Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: wireless mesafe arttırımı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Cevap: wireless mesafe arttırımı Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Kaplan Bey

29 Mayıs 2006; 19:54:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, oncelikle herkesin eline saglık, cok guzel bir topic, hayranlikla okudum herbirseyi, benim asıl sorum dısarıdan el yapımı replikator ve guclu bir anten ıle cektigim net erişimini, evimdeki su an kullandıgım huba rahatlıkla baglayabilmemmi? evet sesleri duyabiliyorum simdiden oha falan , ama olsun maksat fantezi, b, yandanda adsl kullanıyorum anten olarak tavsıye edebılıcegınız yusek dbi li ve ucuz anten ler nelerdir? ve o antene baglıyacagım kablonun (veri kaybınmı azaltan ozellikli olanın) pencere kenarına mı baglanması lazım? ben bu kabloyu catıya dahi baglarım soru degil HErkese iyi çalışmalar, yakında benimde el yapımı replikatorumu gorebılırsınız buralarda

Shasta

30 Mayıs 2006; 8:52:39 

quote:

Orjinalden alıntı: blairim

Dostum link teki adreste bulunan anteni yap ve antene geçir sitelerdeki fotoda gördüğün gibi.
Karton üzerine folyo kaplayarak(prüzsüz) da yapabilirsin yansıtıcıyı. 10dB e yakın kazanç sağlıyor.Özellikle köşeli olanı yapmanı tavsiye ederim. Bağlantı daha stabil oluyor.
Ben şu an kullanıyorum ve 1,5 km ötedeki üniversitemin 16Mbps lik bağlantısının 4Mbps lık kısmını özgürce kullanıyorum. tabi aramızda engel yok.
Yaw bide ilginçtir yağmurlu havalarda hız artıyor!

http://www.freeantennas.com/projects/Ez-10/

Walla çok iyi ya şirkette denemek lazım aslında.

Think Different...
Kaplan Bey

30 Mayıs 2006; 10:00:00 

Evet biliyorum oraya bende yazı yazdım,replikatoru kendim yapabilirim ama halen dbi i yuksek bir anten arıyorum tesekkur edermi ayrıca ilgin için,henuz baslamadım replikatore cunku antenim yok

tanerf82

30 Mayıs 2006; 12:52:10 

quote:

Orjinalden alıntı: alphan12

laptopta nasıl arrtırabiliriz bütünleşik wlan kartın performansını

LAPTOPLARDA WIRELESS PERFORMANS ARTIRIMI (RESİMLİ)

MaDDoG.. was a L E G E N D!..
pspoor

30 Mayıs 2006; 18:03:58 

arkadaşlar benim modemim airties rt-210 ve 2 tane anteni var şimdi reflectoru yapsam ve antenlerden biri ortaya gelse olurmu yoksa başka bir çözüm mü bulmak gerekir?

alphan12

30 Mayıs 2006; 20:27:04 

içini açmadan bişey yapamazmıyız
quote:

Orjinalden alıntı: tanerf82

quote:

Orjinalden alıntı: alphan12

laptopta nasıl arrtırabiliriz bütünleşik wlan kartın performansını

LAPTOPLARDA WIRELESS PERFORMANS ARTIRIMI (RESİMLİ)

ANTİ-FB
BU KAVGA ASLA BİTMEZ
LİNCOLNNN
10ur

Sisteme Gözat

2 Haziran 2006; 10:12:52 

alakalı olabileceğini düşünüdüm ben de pcı wireless var birde 2dbı heralde bi anteni yukardaki anlatılan reflektoru yaptım ve onu yazıcıoğlunda 35milyona aldığım 4mt uzatma kablosuyla balkona koydum ve sonuç çalışıor:)) en ucuz malzemeyle bukadar oluyor

Kaybettiğinin yerine ne koysan dolmaz..
teknick

9 Haziran 2006; 16:13:11 

quote:

Orjinalden alıntı: hbulus

quote:

Orjinalden alıntı: teknick

quote:

Orjinalden alıntı: hbulus

Slm Arkadaşlar,

Bu konuyu hayret ve merakla izliyorum. Ve eğer yardım ederseniz denemek istiyorum. İşyerimiz iki şubeli ve şubeler arası 600 mt. civarında. Birbirini çatı olarak görüyor. Ve biz ADSL üzerinden iki şubeyi birbirine bağlıyoruz. Malum olduğu üzere periyodik olarak telekomun hatları arıza yaptığı için, o gün içinde şube server'a bağlanamıyor ve fleç oluyoruz. İki tarafta da kablolu ethernet bağlantısı kullanıyoruz.

Bu kablolu ethernet bağlantısını ve Adsl modemleri kaldırıp wireless yapmak ve şubeyi de merkeze anten ile aynı wireless hatta dahil etmek istiyorum.

1. Acaba iki şubeyi wireless hattı ile çatıya bağlayacağımız antenle sorunsuz bibirine bağlamak için neler yapmam gerekiyor?
2. Wireless hattı kurmak için gereken donanımın marka, model ve özellikleri ne olmalı?

Şimdiden teşekkürler....

wireless modem alman bi işine yaramayacak çünkü modemi çatıya koyamayacaksın!
sen 2 tane usb wireless kartı al ve 2 çanak ile bunları
F=D2/16C formülü ile tam f noktasına yerleştir.
D: çanağın Çapı
C: çanağın derinliği

sonra 2sinide birbirine yönelt. 600 mt değil 3 km den bile bağlanırsın!
sonra herhangibirinden windows xp de ağ bağlantılarını sağ tuşla tıkla özellikler de oradan USB Wireless LAN'ı ul ve sağ tuşla tıkla tekrar özellikler de yukarıdan kablosuz ağları seç sonra aşağıdan gelişmişe tıkla açılan pencereden AD-HOC Bilgisayardan Bilgisayarı seç! sonra diğer bilgisayardan tarama yaptır ve bu bilgisayara bağlan!

ondan sonra da internet bağlantısı paylaşımını yaparsan 2 bilgisayar ile de internete güzelce girebilirsin!!!!
bunun için kullandığın adsl modemin bağlı olduğu ağ bağdaştırıcısını sağ tuşla tıkla ve özellikler de ve yukarıdan gelişmişe tıkla sonra internet paylaşımını aktif yap aşağıda hangi bağlantıyı seçeceğin bir açılır kutu olacak oradan da usb wireless lan'ı seç

bu kadar!!!
Kolay gelsin Umarıım başarırsın!!1

Valla ilginize teşekkür ederim ama, bi de şu önerdiğiniz "usb wireless kartı" ile ilgili bir marka/model belirtirseniz çok sevinirim. Bu USB wireless kart dediğiniz, USB wireles adaptör mü? Şu memory stick gibi olan. Bir de şunu sorayım, bu tür bir bağlantıda iki ayrı yerdeki kablolu LAN (iki ayrı işyeri ve bunların içinde iki ayrı AĞ) birbirine bağlanabilir mi? Sizin ayarlarda bahsettiğiniz AD-HOC sadece iki makinayı mı bağlar, yoksa switch ile bunu diğer makinalarda görüp paylaşabilir mi? Not: İnternet çıkışı veya paylaşımı bizim için önemli değil, internete çıkmasa da olur. Biz Merkezdeki ticari yazılımı kullanmak için bağlantıyı istiyoruz....

Ağmaskelerini aynı tuttuğun sürece seri olarak bağladığın bütün ağları otomatik birbirine bağlamışolacaksın bunun sayısı sana kalmış ister 10 tanesini istersen 50 tanesini ara ara böyle yaparak arkadaşlarınla birbirini senin görmediğin apartmanı o görüyorsa onu da bu ağa dahil ederek senin göremediğin arkadaşını da onun sayesinde ağa dahil edebilirsin ancak dediğim gibi ağ maskesi aynı olmak zorunda!!!
Kolay Gelsin!!!

http://www.teknick.com
teknick

9 Haziran 2006; 17:12:00 

quote:

Orjinalden alıntı: Kaplan Bey

Evet biliyorum oraya bende yazı yazdım,replikatoru kendim yapabilirim ama halen dbi i yuksek bir anten arıyorum tesekkur edermi ayrıca ilgin için,henuz baslamadım replikatore cunku antenim yok

tavsiyem usb adapter ve çanak farkın nekadar fazla olduğuna inanamayacaksın!!!

http://www.teknick.com
ferhat397

22 Haziran 2006; 15:48:39 

merhaba bende wireless kullanıyorum ama modemim yok.Komşudan kullnacaktım fakat vazgeçti .Usb adaptor elimde kaldı.dışarıdan kullanıyorum şuan.yaptığım antenin resimlerini eklemek istedim.umarım size faydalı olur.Anten kullanmadan önce sinyal max. %43 e çıkıyordu.antenden sonra sinyal %72 ye çıktı.bunun yanında bir çok modemde ortaya çıktı. bir tanesi kapalı olduğunda diğerinden giriyorum. :)resimlerin kalitesi düşük çünkü web-camle çektim.
[image]http://img155.imageshack.us/my.php?image=anten5fm.jpg[/image]
[image]http://img68.imageshack.us/my.php?image=anten12fa.jpg[/image]
[image]http://img80.imageshack.us/my.php?image=anten28nd.jpg[/image]
[image]http://img80.imageshack.us/my.php?image=wire3pd.jpg[/image]
[image]http://img216.imageshack.us/my.php?image=wire22sq.jpg[/image]

ferhat397

22 Haziran 2006; 15:54:08 

teknick kardeş çanaklada denedim fakat verim alamadım sinyal seviyesinde pek bir değişim olmadı.

consey

30 Haziran 2006; 15:10:54