robotics 9106 modemimle kablosuz olarak bağlanırken sorun yaşıyordum bende 3dbi'lik orjinal anteni yerine 5 dbilik anten aldım.fakat fazla bir yararı olmadı. bunu arttırmak için başka neler yapabilirim? aynı sorunla uğraşan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmaya çağırıyorum.iyi günler.
Dostum link teki adreste bulunan anteni yap ve antene geçir sitelerdeki fotoda gördüğün gibi. Karton üzerine folyo kaplayarak(prüzsüz) da yapabilirsin yansıtıcıyı. 10dB e yakın kazanç sağlıyor.Özellikle köşeli olanı yapmanı tavsiye ederim. Bağlantı daha stabil oluyor. Ben şu an kullanıyorum ve 1,5 km ötedeki üniversitemin 16Mbps lik bağlantısının 4Mbps lık kısmını özgürce kullanıyorum. tabi aramızda engel yok. Yaw bide ilginçtir yağmurlu havalarda hız artıyor!
Dell Inspiron 6400 - Core Duo 2 T7200 - Kingston 1GBX2 5300 677 mhz - Ati rodeon mobile X1400 256 Mb - 1680x1050 true color - 80 Gb Hitachi 7200 Rpm - Philips DVD +-RW - Bluetooth - WiFi vs. Windows Vista Ultimate Build 6000 Windows Pro Sp2
pazartesi koyabilirim ancak. kendi bilgisayarımda fotolar. bu arada internette bulabileceğiniz tüm el yapımı antenleri yaptım sayılır. en iyisi bu yapımı 30dk aşmayan reflektör oldu.
Dell Inspiron 6400 - Core Duo 2 T7200 - Kingston 1GBX2 5300 677 mhz - Ati rodeon mobile X1400 256 Mb - 1680x1050 true color - 80 Gb Hitachi 7200 Rpm - Philips DVD +-RW - Bluetooth - WiFi vs. Windows Vista Ultimate Build 6000 Windows Pro Sp2
oradaki resimleri yazıcıdan A4 kağıda bastır. şekillerin boyutunda bir değişiklik olmasın ama. Ölçüler önemli. sonra o dikdörtgen ve üçgen şekli kes. Onları kalıp olarak kullanarak kolay kolay bükülmeyecek bi karton parçasını kes. dikdörtgen karton parçasının üzerini prüzsüz bir şekilde folyo ile kapla. (prüz olursa dalga çok krılıyor) dikdörtgenin üzerinde 3 çizgi vardır oralarıda düzgün bir şekilde açki folyoya zarar gelmesin. Sonra üçgen karton parçasını kapladığın şeklin çeltiklerine geçir. Üçgenin ortasındaki noktayıda del ve dipol antene geçir. Doğru yaptıysan 10 dB lik kazanç sağlarsın. ben ilk yapışımda 3-4 tane yaptım. En iyisini buluncaya kadar biraz uğraştım yani.
ben yagi marka 15dbi lik anten aldim yurtdisindan (60$) boru seklinde ne hikmetse apartman sikayete gelmeye basladi bizim araya giriyor diye.orjinal 5dbi lik anten anca oda icinde ideal
Bedeninde et, kemik, sinir kaldıkça. Dünyadaki yerini bil, kendinden şaşma. Düşman Zaloğlu Rüstem olsa ger göğsünü. Dostun Karun olsa iyilik altında kalma... Ömer HAYYAM
Dostum link teki adreste bulunan anteni yap ve antene geçir sitelerdeki fotoda gördüğün gibi. Karton üzerine folyo kaplayarak(prüzsüz) da yapabilirsin yansıtıcıyı. 10dB e yakın kazanç sağlıyor.Özellikle köşeli olanı yapmanı tavsiye ederim. Bağlantı daha stabil oluyor. Ben şu an kullanıyorum ve 1,5 km ötedeki üniversitemin 16Mbps lik bağlantısının 4Mbps lık kısmını özgürce kullanıyorum. tabi aramızda engel yok. Yaw bide ilginçtir yağmurlu havalarda hız artıyor!
Mesafeyi iki katina cikarmak sadece 6dbi yukseltmekle olur yane 2dbi bir antenin (orjinal Antenler genelde 2dbi olur(USR de de oyle glb)))iki kat performans vermesi icin 8 dbi kullanmaniz gerekir iki adet Dlink 7fbi kullanirsan istedigin performansi alirsin sanirim ben ole yapiorum mutluyum 9108 war bende.
bende en kısa zamanda 5dbilik robotics antenimin yerine 7dbilik d-link anten alıp deneyeceğim. en büyük avantajı ise kablolu olması, bilgisayar arkası elekromanyetik alan çok olduğu için sinyalleri çok bozuyor.
pazartesi koyabilirim ancak. kendi bilgisayarımda fotolar. bu arada internette bulabileceğiniz tüm el yapımı antenleri yaptım sayılır. en iyisi bu yapımı 30dk aşmayan reflektör oldu.
Pazartesi unutma ama