olan neden hala OS X daha hızlı açılıyorki
  • meyve veren ağaç taşlanıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patent olayı aslında güzel bir şey. Pc lerde kullanılan Winzip adlı programın sıkıştırma algoritmasını hazırlayan adamın hala satılan her zip programından patent bedeli aldığı söyleniyor. Aslında bu patentn tam biz Türklere göre. Yp bi tane patentlik bişi herkes kullansın. Sora sen yan gel yat :))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tr@mmler

    Bu nasil bir patenttir böyle?
    Yakında güç butonuna basarak pc açmanında patentini elinde bulunduran bi firma çıkmazsa iyidir.


  • apple patent haberı duymaktan mıdem bulandı. Bu adamlardan hersey beklenır. Pıyasanın ıcıne edecekler ılla turkıyede zaten fıyatlar ıkı kat oluyo hersey alt ust olunca dahada fıyat fazlalasacak teknolojı durma noktasına gelecektır. Insanı delı eder bunlar hangı sektore ne yapcaklarını bılemıyolar artık. Apple 5. Jenarasyondan sonra yok olma noktasına kadar gerıleyebılır. Son demlerını yasıyor bence
  • vaybe autoexec.bat ve config.sys kaldımı hala?? en son DOS yüklü 486Dx2-66 bilgisyarımda uğraşırdım
  • Oruç kafaya vurmuş milletin. Allah rızası için lütfen Apple ile ilgili haberleri okuyup öyle yorum yapın. Direk hemen Apple'a laf atmaya başlamayın. Burada dava açan başka bir firma Apple değil. Dava açılan firma Apple.

    Ya yazmayayım diyorum ama bu kadar da cahillik olmaz ki. Haber neyle alakalı millet ne ile alakalı yorum yazmış.
  • Steve jobs'un gözlüğünü fanboylara satsalar dava parasını çıkartıp,üstüne LG'yi bile satın alırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 9 Ağustos 2011; 12:42:39 >
  • Apple çok tehlikeli bir firma teknolojide öncü olmak için kapılmamış bütün patentleri alıyor yakında insanlara üzerinde elma damgası olan elbiseleri bile giydirmeyecekler. Aplle tekel olmaya çalışıyor ve Apple tutkunları ise buna destek oluyor ben Aplle ürünlerini almak için can atan biriyi hala öyleyim ama alımıyor tablet alıcam galaxi 10.1 bekliyorum bence tekelin elini kırma vakti geldi apple haddini aşıyor
  • ya bu patent davalarıda sıktı artık
  • Birisi forum konularına cevap yazma patentini almayı akıl etmezden önce son bir kez yazayım dedim. Hadi hayırlı günler...
  • Allah'im ne insanlar var adam daha haberi okumadan gelmiş yorum yapmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musti545

    ya bu patent davalarıda sıktı artık


    hayırdır davaları sanki sana açıyorlarmış gibi neden sıkıldın ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.