varkan varkan kendine gel , neyse bu işin şaka kısmı , konu senin bileceğin bir iş ,
öncelikle adaptör alma ilhamı nerden geldi , diğer bir soru başka bilgisayarlara girme işi aklıma pek yatmadı .
koruma duvarlı olan bilgisayara giremezsin , yani bu iş o kadar kolay değil ,
ayrıca kontrol programı karşı bilgisayarda da olmak zorunda ve güvenlik duvar açık olacak .
Modeme girebilirsin , fakat modem ayarlarında kullanıcı için ayrıca şifre vardır , o şifreyi bilmen gerekir . Başka bilgisayarların bu modeme bağlanmasını engelleme işini nasıl yapıyorsun , bana biraz uçuk geldi .
Yine de kolay gelsin .
1 -ağdaki bilgisayarın paylaşımda klasörü varsa ona girmiştir veya ona backdoor açan bir dosyayı sistemine bi şekilde yerleştirmiş olabilir 2-genelde modemlerdeki şifreyi değiştirmiyorlar varsayılan şifre değişmemişse girebilir 3-Başkalarının modeme bağlantısı modeme mac adres filtreleme ile engellemiş olabilir. yani iyi niyetli bir hırsız
Ben de bir kablosuz modema alacağım. Sizin modemler fiyatı düşük kalitesiz modemler mi ki böyle şeylere ihtiyaç duyuyorsunuz? Bir sorum daha olacak, modemin kablosuz çekim gücünü artırmak istemeden kullanabileceğim bir modem marka modeli önerebilirmisiniz? Yani bunlara gerek olmamalı yaw.
ARKADAŞLAR ELİMDE AİRTİES RT 205 MODEM VAR. APARTMAN OLARAK 1. VE 2. KAT WİRELESS KULLANIYODUK. MODEM 2.KATTA AMA BAĞLANTI SEVİYESİ 3.Ü GEÇMİYOR.ŞİMDİ 4.KAT DA DAHİL OLACAK. NASIL BİRŞEY YAPMALIYIM, EL YAPIMI MI, YOKSA AİRTİES ANTEN Mİ ALAYIM. EL YAPIMI ANTENLER MODEME BAĞLANIYO MU VE Bİ SORUN ÇIKARTIR MI??
ARKADAŞLAR ELİMDE AİRTİES RT 205 MODEM VAR. APARTMAN OLARAK 1. VE 2. KAT WİRELESS KULLANIYODUK. MODEM 2.KATTA AMA BAĞLANTI SEVİYESİ 3.Ü GEÇMİYOR.ŞİMDİ 4.KAT DA DAHİL OLACAK. NASIL BİRŞEY YAPMALIYIM, EL YAPIMI MI, YOKSA AİRTİES ANTEN Mİ ALAYIM. EL YAPIMI ANTENLER MODEME BAĞLANIYO MU VE Bİ SORUN ÇIKARTIR MI??
2. Katta duran o RT-205'ün yine 2. kattaki bağlantı seviyesi pek 3'lerde olmamalı. Öyle ise o kat dahilinde ciddi bir "kablosuz sinyaller için engebe" durumu mevcuttur. Bu da apartmanın genel yapısından kaynaklanıyor olabilir ki bu durumda 4. kat için fazlaca ümit beslememek lazıma gelir. Ama tek çare deneyip görmek. Sonuç alamazsanız bu sevdadan vazgeçin. RT-205'in antenleri "sökülemez" cinstendir. Orada da fazla birşey yapamazsınız. Bu durumda yapılabilecek en iyi hareket, RT-205'in arkasındaki o tek ENet çıkışı kullanılmıyorsa, 4. kata kablo çekmek ve 4. kat dahilinde kablosuz erişim için de Airties AP-301 gibi bir Access Point kuıllanmaktır. Tabi, bunu yapmadan önce bir de AP-301 ile RT-205'ü "kablosuz" olarak biribirlerine bağlanması denenebilir ama fazlaca olumlu bir sonuç alınmasını da peşinen beklememek lazım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 3 Aralık 2007; 20:37:42 >
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
2. Katta duran o RT-205'ün yine 2. kattaki bağlantı seviyesi pek 3'lerde olmamalı. Öyle ise o kat dahilinde ciddi bir "kablosuz sinyaller için engebe" durumu mevcuttur. Bu da apartmanın genel yapısından kaynaklanıyor olabilir ki bu durumda 4. kat için fazlaca ümit beslememek lazıma gelir. Ama tek çare deneyip görmek. Sonuç alamazsanız bu sevdadan vazgeçin. RT-205'in antenleri "sökülemez" cinstendir. Orada da fazla birşey yapamazsınız. Bu durumda yapılabilecek en iyi hareket, RT-205'in arkasındaki o tek ENet çıkışı kullanılmıyorsa, 4. kata kablo çekmek ve 4. kat dahilinde kablosuz erişim için de Airties AP-301 gibi bir Access Point kuıllanmaktır. Tabi, bunu yapmadan önce bir de AP-301 ile RT-205'ü "kablosuz" olarak biribirlerine bağlanması denenebilir ama fazlaca olumlu bir sonuç alınmasını da peşinen beklememek lazım...
İMKANSIZ....ENETİ BEN KULLANIYORUM...YİNEDE TEŞEKKÜRLER...ACCESS POİNT MESELESİ MASRAFLI HEMDE ZOR.İKİ KAT VAR ARADA...YA ASLINDA HAKLISINIZ RT 205 İLE İKİ KATTAN SİNYAL ALAN TANIDIKLARIM VAR..AMA APARTMANIN UZUNLAMASINA OLMASINDAN YADA KULLANILAN MALZEMEDEN OLSA GEREK 1 KAT FARK VAR AMA BAĞLANTI NEDENSE DÜŞÜK....
Arkadaşlar, buradaki mevzu en ice ayrıntısına kadar neredeyse anlatılmışta, laptop kullanıcıları için ise hep usb yada pcmcı slota bağlanacak yani para verip alacağımız cihazlardan bahsedilmiş. Konu zaten masraf yapmak olsa o kadar çok çözüm var ki, ben bir yerlerde cep telefonunu kullanarak wireless bağlantının baya artırıldığını okumuştum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Yada kendi elimizdeki imkanlarla laptop sahipleri nasıl mesafeyi artırabilir.
selam arkadaşlar, işyerimde 10 a yakın wireless buluyorum( lg dizüstü ile) yalnız sinyalleri hep 1 de yada en fazla 3 te şimdi bu dizüstülere anten olayını nasıl halledebilirm bi yardımcı olurmusunuz lütfen(usb den baglanabilecek bir aparat vs..var mı acaba???)
ayriyetten bir tane de masaüstü pc var (zoomX4 ile internete baglı) bu modemi nasıl kablosuza cevirebilirim yada bu makinayı wirelessten nasıl internete sokabilirim? daha dogrusu ASUS WL-167G WIRELESS USB ADAPTER CARD alınarak masaüstünden direk alt kattaki wirelessten nete girebilir miyim??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfx2600 -- 14 Aralık 2007; 6:09:22 >
Dostum link teki adreste bulunan anteni yap ve antene geçir sitelerdeki fotoda gördüğün gibi. Karton üzerine folyo kaplayarak(prüzsüz) da yapabilirsin yansıtıcıyı. 10dB e yakın kazanç sağlıyor.Özellikle köşeli olanı yapmanı tavsiye ederim. Bağlantı daha stabil oluyor. Ben şu an kullanıyorum ve 1,5 km ötedeki üniversitemin 16Mbps lik bağlantısının 4Mbps lık kısmını özgürce kullanıyorum. tabi aramızda engel yok. Yaw bide ilginçtir yağmurlu havalarda hız artıyor!
Ayni Sistemi Bi Arkadasin Amcasi Yapmis.Mal Mal Bakıyordum Geldi Dedim Abi Bu Ne.Diyo İnterneti Hizlandiriyor.İcimden Baya Bi Saymistim. Meger Dogruymus.
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok yeşekkürler.
Resimdeki sahaya bir wireless ağ kurulcak.Modemin şu an olduğu bina ve resimde gösterdiğim yerlerde özellikle ağın sorunsuz olması gerekiyor.Modem yerinde kalsa da bir access point ile kapsamı genişletsem olabilir mi?Ama arada çok duvar var.Modemi daha açık bir alan amı koymak gerker.(Resimde işaretli yer)Oranın da bir tek sağ tarafında pencere var.Bi fikir verebilir misiniz.Şu anda wireless ağ var fakat istenilen apartmanda çekmiyor. http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=410&productId=bd90428 bu aleti alsak ve modemi koymayı düşündüğüm binanın oraya koysak faydası olur mu ya da nereye konulabilir?Bir de access point modeme nasıl bağlanıyor?Cross kablo ile mi?yoksa hiç bağlanmıyor mu?Anlayamadım nasıl olduğunu.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Burda kullandığımız modem USR 9110.:Yazmayı unutmuşum