Ben esasta bu network adapteri bilgisayarla Laptop arasında bağlantı kurmak ve laptoptan nete girebilmek için kullanıyorum. Daha evvelden usb modemim olduğu için böyle bir çözüm bulmuştum. 8-9 aydırda maşşalah iyi çalışıyor. Yalnız yazın balkonda çekmezken şu an iyi çekiyor laptop. Buda beni memnun etti . Soğukta çıktım üşenmedim denedim. Ama diğer ağları ararkende denedim Sonuç gerçekten etkilyici . alakasız ağlar bulmaya başladım anteni caddeye doğru çevirince. Ha eski hale göre farkını tam olarak anlamış değilim( yani alttaki tablayı yapmadan önceki hali)
. Ama siteyi incelediğimde modellere baktım ve bu mesafelerin önemini gördüm. Dalgaların yansıma boyları önemli O nokta üçgenin ağırlık merkezi şimdi bi daha baktım o nokta 1/3 uzaklıkta tabandan dediin gibi
45 derecelik ikiz kenar dik üçgen. Yükseklikte bir kenara eşit oluyor yani 8 cm
quote:
Orjinalden alıntı: cellmaster
üçgenin tepesinden aşaya olan kısmın 2/3'ü ne mi koydun anteni bi de sonuçlar nasıl
robotics 9106 modemimle kablosuz olarak bağlanırken sorun yaşıyordum bende 3dbi'lik orjinal anteni yerine 5 dbilik anten aldım.fakat fazla bir yararı olmadı. bunu arttırmak için başka neler yapabilirim? aynı sorunla uğraşan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmaya çağırıyorum.iyi günler.
Bu linki deneyebilirsin dostum bayaa iyi anten tasarımları var
Birinci Sistemim : MSI P35 Platinium MB, Intel Core2Duo E6550 2,33 Ghz CPU, 2 GB OCZ 800 Mhz DDR2 RAM, 2 X Seagate 160 GB HDD (RAID-0),WD My Book 500 GB,LG DVD-RW, MSI RX2600 XT (Ati HD2600)VGA,AverMedia Studio2000,Dazzle DVC2,Realtek Gigabit Ethernet,US Robotics Wireless USB Ethernet. İkinci Sistemim:(7/24 online) P4 2,8 HT, 2 X 256 MB RAM, 80 GB HDD,24x CD ROM,USR 9108,Windows 2003 DHCP,DNS,FTP Server Notebook'um: HP 5157EA Intel Centrino Duo 1,66 Ghz 2X1 GB DDR2 RAM 80 GB HDD DVD+-RW DVD+R DL 15.4" WXGA CrystalBright TFT LCD
zaman bulduğumda, en kısa zamanda bu yöntemi ve folyo yöntemini kesinlikle deneyeceğim. sonuçlarını ve fotoğraflarını buraya koyarak en iyi yöntemi bulabiliriz diye düşünüyorum.
arkadaşlar google da arayıpta bulabileceğniz antenlerin tümünü neredeyse yaptım ve denedim. reflektör en iyi sonucu verdi. Sonuçta 2,4 GHz de 1. ile 13. kanal arasındaki tüm frekanslarda iş görüyor. yapacağınız antenlerdeki 0,5 cm hatalar bazı kanalları görememenize neden oluyor. Reflektörü düzgün yaparsanız 10dB lik kazanç sağlıyorki buda büyük zaman harcayarak yapacağınız çoğu antenden daha iyi bir sonuç.
benden size tavsiye hiç anten yapımı ile uğraşmayın... (ben denedim zararlı çıktım! ) reflektörü düzgün bir yansıtıcı panel kullanarak yapın veya sanayide yaptırın. sonuçta folyo tam yansıtmıyor ayrıca pürüz çok oluyor. (folyo olayı kolayıma geldiği için yaptım)
Dell Inspiron 6400 - Core Duo 2 T7200 - Kingston 1GBX2 5300 677 mhz - Ati rodeon mobile X1400 256 Mb - 1680x1050 true color - 80 Gb Hitachi 7200 Rpm - Philips DVD +-RW - Bluetooth - WiFi vs. Windows Vista Ultimate Build 6000 Windows Pro Sp2
Ben folyo yerine yüzeyi düzgün bir cisme soba borularını birbirine tutturmak için kullanılan alüminyum bantlar yapıştırdım. Benim denemelerimi USR 9106 ve USR 5416 PCI ile yaptım Bu modem. Modemin arkasını alıcının tarafına çevirmek daha iyi sonuç verdi.
Oda değişikliği yüzünden ilk model işe yaramaz oldu. Bir üst modeli geliştirdim ve hem sinyal kuvveti arttı hem de bazı yabancı wireles modemlerin sinyallerin görmüyoruz. Bir plastik kolonya şişesinin yarım yüzünü alüminyum bantla kapladım. anteni de içine yerleştirdim
Ben folyo yerine yüzeyi düzgün bir cisme soba borularını birbirine tutturmak için kullanılan alüminyum bantlar yapıştırdım. Benim denemelerimi USR 9106 ve USR 5416 PCI ile yaptım Bu modem. Modemin arkasını alıcının tarafına çevirmek daha iyi sonuç verdi.
Ufaltılmış ön izleme resmi
USR 9106 ile denediğinde mesafe ve çekim gücünde ne civarda bir artış gördün?
Hatırlamıyorum not etmemişim. Aslında bu 6 ay kadar önce başladığım bir projeydi. http://forum.donanimhaber.com/m_3543991/mpage_1/key_//tm.htm#3620085 Fakat tekrar söylüyorum modemi ters çevirince randıman alıyorum yani arkasını önüne getirince. Reflektör asıl o zaman işe yarıyor.
Merhab arkadaslar bu antenin yaklaşık -6db kazancı olduğu söyleniyor. Aşağıdaki linkte bulabileceğiniz antende ise 16db lik bir kazanç söz konusu ve 3,5 km mesafedeki access point'e bağlanabiliyor. Hiç fena değil
Eğer büyük süpermarketlerde buna benzer birşey bulursam denemeyi düşünüyorum. Metro'da lokantalar için malzemeler satılıyor belki orada mevcuttur.