Şimdi Ara

Çok fazla Facebook çocukların sağlığını bozuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok fazla Facebook çocukların sağlığını bozuyor






    Teknoloji geliştikçe insanların bilgisayar başında geçirdiği zaman daha artıyor. İlk zamanlar insanlar internette sörf veya mail okuma gibi işlemler için bilgisayar başında otururken şimdi Facebook gibi sosyal ağlar sebebiyle neredeyse bilgisayardan ayrılamaz hale geldik.




    25 yıldır bilgisayarların insanlar üzerindeki etkilerini araştıran psikolog Larry Rosen ABD çapında sosyal ağların çocuk sağlığını nasıl etkilediği üzerine bir analiz hazırladı. Analiz raporunda ilginç sonuçlar ortaya çıktı:




    - Teknolojiyi daha çok kullanan gençlerde mide ağrıları, uyku problemleri, aşırı heyecan, depresyon ve okuldan kaçma gibi belirtiler ortaya çıkıyor.




    -  Facebook’a fazla giren çocuk ve gençler 7/24 kendilerini yayınladıkları için daha narsist oluyor. Tüm yaşlarda ise antisosyal bozukluk, paranoya, aşırı heyecan ve alkolizm ön plana çıkıyor.




    - Rosen ve arkadaşları orta öğretim-lise-üniversite öğrencilerini 15 dakikalık bir sınav esnasında gözlemlediklerinde çoğunun ancak fazla iki üç dakikalık periyotlarla odaklanabildiklerini sonra mesaj veya mobil uygulamalara yöneldiklerini tespit etti.




    - Rosen geçen yıl günde 100 SMS gönderen bir gencin karpal tünel sendromuna yakalandığını ve bileklik ve ağrı meditasyonu almak zorunda kaldığını belirtiyor.




    Bu bağımlılığın sebebi ise çocukların sürekli bağlantı konsepti içinde büyüyor olması. Onlara göre kalitesi değil bağlantının kendisi asıl önemli olan konu. 750 milyonluk Facebook veya 200 milyonluk Twitter’da paylaşımlarına karşılık almak büyük önem taşıyor.




    Bağımlılığın üstesinden gelmek için ebeveynlerin çocuklarına teknoloji konusunu açık olarak anlatmaları gerekiyor. Çocuklara teknolojiyi ne kadar kullanmaları, online olan arkadaşlarına karşı nasıl davranmaları, nelere dikkat etmeleri gibi konular anlatılırken çocuklar korkutulmamalı.




    Bu konu özellikle online tehdit veya korkutma altında kalan çocukların anlaşılması açısından önem taşıyor. Bu tür durumlar herhangi bir zaman gerçekleşebiliyor ve çocukları gittikleri her yerde takip ediyor. 




    Sosyal medya elbette uzak kalınması gereken tehlikeli ortamlar değiller. Ancak bilinçli olarak kullanılması ve bu bilincin çocuklara ve gençlere de aktarılması şart.








  • bilgisayar 15 altı için zararlıdır arkadaş

    okul duzeni
    bagımlılık
    çevreni tanıyamama sürekli bilgisayar ile büyüme
    kendini geliştirme

    gibi eksiklikler çıkıyor ortaya öyle oluncada o yaş altı çocuklar 15 i geçene kadar ya akıllı oluyor yada asalak %60 i asalak olucak zaten ailelerin bu konuda gerçekten duyarlı olması gerekiyor.

    mesela benim çocuğum olsa 15 16 ya kadar yanına yaklastırmam. gerçekten çok saglıksız bir olay hayir birde 1-2 saat takılsalar birşey değil ilk okullu çocuk çıkmış okulundan internet cafeye direk akıl mantık işi değil
  • bu iş irade meselesi bence eğer çocuğunuzun iradesini zayıf görüyorsanız tabi ki uzak tutun ama aklı başında bir çocuksa bir şey olacağını zannetmiyorum çünkü bizim ülkemizdeki genç nesil zaten direk sınav pisikolojisine girerek sorumluluklarını erken fark ederek büyüdüğü için bizde engel olarak bir sorun oluşturacağını zannetmiyorum...
  • bu ülkede çocukların psikolojisini bozmak için sosyal paylaşım alanlarına gerek yok, zaten türkiyede çocukların ve yetişkinlerin psikolojisi ağlanacak halde. bu ülkenin en büyük sorunu güvensizlik toplumu yaratmaya çalışan baştakilerdir.
  • Kapatın Gitsin.
  • Özellikle sürekli durum güncelleyen tipler var. Onlara kıl oluyorum. Kalabalık bir arkadaş sayısı var ve ne yazsa ne paylaşsa sürekli 8-10 beğeni alıyor ve bir o kadar da yorum. Işin kötü tarafı ise günlerinin neredeyse tamamını orada geçiriyorlar. Çünkü eski haberlere baktığımda gecenin yarısında bile bir şeyler paylaştıklarını görüyorum. Hayret ediyorum doğrusu. Sürekli facede bir şeyler yazarak sosyal bir varlık haline geldiklerini zannediyorlar yazık asosyalleştiklerinin farkında değiller. Çöplüğe çevirdiler artık siteyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son bildiğime göre facebook yaş sınırı 13den 9a indirilmişti.
  • Burada iş ailelere düşüyor.Çocuklarını başı boş bırakan aileler çocuklarının ne yaptıklarını bilmiyor.Ufak çocuklar küçük yaşlarda Facebook'ta onu beğen,bunu beğen durumundalar.Kendi gördüklerimden söylüyorum okuma yazması olmayan,okula başlamayan ufak çocukları görüyorum aileleri Facebook hesabı almış çocuğu oturtmuşlar bilgisayar başına.Çocuk sadece butonları ezberliyor,ne işe yaradığını çözmeye çalışıyor.
  • O değilde olur olmaz yerlerde Facebook'a girenler yok mu(çocuklar da dahil). Oldukça itici ve boş insan görünümü veriyorlar.
  • Bizim ülkemizde çok kullanılıyor facebook nedense.
  • lanet olsun facebooka ben bile kullanmıyorum ama kardeşim başından kalkmıyor birde online oyunlar mahvediyor insnaı... bizim zamanımızda varmıydı böyle gereksiz vakit öldürücü şeyler hayır yoktu dışarı çıkıp eğleniyorduk film izliyorduk zamanın oyunlarını oynuyorduk... msn de chat bile yapmazdım ! . şimide eskiye döndüm ne msn ne facebook sadece twitter oda fanı olduğum bazı ünlüler için.
  • En azından şu oyunları kaldırsınlar hakikaten. Hiç oynamadım ama resmen saçma bir durum. Oturuyoruz adam açıyor tarlasına felan bakıyor. Şaka gibi.
  • Sosyal paylaşım aslında iyidir ve toplumsal sivil örgütlenmeler adına en önemli platformlardır ama insanoğlu bu platformu "canımlı, cicimli, çoook özledim görüşeliiiim. Olur şekerim görüşeliiiim. Evet, haberleşelim mutlakaaa öpt byzzz" temalı kullandığı için bir yol olmaz tabii.
  • Sadece çocukların sağlığı bozulsa iyi
  • Düzgün kullanırasan yararlı...

    Mesela benim androidde kontör olmadığı için arkadaşlarla facebook üzerinden haberleşiyoruz.

    Ama otupup nfs world oynamak dururken flash oyun oynamıyorum...

    Ama millet yatarken telefonu eline alıyo sabah kalktıklarında hala ellerinde oluyo telefon..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilturk4646

    Kapatın Gitsin.


    doğru benim ne twitter ne face var oh be onlar yok dert yok 2 saat kim ne yazmış kim ne eklemiş paylaşmış millet kafayı yiyo onu beğen bunu beğen pesss yaaa
  • ben pek falza girmiyorum zaten ama bağımlıları için bi problem gelecek nesilin gittikçe iq ları düşüyor
  • bağımlı olursan hapı yuttun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Campers

    bağımlı olursan hapı yuttun


    aynen öyle
  • Eve internet geldiğinde 10 yaşındaydım. Şimdi 25 yaşımdayım. Internet gene derya deniz idi; ancak şimdikinin bir milyonda biri kadar falandı sanırım. Şiddet içerikli sitelerde patlama vardı, internette gezerken şiddet siteleri veya pornoya denk gelmek çok daha kolaydı (kasten girmeden). Oyunlarda şiddet filtrelemesi yoktu, (bkz. soldier of fortune: ateş ettiğiniz adamın bacağı, kolu kopuyor, kafası patlıyor, kan fışkırıyor, vurulduğu yeri tutarak aci içinde kıvranarak ölüyor) internette de gezdim, bu oyunları da oynadım. Hiç de psikopat olmadım. Antisosyal de değilim. Ebeveynlerde gerekli eğitimi verecek altyapı varsa ortada bir sorun yok.

    Tabii ki facebook ve twitter'ı olaydan ayrı tutuyorum. Bu ikisi çocuğun gösteriş meraklısı bir narsist olmasına sebep olabilir. "Şu ne yapmış, ben de yapıym" veya millete "Baaak ben ne yaptım, ne kadar süperim" havası çekmeye son derece elverişli ortamlar. Çocuğun facebook hareketlerini de ebeveyn olarak takip etmek çok kolay. Bence ebeveynler çocuk yetiştirme konusunda kendilerine güvensinler, yasakçı olmasınlar; ama her konuda tedbirli olsunlar yeterlidir...

    Bu arada çocuğun tabii ki bütün oyun vaktini bilgisayarda geçirmesi engellenmeli. Çocukken saatlerce oynadığım k-nex ve technic lego ve evin içinde bir tur atabilecek büyüklükte lima tren setlerimi ve raylarımı saklıyorum. Hangi çocuk bunlarla oynamak istemez ki?

    Hatta çocuğum lima tren setine ilgi gösterir de evi trenlerle ele geçirirse ben de gidip kendime Babalar için olan tren seti Marklin'lerden alacağım. Hatta şimdi aklıma geldi, lima tren seti için bilgisayar kontrollü ünite yapmak çocuk oyuncağı, 60-70$'a mal olur. Bilgisayar meraklısı bir velede tren setine ilgi duydurtmak kolaylaşır...


    Görüldüğü gibi demokrasilerde çareler tükenmez. Bence çocuğun 4-5 yoğun ilgi alanı olduğu sürece facebook ve twitter dışında bilgisayardan zarar gelmez. Tek ilgi alanı ve tek zaman geçirme yöntemi bilgisayar olan veletler tehlikeli durumda diye düşünüyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.