Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
wireless mesafe arttırımı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> wireless mesafe arttırımı Sayfa: [1] 2 3 4 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
guvenarkilic

24 Aralık 2005; 21:02:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

robotics 9106 modemimle kablosuz olarak bağlanırken sorun yaşıyordum bende 3dbi'lik orjinal anteni yerine 5 dbilik anten aldım.fakat fazla bir yararı olmadı. bunu arttırmak için başka neler yapabilirim? aynı sorunla uğraşan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmaya çağırıyorum.iyi günler.

satılık domainler:
www.taksitlekontor.com
www.dilek-tut.com
www.dilektut.net
blairim

24 Aralık 2005; 23:08:56 

Dostum link teki adreste bulunan anteni yap ve antene geçir sitelerdeki fotoda gördüğün gibi.
Karton üzerine folyo kaplayarak(prüzsüz) da yapabilirsin yansıtıcıyı. 10dB e yakın kazanç sağlıyor.Özellikle köşeli olanı yapmanı tavsiye ederim. Bağlantı daha stabil oluyor.
Ben şu an kullanıyorum ve 1,5 km ötedeki üniversitemin 16Mbps lik bağlantısının 4Mbps lık kısmını özgürce kullanıyorum. tabi aramızda engel yok.
Yaw bide ilginçtir yağmurlu havalarda hız artıyor!

http://www.freeantennas.com/projects/Ez-10/

Dell Inspiron 6400 - Core Duo 2 T7200 - Kingston 1GBX2 5300 677 mhz - Ati rodeon mobile X1400 256 Mb - 1680x1050 true color - 80 Gb Hitachi 7200 Rpm - Philips DVD +-RW - Bluetooth - WiFi vs.
Windows Vista Ultimate Build 6000
Windows Pro Sp2
San Andreas Citizen

24 Aralık 2005; 23:36:16 

omg!

senin yaptıgın antenin resmini koyabilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi San Andreas Citizen -- 24 Aralık 2005 23:37:05 >

“Where’s the boat?” - Fool's Gold
guvenarkilic

25 Aralık 2005; 1:40:32 

en kısa zamanda deneyeceğim :) teşekküler.

satılık domainler:
www.taksitlekontor.com
www.dilek-tut.com
www.dilektut.net
efece

25 Aralık 2005; 1:43:30 

evet senin antenin remini koyarsan daha iyi olur

blairim

25 Aralık 2005; 1:46:07 

pazartesi koyabilirim ancak. kendi bilgisayarımda fotolar.
bu arada internette bulabileceğiniz tüm el yapımı antenleri yaptım sayılır. en iyisi bu yapımı 30dk aşmayan reflektör oldu.

Dell Inspiron 6400 - Core Duo 2 T7200 - Kingston 1GBX2 5300 677 mhz - Ati rodeon mobile X1400 256 Mb - 1680x1050 true color - 80 Gb Hitachi 7200 Rpm - Philips DVD +-RW - Bluetooth - WiFi vs.
Windows Pro Sp2
efece

25 Aralık 2005; 1:50:06 

verdiğin linktekini nasıl yapacağız tarif et biraz bari

blairim

25 Aralık 2005; 1:59:30 

oradaki resimleri yazıcıdan A4 kağıda bastır. şekillerin boyutunda bir değişiklik olmasın ama. Ölçüler önemli.
sonra o dikdörtgen ve üçgen şekli kes. Onları kalıp olarak kullanarak kolay kolay bükülmeyecek bi karton parçasını kes. dikdörtgen karton parçasının üzerini prüzsüz bir şekilde folyo ile kapla. (prüz olursa dalga çok krılıyor) dikdörtgenin üzerinde 3 çizgi vardır oralarıda düzgün bir şekilde açki folyoya zarar gelmesin. Sonra üçgen karton parçasını kapladığın şeklin çeltiklerine geçir. Üçgenin ortasındaki noktayıda del ve dipol antene geçir. Doğru yaptıysan 10 dB lik kazanç sağlarsın.
ben ilk yapışımda 3-4 tane yaptım. En iyisini buluncaya kadar biraz uğraştım yani.

Windows Pro Sp2
Jincx

28 Aralık 2005; 21:23:26 

ben yagi marka 15dbi lik anten aldim yurtdisindan (60$) boru seklinde ne hikmetse apartman sikayete gelmeye basladi bizim araya giriyor diye.orjinal 5dbi lik anten anca oda icinde ideal
BlueEagle

28 Aralık 2005; 22:31:31 

Hıım... Bu reflektörü bi denemek lazım.

Bedeninde et, kemik, sinir kaldıkça.
Dünyadaki yerini bil, kendinden şaşma.
Düşman Zaloğlu Rüstem olsa ger göğsünü.
Dostun Karun olsa iyilik altında kalma...
Ömer HAYYAM
fubo

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Aralık 2005; 22:34:42 

quote:

Orjinalden alıntı: blairim

Dostum link teki adreste bulunan anteni yap ve antene geçir sitelerdeki fotoda gördüğün gibi.
Karton üzerine folyo kaplayarak(prüzsüz) da yapabilirsin yansıtıcıyı. 10dB e yakın kazanç sağlıyor.Özellikle köşeli olanı yapmanı tavsiye ederim. Bağlantı daha stabil oluyor.
Ben şu an kullanıyorum ve 1,5 km ötedeki üniversitemin 16Mbps lik bağlantısının 4Mbps lık kısmını özgürce kullanıyorum. tabi aramızda engel yok.
Yaw bide ilginçtir yağmurlu havalarda hız artıyor!

http://www.freeantennas.com/projects/Ez-10/

kardeş bu çalışırsa çok şık olur saolasın ya

buda benim site arkadaşlar bakmak istermisiniz
EPOX 9NDA3j + amd 3000+64bit venice[1800 mhz@2005mhz) ASus 9550 128bit vga 120 seagate baracuda NCQ 512*2 twinmoss
aLLyC

Sisteme Gözat

28 Aralık 2005; 23:11:20 

Mesafeyi iki katina cikarmak sadece 6dbi yukseltmekle olur yane 2dbi bir antenin (orjinal Antenler genelde 2dbi olur(USR de de oyle glb)))iki kat performans vermesi icin 8 dbi kullanmaniz gerekir iki adet Dlink 7fbi kullanirsan istedigin performansi alirsin sanirim ben ole yapiorum mutluyum 9108 war bende.

Little Less Conversation, Little More Action Please...
guvenarkilic

31 Aralık 2005; 23:27:00 

bende en kısa zamanda 5dbilik robotics antenimin yerine 7dbilik d-link anten alıp deneyeceğim. en büyük avantajı ise kablolu olması, bilgisayar arkası elekromanyetik alan çok olduğu için sinyalleri çok bozuyor.

satılık domainler:
www.taksitlekontor.com
www.dilek-tut.com
www.dilektut.net
SeniorDuke

1 Ocak 2006; 0:30:30 

quote:

Orjinalden alıntı: blairim

pazartesi koyabilirim ancak. kendi bilgisayarımda fotolar.
bu arada internette bulabileceğiniz tüm el yapımı antenleri yaptım sayılır. en iyisi bu yapımı 30dk aşmayan reflektör oldu.

Pazartesi unutma ama

I [IMG]http://www.maxiupload.net/images/ilnj9ezppify4unsw15r.gif[/IMG] my W880i! [IMG]http://www.maxiupload.net/images/rcyl91p1rh2ttqh23g1z.gif[/IMG]
SeniorDuke

1 Ocak 2006; 0:33:14