Şimdi Ara

Mini Fırın Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
10
Favori
330.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arçelik MF 30 QBB alabilirsiniz. Detayı aşağıda:
    https://www.arcelik.com.tr/mini-firin/mf-30-qbb-firin

    Yeni aldım memnunum. Ürünle ilgili özellikleri anlatmak yerine tecrübe paylaşmak daha mantıklı. İlk kek yaptım. Sonuç gayet iyi. Görselleri aşağıda. Başka şeyler denedikçe resim paylaşırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NETGUYTR -- 16 Aralık 2019; 3:9:2 >




  • Arçelik MF 30 QBB alabilirsiniz. Detayı aşağıda:
    https://www.arcelik.com.tr/mini-firin/mf-30-qbb-firin

    Yeni aldım memnunum. Ürünle ilgili özellikleri anlatmak yerine tecrübe paylaşmak daha mantıklı. İlk kek yaptım. Sonuç gayet iyi. Görselleri aşağıda. Başka şeyler denedikçe resim paylaşırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dd2dl5

    Hocam ben yarın MF 44 EI almayı düşünüyordum peşin 400 TL'ye alacaktım bu dediğiniz yeni model ile çok fark var mı arasında hangisini önerirsiniz aradaki fiyat farkına değer mi sizce ?

    Merhaba hocam, teknik özelliklerine bakıldığında aslında fark vermeye değer çünkü diğer modele göre fanlı ısıtma (aynı anda 2 tepsi pişirme) ve kapalı üst ısıtıcı var. Kendi sitesinde bilgi az ama Başka alışveriş sitelerinde detay bilgileri verilmiş. Bu modeller yeni çıkmış pişirmesi hakkında kullanıcı yorumu mevcut değil şimdi kesinlikle alın da diyemiyorum. Alacak olduğunuz modeli forumda da kullanan çok ve memnunlar. Ben de yeni MF 44 KEB aldım çok iyi pişiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 12 Nisan 2016; 15:47:32 >
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    ben ürünleri yapısal olarak (malzeme ve işçilik açısından) inceliyorum, beğenimi de ona göre yazıyorum ...
    tost ve ızgara makineleri ile fırınların kalitesini de ancak yapısal olarak değerlendiriyorum ...
    lakin ürünleri tek tek alıp denemeden pişirme performanslarını bilmem hak verirsiniz ki mümkün değil ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    evet suf-4000 aldık ama pek memnun değiliz, börek-poğaça-keklerin altı tam kızarmıyor bir süre sonra böreği poğaçayı alt-üst etmek gerekiyor, yıllar sonra iyisi olsun dedik arçelik aldık, kalitesine diyecek yok ama önceki davul fırının performansı bundan iyiydi ...
    meb-meı arasında renk farkı var, biri beyaz diğeri inox ...
    bence 4000'lerde mühendislik hatası var ama suf-5000 alanlar memnun, para sorun değilse suf-5000 tercih edebilirsiniz ...
    yerinizde olsam yukarıda yazdığım ucuz simferlerden birini seçerim hatta davul fırın almak bile daha mantıklı ...

    Hocam merhaba. Arçelik bayisine Rondo almaya gitmiştim hazır bir de midi fırınlara bakayım dedim benim fırınımın üstüne neler çıkmış diye.

    Biz tam 4 sene önce MF44KEİ almıştık 350₺ ye.

    Sizin kullandığınız fırına da baktım maalesef çok kötü bir fırın yapmışlar.

    Benim fırının fanı tam boy fırınlar gibi arkada büyük çift camlı.

    Ama sizin fırının içine bakayım derken tepsilerini çekiyorum gelmiyor sürtünüyor bu sürtüşmesi 2-3 yıla kalmaz yan saçlarının boyasını çıkarır paslandırır.

    Fanı yanda bu tam bir saçmalık yemeğin sağı fazla kızarır solu iyi pişmez saçma yapmışlar en azından iki yana da fan koysalarmış daha iyi olurmuş.

    Alt rezistansı açık bu da fırının altının komple ısınması demek tezgah ısıya dayanıklı değilse tezgahı bile yakabilir aman Allah korusun.

    Fırının yüksekliği çok az bu da fırındaki tepsiyle pişen yemeğe üst ve alt rezistansının çok fazla yakın olup yemeğin dışının yanması içinin çiğ pişmesi demek.

    Ürünün güç etiketinde 1400 wat yazıyor bu de yetersiz en az 2000 wat olması lazım fırının çabuk ısınması için.

    Arçelik anneler gününde 240₺ ye satıyordu bu fırını ama malzemeden çalmışlar.

    Fırının mühendisliği de hani evlere Petek döşerler ama pencere mermeri ile Petek arasında milim boşluk bırakmadan döşerler ya sizin fırının da mühendisliği aynı öyle olmuş.

    Dilerim ki inşallah fırınınız daha fazla sorun çıkarmaz.




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    ara sıcaklıkları göz kararı belirliyorsunuz kademe aralıkları yok, ben de severim ama çevirirken tık tık ses yok düz sistem, ince detaylarla ilgilenmemişler ... kalitede beko/arçelik farketmiyor ...

    sıcaklığın 200"e çıkması ve ışığın sönmesi yakl. 10 dak. sürüyor, son kademede ise ısıtma süresi uzun, en üst seviyede (230") termostat nadiren devreye giriyor ısıtma sürekli çalışıyor ... termostata girince sesli uyarı yok sadece ışık sönüyor ... tımer ayarında sesli uyarı var ayarladığınız süre dolunca fırın kapanıyor ve tek bir zil/çın sesi veriyor ...

    durum bizimkinde böyle ama simfer 4558/4559 modellerinde dijital ekran var belki daha fazla detay/özellik vardır, ben elektrikli aletlerde dijitalden pek hazzetmem ama belki sizin ilginizi çeker ...
  • Merhabalar,

    Bu aralar bir tane mini fırın almak istiyorum. Maksimum iki kişilik yemek yapacak küçük birşey olması tercihtir, mutfakta pek fazla alanım yok zaten. Temizlemesi kolay olsun, kaliteli olsun, üzerinde 1-10 arası rakamlar değil dereceler olsun, kolay bozulmasın. Neler tavsiye edersiniz?



  • Bundan sipariş ettim, 1-2 güne elime ulaşır.

    http://www.arcelik.com.tr/pisiriciler-mini-midi-firin-midi-firin-MF-26-BK-Mini-Midi-Firin.html

    Nasıldır bilen var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: bersis576

    quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    Walla kek şahane pişti

    Timer durunca otomatik olarak kapandı - alarmı da uyarı verdi.

    iyi günler bende fırın almayı düşünüyorum,özellikle dijital olarak ayar yapılmasından yanayım,aldığınız fırından memnunmusunuz istediğiniz şekilde pişiriyormu acaba?çoğu markada dijital ekranlı fırın çeşidi nerdeyse yok içimden bosch un dijitalleri varsa almak var ama sizin aldığınızda kaliteli duruyor biraz bilgi verirseniz çok memnun olurum.

    Eşim ve ben çok memnunuz. Pişimesi gayet iyi. İnanılmaz şık duruyor ayrıca malzeme kalitesi güzel. Yeniden alacak olsam gözü kapalı aynı modeli seçerdim. Bosh hayranlığı bende de var ama sanırım böyle dijital ve uygun fiyatlı fırını yok.

    evet dijitalini bulamadım bende ki dijital olmayanlarda yeterince pahalı,ben daha çok kek pasta börek poğaça tarzı şeyler için istiyorum sanırım yeterli olacak,cevapladığınız için teşekkür ederim:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtsbora

    @candogan62 Hayırlı olsun. Denedim ama kod geçerli değildir uyarısı veriyor. Maile 10 TL indirim kodu yolladılar, o çalışıyor ama 265'e geliyor.

    Bu siteden daha önce alışveriş yaptınız mı? Netteki yorumları pek olumlu değil. Özellikle tedarik kısmında sıkıntı yaşayanlar var. n11 siparişi bugün kargoladı. İnşallah sorunsuz teslim alıp kullanırız.

    Ben EVM50 yazdım, direkt indirim yaptı. Finans karta 6 taksite böldüm aldım.

    Daha evvel anneme abajur almıştım bu siteden, sorunsuz bir alışveriş olmuştu. Hatta bu alışverişim sayesinde mail geldi de, öyle haberim oldu kampanyadan.

    İnşallah sağ salim gelir, bakalım. Tedarik edemezlerse de üzülmem, iade ederim. Çok acil bir ihtiyaç değil nasılsa.

    Evimdeki ilk Arçelik ürünü olacak. Bir de telve alsam yeter, başka ürününü hayatta almam zaten




  • rtsbora kullanıcısına yanıt
    Deneyimli değilim aslında :) Sadece çevremdeki insanların kullandıkları ürünleri karşılaştırarak şimdi kullandığım fırını aldım. Gözlemlerim sonucunda Arçelik ve Beko'nun mini-midi fırınlarının diğer uygun fiyatlı fırınlara göre daha iyi pişirdiğini tespit ettim. Zaten eski mini fırınım da Arçelik'ti yine memnun kaldım.
  • Ben yıllardır luxel 3570 kullanıyorum. memnun muyum değilim 5 sene kadar önce aldım. kurutuyor . kapağı iyi değil yayı attı, kapak düştü. yeni bir fırın almak istiyorum. anladığım kadarı ile arçelik revaçta. ..benden size tavsiye indirimli ürün satan sitelerden online alışveriş yapanlar sözüm size. dikkat ederseniz çoğu tedarikçilik yapıyor. siz ünlü ve güvenilir bir siteden aldığınızı sanıyorsunuz oysa o siteye koyan sıradan bir beyaz eşya satıcısı. elindeki defolu ürünleri koyuyor siteye. ondan ucuz oluyor coğu zaman. gidin arçeliğin kendi sitesinden alın asla çizik olmayacaktır. fason yada 2 kalite ürünleri bazı beyaz esya satıcıları topluyor sonrada herseyi satan online sitelere koyuyor. garantisi olsa bile sizi uğraştırıyor.
    fırın önemli olduğu kadar hanımların mahareti de önemli davul fırınlarda pişen ne leziz börekler yedim. fiyat arttıkça pahalı fırın alanlara bakınca fırınları kullananlar tembelleşiyor.ekonomik gücü yetmeyenler daha ucuz fırın alıp daha leziz yemek yapıyor. benim gözlemim kimse alınmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    Midi fırında iyi bir şey almak isteyenler Arçelik ve Beko'dan başkasına bakmasın.

    Peki ya mini fırın için hangi markalara bakacağız?

    Yine Arçelik ve Beko'ya bakılabilir tabi 26 litre büyük gelmeyecekse. Genelde Arçelik-Beko'dan herkes memnun, diğer uygun fiyatlı ve yalıtımsız ürünlerin çoğu iyi pişirmiyor. Dediğiniz Delonghi fırın iyi pişiriyorsa alınabilir. Genelde mağazalarda yerli ürünler var.

    Valla bana, soldan sağa 40 cm, önden arkaya 35-40 cm ve iç hacim yüksekliği de 25-30 cm.lik bir ürün lazım.
    Biz fırını daha çok, demir döküm tencere içinde ekmek pişirmek için kullanıyoruz çünkü. Geniş tepsilerde börekler filan yapmıyoruz.
    Elimde 20+ yıllık bir AEG fırın var. Çerkezköy fabrikası ürünü. 1600 watt. Piliç de çeviren bir model. Onun yerine geçecek bir ürün arıyorum.
    Alt rezistansın sol tarafında bir kısım artık kızmıyor. Dolayısıyla pişirmesi sorunlu. Yiyeceğin bir tarafı kızarıp bir tarafı kızarmadan kalıyor.
    Piyasada benim ihtiyaçlarıma uygun fazla bir seçenek yok gördüğüm kadarıyla.
    Herhalde yine piliç çeviren modellere bakmalıyım.
    Bu mesaja eklenen görseller:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 22 Şubat 2016; 11:34:36 >




  • Ben hediye çeki kampanyası ile 225 liraya almıştım. 275 civarına bulursanız iyi fiyat.
  • Arçelik'in bu fırınında multifonksiyonel kullanım olduğu belirtilmiş. Fotoğrafta panelde göremedim ama kılavuzuna baktığımda fanlı ısıtma olduğu yazıyor. Sıcak hava üflediği için aynı anda 2 tepsi pişirir, diğer elektro turbo olan modellerde atl-üst+fan var bu da sadece tek tepsi pişirmeye olanak veriyor. Almamış olsam yeni çıkan modeli alırdım.

    http://www.arcelik.com.tr/mini-firinlar-midi-firinlar-suf-5000-mgsi.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    quote:

    Orijinalden alıntı: j.wargas

    http://urun.n11.com/mini-ve-midi-firin/arcelik-suf-4000-meb-40-litre-midi-firin-P109296686

    suf 4000

    tek tepsili olması yeterli sizce nasıl..

    ben bayiden 249'a aldım eve teslim, konu açtım bakılabilir ... http://forum.donanimhaber.com/m_116794536//tm.htm#116794536
    imkan varsa mf-44 veya suf-5000 almanız daha iyi olur ...


    suf 5000in hangi modelini tavsiye edersiniz? ya da mf44 ve suf 5000 kıyaslamasında hangisi daha iyi?




  • anilck A kullanıcısına yanıt
    ben suf-4000 aldım, dış hacmi diğer modelleriyle aynı ama içi küçük 35 lt. ... dış hacminin büyüklüğü dışında sorunu yok ...
    mf-44 en beğenilen ve tavsiye edilen model ... suf-5000 onun beyaz versiyonu ... 48 lt.lik modeli henüz görmedim ...
    ek olarak simfer m-4233 carrefourda 160 lira, bence iyi bir model, tek eksiği içinde lamba yok ...
    arçeliklerin dış hacmi büyüktür ama kalitesi daha yüksektir ... simferin ise dış boyutları daha küçük, mutfakta yer sorunu varsa simfer daha uygun olabilir ...
  • Arkadaslar Hiç kimse simfer almasın. Fırında tavuk yapmaktan soğudum. Hamurisi de aynı şekilde. Çok geç pişiyor.onu beklemek sıkıntı. Çünkü ne zaman piştiği belli değil. Başında sıkıntılı bir bekleyiş oluyor. Artık evde süs olarak duruyor. Ucuz mal alacak kadar zengin olmayın.
  • **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    akel'i görmedim ancak 80 fiyat aralığındaki ürünlerin işçilik-malzeme kalitesi pek tatmin edici olmuyor, bazıları teneke gibi ...
    tv'de reklamları yayınlanan granitech yakından o kadar da iyi görünmedi bana ...
    daha önce gördüğüm ama detaylıca incelemediğim modellerden simfer m-3220 albeni, luxell lx-5430 mercan, luxell kf-4125 defne modelleri fiyatına göre fena değildi ...
    siz yine de ürünleri mağazalarda yakından görüp incelemeden karar vermeyin ...
    özellikle carrefour'un ürün yelpazesi geniş, yakınınızda carrefour mağazası varsa uğramanızı öneririm, fiyatları da makul ...
  • Korkmaz A488 OVENY Mini Fırın için yorumlarınızı alabilir miyim? Teşekkürler
  • Mevcut mini, midi fırınların hepsinin içi çok alçak. Kek, ekmek gibi kabaran bir gıda pişirirken üst tarafları yukarıdaki rezistansa yaklaşıp yanıyor.

    Bunlarla anca börek pişirirsiniz.

    Biraz daha dar ve yüksek tasarımlar da piyasaya girmeli artık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.