Şimdi Ara

Apple - iPhone - iPad Bölümü Forum Kuralları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
14.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1- Bu bölümün öncelikli amacı Apple Iphone/Ipad ürünleri hakkında bilgi almak, sorunlarımız hakkında danışmak ve o sorunlara yardımcı olmak, gelişen teknolojisi üzerine bilgi alışverişinde bulunmak, kullandığımız ürünleri üzerine konuşmaktır. Öncelikli amacı bilgi alışverişinde bulunmak olan bölüm değişik zamanlarda suistimale maruz kalmakta ve tartışma konuları bu kavramdan çıkıp kavgaya dönüşebilmektedir. Amacımız tartışma seviyesini kaliteli ve saygılı bir şekilde sürdürülmesini sağlamaktır. Bu sebepten dolayı sözlerimizi özenle seçmemizi tavsiye ederiz.

    2- Jailbreak işlemi kanunlar çerçevesinde yasaldır. Yapılan bu işlem telefonumuza Apple'in izin vermediği modifikasyonları yapmamıza olanak vermektedir. Buna rağmen, bu durum kopya program kullanımı temel alınmış bir uygulama değildir. Her türlü kırılmış program kurma hakkında bilgi alışverişi, kırılmış programları sağlayan sitelerin linklerini paylaşmak yasaktır.Eğer örnek vermek gerekirse Cydia uygulamaları yasal ancak bu uygulamaların crakclenmiş hallerini paylaşmak yasaktır.

    3- Kullanıcılardan beklenen forumu araştırmalarıdır. Bir başlık açmadan önce konuya dair aramayı sayfanın en üst sağından yapabilirsiniz. Misal teşkil eden konuları araştırabilir ve eğer gerekirse kendi konunuza dair daha önce açılmış başlıklara sorununuzu sorabilirsiniz. Forum araştırması yapmadan direk başlık açmak forum mantığına ters düşmektedir. Forum hem araştırma hem de karşılıklı bilgi alışverişi yapılarak güzelleşir.

    4- Yukarıdaki kural gereği arama yaparken sabit başlıklardan faydalanılması esastır. Önemli konular sabit başlıklarda toplanılır ve yeni kullanıcıların bilgisine açılır. Hiçbirşey bilmiyorsanız bu başlıklardaki bilgiler sizler için çok faydalı olacaktır.

    5- Herhangi bir konu açarken "acil yardım", "bir sorunum var", "ne olur yardım edin" gibi başlıklar kullanılmamalıdır. Sorununuzu kısaca açıklayacak bir başlık seçmeye özen gösteriniz. Bu tip başlıklar daha sonra aynı sorunu olanların sizlerden faydalanmasını engelleyebilir. Gerekirse bu tip başlıklar herhangi bir uyarı vermeden kapatılacaktır.

    6- Herhangi bir sorun için çözüm arayışında olmayan ve sadece keyfi açılmış konular uyarı vermeden kapanabilir. Unutmayınız ki forum bilgi alışverişi yapılan yerdir. Gereksiz yere işgal edilemez. Özellikle birden fazla sorunuz var ise tek başlık altında sorularınızı sorunuz. Her soru için ayrı ayrı başlık açmayınız.

    7- Açmış olduğunuz konu kapandıysa genelde o konu hakkında geniş bir başlık olduğundan kapanmıştır. Genelde o konunun linki verilir ancak verilmediyse siz de arama butonunu kullanarak bulabilirsiniz.

    8- Polemik yaratmak amaçlı açılmış konular forumun gidişatı gereği kapatılabilir. "Benim konum neden kapandı" diye durumu üstünüze almanıza gerek yoktur. Unutmayın ki yönetim herhangi bir şekilde bazı kişilere imtiyaz/kısıtlama getiriyor değildir. Bu duruma paralel olarak forumda polemik yaratmak amacıyla yazı yazanlara verilen düzgün cevaplar da beraberinde silinebilir. Eğer bir şahsın gereksiz bir şekilde forumu veya başlığı meşgul ettiğini düşünüyorsanız "şikayet et" butonunu kullanınız. Zamanınızı gereksiz mesajlara cevap vermek için harcamayınız.

    9- Bölümün esas amacına uygun hareket edilmesi gerekmektedir. Bölüm Apple ürünlerini sevenlerin toplanma noktası olup, sevmeyenlere karşı alınmış bir cephe değildir. Bu bilgi doğrultusunda sevmeyenlerin veya haz almayanların şuursuzca sorgulayabileceği bir yer de değildir.

    10- Bölümün amacı gereği bazı durumlarda fotoğraf paylaşımı gerekmektedir. Ekleyeceğiniz fotoğraflarda uygun boyut olmasına ve yüksek boyutlu olmamasına özen gösteriniz. Unutmayınızki halen kotalı internet veya bazı durumlarda yavaş internet kullanımına maruz kalan üyelerimiz bulunmaktadır. Öncelik görsellikten öte bilgi olduğu için sayfaların en uygun şekilde açılması esastır.

    11- Eğer elinizde satacağınız bir Apple ürünü var ise forumun 2. el kısmını kullanabilirsiniz. Unutmayınızki sıfır cihazlar da o bölümde satılmaktadır.

    12- Bölüm IOS işletim sistemine sahip telefonlar için kullanılmaktadır. Farklı işletim sistemi kullanan (Android, symbian, bada, webos vs..) telefonlar için forumun uygun bölümünü kullanınız. Sahte veya klon tabir ettiğimiz iphonevari cihazlar için bilgi alabileceğiniz yer maalesef forumun bu bölümü değildir.

    13- Herhangi bir şekilde küfür, hakaret, aşağılayıcı söz uygun görülmemektedir. Her ne kadar sanal dünyada da olsak karşımızda bizim gibi bir şahsın bulunduğunu unutmayalım. Hareketlerimizde tutarlı ve düzeyli olalım. Tartışma ortamının kalitesi sizlerin de forum zevkinizi yükseltecektir. Uygunsuz davranışlarda bulunanlar gerekli cezayı alacaklar ve bu durumun devam etmesi halinde forumdan uzaklaştırılmaya veya bölüme girişi yasaklanmaya kadar gidebilecek yaptırımlara maruz kalacaklardır.

    14- Bir üstteki kurala bağlı kalarak düzgün Türkçe kullanılması esastır. Msn, facebook Türkçesi diye bir Türkçe yoktur. Yalın, imla kurallarına uygun ve anlaşılır bir Türkçe vardır. Dilimiz olabildiğince zengindir ve fakirleştirmenin anlamı yoktur. Kimseden edebiyat hocası olması beklenilmemektedir ancak bu suistimal edilmemelidir. Özellikle bir sorunumuz hakkında bilgi isteğinde bulunduğumuzda, sorunumuzu yalın ve düzgün bir şekilde izah etmeye gayret gösterelim. "iphone açılmıyor, ne yapçem" gibi kötü bir Türkçe ve yetersiz anlatımlardan sakınmalıyız.

    15-Herşeyden öte, bu bölümü kullananlar, bu kuralları kabul etmiş sayılırlar. Bilmiyordum, ben buna karşıyım gibi mazeretler kabul edilmeyecektir. Kurallar herkes için aynıdır ve tatbiki herkes için eşit olarak beklenmektedir. Sizlerden saygı ve medeni çerçeve dışına çıkmanız beklenmediği için kuralların tatbiki esastır.

    16-Amacımız sizler için seviyeli ve zengin bir bölüm sağlamaktır. Bu doğrultuda yaptırımların olması kaçınılmazdır.Hepinize iyi forumlar dilerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.