Şimdi Ara

AFOX düşük profilli Radeon HD 6850 modelini satışa sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Uzakdoğu merkezli ekran kartı üreticisi AFOX bir ilki gerçekleştirdi ve AMD'nin  HD 6850 modelini temel alan düşük profilli ekran kartını satışa sundu. Bilindiği üzere kısa boyutlu baskılı devreler daha çok giriş seviyesi ekran kartlarında kullanılmakta, bazı üreticiler zaman zaman daha üst seviye modelleri de bu boyutta sunabilmekte. Benzer bir adım atan AFOX firmasının yeni kartı özellikle kompakt boyutlu medya bilgisayarları için iddialı bir seçenek olacak gibi görünüyor. AMD'nin Barts Pro GPU'sundan güç alan DirectX 11 destekli ekran kartı, çalışmak için ek güç girişine de ihtiyaç duymuyor.




    AF6850-1024D5L seri numarasına sahip olan ekran kartı, 256-bit bellek veri yolu desteğine, 960x paralel işlem birimine ve 1GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip. Grafik işlem birimi 775MHz'de, bellekleri ise 4000MHz'de görev yapan kart, çift fanlı özel soğutucu ile geliyor. Gürültü seviyesi hakkında net bir bilginin olmadığı soğutucunun kalınlığı itibariyle çift slot yer işgal eden ekran kartı, Unified Video Decoder 3.0 motoru ile yüksek tanımlı videolar için GPU tabanlı hızlandırma yapabiliyor ayrıca Blu-ray 3D gibi yeni video teknolojileri için de donanımsal hızlandırma desteği sunabiliyor.




    Görüntü aktarımı için DisplayPort ve VGA konnektörlerini kullanan ekran kartı 150-160$ seviyesinde bir fiyatlandırma ile Japonya pazarında satışa sunulurken diğer ükelerde çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor. 

     













  • Tek slot yer kaplayan bir tasarım olsaydı sanırım daha fazla ilgi çekerdi.
  • enteresan
  • sogutucu petegi daha SIK yapilip yukseklikten kacinilabilirdi, oyunlara gore performans sonuclari da olsaymis guzel olurdu. fiyati normal, dovizin su aralar yuksek olmasi kotu bir durum. ve burdaki kdv, itv, cdg, lys, kpss gibi vergilerden dolayi fiyati 2 katindan fazla olur diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e1ektronick

    sogutucu petegi daha SIK yapilip yukseklikten kacinilabilirdi, oyunlara gore performans sonuclari da olsaymis guzel olurdu. fiyati normal, dovizin su aralar yuksek olmasi kotu bir durum. ve burdaki kdv, itv, cdg, lys, kpss gibi vergilerden dolayi fiyati 2 katindan fazla olur diyorum.


    Heatsink kısmının yaprakları sıklaştırılıp daha fazla yüzey alan sağlansaydı bu sefer fanların çapları küçük olduğundan yetersiz soğutma ile karşı karşıya kalınacaktı bunun için yaprakların optimum düzeyde olduğunu düşünüyorum ayrıca düşük profil olması ve ek güç girişinin olmaması zaten kartın çokta ısınmadığının göstergesi olsa gerek
  • satılır bu ürün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak
    düşük profil olması ve ek güç girişinin olmaması zaten kartın çokta ısınmadığının göstergesi olsa gerek

    katildigim nokta burasi, ayrica dikkatli olusundan dolayi tebrik ederim. guzel bir notkayi vurguluyorsun. ek enerji ihtiyacinin olmamasi fazla isinmayacagi anlamina gelir. ama sogutucularin secilmesindeki en onemli nokta olan sogutucu yuzey hesaplamalari (bkz: google>sogutucu hesabi) unutuyor bu tip dusuk yapi tasli firmalar. bence fazla buyuk bir sogutucu olmus.

    erdi hocam sizden ricam su kdv, otv, dgs, lys ve kpss gibi milletin sirtina vurulan semere ek olarak gereksiz bir agirlik yapan vergi biciminin degismesi icin hukumetle bir gorusseniz veya bizim sesimizi onlara duyursaniz donanimhaber.com olarak.

    utanmasalar, alinan urun ne olursa olsun kdv, bilmem ne, o, bu, su gibi ek vergilerle 4'te 1'i diyecekler.

    tamam teknoloji bizim ulkede gelisiyor ve gelismeler yansiyor ama su kdv otv dgs ve kpss bizi diger ulkelere gore cok geride birakiyo.

    Türkiye adina cok uzuluyorum.

    erdi hocam baska yayin kuruluslari halki dinliyor ve bunlari hukumete ilettiklerini soyluyorlar, sizde bizim sesimizi iletseniz hukumete belki biseyler degisir. sizin sayenizde, donanimhaber.com sayesinde.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e1ektronick -- 8 Ağustos 2011; 14:48:43 >




  • Kart çok uzun. mATX kasalara sığmayacaktır. Bu durumda satışını engelleyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan -- 8 Ağustos 2011; 14:58:58 >
  • DP yerine HDMI çıkışı konulmalıydı.
  • Saçma sapan bir şey bence ...
  • Fazla satılmayacak bir ürün
  • tek slot gibi görünüyor fakat sadece kasanın arka paneline dışardan bakarsan resimdede görüldüğü gibi pek birşey değişmemiş yine 2 slot yer kaplıyor bu kart :)
  • Kartın arka demiri düşük profile uygun değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mav1li

    Kartın arka demiri düşük profile uygun değil.


    arka demir değiştirilen birşey ve, büyük ihtimalle kutu içeriğinde vardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Tek slot yer kaplayan bir tasarım olsaydı sanırım daha fazla ilgi çekerdi.


    Düşük profilde soğutmak zaten zor olacağı için 6850 gibi bir kartı tek slotta çıkartmaları mümkün değil. Bende Hd2600 pro varken tek slot yüksek profilde cayır cayır yanıyorduki gerisini siz düşünün.

    Hatta bu kart için iyi bir kasa bile şart. Resimlerde gözükmüyor ancak mutlaka bir güç grişi vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 8 Ağustos 2011; 17:39:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mav1li
    Kartın arka demiri düşük profile uygun değil.

    Ben de onu yazmak için okuyordum sen yazmışsın ama alttaki arkadaş doğru demiş. Alçak profil demiri de kutu içeriğine ekliyorlaqr. Zaten sadece 2 vida tutuyor dikkat edersen. Onu söküp ufağını takarsın. Koymamazlık yapacak kadar salak değillerdir herhalde. Yoksa ne anlamı kalır low profile'ın.
  • AFOX zaten tek slotlu 6850 yaptıhttp://www.afox-corp.com/en/products_details.asp?proid=101 bakabilirsiniz,bu modelde ise daha çok media pc ler htpc ler için düşünülmüş vede yapılmış,bu kartta ise ek güç girişi bulunmamaktadır,http://www.tomshardware.de/AFOX-HD-6850-Low-Profile-Review,testberichte-240837-4.html inceleme sitesinden pcb vede sogutucuya bakarsanız zaten anlayabilirsiniz.




  • Tr ye gelse keşke bu kartlardan da ince kasa orta seviye pc hayalimi bir gerçekleştirebilsem :(
  • Bu ne abi hergün yeni bir marka türüyor :D
  • soğutucu metal ısı dağıtıcı bölüm biraz kısa olsaydı tek slota sığarmı acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.